Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Dabliu - 28 Marca 2009, 13:15
Fidel-F2, specjalnie dla Ciebie:
GWAR się przedstawiają
GWAR śpiewają, że mają cię dosyć
GWAR odpowiadają na pytania (cz.1)
GWAR robi reklamę
Fidel-F2 - 28 Marca 2009, 13:30
czy to jest sztuka?
Dabliu - 28 Marca 2009, 13:54
Fidel-F2 napisał/a | czy to jest sztuka? |
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, obejrzyj sobie tę artystyczną wypowiedź na temat powszechnie panującej na amerykańskiej prowincji zoofilii.
mad - 28 Marca 2009, 22:55
Sosnechristo napisał/a | A ja czekam na nowe Megadeth i Slayera. M-deth podobno ma wyjść za miesiąc-dwa. |
Właśnie kupiłem sobie starsze płyty Megadeth: "Cryptic..." i koncert "Rude Awakening".
Stargazer - 28 Marca 2009, 23:40
no w media marktach ostatnio chyba wszystkie plytki megadeth za bodajze 30 zet kazda, wiec jest okazja uzupelnic braki
Hubert - 29 Marca 2009, 16:49
mad, i jak Cryptic?
mad - 29 Marca 2009, 21:58
Znałem płytkę już od daty wydania, kupiłem, bo taniutka była. Nie jest to mój faworyt, ale posłuchać można. Z kolei w porównaniu z następnym albumem ("Risk"), "Cryptic" to niemal arcydzieło. Megadethowy klasyk też się znalazł - "Trust".
Też czekam na nową płytę. Na razie w metalu rok 2009 nie wygląda rewelacyjnie. Napalm Death, MDB rządzą, potem długo, długo nic. Nowe płytki CC i Kreatora cą co najwyżej dobre.
Chal-Chenet - 29 Marca 2009, 22:02
Dla mnie jeszcze Candlemass jest w czołówce. Nagrali płytę bardziej heavy niż doom, ale nie zmienia to faktu, że muzyka jest przednia!
mad - 29 Marca 2009, 22:07
O kurde, Candlemass jeszcze nie słyszałem
Gdzieś już widziałem tytuł nowego Megadeth
Ozzborn - 29 Marca 2009, 22:12
Mad ty tu się nie rozpisuj tylko szorty obrabiaj!
W temacie. Zawiązała się fajoska kapela: Chickenfoot. W skład wchodzą: perkusista redhotów, Sammy Hagar i Mike Anthony z Van Halen i jego wirtuozość sam Joe Satriani! Polecam majspejs jest parę numerów i videło.
MidMad - 31 Marca 2009, 14:55
Nie wiem, czy już ktoś wspominał w tym temacie o BSG, ale dla mnie jednym z najfantastyczniejszych odkryć ostatnich lat jest właśnie muzyka do serialu "Battlestar Galactica" (tego nowego, rzecz jasna). Bear McCreary pokazał swoje pazurki szczególnie przy muzyce do finału sezonu 3 - chociażby z jego kultową aranżacją "All Along The Watchtower". Jeśli więc ktoś szuka czegoś dobrego i z dużym ładunkiem emocji - bardzo polecam. Szkoda tylko, że tak trudno dostać to w Polsce...
Jaden Kast - 31 Marca 2009, 16:06
MidMad, rzeczywiście soundtracki z BSG są trudne do zdobycia w Polsce (zresztą nawet na eBay'u nie widzę ich dużo i to po dość wysokich cenach). Mnie płytę z 3 sezonu udało sie dorwać na Allegro, jakoś rok temu. Facet miał też pozostałe dwie, ale wtedy najbardziej zależało mi na tej trzeciej.
Jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa z filmów/seriali. Jest pełna różnych form muzycznych, wpada w ucho, a w serialu w połączeniu z obrazami to już majstersztyk. Jedyny zarzut to pewna liniowość - kolejne płyty posiadają utwory strasznie podobne do siebie. Jednak mimo to utwory McCreary'ego są klasą samą w sobie.
MidMad - 31 Marca 2009, 16:17
Jaden Kast napisał/a | MidMad, rzeczywiście soundtracki z BSG są trudne do zdobycia w Polsce (zresztą nawet na eBay'u nie widzę ich dużo i to po dość wysokich cenach). Mnie płytę z 3 sezonu udało sie dorwać na Allegro, jakoś rok temu. Facet miał też pozostałe dwie, ale wtedy najbardziej zależało mi na tej trzeciej. |
Ano, właśnie. Ja osobiście staram się sprowadzać z zagranicy - teraz czekam na wydanie OST z "Razora" i sezonu 4 (ma być dwupłytowy!), oby kursy walut były troszkę przyjaźniejsze za te kilka miesięcy.
Jaden Kast napisał/a | Jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa z filmów/seriali. Jest pełna różnych form muzycznych, wpada w ucho, a w serialu w połączeniu z obrazami to już majstersztyk. Jedyny zarzut to pewna liniowość - kolejne płyty posiadają utwory strasznie podobne do siebie. Jednak mimo to utwory McCreary'ego są klasą samą w sobie. |
Witaj w klubie - też uważam ją za najlepszą (nie zapominajmy jeszcze o Richardzie Gibbsie i jego ścieżce do pierwszej miniserii). Owszem, liniowość da się zauważyć łatwo, ale miejscami to tylko przydaje uroku wielu scenom - przypomnij sobie chociaż "Roslin & Adama" i pamiętne skrzypce, które towarzyszą im do 4tej serii. Jest cała masa takich smaczków i "wariacji na temat", myślę że bardzo znaczących dla każdego fana serialu.
