To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

Fidel-F2 - 15 Stycznia 2013, 16:32

Nie łażę nabzdyczny tylko w oczy same pchają się kwiatki. Gdzie indziej pleciesz androny o walce na noże a tu zobaczyłeś jedynie plakat i już wiesz, że to ch*jnia z grzybnią, złodzieje, kolaboranci i pedały. To może Ty byś się rozejrzał i posłuchał zanim zaczniesz kogoś oczerniać bez nijakich podstaw.

A co do PiSu to nie zrozumiałeś. Jest mi obojętne czy byłeś za jaką partią czy nie. I w ogóle się do tego nie odnoszę. Po prosto zauważyłem, że masz wspólną z nimi cechę. Wystarczy, że ktoś pogrzebie w uchu lewa ręką a Ty już wiesz że to moskiewski pachołek. (I nie, k*rwa, nie odnoszę się do Twoich poglądów politycznych, to taka metafora)

W porządku jesteś gość ale jak Cię czasem imaginacja poniesie to klękajcie narody.

baranek - 15 Stycznia 2013, 16:41

Fidel-F2, a do tego chrapie i łże.
shenra - 15 Stycznia 2013, 19:27

baranek, :mrgreen:
merula - 15 Stycznia 2013, 20:18

mam jedną uwagę - 17 stycznia to czwartek. więc sprawdziłabym 17 stycznia którego roku wchodzi w grę.
ilcattivo13 - 16 Stycznia 2013, 02:52

baranek - pfff. Następnym razem poproszę tych gości z pilarkami, żeby przyszli do naszego domku i Ci pokazali różnice pomiędzy odgłosami chrapania, a odgłosami piłowania drzewa pilarką. Nawet, jeśli to będzie 8:00, a Ty będziesz miał pieczarkowego kaca jak z Nidzicy do Bangladeszu :twisted:

merula - a rzeczywiście... Dzięki. Rano zadzwonię i się upewnię, co z tym terminem :)

Fidel-F2 - 16 Stycznia 2013, 07:45

ilcattivo13 napisał/a
pokazali różnice pomiędzy odgłosami chrapania, a odgłosami piłowania drzewa pilarką.
spałeś i słyszałeś jak chrapiesz? z bagna tez potrafisz się za włosy wyciągnąć samodzielnie?
Zgaga - 16 Stycznia 2013, 15:23

Baron Munchausen ?
ilcattivo13 - 16 Stycznia 2013, 16:10

Fidel - jak śpię i słyszę, że chrapię, to się budzę. Nie budziłem się - znaczy, nie chrapałem. Proste :)

Spotkanie jest jutro, nie w piątek :)

Magnis - 16 Stycznia 2013, 16:10

To może jest jak z królikiem. Pociągasz za włosy, a tu Niedźwiedź wychodzi i pyta się grzecznie : Czego ? :mrgreen: .

Niedźwiedź skoczył po zimne piwko :mrgreen: :

Blue Adept - 17 Stycznia 2013, 09:14

Skoczył po zimne piwko... :mrgreen: :lol:

a kumpel za kratkami też sobie pije... :mrgreen: ;P: ;-)

Youtube - Niedźwiedź pijący piwo

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2013, 22:10

No i wszystko jasne. Sporo z tego co czarnowidziałem się sprawdziło :/ Na szczęście odzew jest niezły i choć na razie niezbyt duże, to są szanse na to, że impreza w ogóle się odbędzie.

Na razie wiadomo tyle - Festiwal Fantastyki w Suwałkach miał się odbyć w połowie września, ale przeforsowałem zmianę i teraz odbędzie się w pierwszy weekend lipca, zaraz po Nidzicy i Poligonie. Knajpa konwentowa będzie :mrgreen:

