Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Nitj'sefni - 14 Lipca 2011, 18:44
Śląsk - Dundee, 1:0. Niezłe spotkanie Wrocławian i szkoda, że strzelili tylko jedną bramkę, bo w rewanżu może być ciężko. Oby nie powtórzyli losu Jagiellonii...
Taselchof - 14 Lipca 2011, 19:23
Pierwsza Polska drużyna której się chociaż chciało grac a to już jak widac to było dziś może wystarczyć. Jutro losowanie kolejnej rundy ciekawe co dostanie (L).
Kai - 14 Lipca 2011, 21:14
Taselchof napisał/a | ciekawe co dostanie (L). | Cokolwiek dostanie, sp***y. I mówi to fanka Legii.
Nitj'sefni - 14 Lipca 2011, 21:21
Kai, nie kracz
Kai - 14 Lipca 2011, 21:22
Nitj'sefni, znana jestem właśnie z krakania.
Ale czasem mi się nie sprawdza
Nitj'sefni - 14 Lipca 2011, 21:25
Oby to był jeden z tych razów
Taselchof - 15 Lipca 2011, 12:57
Kai teraz dowiedzieliśmy się że Skonto zagra prawdopodobnie z Bułgarskim Litexem O ile jednak Wisła przejdzie chociaż to nieszczęsne skonto to czeka ich przynajmniej mecz w ostatniej rundzie eliminacji do LE.
Co do Legii w Pucharach, to póki na bramce stać będzie Skaba, a nie możliwe jest już chyba zgłoszenie nowego piłkarza a jeśli nawet to wątpię że kupią kogoś w 48 h , to szczerze wątpię byśmy cokolwiek przeszli. Ciekawe czy dziś nie dowiemy się, że jeszcze Borysiuk żegna się z drużyną.
Jak rozumiem za dwa tygodnie startujemy z forumową "Ekstraklasą".
Chal-Chenet - 15 Lipca 2011, 14:41
Taselchof napisał/a |
Jak rozumiem za dwa tygodnie startujemy z forumową Ekstraklasą. |
Tajest!
Nitj'sefni - 15 Lipca 2011, 17:12
Taselchof, co do Wisły to jesteś chyba zbyt dużym pesymistą. Ja liczę na to, że tę i następną rundę przejdą (choć łatwo nie będzie).
A jeżeli chodzi o Legię i kłopoty z bramkarzem, to cóż - nazwisko Jóźwiak mówi wszystko...
Nitj'sefni - 19 Lipca 2011, 22:24
Po całkiem niezłym meczu, Wisła pokonuje Skonto Ryga 2:0 i w następnej rundzie kwalifikacji do LM zmierzy się z Litexem Łowecz (jestem przed tym dwumeczem dobrej myśli). Brawo
Wojtek - 19 Lipca 2011, 22:37
w ogóle tak ogólnie: po co ogląda się mecze, w których nie gra Barca?
Easy - 19 Lipca 2011, 22:42
Wojtek napisał/a | w ogóle tak ogólnie: po co ogląda się mecze, w których nie gra Barca? |
Człowiek nie zawsze ma ochotę na oglądanie teatru i kiepskiego aktorstwa.
Wojtek - 19 Lipca 2011, 23:00
Easy napisał/a | Wojtek napisał/a | w ogóle tak ogólnie: po co ogląda się mecze, w których nie gra Barca? |
Człowiek nie zawsze ma ochotę na oglądanie teatru i kiepskiego aktorstwa. |
nooo ale to wtedy idzie się na film, albo czyta dobrą książkę - a nie ogląda dziecięcy teatrzyk kukiełkowy wystawiany przez trzecioklasistów
(no dobra - to taki niewinny złośliwy żart
Adanedhel - 20 Lipca 2011, 08:12
Podoba mi się porównanie piłkarzy Barcelony do trzecioklasistów.
jewgienij - 20 Lipca 2011, 10:23
Melikson długo w Wiśle nie pogra. To najlepszy pomocnik- obcokrajowiec od czasu Kalu Uche. Przyjemniej się ogląda jego technikę i pomysłowość. Szkoda, że gra z takimi grajkami, którzy to marnują.
Nitj'sefni - 22 Lipca 2011, 18:14
Śląsk gra dalej, ale nie bez trudu wyeliminował Dundee.
Dalej będzie jednak ciężko. I dla Wrocławian, i dla Legii.