PS. Świetny podpis, "Lords of Kobol" się kłaniają, jeden z najlepszych utworów
Jaden Kast - 31 Marca 2009, 19:19
W serialu się to sprawdza wspaniale, łącząc wątki czy sceny o podobnym ładunku emocjonalnym. Chodzi mi bardziej o zakup 3 płyt na których otrzymujemy prawie tę samą zawartość.
Muzyki Gibbsa nie słuchałem, on zdaje się komponował tylko do 2 części Pilota (to jest chyba nazywane Mini-Series). Będę ja musiał gdzieś dorwać.
BTW. Daj znać na PW jak będziesz ściągać kolejne płyty z zagranicy, to może się dołączę do zamówienia (sezony 1, 2, 4 i Razor).
Fidel-F2 - 31 Marca 2009, 19:27
MidMad napisał/a | chociażby z jego kultową aranżacją All Along The Watchtower. | 'kultowość' okrutnie się w ostatnich czasach zdewaluowała
MidMad - 31 Marca 2009, 20:20
Jaden Kast napisał/a | W serialu się to sprawdza wspaniale, łącząc wątki czy sceny o podobnym ładunku emocjonalnym. Chodzi mi bardziej o zakup 3 płyt na których otrzymujemy prawie tę samą zawartość. |
No tak, słuchanie całości pod rząd jest niewskazane, wtedy to wyraźniej wychodzi, racja.
Cytat | Muzyki Gibbsa nie słuchałem, on zdaje się komponował tylko do 2 części Pilota (to jest chyba nazywane Mini-Series). Będę ja musiał gdzieś dorwać. |
Tak, on komponował do miniseries i do sezonu pierwszego. Jeśli gdzieś dorwiesz, to polecam się wsłuchać
Cytat | BTW. Daj znać na PW jak będziesz ściągać kolejne płyty z zagranicy, to może się dołączę do zamówienia (sezony 1, 2, 4 i Razor). |
Będę ściągać jakoś z UK chyba w wakacje/po wakacjach - wtedy ma wyjść porządnie cały serial na DVD, z Razorem włącznie. Przypomnij mi się wtedy jakoś
Dunadan - 31 Marca 2009, 21:40
A ja właśnie "odkryłem" the Who
Fidel-F2 - 31 Marca 2009, 22:01
Dunadan, to jakas nowa kapela?
mad - 2 Kwietnia 2009, 00:18
Dunadan napisał/a | A ja właśnie odkryłem the Who |
Fidel-F2 napisał/a | Dunadan, to jakas nowa kapela? |
Dobry support dla Feel, nie?
Strasznie podoba mi się nowa płyta Candlemass. Ten rok w ciężkim graniu może należeć do nurtu doom. My Dying Bride też nagrali świetną płytę, czyżbym jeszcze coś ciekawego pominął?
Dunadan - 2 Kwietnia 2009, 00:21
Ja tam nie wiem... fajne organki mają taka jakaś mnie faza po prostu naszła ale jakoś taką świeżością zawiało mi od nich
Chal-Chenet - 2 Kwietnia 2009, 00:32
mad napisał/a | Strasznie podoba mi się nowa płyta Candlemass. |
Prawda, że znakomita? Ja cały czas nie mogę się od niej oderwać, z czasem wchodzi jeszcze bardziej.
Adon - 2 Kwietnia 2009, 17:46
Dunadan napisał/a | swierzością zawiało mi od nich |
OMG, czym, Dun?
Mi jakoś Candlemass nie podchodzi. Generalnie mało rzeczy lubię z trad doomu.
Właśnie dostałem promówkę Depressed Mode. Nawet ciekawe, ale nie jestem w stanie zdzierżyć całej płyty na raz, choć pojedynczo utworów słucha się nieźle.
Dunadan - 2 Kwietnia 2009, 18:01
Adon, poprawiono...
Freva - 2 Kwietnia 2009, 19:35
ja dzis bardziej klasycznie PRIMAL FEAR
Dabliu - 3 Kwietnia 2009, 02:45
http://www.youtube.com/watch?v=kRa3BU5bl-s
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Dunadan - 3 Kwietnia 2009, 10:44
Dabliu, kurcze, ja czegoś nie jarzę - te wszystkie kawałki byłyby zarąbiste ale po co cały ten "beat" który wszędzie jest IDENTYCZNY? bum-bum-bum-bum... tak to by było fantastyczne electro... nie potrafie tego zrozumieć co ciekawego jest w jednostajnym uderzaniu.
PS: to trzecie jest fajne kojarzy mi się z Samaelem nieco... ale chociaż Samael ma sztuczną perkusję to jest ona znaaacznie lepsza.
Adon - 3 Kwietnia 2009, 11:29
Oczywiście nie mówisz o Samaelu po Eternal, prawda, Dunadan?
Dabliu moja żona słucha takich strasznych rzeczy jak Ty i mnie nimi katuje.
Dunadan - 3 Kwietnia 2009, 16:47
Adon, właśnie o Samaelu po Eternal mówię bo wcześniej to jakieś ryczenie do mikrofony i walenie w gitar choć wszystkiego nie przerobiłem ale chyba nie muszę.
Adon - 3 Kwietnia 2009, 16:54
Hmmm, przerób "Passage" i "Eternal". To co przed i po, mogłoby nie istnieć (no może prócz kawałka "Baphometh's Throne").
Nutzz - 3 Kwietnia 2009, 17:17
Oj, no nie wiem. Jak dla mnie Samael najlepiej brzmiał na Blood Ritual.
Choć to naturalna kolej rzeczy że zespoły ewoluują. Weźmy np. takie Paradise Lost
|
|
|