To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Vesper - 17 Czerwca 2006, 11:47

OFFTOP (?) Argentyna - SZEŚĆ BRAMEK w jednym meczu! :D wow. I to prawie wszystkie przecudnej urody.

No to teraz, tak mniej więcej w połowie zawodów, na kogo stawiacie? Ja bym chętnie zobaczył czy Hiszpanii dalej pójdzie tak dobrze, i co zrobi ze sobą Anglia (grająca tak niemrawo, że ała...)

Argael - 17 Czerwca 2006, 16:32

Niby nie ma nic wspólnego ze sprawą polską, ale myślę, że warto obejrzeć.
http://video.google.com/v...440&q=socceroos

elam - 17 Czerwca 2006, 21:31

wlasnie ogladam sobie mecz wlochy - usa, fajne jatki :)
dzejes - 17 Czerwca 2006, 21:48

Woooo...

Piszę w przerwie Włochy - USA.

Woooo...

Zapowiada się najtrwardszy mecz miSZCzostw. Do tego Gattuso na boisku.

dzejes - 17 Czerwca 2006, 22:59

I koniec!

Czegóż tam nie było! Trzy czerwone kartki, nieuznany gol, niepodyktowany karny, dwie bramki - w tym jedna samobójcza!
Krew (dosłownie), pot (dosłownie) i łzy (tego nasi ludzie nie dostrzegli, więc na razie metaforycznie)!
Kontuzjowany zawodnik grający z powodu wyczerpania limitu zmian!
Wspaniałe akcje i cudowne parady!

Uff... Aż się spociłem.

Ixolite - 17 Czerwca 2006, 23:15

No dzialo sie, piekny mecz i sedzia kalosz :D
mad - 17 Czerwca 2006, 23:23

Niezły mecz, nie widziałem początku II połowy. Wynik też dobry, przynajmniej jest sens oglądać mecze ostatniej kolejki w tej grupie. Teoretycznie wszystkie drużyny mają szansę na awans.
elam - 18 Czerwca 2006, 15:36

mecz Japonia- Chorwacja - :lol: :bravo
Sasori - 18 Czerwca 2006, 16:48

Samuraj pięknie karniaka wyciągnął. Szkoda, że w trzecim meczu spotykają się z mutantami z Brazylii.
elam - 18 Czerwca 2006, 17:14

ale jak mu kret noge podlozyl, o malo pilki nie przepuscil... smieszne to bylo :lol:
fajny mecz

Ixolite - 18 Czerwca 2006, 17:18

fajnie to sedzia na koniec wpadl pod nogi japoncowi
elam - 18 Czerwca 2006, 17:23

to tez :)
NURS - 18 Czerwca 2006, 22:05

Brazylia to geriatria jakaś, przewracają się na piłce, zupełnie jak nasi. A Ronaldo za chwile będzie się szybciej toczył, niż biegał.
Last Viking - 19 Czerwca 2006, 10:10

Coś mi sie te Mistrzostwa podobać przestały :?
Nie ma tak naprawdę pięknie i jednocześnie skutecznie grającej drużyny. Brakuje mi piłki kombinacyjnej, brakuje mi napastników z prawdziwego zdarzenia, bezwglednych egzekutorów :(
Bramki padają po błędach obrońców (co prawda wymuszonych :wink: ) lub po strzałach z II linii. Tak naprawdę najważniejsza jest II linia.
Mam nadzieję, że w kolejnej rundzie mecze będą bardziej dynamiczne :mrgreen:

Na razie strasznie mnie zawiodli Anglicy, Francuzi, Brazylijczycy, Holendrzy, Portugalczycy, Włosi - gdyż po nich spodziewałem się światowej piłki :evil:

Ładnie i skutecznie prezentuje się Argentyna :mrgreen: ... ale ja ich nie lubię :cry:

NURS - 19 Czerwca 2006, 10:14

Wydaje mi się, ale może to czysta złośliwość i zawiść, że to pokolenie gwiazd powinno już odejść i zrobić miejsce Jeleniom. I nie tylko o naszych mi chodzi.
Piotrek Rogoża - 19 Czerwca 2006, 10:36

Gwiazdy świecą słabiutko. Zidane potyka się o piłkę, a wielka Francja nie może wygrać meczu. Ronaldo - NURS go najlepiej podsumował, rezerwowi Brazylii byli najlepsi na boisku. Obserwujemy zmianę warty.
Swoją drogą, ciekawe, jakie nowe gwiazdy zabłysną na tym mundialejro. Mój faworyt to Messi :) .

Henryk Tur - 19 Czerwca 2006, 12:17

Last Viking napisał/a
Coś mi sie te Mistrzostwa podobać przestały

A mi podobają coraz bardziej :)

Last Viking napisał/a
Na razie strasznie mnie zawiodli Anglicy, Francuzi, Brazylijczycy, Holendrzy, Portugalczycy, Włosi

Ja z tej strony spodziewałem się dobrej gry tylko Brazylii oraz Holandii.

Piotrek Rogoża napisał/a
Zidane potyka się o piłkę, a wielka Francja nie może wygrać meczu.

