To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć i czołem...

Selithira - 27 Marca 2006, 17:33

A u mnie słoneczko wyjrzało i cieplej się zrobiło. Tylko trawnik zamienił się w bagno... No cóż, wszystkiego mieć nie można :P
Pako - 27 Marca 2006, 17:47

No.. bagienka są teraz wszędzie :) ale to minie :) Byle słoneczko grzało mocno :) Ah.. ciepełko :)
Anonymous - 27 Marca 2006, 18:23

Od wczoraj szpaki siedzą w budkach lęgowych wokół mojego domu i gwiżdzą :)

Witam pogodnie, mimo deszczu za oknem (jak wracałam z pracy, było slonce cudowne)

Pako - 27 Marca 2006, 19:03

Wiosna pełną gębą. U mnie też się zachmurzyło.. ale wszytko lepsze niż zima :) byle powodzi nie było, trzymajcie kciuki :)
A tymczasem pożegnam się już na dziś :) Nie, nie płaczcie za mną... jutro też przyjdę ;)

lavojtek - 27 Marca 2006, 19:36

Czesc wszystkim! Idzie do was dzeszcz co u mnie padal przez 3 dni! :lol: Przygotujcie sie :mrgreen:
.:CyberCat:. - 27 Marca 2006, 19:46

Czemu już nie ma tego czarnego layouta ? tak mi się podobał :?
Lu - 27 Marca 2006, 20:10

Witam
Powoli dochodzę do siebie po Pyrkonie. Nawet już jakoś określiłam swoje położenie w przestrzeni ;)
Teraz popatrzę sobie co robiliście przez weekend...

gorat - 27 Marca 2006, 20:23

Witam i żegnam - wygląda na to, że jakieś choróbsko mnie dopadło.
lavojtek - 27 Marca 2006, 20:42

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Wlasnie sie dowiedzialem ze Lem zmarl!
Selithira - 27 Marca 2006, 20:57

lavojtek napisał/a
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Wlasnie sie dowiedzialem ze Lem zmarl!

Też się przed chwilą dowiedziałam... :cry:

Rafał - 28 Marca 2006, 06:34

Nooo wczoraj było 18 na plusie, ptaki pytlują jak szalone, koty się drą po krzakach, wiosna idzie! Dzieńdoberek :D
Myrtille - 28 Marca 2006, 08:56

Dzień dobry :)
U mnie jest już 12 stopni :mrgreen: i słoneczko przedziera się przez chmury
Na rowerek by się wyszło,a tu trzeba iść do pracy
Miłego dnia wszystkim życzę :D

Iscariote - 28 Marca 2006, 09:16

Noo witam wszystkich. Piękny dzień sie zapowiada. :D Więc plany na dziś:
Kościół-Rekolekcje od 11 do 13
Sklep muzyczny - zakup gitary elektrycznej, mojego wspanialego,czarnego Corta. :twisted:
A potem internet do wieczora :D

Vykosh - 28 Marca 2006, 09:30

Dzin dybry!
Chyba juz bedzie wiosna nawet tutaj... :D

Godzilla - 28 Marca 2006, 09:31

Witojcie, witojcie. Nareszcie robi się cieplutko (powiadają, że wieczorem ma lać - błeee). Moje plany na dzisiaj:
praca do 16.15 (Internet na pociechę)
odebrać synka z przedszkola
powrót do domu (z lądowaniem między 18.00 a 18.30)
stan oblężenia przez małe wrzeszczące ludziki do wieczora
paść spać... i spać... i spać...

NURS - 28 Marca 2006, 10:14

Cytat
Noo witam wszystkich. Piękny dzień sie zapowiada. :D Więc plany na dziś:
Kościół-Rekolekcje od 11 do 13
Sklep muzyczny - zakup gitary elektrycznej, mojego wspanialego,czarnego Corta. :twisted:
A potem internet do wieczora :D

witam, czyz to nie idealna ilustracja hasła: Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek :-)

Emilia - 28 Marca 2006, 10:51

Na dzień dobry mam dla was uśmiech oraz wiadomość:

Jutro nastąpi zaćmienie Słońca. W Polsce będzie ono tylko częściowe Księżyc przysłoni maksymalnie 56 proc. tarczy słonecznej (w Zakopanem), zjawisko rozpocznie się o godzinie 11:49, a najbardziej spektakularna maksymalna faza nastąpi o godzinie 12:55. Później Słońce zacznie wychodzić zza tarczy Księżyca i zaćmienie zakończy się o godzinie 13:59. :bravo