Taselchof - 22 Lipca 2011, 18:20
Ale widać było u nich zawziętość w grze i wolę walki, coś czego nie uświadczyłem ani w meczach Jagi ani Wisły. Umieli sie pozbierać zarówno po dwóch bramkach w 5 minut im strzelonych jak i golu do szatni. Śląsk rośnie mi powoli na faworyta T-Mobile Ekstraklasy. Fajnie że akurat jego mecze będą w TV4 i Polsacie sport. Ciekawy jestem boju z teoretycznie słabszą drużyną od mandarynek, Lokomotiwem Sofia. Dwie drużyny w najbliższym tygodniu wyruszą do Bułgarii, jedna trochę dalej Turcja, oby chociaż jedna z nich grała dalej w swoich rozgrywkach (bo oczywiście w razie klęski wszystkich trzech Wisła ma zagwarantowaną grę w IV rundzie kwalifikacji do LE).
Nitj'sefni - 22 Lipca 2011, 18:46
Taselchof napisał/a | T-Mobile Ekstraklasy |
Tę nazwę jestem jeszcze w stanie przeżyć, ale Pepsi Arena przy Łazienkowskiej to dla mnie całkowita porażka.
Taselchof - 22 Lipca 2011, 18:49
Za 6 milionów złotych nie takie rzeczy się przeżyje zresztą z tego co słyszałem urząd miejski oponuje przeciw samowoli w wyborze nazwy stadionu, który w sumie jest własnością miasta.
Chal-Chenet - 26 Lipca 2011, 15:09
Dzisiaj wieczorem założę temat "typerski".
Kai - 26 Lipca 2011, 21:17
Chal-Chenet,
Nitj'sefni - 26 Lipca 2011, 21:40
Wisła wygrała, choć to zwycięstwo na pewno jej się nie należało. Bułgarzy byli zdecydowanie lepsi i nie ma co się oszukiwać. Ale liczy się nie gra, tylko wynik. Za ten
Chal-Chenet - 26 Lipca 2011, 22:10
Oglądałem pierwszą połowę i ostatnie minuty drugiej. Ich przebieg wskazywał na remis ze wskazaniem na Litex. Dobrze, że nie wykorzystali swoich szans i polski klub jest na dobrej drodze do fazy grupowej Ligi Europy.
Taselchof - 26 Lipca 2011, 22:19
Lepszy wynik jak mecz, brawa Sobolewskiemu za zaangażowanie podobnie dla Meliksona, w Krakowie będzie ciężka walka...
Easy - 26 Lipca 2011, 23:04
Chal-Chenet napisał/a | polski klub jest na dobrej drodze do fazy grupowej Ligi Europy. |
Polski to on tylko z nazwy jest.
Chal-Chenet - 26 Lipca 2011, 23:37
A to swoją drogą.
Matrim - 26 Lipca 2011, 23:50
Chal-Chenet napisał/a | polski klub jest na dobrej drodze do fazy grupowej Ligi Europy. |
Chyba Ligi Mistrzów.
A klub jest z polskiego miasta? Od polskich kibiców? Trener jest po... a nie. Kapitan jest Polakiem? No. To jest polski klub
Edit: A jednak Europy. Rany, kiedyś te eliminacje były prostsze...
Chal-Chenet - 27 Lipca 2011, 07:45
Jak przejdą Litex, mają już zapewniony udział w fazie grupowej LE, żeby dostać się do fazy grupowej LM, będą musieli przejść jeszcze jedną rundę.
Adanedhel - 27 Lipca 2011, 08:58
Nitj'sefni napisał/a | choć to zwycięstwo na pewno jej się nie należało |
Wygrała. Strzeliła dwie bramki, przeciwnicy jedną, bez przekrętów, bez dziwnych decyzji sędziego, więc jej się należało. Proste.
Pragnąłbym tylko przypomnieć, że w poprzednim sezonie Wisła nie grała ładnie, ani dobrze, a mimo to jakoś wygrywała mecze i bez większych problemów zdobyła mistrzostwo. Zwykle jakoś wbijała tą jedną bramkę więcej niż przeciwnicy. Najwyraźniej taki mają styl.
Matrim - 27 Lipca 2011, 09:22
Chal-Chenet, dzięki, już wczoraj doczytałem. A kiedyś była jedna runda i wszystko jasne: bez żadnych wicemistrzów i trzeciomiejscomistrzów. Na 32 drużyny w fazie grupowej, 22 mają miejsce przyznane z urzędu, a o 10 miejsc walczy kilkiadziesiąt drużyn. Chore.
|
|
|