To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

cherryen - 23 Kwietnia 2009, 08:51

shenra napisał/a
Ostatnio całkowicie opanowł mnie Stevie Wonder, szczególnie I wish, Superstition i Living for the city.

no to zapuszczam :>

dzejes - 23 Kwietnia 2009, 16:22

Owca.von.Kozic napisał/a
Ostatnio miąłem faze na składankę Omegi... Muza przezacna, gdyby nie język i kraj gdzie powstała...

To ludzie rozumieliby o czym śpiewają, a to mogłoby poważnie przeszkodzić im w karierze.

Hubert - 26 Kwietnia 2009, 17:46

Przypadkiem usłyszałem I brygadę w wykonaniu jakiegoś chóru seniorów. Granie/śpiewanie tego utworu na tak zawodzącą/żałobną nutę to jest... to można opisać tylko jednym słowem - ała :evil:
Grahf - 27 Kwietnia 2009, 19:02

Negură Bunget - 'n Crugu Bradului

Jak nie znasz Chal-Chenet to polecam. Rewelacyjny Progressive Black Metal :bravo .

Chal-Chenet - 27 Kwietnia 2009, 20:02

Nie znam. Dzięki, pogmyrom, poszpyrom, obadam.
Ozzborn - 28 Kwietnia 2009, 00:23

Jeśli komuś się podoba(ło) Wolfmother to mam dobre wieści. Kapela się reaktywowała i na ich stronce www.wolfmother.com jest nowy numer do pobrania - wystarczy wpisać maila. Całkiem udany moim zdaniem.
hrabek - 29 Kwietnia 2009, 12:21

Zamowilem w preorderze nowy Oceanlab - Remixes. Kopia ma byc podpisana przez czlonkow zespolu Above and Beyond, producentow Oceanlab.
Do tego dawali special deal, za 25 funtow mozna zamowic trzy plyty z listy i skusilem sie na:
Above & Beyond - Tri-State
Above & Beyond - Anjunabeats Volume Six
obie plyty w ramach nadrabiania zaleglosci.

Do tego wzialem sobie Andy Blueman - Sea Tides E.P. i zaoszczedzilem 4 funty na przesylce (a ze "epka" kosztuje 4.89, wiec praktycznie mam za darmo).

Do pelni szczescia brakuje mi juz tylko Blank & Jones - Relax Edition Four (do spania rewelacja) i nowego ATB. ATB kupie w Polsce, bo zawsze wychodzi w dobrej cenie, ale B&J raczej sie nie ukaze... :(

Hubert - 30 Kwietnia 2009, 16:59

Właśnie wpadło mi w ucho kilka kawałków Death Angel. Chyba poszukam jakiejś ich płyty, bo brzmią tak jak lubię - soczyście, ciężko i szybko, ale bez przegięć.
Nutzz - 30 Kwietnia 2009, 20:03

No a ja jakoś w nastrój doom metalowy wpadłem ostatnio - MDB i PL non stop, i wszystko co podobnie brzmi :)
Chal-Chenet - 30 Kwietnia 2009, 21:33

A znasz Novembers Doom? Też fajna muzyka w tym klimacie...
Nutzz - 1 Maj 2009, 02:27

Zdarzyło mi się pojedyncze kawałki. Muzyczka fajna, lekko ostrawa, mi się podoba (przynajmniej to co słyszałem)
Dzięki za przypomnienie, spróbuję gdzieś znaleźć.

Co dziwne ostatnio zauważyłem że dłuższe słuchanie jakiegoś ostrego blacku czy deathu zaczyna mnie męczyć. Co innego doom, czy gothic - w sam raz na ukojenie nerwów.

Chal-Chenet - 9 Maj 2009, 14:03

Grahf napisał/a

Grahf, posłuchałem sobie. Raz. Nie wiem, może powinienem więcej...
Niezłe granie, ale jeśli chodzi o black to wolę chyba bez dopisku progressive...
Chociaż swego czasu duże wrażenie zrobił na mnie Primordial, ich ostatnia płyta wwierciła mnie w glebę... Tylko czy to jest black...?

Inna sprawa, to kwestia nastroju... W tej chwili mi akurat black nie do końca wchodzi... mam okres deathowy... ;)

Kamil - 9 Maj 2009, 16:08

Sosnechristo napisał/a
Właśnie wpadło mi w ucho kilka kawałków Death Angel. Chyba poszukam jakiejś ich płyty, bo brzmią tak jak lubię - soczyście, ciężko i szybko, ale bez przegięć.

obadaj ich najlepszą płytę - Act III

Chal-Chenet napisał/a
Grahf napisał/a

Grahf, posłuchałem sobie. Raz. Nie wiem, może powinienem więcej...
Niezłe granie, ale jeśli chodzi o black to wolę chyba bez dopisku progressive...
Chociaż swego czasu duże wrażenie zrobił na mnie Primordial, ich ostatnia płyta wwierciła mnie w glebę... Tylko czy to jest black...?

zdecydowanie nie ;)

Chal-Chenet - 9 Maj 2009, 16:27

No właśnie...
Adon - 9 Maj 2009, 19:29

Nutzz napisał/a
No a ja jakoś w nastrój doom metalowy wpadłem ostatnio - MDB i PL non stop, i wszystko co podobnie brzmi :)

Zdecydowanie Saturnusa powinieneś posłuchać.

