Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Ozzborn - 21 Maj 2009, 20:37
Pytanie czy zrobią to taniej niż ściągnięcie płyty z półki ucisku i wyzysku
Tak czy inaczej dzięki, sprawdzę.
Adanedhel - 22 Maj 2009, 13:09
Ozzborn napisał/a | Pytanie czy zrobią to taniej niż ściągnięcie płyty z półki ucisku i wyzysku |
Szczerze mówiąc nie sądzę. Raczej nie są w stanie, nie mają takich możliwości jak część konkurencji. Choć dawno tam nie byłem, więc diabli wiedzą.
mad - 1 Czerwca 2009, 17:10
Hunter - Hellwood
Nigdy nie byłem fanem tej kapeli, ale ostatnia płyta jest naprawdę wspaniała. Polecam miłośnikom cięższej muzy, aczkolwiek z death metalem nie ma to nic wspólnego. Słucham codziennie.
Hubert - 2 Czerwca 2009, 22:02
mad napisał/a | z death metalem nie ma to nic wspólnego. |
Przekonałeś mnie ostatecznie do tej płyty.
qbard - 4 Czerwca 2009, 20:41
Wątek dłuuugi, nie wiem, czy było o gitarzystach. Słucha ktoś np. Erica Johnsona? Świetne kawałki, super miękkie i przyjemne dla ucha brzmienie Fendera. Cud.
Moi ulubieni Fenderowcy to również np. Robert Cray, Yngwie Malmsteen, Eric Clapton, Richie Blackmore.
Oczywiście nie tylko Fenderowcy świetnie grają, Gibsonowcy też są nieźli, nie mówiąc o innych.
Jeden z najgenialniejszych grajków for me - Steve Morse - gra na Music Man Y2D sygnowanym jego nazwiskiem.
baranek - 4 Czerwca 2009, 21:04
Kryste, qbard, ty jesteś zawodowym muzykiem? Ja od tylu lat słucham muzyki i nie rozróżniam na jakiej gitarze kto gra. Z Gibsonowców to znam jedynie niejakiego Nimka. W kapeli "Honorowe Blizny" grał kiedyś. Całe Mrągowo mu wiosła zazdrościło
Zgredek - 4 Czerwca 2009, 21:36
Dead Can Dance - zawsze i wszędzie.
qbard - 4 Czerwca 2009, 22:27
baranek kupę lat przegrałem na gitarce w lokalnych kapelach. Fajnie było ale się skończyło.
baranek - 5 Czerwca 2009, 10:33
qbard, a nie przeszkadza ci to w odborze muzyki? Mój brat najpierw grał na gitarze i na basie. Teraz siedzi za bębnami [dzięki pomocy nieocenionej służby zdrowia]. On nie słyszy piosenki jako całości. Słyszy pojedyńcze instrumenty. Pojedyńcze nuty. Śmiesznie tak jakoś. "Jaja kobyły" wokal [właściwie wrzask] nie mam takich problemów, ale muzycy mają ciężko.
qbard - 5 Czerwca 2009, 12:12
tak, to prawda, rozbieram każdy utwór na czynniki pierwsze.
Taka prawda, ale ja to lubię.
Ozzborn - 5 Czerwca 2009, 21:19
Skąd ja to znam. Ale zauważ baranku, że wtedy jedną piąsenkę można słuchać jako nową co najmniej tyle razy ile jest instrumentów
qbard - 6 Czerwca 2009, 12:24
Są kawałki nieśmiertelne, które mimo upływu czasu zaskakują jakąś mega solówką, zagrywką, brzmieniem, harmonią itd. ∞
mad - 12 Czerwca 2009, 20:35
Czekam na nowe wyziewy zespołów: Vader i Behemoth. Ale przede wszystkim na najnowszą, skoczną muzyczkę Slayer i Megadeth.
Nie jestem przekonany do nowej płyty Dream Theater. Niby lepsza od poprzedniej, ale bez rewelacji.
Diabły z Suffocation nagrały zupełnie znośną płytkę, chociaż brudne, tchnące garażem i stęchlizną brzmienie nie jest w moim guście. Och, jak ja lubię czyściutkie, soczyste gitarki jak np. u Nile i Cannibal Corpse. Zresztą Nile mogłoby coś nowego wydać. Ale nie spieszy się - cały czas jestem zakochany w ich poprzedniej płycie "Ithyphallic" z 2007r., którą uważam za najlepszy album w historii death metalu.
Fearfol - 14 Czerwca 2009, 20:53
Wybiera się ktoś na szczecin rock festival ?
bardzo fajne kapele mają zagrać.