Program. Obok typowych już działów literackich, erpegowych, larpów, komputerowego, gamesroomu, komiksowego i innych tego typu pierdół, będzie także dział plastyczny, dział teatralny, dział filmowy (będziemy kręcić fantastycznego filma!), muzyczny i z różnościami. W odróżnieniu od innych konwentów, będą także punkty programu skierowane stricte do małych dzieci, więc w razie czego ew. malkontenci nie będą mogli się tłumaczyć z braku możliwości przyjazdu na imprezę faktem posiadania takiego właśnie pomio... znaczy, takich pociech :wink:
Dodatkowe plusy są takie, że
a). impreza będzie we właśnie wykańczanym właśnie gmachu SOK (jakieś 100m od mojej chaty, jupi! ;P: ), zaraz obok aquaparku (i kościoła :D ),
b). w tym samym czasie jest piknik jaćwieski (więc jak się komuś będzie nudziło, to można wsiąść w samochód, autobus lub skoczyć na piechotkę niecałe 5 km (to mniej więcej tyle, ile na ostatnim Falkonie było ze starówki do noclegowni) i pobawić się w "szczelanie z uku i dzidy" z pijanymi Litwinami. Znaczy, Jaćwingami ;P:
c). a jak już całkiem dam organizacyjną plamę i nic ciekawego nie będzie, to można wziąć kocyk i poopalać się nad jeziorkiem. Jednym z kilkunastu w okolicy. Albo wybrać się na Litwę do Trok czy Wilna :)
d). a jak gość zbyt dobrze się zabawi i obudzi się gdzieś w okolicach czwartku, to od piątku będzie miał Suwałki Blues Festiwal i kolejną imprę do obcykania ;P:

Dodatkowe minusy na tę chwilę są takie, że na tyle działów tylko trzy mają koordynatorów (literacki, dziecięcy i filmowy). Może jeszcze larpowo-erpegowy, ale trzeba popracować nad paroma ludźmi z kijem wzbogaconym marchewką, żeby się przekonali, że chcą to robić. Reszta ochotników przyszła z propozycjami konkretnych punktów programu.

Oprócz tego musimy stawać na uszach, żeby jeszcze w tym miesiącu zrobić biznesplan pod dofinansowanie. Nie ma także strony w sieci i, co gorsza, forum, na którym można by było sprawnie obgadywać wszelkie sprawy organizacyjne. Na razie musi wystarczyć mail, telefon i osobiste wizyty w ośrodku, ale prosiłem, żeby przynajmniej forum jak najszybciej ruszyło.

Co by tu jeszcze...

Aha, zmusili mnie do udzielenia wywiadu Polskiemu Radiu. Dzięki Bogu - anonimowo :mrgreen: Więc jak już pójdzie w eterze, to nikt nie będzie wiedział, że ten kit to pewien konkretny nieświeć wciska :mrgreen:

No i tym, którzy jeszcze się nie domyślili - dział literacki koordynuje mła :oops: Więc jeśli ktoś nie był świadkiem katastrofy na miarę Pompejów, czy lizbońskiego tsunami, a bardzo by chciał, to zapraszam :wink:

Ostatnie aha - gmach można obejrzeć sobie tutaj. Ponoć jest full klima i insze bajery :)

Martva - 17 Stycznia 2013, 22:17

ilcattivo13 napisał/a
Festiwal Fantastyki w Suwałkach miał się odbyć w połowie września, ale przeforsowałem zmianę i teraz odbędzie się w pierwszy weekend lipca, zaraz po Nidzicy i Poligonie.

Wcale nie jestem pewna czy takie zagęszczenie terminów jest dobrym pomysłem, chyba że liczysz wyłacznie na okoliczną ludność - ale czy ewentualni goście dadzą radę obskoczyć trzy imprezy pod rząd?

Tak, malkotencę ;P:

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2013, 22:48

Myślę, że tak. Poza autorami, na ostatniej Nidzicy było nie więcej niż 100 osób. Przy tej ilości ludzi, która wpada na inne konwenty, czyli od 700 - 1000 w wierch, te sto osób to margines. Zwłaszcza, że to są ludzie, którzy raczej sporadycznie się pojawiają na innych konwentach.