Nutzz - 9 Maj 2009, 20:08

Oczywiście, jak mógłbym ominąć.

Swoją drogą pasuje mi zdecydowanie bardziej niż MDB. Bo to by by nie mówić, w MDB wokal, hmm... powiedzmy że momentami drażni.

Freva - 9 Maj 2009, 23:08

Adon napisał/a
Nutzz napisał/a

Zdecydowanie Saturnusa powinieneś posłuchać.

o to to Saturnus wymiata!polecam jeszcze PROCESS OF GUILT wydali genialna plyte.
oraz Black Sun Aeon niesamowity klimat i glebia! i fajni goscie na plycie. oba albumy to genialny death/doom. Zreszta wszystko z Tuomasem Saukkonenem jest bardzo fajne zawsze! moglabym wymieniac dalej bo doom zajmuje 50% mojej kolekcji ale narazie moze starczy ;D

Adon - 10 Maj 2009, 00:37

Byś zobaczyła moją płytotekę. :P Process of Guilt za bardzo mnie nie rusza, ale mają jeden genialny kawałek - Becoming Light.

A gdzieście byli jak zadawałem zagadkę muzyczną? :/

Nutzz - 10 Maj 2009, 14:33

Ekhm, jak Ozzborn zaczął zapodawać latynoskie hiciory to się wycofałem :D
Ozzborn - 10 Maj 2009, 15:54

:twisted:

Horyzonty trzeba rozszerzać a nie zawężać.

Ja tam Siekierę strasznie lubię, co nie przeszkadza mi uwielbiać (szczególnie ostatnio) Opeth czy post-hardcore'owego Alexisonfire. Śmiesznie jest jak mi się losują na zmianę jak jadę autobusem :P

mad - 11 Maj 2009, 22:51

Niezłe dwa kawałki z nowej płytyki Dream Theater. Poczekamy na całość. A tak w ogóle co z tym nowym Megadethem? Póki co wałkuję nowy ich koncert "Blood In The Water". Slayerek ma też coś zapodać. Doczekać się nie mogę.
Adanedhel - 14 Maj 2009, 19:29

Przesłuchałem chłopców z niejakiego Mastodona - Crack the Skye.
Fajne. Lubię taki metal. Czuć, że potrafią grać nie tylko ostro i zrobić z gitarami coś więcej, niż przesterować je i nawalać. A już najbardziej podobają mi się elementy w stylu King Crimson. Lubię King Crimson. Podoba mi się, gdy Mastodon zmienia rytm w ich stylu.
Płyta naprawdę solidna. Ale skręca mnie ze śmiechu, gdy przypomnę sobie recenzję gościa z "Co jest grane" - "najlepszy metalowy zespół świata". Phi.

Nutzz - 14 Maj 2009, 22:50

Cóż, naszło mnie dzisiaj na Dark Lunacy - świetny, naprawdę świetny melodyjny death z partiami smyczkowymi i chóralnymi. Dodatkowo przy słuchaniu budzi we mnie odczucia niczym najlepszy doom.
Ozzborn - 15 Maj 2009, 09:46

Adanedhel napisał/a
niejakiego Mastodona - Crack the Skye.

Dobre to je :mrgreen: :bravo
Oblivion wymiata!

baranek - 18 Maj 2009, 15:08

Ja od kilku dni jadę na starociach:
Blondi
Television
New York Dolls
Buzzcocks
MC 5
pierwsze płyty Ramones.
Polecam.

Adanedhel - 18 Maj 2009, 18:26

Ozzborn napisał/a
Adanedhel napisał/a
niejakiego Mastodona - Crack the Skye.

Dobre to je :mrgreen: :bravo

Dla odmiany sprawdziłem, co tam starszego mają. Leviathan. Błeh. Tylko momentami zdatne do słuchania. Choć przesłucham jeszcze raz. Może podejdzie. Death Magnetic też nie od razu mi podszedł.

Freva - 20 Maj 2009, 22:51

nowy HEAVEN & HELL non toper u mnie od kilku dni hehe
Ozzborn - 20 Maj 2009, 22:54

O właśnie kurde nie mogę się zebrać, żeby zakupić...
Czy ktoś wie czy gdzieś w Wawie można kupić poza żydomasońskim empikiem? (najchętniej taniej ;])

Freva - 21 Maj 2009, 09:37

Ozzborn napisał/a
O właśnie kurde nie mogę się zebrać, żeby zakupić...
Czy ktoś wie czy gdzieś w Wawie można kupić poza żydomasońskim empikiem? (najchętniej taniej ;])

Szukaj na allegro;d
ja kupilam wersje z dvd za 59zl gostek z Niemiec wysyla ale jest taniej w empiku chyba ok. 80zl. ma jeszcze 2 egzemplarze na aukcji

Adanedhel - 21 Maj 2009, 18:57

Ozzborn, na Placu Wilsona jest porządny sklep muzyczny. Możesz tam spróbować. O ile wiem ściągną Ci właściwie wszystko ;)

Partner forum