Niestety bilety są dość drogie.
http://www.szczecinfestival.com/pl_root
Ozzborn - 14 Czerwca 2009, 22:18
Raczysz żartować? Są śmiesznie tanie! 80 zeta za dzień, 150 karnet... na Open'era jeden dzięń kosztuje 140. Tylko co za debil wymyślił festiwal w środę/czwartek! Obawiam się, że załatwi mnie logistyka. Praca+dojazd z Warszawy=mission impossible.
A szkoda bo na Limp Bizkit bym pojechał, kto wie ile wytrzymają w oryginalnym składzie...
hrabek - 15 Czerwca 2009, 10:58
Ozzborn: polecam Intercity. Bilety są co prawda drogie, ale naprawdę fajnie się jedzie. Jedna książka w jedną stronę, druga w drugą i przeleci szybciutko
Ozzborn - 15 Czerwca 2009, 15:29
hrabek, dzięki za podpowiedź. Nawet jest akurat TLK o 10 dojeżdża po 16 - studecko tylko 40 zet Kurde może nawet się skuszę... tylko z powrotem gorzej.
Fearfol - 15 Czerwca 2009, 17:26
a co ty hrabek się wybierasz ?
hrabek - 16 Czerwca 2009, 09:15
Nie, ja nie ide. Jakos nie kreca mnie te zespoly. Moze za rok, jak sie zmieni obsada, to cos mnie przyciagnie.
Ja pamietam, jak zapowiadano ten koncert, mowiono o naprawde wielkich gwiazdach, jak Coldplay. A tu wyskakuja z Limp Bizkit, ktorzy nie nagrali plyty od wielu lat i Faith No More. Zreszta FNM pozniej odwolali wystep. Limp Bizkit byli fajni 10 lat temu, ale czy teraz powinni byc najwieksza gwiazda? Nie wydaje mi sie.
Ale jak bedziecie mieli chwile pomiedzy koncertami, to na jakies piwko mozemy sie umowic
Ozzborn - 16 Czerwca 2009, 10:05
To właśnie z powodu powrotów po długich przerwach tak atrakcyjnymi gwiazdami są LB i FNM (ten w końcu na Openerze niestety musiałem odpuścić ) FNM to przecież zespół-legenda. A LB w oryginalnym składzie z Wesem Borlandem na wieśle. A . Ciągle jednak nie wiem czy dam radę - kiepsko z połączeniami powrotnymi, szczególnie, że ciężko przewidzieć, o której się to skończy...
edytka: lekka przeredakcja
hrabek - 16 Czerwca 2009, 10:23
No ale FNM nie będzie. Nie wiem, czy wystarczająco wyraźnie napisałem, bo z tego co piszesz, to wnioskuję, że na ich występ się napalasz...
Ozzborn - 16 Czerwca 2009, 10:33
Nie nie, przeca napisałem, że FNM na Openerze będzie. Na szczecińskim interesuje mnie wyłącznie LB.
mad - 19 Czerwca 2009, 16:39
Dla mnie raczej nie ma nic ciekawego. Przy okazji mam pytanko do znawców Comy: Czy na koncertach zespół gra swój długi utwór "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" (tytułowy z przedostatniej płyty)? To kapitalne dzieło, warto by było je na żywo obaczyć i posłuchać.
snkkrk - 19 Czerwca 2009, 21:22
Z każdego rodzaju muzycznego znajzdie się jakiś rodzynek
Mówią że mam bardzo dobry gust muzyczny.
Zobaczcie na teledyski z mojej stronki. Napewno znajdziecie coś dla siebie
http://www.arpegio.pl/teledyski.htm
Agi - 19 Czerwca 2009, 21:26
snkkrk zapraszam do wątku powitalnego. Nie urządzaj sklepiku w wątkach do tego nie przeznaczonych.
Hubert - 21 Czerwca 2009, 20:17
Jeśli TO jest prawdą, to znaczy, że Megadeth naprawdę powróci. Oby Rudy dotrzymał obietnicy.
A tu i ówdzie przebąkuje się o nowym albumie Anthraxa. Będzie dobrze.
Chal-Chenet - 21 Czerwca 2009, 21:23
Tutaj masz krótki preview.
Stormbringer - 22 Czerwca 2009, 10:11
mad napisał/a | Przy okazji mam pytanko do znawców Comy: Czy na koncertach zespół gra swój długi utwór Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków (tytułowy z przedostatniej płyty)? |
Nie wiem jak teraz, po premierze nowego materiału, ale kiedyś grywał. Widziałem swego czasu wideo z jednego ze starszych koncertów i "Zaprzepaszczone..." się pojawiły.
Hubert - 22 Czerwca 2009, 21:19
Chal-Chenet, dzięki. Huuuuraaaagan się zapowiada
Fidel-F2 - 23 Czerwca 2009, 05:46
http://mikolajzych.wrzuta...anchez_overture
cudo, tylko kto dziś wytrzyma 14 minut
|
|
|