Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Nitj'sefni - 24 Listopada 2013, 17:52
Fringe - sympatycznie się to oglądało. Ostatni sezon co prawda tak trochę oderwany od wcześniejszych, ale specjalnie mi to nie przeszkadzało. Owszem, można się pobawić w wypisywanie nielogiczności, naciągnięć itd., tylko po co? Serial miał dostarczyć rozrywkę i ja ją otrzymałem, więc w szczegóły nie będę się zagłębiał. No i jeszcze mistrzowski John Noble. Choćby dla jego gry warto się było tą pozycją zainteresować.
Lowenna - 24 Listopada 2013, 18:19
Memento, you made my day
Witchma - 24 Listopada 2013, 19:36
No dobra, oglądam to amerykańskie "Biuro". Świetnie mnie leczy z tłumaczenia księgowego (dzisiaj skończyłam, do sprawdzenia jeszcze 40 stron, będę dzielna!). Szkoda, że koniec drugiego sezonu był taki ckliwy. Ale jedno trzeba przyznać - za każdym razem, kiedy sądzę, że Michael nie może mieć już ohydniejszego krawatu, okazuje się, że jednak może. Strach pomyśleć, co będzie dalej. No i Dwight jest naprawdę przerażający. Za to muminek nie umywa się do Martina Freemana.
Matrim - 24 Listopada 2013, 22:38
Czad Przez dziesięć lat z czymś mi się kojarzył i nie mogłem skojarzyć z czym
Witchma - 25 Listopada 2013, 08:30
Do usług
Dunadan - 25 Listopada 2013, 12:58
marekz napisał/a | Co do Almost Human spodziewałem się słabizny i dostałem słabiznę |
IMHO nie jest tak źle... kojarzy mi się nieco z antycznym TekWar - jako dzieciak uwielbiałem to oglądać
ilcattivo13 - 25 Listopada 2013, 19:18
Dziś skończyłem czwarty sezon "Strike Back". Spodziewałem się ostrej rozpierduchy, gorących lasek i mnóstwa "łanlajnerów", bo tego zawsze było w SB pełno. Ale teraz dostałem jeszcze naprawdę wciągającą fabułę, której zakończenia przed połową dziesiątego odcinka raczej nikt nie odgadnie Dla mnie bomba.
Ale daję 0/10, bo znowu trzeba czekać 9 długich miesięcy na ciąg dalszy
mesiash - 26 Listopada 2013, 10:29
Kolejny genialny odcinek The Big Bang Theory. Zmienił im się scenarzysta czy co? Ten sezon już pobił poprzedni na głowę.
Gdzieś wcześniej, w tym wątku, czytałem wypowiedzi chwalące American Horror Story, i jak zobaczyłem reklamówkę w zeszłym tygodniu w trakcie meczu, to postanowiłem zacząć oglądać. Pierwszy odcinek genialny. Delikatnym minusem jest długość odcinków, ale w sumie dzięki temu wystartowało tyle wątków, że nawet nie bardzo wiem jak to się wszystko ułoży. Pilot ma u mnie 10/10.
morham - 26 Listopada 2013, 10:36
Oglądam Arrow - dla zabicia czasu przy zasypianiu to całkiem znośny ale jakiegoś specjalnego szału ni mo...
Lowenna - 26 Listopada 2013, 15:31
mesiash, jestem tego samego zdania TBBT w tym sezonie rządzi
Jezebel - 26 Listopada 2013, 21:05
Dunadan napisał/a | marekz napisał/a | Co do Almost Human spodziewałem się słabizny i dostałem słabiznę |
IMHO nie jest tak źle... |
Też uważam, że nie ma tragedii. Na razie brakuje mi jakiegoś mocniejszego, bardziej charakternego bohatera i szerzej zarysowanego cyberpunkowego tła, ale ogląda się przyjemnie, mino nietrudnej do zauważenia wtórności (ot, zapowiada się kolejny sztampowy serial o policjantach, jeno w nieco inszej otoczce wizualnej).
Dunadan - 27 Listopada 2013, 01:14
Jezebel napisał/a | zapowiada się |
Na razie był 2 odcinki poczekajmy jeszcze ja daję spory kredyt temu serialowi, zobaczymy jak będzie.
Martva - 27 Listopada 2013, 17:54
Nadgoniłam 2 Broke Girls. Kocham kelnera z dziennej zmiany <3
Fidel-F2 - 27 Listopada 2013, 18:52
Będą dzieci?
Martva - 27 Listopada 2013, 19:06
Nie. Musiałabym wyglądać jak młody Ukrainiec, żeby coś teges
marekz - 1 Grudnia 2013, 19:02
Skusiłem się przed chwilą na pierwszy odcinek SyFy serialu Defiance.
