To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas śmieszy?

Fidel-F2 - 17 Listopada 2015, 22:41

No chyba że Hemingway na choince.
Luc du Lac - 18 Listopada 2015, 23:28

się Ziemkiewiczowi dostało plaskaczem :)

http://fanatik.ogicom.pl/?p=5802

Fidel-F2 - 18 Listopada 2015, 23:58

A cóż to za burak?
Luc du Lac - 19 Listopada 2015, 00:23

naczelny kibol Śląska z okolic ruchów narodowych , autor knigi Jak pokochalem Hitlera
Fidel-F2 - 19 Listopada 2015, 00:28

Po co dajesz linka do wypowiedzi upośledzonej ameby?
Lowenna - 19 Listopada 2015, 09:38

Reakcje społeczeństwa na wielce brzuchatą kobietę:
- przerażenie ekspedientek w sklepie z porcelaną, gdy weszłam między regały;
- niepokój kelnera, gdy czekając na gorącą czekoladę przymknęłam oczy, odpoczywając po dłuuuuugi łażeniu;
- popłoch w księgarni, w której padł system i wszystko spisywali ręcznie. Miałam bardzo dużo pozycji i trwało to wieki. Po dłuższym oczekiwaniu oświadczyłam, że wszystko u mnie OK ale na chwilę znikam pod ladą bo muszę przykucnąć. 5 z 6 pracowników rzuciło się na ratunek :roll:
Wystarczył jeden trzygodzinny spacer. Strach wyjść z domu :|

Luc du Lac - 19 Listopada 2015, 11:15

Fidel-F2 napisał/a
Po co dajesz linka do wypowiedzi upośledzonej ameby?

bo w klimacie - zresztą

wczoraj w X-files był odcinek o inteligentnej Amebie - koszmar Chrisa Cartera nabyty zapewne w publicznych toaletach

Fidel-F2 - 19 Listopada 2015, 11:32

W jakim klimacie? Co w klimacie?
konopia - 22 Listopada 2015, 21:08

Przyrząd do ćwiczeń, podobno można nim zastąpić zestaw typu "atlas":

https://www.youtube.com/watch?v=_d9mJMX4zCI

thinspoon - 22 Listopada 2015, 21:20

konopia napisał/a
Przyrząd do ćwiczeń, podobno można nim zastąpić zestaw typu atlas:

https://www.youtube.com/watch?v=_d9mJMX4zCI

Robisz projekt na archeologię?

konopia - 23 Listopada 2015, 11:57

nie nie mów, że widziałeś to wcześniej i nie podzieliłeś się na forum :shock:
thinspoon - 23 Listopada 2015, 22:59

Na forum jestem od grudnia 2012. To jest rok starsze. Uznałem, że wszyscy widzieli i mi wstyd było z odgrzewanym kotletem wyskakiwać.
gorat - 24 Listopada 2015, 03:02

Eee tam, marudzisz, wcześniej można było zapomnieć zakupy zrobić. Teraz jest kolejna szansa!
Iwan - 25 Listopada 2015, 20:45

ihan - 27 Listopada 2015, 23:18

W każdym w nas drzemie poeta. Jedni mówią na co dzień białym wierszem, innym z ust spływa haiku.
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2015, 22:47

Pojechałem dzisiaj wymienić olej, otwieramy maskę a tam na silniku siedzi szczur. Lekko zdziwiony, nie wiedział za bardzo co przedsięwziąć i zamykał dość niemrawo, przytrzasnęliśmy go maską tak że nie mógł się ruszać ale był do niego wąski dostęp, mechanik na szlifierce zaostrzył kawałek starej elektrody spawalniczej i dźgnąłem go ze trzy razy. Po otwarciu maski już nie drygał.
ihan - 17 Grudnia 2015, 23:11

A co w tym śmiesznego? Że znęcaliście się i zabiliście przerażone zwierzę, tak?
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2015, 23:17

Śmieszna była sytuacja szczura na silniku. Dalsze to tylko konsekwencje.
ihan - 17 Grudnia 2015, 23:23

Aha. Wiesz, jako właściciela samochodu, w którym pod maską regularnie znajduję kości różnych zwierząt, żywy szczur mnie nie rusza.
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2015, 23:34

Czy ja gdzieś domagałem się wzruszeń? Nie bardzo łapię skąd bierzesz koncept znęcania i co konkretnie chcesz powiedzieć.
ihan - 17 Grudnia 2015, 23:37

Ok, nie ma tematu, nie chce mi się.
gorat - 18 Grudnia 2015, 01:04

Fidel, o Konwencji Genewskiej zapomniałeś???
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2015, 10:34

No coś tam krzyczał o czerwonym krzyżu i ludności cywilnej ale łgał bo potajemnie się zbroił.
Anonymous - 19 Grudnia 2015, 06:30

Jeśli sytuacja ze szczurem w istocie nadaje się do tematu "co nas śmieszy", to... No cóż, istnieją odpowiednie słowa, ale ich nie użyję, by nie łamać regulaminu.
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2015, 14:13

serka?
fealoce - 20 Grudnia 2015, 13:56

Fidel, ale zdajesz sobie sprawę, że to naprawdę nie jest zabawne i teraz sobie po prostu trollujesz, right?
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2015, 14:25

fealoce, ale zdajesz sobie sprawę, że to straszna naiwne i tak sobie tylko trolujesz?

Owszem, szczur na silniku jest zabawny. Dalej to konsekwencje. Teksty takie jak ten który rzucił Fenrir, wzbudzają we mnie zażenowanie pomieszane z politowaniem. Jakbym rozmawiał z ekologię o umyśle sześciolatka.

ihan - 20 Grudnia 2015, 17:58

Ale łapiesz, że ekolog by się tematem nie zainteresował, bo niewiele w tej opowieści o równowadze w ekosystemie jest?
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2015, 18:11

to wstaw sobie 'politologię', sens się nie zmieni
ihan - 20 Grudnia 2015, 18:35

Fidel, miałam sobie dać spokój, ale uparcie wmawiasz również innym, że są głupi. Twój wpis wygląda tak: na silniku siedział żywy szczur. Tak, to może wydawać się zabawne, załóżmy (powiedzmy ja widzę zwierzę prawdopodobnie przerażone, bo gorąco, drga i głośno). Ciąg dalszy jest: przyblokowaliśmy go żeby nie uciekł (ja tu w tym momencie widzę już przerażone zwierzę), chwilę posiedział zablokowany zanim nie zaostrzyliście elektrody, a potem go dźgałeś, i co było śmiesznie, bo drgał? (tutaj sie kompletnie rozjeżdżamy). Sorki, poziom dziesięciolatków wyrywających muchom skrzydła. Rozumiem, szczur jest szkodnikiem, przenoszącym groźne choroby, nie wymagam żebyś go wyprawił w dalszą drogę pakując kanapki do plecaczka. Ale gdy ktoś zareaguje empatycznie w stosunku do żywego stworzenia, ty mu zarzucasz głupotę, choć jako żywo sześciolatek bardziej do wyrywania skrzydełek pasuje a nie do stawania w obronie. Naprawdę, wywołuje w tobie zażenowanie i politowanie empatia do zwierząt? Zauważ, że nikt się do pierwszej części nie odnosił, tylko do tego co sobie eufemistycznie nazwałeś konsekwencjami.

Partner forum