:D

Słowik - 28 Marca 2006, 10:53

Witam we wtoreczek !
Fajnie, zawsze to jakaś odmiana. A za co brawa, jesli można spytać ? ;)

Godzilla - 28 Marca 2006, 11:11

56% to jeszcze niewiele, i bez czarnego szkła nie da się tego zaobserwować. Parę lat temu było coś koło 90%, i wrażenie było trochę takie jakby się ćmiło przed oczami, albo jak w pochmurny dzień, choć przy pełnym słońcu. Jeśli nie będzie chmur, to przyda się takie coś okopcone nad świeczką, chyba że ktoś posiada maskę spawacza.
elam - 28 Marca 2006, 11:14

witam!
pogoda w paryzu srednia, zrobilo sie cieplo, ale chmur tyle, ze maska spawacza na nic mi sie nie przyda.
moze wam... czego wszystkim zycze.

Słowik - 28 Marca 2006, 11:19

A swoją drogą, to dopiero biedaczysko wystawiło nos zza chmur zimowych a tu masz, zaćmienie.
Hauer - 28 Marca 2006, 12:57

Cześć, to ja. Hauer. Bede tu u was teraz pisał. Znając zycie forumowe wiem, że wielu mnie znienawidzi, a niektórzy nawet polubią.
Słowik - 28 Marca 2006, 13:02

Hellllllou. Masz jakieś traumatyczną forumową przeszłość. Tutaj tylko Cię na początku trochę obiją, ale nie w tym wątku, bo przywitalnia dla nowych jest tutaj :mrgreen:
Hauer - 28 Marca 2006, 14:18

Sory, tu ma byc o pogodzie? Tak? Nie wiedziałem. Juz się popraiwam :) U mnie pochmurno, z przejaśnieniami. Będzie padac albo nie. Jakbym miał maszyne do robienia pogody to byłoby inaczej 8)
Myrtille - 28 Marca 2006, 14:24

Hauer idź do wątku biją runda II,do naszej przywitalni :mrgreen:
Słowik - 28 Marca 2006, 14:27

Oj oj, Myrtille, kolega Hauer już tam był.
No proszę, rymuję, nawet nie czuję.

Aga - 28 Marca 2006, 14:49

Hehehe... Witam, witam... Hauer, tutaj zasadniczo jest o wszystkim. No. Przywitałam się z bywalcami, to teraz idę bić! :twisted:
Lu - 28 Marca 2006, 15:19

Godzilla napisał/a
Parę lat temu było coś koło 90%, i wrażenie było trochę takie jakby się ćmiło przed oczami, albo jak w pochmurny dzień, choć przy pełnym słońcu. Jeśli nie będzie chmur, to przyda się takie coś okopcone nad świeczką, chyba że ktoś posiada maskę spawacza.

To było w 1999 roku i miałam okazje obserwować to zjawisko na autostradzie pod Paryżem - tam było , o ile dobrze dobrze pamiętam, coś koło 98% zaćmienia. Niesamowite przeżycie - w momencie zaćmienia wszystkie samochody na autostradzie po prostu stanęły a ludzie wysiedli i stali na drodze...

Teraz znajomy pojechał fotografować zaćmienie do Turcji - obiecał że podeśle mi zdjęcia 8)

Godzilla - 28 Marca 2006, 15:52

No tak, ja byłam wtedy w Warszawie, a całkowite zaćmienie było na południe od Polski (Węgry, Rumunia czy jakoś tak), i im dalej w tę stronę, tym ciekawsze były efekty. Tutaj osoba nieuważna czy zamyślona mogła po prostu ten fakt przegapić. Ech, chciałabym kiedyś zobaczyć takie całkowite zaćmienie, ale w Polsce nam to grozi za... 200 czy 300 lat? Nie pamiętam.
Vykosh - 28 Marca 2006, 15:55

Kiedyś udało mi się załapać na pełne zaćmienie w Bukareszcie - nawet mi z 1-2 zdjęcia wyszły, tyle że robiłem zwykłym aparatem i słońce jest wielkości plamki o średnicy 1 mm

Partner forum