O matko, co za słabizna. :-( Na etapie Obcych tańczących na klepisku wprawdzie poszedłem sobie zrobić kanapkę, ale i tak wiele mnie nie ominęło. Z Obcymi w serialu jest dość wszechstronnie: są takie ja ta taka małpa z Gwiezdnych Wojen, są takie jakby diabły rogate, są takie jajogłowe obleczone skórą ze wzorkiem w sześciokąty foremne, są takie - bo ja wiem jak to nazwać - jak gdyby mniejsze mechagodzille (skoro pojedynczy człowiek-bohater tłucze to dziesiątkami to muszą być mniejsze, choć na ekranie wyglądają na spore).
I elfy białowłose też są.
U głównej prostytutki w mieście już po pierwszej wizycie dostaje się 50% zniżki. Zakochać się w sobie pomiędzy rasami także już zdążyli w pierwszym odcinku, w zasadzie to prawie ślub też był. Jest jakaś ekipa na motorynkach - jakby przybyli wprost od Mad Maxa. Jest czarny bohater ratujący z opresji pół-Obcą po jakichś ostrych przeżyciach w solarium.
Dno.
Piją w knajpie coś co wygląda na kamikaze. W domu piją coś podobnego, tylko jest zielone, a piją to najwyraźniej ze słoików dostępnych w Ikei. Pod koniec odcinka pierwszego zrobili rozmowę, która chyba miała nadać sens tym wszystkim dziwnym wydarzeniom - nie udało się.
I nie: ten film nie miał być pastiszem.
Jezebel - 1 Grudnia 2013, 23:20
marekz, [+1]
Chyba nie dotrwałam do końca pierwszego odcinka.
morham - 2 Grudnia 2013, 08:42
marekz, byłem dzielny i dotarłem do 3 czy 4 odcinka na fali entuzjazmu i scenografii która kojarzyła mi się nieco z Firefly (westernowe klimaty SF). Ale potem odpadłem i jakoś wcale nie żałuję.
Za to zaskoczył mnie Arrow - oprócz tego, że Ducati (Diavel, Monster 1100 Evo, Streetfighter) i Microsoft (ach ten Windows 8 i jego kafelki) ewidentnie wciska tam swoje produkty - końcówka pierwszego była już bardzo ok a drugi sezon ogląda się bardzo przyjemnie. Jakoś zdecydowanie robi się sympatycznie.
No i Manu Bennett (Crixus z Spartacusa) - zdecydowanie daje radę na występach gościnnych
Lowenna - 2 Grudnia 2013, 09:15
Przy Arrow odpadłam po 2 odcinku
Za to obejrzałam Wikingów i to było dobre
Luc du Lac - 2 Grudnia 2013, 09:15
marekz napisał/a | Skusiłem się przed chwilą na pierwszy odcinek SyFy serialu Defiance.
O matko, co za słabizna. .
Dno.
|
mam podobne odczucia - chociaż widziałem słabsze produkcje
jedyny plus filmu to cała gama obcych - we wszelakich konfiguracjach
miła odmiana np. po startrekach gdzie każdy obcy to po prostu człowiek z jakimiś naroślami (rak ?) - najlepiej na twarzy
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 09:17
marekz napisał/a | U głównej prostytutki w mieście już po pierwszej wizycie dostaje się 50% zniżki. | co ty, k..., wiesz o marketingu
mesiash - 2 Grudnia 2013, 10:49
Fidel-F2, to pytanie do tej k***y, czy pojechanie Lindą?
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 10:53
mesiash, nie myl k*rwy z prostytutką
morham - 2 Grudnia 2013, 11:36
Lowenna, bo Arrow jest takie nieco zamulaste. Rozkręca się za połową pierwszego sezonu i dopiero końcówka jest taka, że się naprawdę ciekawie ogląda.
Dla mnie to taka zapchaj-dziura serialowa była (jest). Choć ten drugi sezon to też już nie tak do końca... bo ogląda się całkiem dobrze (albo się przyzwyczaiłem).
Lowenna - 2 Grudnia 2013, 15:33
Nie wiem czy mogę zadać tu pytanie o oglądanie seriali onlinę... Mogę?
Witchma - 2 Grudnia 2013, 15:52
Według mnie możesz
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 15:52
dawaj, dawaj
Lowenna - 2 Grudnia 2013, 15:54
Do tej pory, nie jestem pewna czy do końca legalnie, oglądałam seriale na iitv. Ostatnio zaczęli tam kombinować, blokować, wprowadzać rejestracje. Gdzie Wy oglądacie seriale?
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2013, 15:56
tu http://www.kinomaniak.tv/
Martva - 2 Grudnia 2013, 16:11
Albo alekino.tv, bo z kinomaniakiem się ostatnio fochnęliśmy.
|
|
|