To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

fealoce - 12 Stycznia 2013, 10:34

Ach, łezka mi się w oczu zakręciła :mrgreen:
ilcattivo13 - 12 Stycznia 2013, 13:27

merula - a co to za pytanie? Tylko w jednej sprzedają piwo bez koncesji ;P:
Witchma - 12 Stycznia 2013, 14:05

Cytat
Jak złapie tę okazję, to pewnie objedzie wszystkie.

Życia by mu zabrakło...

ilcattivo13 - 12 Stycznia 2013, 15:47

p
f
f
f
f
f

nie jestem kobietą, żeby wchodząc do sklepu czy hurtowni brać do ręki i oglądać wszystko co jest na półkach :roll:

Agi - 13 Stycznia 2013, 00:07

ilcattivo13, rodzina Ci się powiększa. :wink: :)

merula - 13 Stycznia 2013, 00:11

prawie jak z plakatu "Dziękuję, nie piję"

ilcattivo13 - 13 Stycznia 2013, 04:23

Agi - zmiłuj się i nie strasz :roll: Już i tak mi komornik żyć nie daje 8)

merula, a wcale bo nie - odprowadziłem przyjaciół do drzwi, zamknąłem za nimi starannie (w razie jakby co, mam alibi - Grucha sam chciał na dwór :twisted: ) i dałem radę wejść z powrotem na górę, do Gawry :mrgreen:

Edit: czterech gości na Forum :/

Ekhm. Drodzy czterej goście. A weźta i idźta spać. Już nic ciekawego tej nocy nie napisze. Nieświeć. :roll:

edit 2: Ośmiu gości?! :shock: Hej! Po polskiemu piszę! Do łóżek/łóżków marsz!

Edit 3: Jedenastu???!!! Szlag... :/

Blue Adept - 13 Stycznia 2013, 05:00

Kto się boi misi??? :mrgreen:

W końcu stary niedźwiedź mocno śpi... :twisted: ;P: :wink:

P.s. Jakoś tak obudziłem się w środku nocy... :( Bezsenne pozdrowienia.

Zgaga - 13 Stycznia 2013, 11:40

O matko, w najgorszych snach nie chciałabym takiego potwora oglądać.
ilcattivo13 - 13 Stycznia 2013, 18:57

bleh.

Nie wiem jak się do tego zabrać. Nie lubię trudnych rozmów i opierdziulania. Niby rzadko im się to zdarza, ale jak się zdarza, tak jak dziś, to jadą na całego...

Cholerne roztocza! Musicie tak głośno tupać, kiedy odsypiam imprezę?! :evil:

merula - 13 Stycznia 2013, 21:04

jakoś tak to wyglądało o poranku?

Witchma - 14 Stycznia 2013, 14:23

Miś Song :)
Zgaga - 14 Stycznia 2013, 15:24

Ale ten chce być polarny :?
I potrzebuje nie butów, a ciepłej czapeczki, bo mu zawsze zatoki siadają.

Witchma - 14 Stycznia 2013, 15:26

Zgaga, no nie wiem, jak mogłaś pomyśleć, że "Miś Song" jest o Nieświeciu :roll: O jego koledze co najwyżej.
Zgaga - 14 Stycznia 2013, 16:34

No jak? Zupełnie tego nie rozumiem.

Edit. Skasowałam obrazek.To był gif i nie zawsze się chciał wyświetlać. :cry:

Fidel-F2 - 14 Stycznia 2013, 16:43

Zgaga, popraw linka
Zgaga - 14 Stycznia 2013, 17:10

Ale co? Bo u mnie się ładnie wyświetla?
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2013, 17:15

no u mnie nie
Magnis - 14 Stycznia 2013, 17:34

Niedźwiedź zamiast się uczyć to śpi :mrgreen: .

ilcattivo13 - 14 Stycznia 2013, 23:10

merula napisał/a
jakoś tak to wyglądało o poranku?
podobnie 8)

Witchma - trzeba było ją wrzucić na przełomie listopada i grudnia. Teraz dół już mi przeszedł :wink:

Zgaga
- butów nie potrzebuję, bo mam gumofilce :mrgreen: Ale moja ukochana czapeczka się podarła i nigdzie nie mogę kupić takiej samej. Wszystkie uszanki są z miękkimi, zadartymi do góry daszkami, a ja chcę z takim daszkiem, jak w czapkach-bejzbolówkach :(

Magnis - ten konkretny nieświeć ani się nie uczył, ani spał ;P:

Idę sobie przez miasto, patrzę, plakat.

Niby wszystko zajefajnie i w ogóle, ale...

"Cała koncepcja imprezy już istnieje, potrzeba jednak dużo ludzi do jej organizacji. Muszą to być zapaleńcy. Wiele osób pasjonuje się fantastyką w różnych dziedzinach, ale SOK zależy na tym, żeby na spotkanie przyszli wyłącznie ci, którzy zechcą włączyć się w organizację."

