Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Lowenna - 6 Stycznia 2014, 12:48
Strike Back, obecnie druga seria Ze 2 lata temu oglądałam dwie serie. W końcu załapałam, że śliniłam się na Thorina w pierwszej serii ST. Postanowiłam przelecieć całość. To jest to, co tygrysy lubią najbardziej Są ciacha, jest rozpierducha
gorat - 6 Stycznia 2014, 12:53
Się zastanawiam, w jakim znaczeniu występuje u Ciebie "przelecieć", biorąc pod uwagę całość posta.
Dzisiaj najpewniej Plan oraz The Face of the Enemy i mam nowe BSG zakończone. To jest, jeszcze Caprica, ale przynajmniej nie jest to powiązane wprost.
Lowenna - 6 Stycznia 2014, 12:59
Ech... Postanowiłam obejrzeć całość od początku. Bardzo podobały mi się 2 serie jakiś czas temu. Chcę kontynuować a ponieważ dobrze się bawiłam przy pierwszej połowie, to można było zrobić powtórkę.
Lepiej?
Edytka: SB s03e01.
Hubert - 6 Stycznia 2014, 23:05
OStatnio staram się łapać jedno-sezonowce, z których najbardziej przypadł mi do gustu House of Cards Finchera. Zimny i wyrachowany, jak jego bohaterowie. Me gusta.
Ozzborn - 7 Stycznia 2014, 00:40
Nie chcę Cię martwić ale już za jakiś miesiąc to będzie dwu sezonowiec
morham - 7 Stycznia 2014, 11:19
Drugi odcinek Sherlocka sprawił, że o północy głośno rechotałem ze śmiechu. Nie pamiętam kiedy poprzednio mi się to zdarzyło.
Wieczór kawalerski Watsona - po prostu piałem
Cumberbatch jest po prostu genialny w tej roli
Matrim - 7 Stycznia 2014, 12:10
Lowenna napisał/a | Strike Back, obecnie druga seria |
No właśnie... Obejrzeliśmy pierwszą - świetna. Wczoraj kwadrans drugiej i... do kitu Warto oglądać dalej skoro... TO?
morham - 7 Stycznia 2014, 12:14
Matrim, osobiście uważam, że pierwsza seria była dobra ale bardzo schematyczna.
Druga i następne opierają się na zupełnie innej dynamice i relacji Scott-Stonebridge.
Jak dla mnie 2,3 i 4 dużo przyjemniejsze od 1.
O ile przymkniemy oko na logikę i wytrzymałość naszych terminatorów
Matrim - 7 Stycznia 2014, 12:22
morham, ale jedynka miała wyrazistego bohatera - pytanie, czy nowy duet daje radę, bo po pierwszych scenach właśnie oni wydają się bardzo schematyczni.
Edit:
I właśnie! Homeland się skończył, znaczy sezon. Ciekawy jestem bardzo, co w związku z finałem zaserwują w kolejnym sezonie, bo jakby zamknęli większość wątków
morham - 7 Stycznia 2014, 13:21
Matrim, jak dla mnie są dużo bardziej wyraziści niż Porter. Owszem Porter jak najbardziej w porządku a Scott i Stonebridge rozwijają skrzydła nieco później. I tak - są do bólu schematyczni ale chemia jaka panuje między tymi aktorami sprawia, że np. mi ogląda się ich wybornie.
Ale może ja mam skrzywienie do takich archetypów postaci
Lowenna - 7 Stycznia 2014, 18:59
Tandem jest świetny. Serial nabiera większego tempa, rozpierduchy są jeszcze większe, seksu i cycków całe mnóstwo. Ale ja jednak miłością wielką pałam do Portera
Ozzborn - 7 Stycznia 2014, 20:16
Mnie osobiście po rewelacyjnym pierwszym nowym Sherloku drugi straszliwie wymęczył - owszem parskałem co jakiś czas, ale ciekawie zrobiło się dopiero pod koniec, ale i tak było mocno naciągane i od początku było wiadomo "kto". Zgadzam się z opinia dzejsa z fejsa, że jak dotąd chyba najsłabszy ze wszystkich... niemniej i tak dobry
Lowenna - 9 Stycznia 2014, 00:42
1 odcinek Utopii i nie wiem co o tym myśleć
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2014, 01:42
nie myśleć, oglądać
Dunadan - 9 Stycznia 2014, 08:39
Fidel-F2 napisał/a | nie myśleć, oglądać |
Dokładnie.