Poza tym naprawdę ma znaczenie to, że impreza będzie w lipcu, będą darmowe sleeproomy, a dookoła jest pełno jezior, lasów i inszych takich. Znasz jakiś lepszy sposób na tanie wakacje? :wink: A do statystyki będzie się liczyło :mrgreen:

fealoce - 17 Stycznia 2013, 23:08

ilcattivo13 napisał/a

Aha, zmusili mnie do udzielenia wywiadu Polskiemu Radiu. Dzięki Bogu - anonimowo :mrgreen: Więc jak już pójdzie w eterze, to nikt nie będzie wiedział, że ten kit to pewien konkretny nieświeć wciska :mrgreen:

Znaczy nikt oprócz nas? ;P:

Ziuta - 17 Stycznia 2013, 23:21

No no, z Jaćkonu robi się powoli grubsza impreza :mrgreen:
ilcattivo13 - 17 Stycznia 2013, 23:26

fealoce - nie poznacie. Gadałem gorsze głupoty niż normalnie i głos mi przy tym tak strasznie drżał... :mrgreen:

Ziuta - cholera, całkiem zapomniałem o tym aspekcie sprawy. Ale w sumie, to... no ba! :D

Zgaga - 18 Stycznia 2013, 08:57

Nieświeć, zaczynasz wyrastać na organizatora festiwalu :mrgreen:
ilcattivo13 - 18 Stycznia 2013, 11:15

tfu-tfu przez lewe ramię :wink: W to się wrobić nie dam :wink:
Romek P. - 18 Stycznia 2013, 13:12

Już się dałeś :)
ilcattivo13 - 18 Stycznia 2013, 13:23

Pocieszajcie, pocieszajcie... :roll: ;P:
baranek - 18 Stycznia 2013, 13:32

To pewnie nie będziesz miał czasu na Nidzicę... Organizator nie może ot tak sobie wyjechać na tydzień przed imprezą...
ilcattivo13 - 18 Stycznia 2013, 14:56

Chyba, że prawie wszystko będzie miał zapięte przed Nidzicą, a w Nidzicy pojawi się, żeby zareklamować swoją imprezę :wink: a poza tym, mam telefon komórkowy - kto mnie szuka, ten mnie znajdzie ;P:
Zgaga - 18 Stycznia 2013, 15:00

He, he, już zaczął myśleć jak pierwszy po Bogu.
ilcattivo13 - 18 Stycznia 2013, 15:01

nie przesadzajmy, co najwyżej drugi ;P:
baranek - 18 Stycznia 2013, 15:57

Dlaczego "po"?
Zgaga - 18 Stycznia 2013, 16:10

baranek, tym, którzy aż tak się chcieli wywyższyć, Bóg języki pomieszał.
Może lepiej nie, bo kolejne miejsce fantastycznego festiwalu zniknie, zanim się pojawiło.

ilcattivo13 - 18 Stycznia 2013, 20:43

exsqueeze me, ale to nie ja się wywyższam, tylko Wy mi takie działanie amputujecie. Imponujecie. Łotewer. O! ;P:

Wrzucam tutaj, bo tu mniej ludzi zachodzi, a, jakby nie było, humor w filmiku jest ździebko budowlano-magazynierski i słownictwo też z tych kręgów kulturowych... :roll:

Zresztą, co będę przynudzał - Nagły atak wąża (tak, przez ą) ;P:

Romek P. - 18 Stycznia 2013, 22:24

Niezłe :)
corpse bride - 19 Stycznia 2013, 10:29

ilcattivo, niezły jesteś, niemal przekonałeś mnie do przyjazdu, choć nie bywam na konwentach. Jednak na hasło 'pierwszy weekend lipca' coś mi nieprzyjemnie dzwoniło w uszach i po zastanowieniu wiem już, że będę wtedy gdzieś za Kielcami nurzać się we własnej i czyjejś podświadomości, czyli że mam wyjazd szkoleniowy ze szkoły.

Niemniej, życzę Ci powodzenia w organizacji.

Aha, zawsze myślałam, że SOK to skrót od służby ochrony kolei, ale to nie jest ich budynek, prawda?

ilcattivo13 - 19 Stycznia 2013, 15:59

Dzięki za życzenia :) A szkołę rzucaj - pierwszy, katastrofalnie nieudany Festiwal Fantastyki w Suwałkach będzie tylko raz ;P:

Nie jest to ich budynek. Sokiści-pekapowcy mają (a przynajmniej mieli) taką małą kanciapkę w zabytkowym budynku naszego dworca, z widokiem na nieczynny już, śliczny, publiczny szalet z lat sześćdziesiątych ;P: W 1:35 ów szalet jest w centrum kadru, zaraz za torami, a na prawo od niego, od szczytu dworca, siedzą/siedzieli sokiści-pekapowcy :)

BTW. To jest ten nalot z 31.08.2012, o którym tu pisałem :D

Partner forum