I tak się przejdę, ale jakoś czarno to widzę. To nie jest inicjatywa ludzi, którzy pasjonują się fantastyką, zrzeszonych lub nie w jakąś organizację typu stowarzyszenie, itp., tylko odgórny prikaz władz miasta. Niby impreza może mieć duże ułatwienie na start w postaci gotówki (którego nie mają inne imprezy tego typu), ale ciekawi mnie, czy nie będzie to po prostu kolejna impreza zorganizowana przez rządzących Suwałkami dla ich rodzin i znajomych. Tak jak to było ostatnio z Blues Festiwalem i specjalną strefą przed sceną - z wejściem tylko dla kumplostwa i rodzin urzędników z magistratu. A do jej wykonania w dodatku nie są potrzebni profesjonaliści, tylko "zapaleńcy". Pfff.

No i oby w to nie był zamieszany "Największy Suwalski Pisarz Fantasta", bo wtedy to już całkiem będzie wiocha... :/

Fidel-F2 - 14 Stycznia 2013, 23:18

ilcattivo13 napisał/a
Największy Suwalski Pisarz Fantasta
znaczy się kto?
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2013, 23:26

Po nazwisku mam jechać? Jeden tylko jest. RD raz go wydrukował i potem facet chodził po wątkach autorskich i pouczał innych, że kiepsko piszą :/
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2013, 23:32

No dalej nie wiem. Mniejsza z tym.
corpse bride - 15 Stycznia 2013, 10:19

Ale masz spiskowe teorie. Że to urząd miasta, a nie fani. No właśnie, a jeśli urząd, to tym lepiej, bo załatwią najtrudniejsze, czyli kasę, miejsce itd.
ilcattivo13 - 15 Stycznia 2013, 10:51

corpse bride - chodzi mi o to, że najważniejszą rzeczą na konwencie jest atmosfera. Banda sztywniaków w gajerkach, na każdym kroku reklamująca (propagująca) rządzącą Suwałkami ekipę, może co najwyżej taką atmosferę zepsuć (jestem obecny na większości suwalskich imprez, więc wiem, o czym piszę).

No i mogę się o piwo założyć, że nikt z organizatorów na takiej imprezie nigdy w życiu nie był, a cały pomysł wypłynął od jakiejś urzędniczej pociechy, która od października studiuje w wielkim świecie, tam niechcący trafiła na jakiś konwent, a później w domu naopowiadała niestworzone historie.

Mam nadzieję, że w piątek wieczorem okaże się, że się mylę i że będę mógł te moje czarnowidztwo tutaj odszczekać, ale jakoś tak niespecjalnie wielka jest ta nadzieja :roll:

Zgaga - 15 Stycznia 2013, 12:52

Czyżbyś się na to spotkanie wybierał?

A może przy okazji powstanie jakaś nowa wartość. Jakiś fandom suwalski się zawiąże.

dalambert - 15 Stycznia 2013, 12:55

Nieświeć suwalski jako zapaleniec :shock: JUŻ jest nowa jakość :!:
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2013, 13:02

ilcattivo13, przecież jeszcze nic nie wiesz a już wszystko wiesz. Z PiSu jesteś?
Kruk Siwy - 15 Stycznia 2013, 13:11

Fidel-F2, ech. Nie zauważyłeś? ON wie wszystko o wszystkim i wszystkich. A jak nie wie to i tak wie. Bo tak.

I pamiętaj, zawsze udzieli ci rady. Jedynie słusznej. Na brzucha bolenie i d...y swędzenie. Pouczy cię o hadronach i oświeci o balonach. Tak to już jest.

ilcattivo13 - 15 Stycznia 2013, 14:41

Zgaga - od samego początku piszę, że pójdę :wink: A jak zajdę, to zanim ktoś z nich zdąży się choćby przywitać dostaną opeer, z grubej rury, tak na zapas, potem powiem, że to nie ma sensu i wyjdę waląc drzwiami ;P: Z fasonem. Obojętnie czyim :mrgreen:

dalambert - Suwałki Blues Festiwal Suwałki Blues Festiwalem, Piknik Jaćwieski Piknikiem Jaćwieskim, ale pierwszy w Suwałkach Festiwal Fantastyki, to rzecz honorowa i tyle. Czy jest się zapaleńcem, czy nie - pomóc trzeba. Choćby po to, żebym później nie musiał się na wyjazdowych konwentach wstydzić (przynajmniej nie bardziej, niż po Falkonie) :wink:

Fidel - czasami zamiast łazić nabzdyczonemu po całej okolicy i wszystkich zaczepiać warto przysiąść, rozejrzeć się, posłuchać. I bycia w PISie nie będzie potrzeba, żeby zajarzyć o ca kaman.

A tak w ogóle, to sobie zapisz gdzieś, żebyś drugi raz się nie pytał: nigdy nie byłem za żadną partią, nie jestem za żadną partią i nigdy nie będę. Jak idę na wybory, to nie patrzę na listę, tylko głosuję na tego, kogo znam i o kim wiem, że jak się dorwie do władzy, to nie dla nabijania własnej kabzy i zatrudniania rodziny i kumpli na magistrackich stołkach.
A Suwałki to jest naprawdę nieduże miasto. Przy ~70000 mieszkańców szybko wyłazi na wierzch każdy urzędniczy przekręt, każdy kolejny koleś i każdy kolejny pociotek wsadzony na stołek w którejś z kołchoźnych spółek miasta cz\y inszego urzędu. Tak jak sprzed paru tygodni nabór na wakat w USie.

Kruku
- o marudnych stetryczałych dziadkach też dużo wiem :D

Partner forum