Lowenna, paradoksalnie - pewnie nie zmienisz swojego zdania po obejrzeniu całej pierwszej serii - tj. dalej nie będziesz wiedziała co o tym filmie myśleć
Lowenna - 9 Stycznia 2014, 08:57
Ale to 5h z życia...
Dunadan - 9 Stycznia 2014, 09:13
Lowenna, no przecież to serial
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2014, 09:19
najwyżej przez chwilę będziesz niedospana
Lowenna - 9 Stycznia 2014, 09:23
Dunadan,ale są seriale, które mnie bardziej kręcą
Ozzborn - 9 Stycznia 2014, 16:49
Wampajer dajris?
Zgadzam się z chłopakami, ten serial trzeba obejrzeć!
Lowenna - 10 Stycznia 2014, 16:32
Ozzborn, widziałam przypadkiem pół odcinka... Nie, jednak nie wampajery
Do Utopii kiedyś wrócę w takim razie
morham - 10 Stycznia 2014, 17:30
Wrzuciłem na ruszt pilota Chicago PD czyli spin-off z Chicago Fire.
Wrażenia mam mieszane szczególnie, że ale raczej pooglądam dalej bo nie zapowiada się z tego typowy procedural o policjantach.
2014-01-14
Skończyłem 3 sezon Sherlocka - po prostu genialne zakończenie sezonu. Ostatni odcinek ogląda się z wypiekami na twarzy.
Martva - 15 Stycznia 2014, 13:32
Skins, pierwsze pięć odcinków piątej serii - całkiem fajna ekipa, jestem na tak.
morham - 15 Stycznia 2014, 13:49
Martva, mówiłem
Martva - 15 Stycznia 2014, 14:01
Mhm, chyba też mi się podoba bardziej niż środkowa.
morham - 15 Stycznia 2014, 14:25
Martva, jakaś sympatyczniejsza ta ekipa. Mam wrażenie, że mniej pokombinowana. Może oprócz Franky Ta ma zryte ostro pod kopułą
Matrim - 15 Stycznia 2014, 20:15
Na HBO zaczął się niedawno True detective. Matthew McConaughey + Woody Harreslon. I wystarczy. Zapowiada się mroczna i brudna historia o seryjnym mordercy. Bardzo w stylu 7iedem. Bardzo dobre.
marekz - 20 Stycznia 2014, 00:30
Utopię obejrzałem, tzn. pięć odcinków i miałem zasadniczo iść spać, ale jednak dooglądam sobie teraz ten szósty. Dobre to jest, oj dobre. I te kolory... No i wybitnie mi odpowiada ścieżka dźwiękowa, a to zawsze jest dla mnie ważne.
Dunadan - 20 Stycznia 2014, 08:57
marekz napisał/a | Dobre to jest, oj dobre. I te kolory... No i wybitnie mi odpowiada ścieżka dźwiękowa, a to zawsze jest dla mnie ważne. |
Dokładnie, ostatnio pojawiło się kilka ciekawych pod tym względem seriali. Dlatego m.in. tak cenię Hannibala czy Wikingów.
morham - 20 Stycznia 2014, 11:29
Dobra - a mnie to chyba na mózg padło. Włączyłem wczoraj pierwszy odcinek The Carrie Diaries i zanim się skapnąłem - obejrzałem cały sezon
Podobało się mnie Trochę śmiechu, trochę ciekawych tekstów, urocze dziewczęta (mógłbym ten serial oglądać tylko dla Katie Findlay) i tak w sam raz na niedzielne popołudnie.
|
|
|