Wielka to Francja BYŁA osiem lat temu. Od tego czasu wciąz dają tyłków, patrz Euro czy poprzedni Mundial.
Tak patzrę na Twoją wypowiedź oraz Vikinga i myślę sobie, że chyba dawno nie obserwowaliście piłki nożnej :)
taka np. Anglia - kiedy ostatni raz odnieśli jakiś sukces ? Tak dawno, że ho-ho-ho. Więc co to się po nich spodziewać. A Włosi ? He, he, bez yay.

Słowik - 19 Czerwca 2006, 12:35

Po obejrzeniu dotychczasowych meczów stwierdzam, że komentowanie w pojedynkę jest już nudne. Dobrze się stało, że polskie stacje tv przejęły zwyczaj komentowania w parach.
Podczas meczu Włochy - USA (Polsat) kilkakrotnie popłakałem się ze śmiechu.
'Roman' rządzi :mrgreen:
Darek Szpakowski już nie jest śmieszny, on ze swoimi pomyłkami jest żałosny, ale nowa fala komentatorów to czasem wyśmienity kabaret.
Para Iwański - Trzeciak też daje czadu :D

Romek P. - 19 Czerwca 2006, 13:05

Komentowanie w parach dziennikarz + piłkarz jest super.

Ale powiem wam, że najwiekszą radochę - obok gry Argentyny, oby zdobyła puchar - jest dla mnie fakt, iż mogę wszystkie mecze obejrzeć, nie karmiąc "oglądalnością" TVP Wilduś :) to jest zdrowa sytuacja. Zauważcie, że na Polsacie w ogóle nie pojawiają się żadni działacze! Może być kucharz, ale żaden dureń się nie pojawi :-) no chiba że trener Strzelał, ale jego analizy są OK.

Sasori - 19 Czerwca 2006, 13:22

A czego ty chcesz od takiego Gmocha na ten przykład?

Cytat
Bo tak, lewa noga prawie taka sama jak prawa, aczkolwiek prawa noga jest z przewagą. Naprawdę przyjemnie... No to jest coś, co warto... Jak to się mówi: „I love this games”. On jest wart tego. To mówią w koszykówce, w „en-bi-aj”, w „en-bi-ej”... Nie w „en-bi-aj”... (śmiech) „ef-bi-aj”! Tak... No to właśnie mi się kojarzy z olimpiadą... (śmiech) Przepraszam państwa, ale tak to czasami się skróty mylą. (Jacek Kurowski: Może zróbmy sobie przerwę, jeśli chodzi o Zinedine’a Zidane’a).

Jedyny w TVP człowiek, który sam sobie przerywa i rysuje kretyństwa po meczach. Oni chyba go specjalnie biorą, jako kabareciarza cy cuś.

Słowik - 19 Czerwca 2006, 13:29

Eksperci na TVP dali sobie spokój z bajeranckim dotykowym ekranikiem, bo ich zaczął przerastać, szczegółnie Jacka :) teraz rysują już na płaskim.

Podobają mi się analizy Engela, widać, że gość ma dużą wiedzę i kulturę przekazu.

Romek P. - 19 Czerwca 2006, 13:31

Widzisz, to piękny przykład na to, dlaczego wolę oglądać Polsat jakiś tam :)

A Kurowski to widzę specjalista od wszystkiego, czyli z twarzy pewno podobny do nikogo? :) lato jest, Małysz nie skacze, to pewno bez czapki z zająca siedzi? :P

andre - 19 Czerwca 2006, 13:34

Przyrzekłem sobie przed mundialem że panom Sz.nie dam szansy...No i oglądam Polsat Sport Extra i słucham fachowców a nie jełopów... :D
NURS - 19 Czerwca 2006, 13:36

Świńtuch! A tak chciałem błysnąć podczas mundialu :-)
andre - 19 Czerwca 2006, 13:49

musisz sie przenieść do Polsatu :D
NURS - 19 Czerwca 2006, 14:06

To nie zmieni faktu, że nadal będę panem Sz. :-)
Vesper - 20 Czerwca 2006, 11:02

No, moim zdaniem Hiszpania coraz lepiej się pokazuje... oby im dobrze poszło po wyjściu z grupy :)

Hehe, możecie wierzyć, albo nie, ale mecze oglądam z wyłączonym głosem :D (ale i tak na Polsacie ;) ) Dodatkowo, telewizor gdzieś tam po lewej, przede mną komputer i o wiele bardziej 'życiowe' rzeczy od piłki nożnej ;]

Vykosh - 20 Czerwca 2006, 12:09

Mi sie podobala Ghana, kolesie jeszcze nie zrozumieli skomplikowanej zasady jaka jest spalony :) Nadrabiaja szybkim bieganiem :wink:

Najlepiej mecze sie oglada bez glosu i w pubie ze znajomymi :twisted:

dzejes - 20 Czerwca 2006, 12:45

Przed dzisiejszym meczem
joe_cool - 20 Czerwca 2006, 16:47

ło matko, nasi gola strzelili! i to wyrównującego! jeszcze jeden! JESZCZE JEDEN! (w naszym małym biurze zakładowym obstawiłam 2:1 dla Polski :D )

a Klose się rozochocił... Niemcy prowadzą 2:0 - ile będzie?

Partner forum