To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 11:51

sory Lavojtek - nie trawię takiej muzyki...
Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 11:54

o, wreszcie ktoś kto zna Arjena :) Star One to po prostu arcydzieło dla mnie. Wiem ze to pod względem muzycznym nic nowego ale... no jaki inny zespół tak bardzo poświęcił się tematyce czystej Sci-fi? :D
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 11:57

Dunadan napisał/a
o, wreszcie ktoś kto zna Arjena :) Star One to po prostu arcydzieło dla mnie. Wiem ze to pod względem muzycznym nic nowego ale... no jaki inny zespół tak bardzo poświęcił się tematyce czystej Sci-fi? :D

Samael na Epce Exodus :twisted:

Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 12:03

Kurcze... no tej płyty akurat nie znam :D ale chyba będę musiał niedługo poznać :)
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:04

elam napisał/a
no, sisters of mercy ma ciezki klimat. bardzo ciezki... depresja..
a w rhapsody, chociaz slychac metal wyraznie, to jest on zlagodzony przez czystsze glosy, jakies chorki wokalne niemal anielskie momentami :) , ciekawa instrumentalizacja...
klimat jest calkiem inny - taki bardziej basniowy (skojarzylo mi sie z amberem zelaznego, serio).
a sisters of mercy ze strzykawka heroiny brrrr :?

Bierz Therion i Hagaard. Polecilbym Ci jeszcze starszy Tiamat (Clouds i Wildhoney)

Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:05

Dunadan napisał/a
Kurcze... no tej płyty akurat nie znam :D ale chyba będę musiał niedługo poznać :)

Teksty w Exodusie sa jak z opowiadania SF (zaglada planety, budowanie floty ewakuacyjnej itp :roll: ) ale muzycznie bardziej bym Ci polecil "Passage" tejze grupy

lavojtek - 1 Kwietnia 2006, 12:05

Nocturnus na" The key" i "Thresholds" :D

Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:06

skoro mowimy o klimatycznych grupach to czy ktos zna "Profanum" ?
lavojtek - 1 Kwietnia 2006, 12:09

Slyszalem "Flowers of our Black Misanthropy" ale jak dla mnie za bardzo "diabelskie" :evil:
Grahf - 1 Kwietnia 2006, 12:14

Akurat bardzo lubię black metal, looknąłem sobie do Biblii coby wyczaić wspomniany Profanum. Dobre :?: Polecasz :?:
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:16

lavojtek napisał/a
Slyszalem Flowers of our Black Misanthropy ale jak dla mnie za bardzo diabelskie :evil:

Niestety ten typ tak ma :wink: troche glupio polecac taki tytul jak "Eminence of Satanic Imperial Art" Profanum ale coz muzyka to muzyka :wink:

elam - 1 Kwietnia 2006, 14:34

dzieki jeszcze raz za polecanki!
Ambeon i Ayeron super, Turilli daje czadu, ale tez niezly. wpadam powoli w klimaty.. :)

Cavek - 1 Kwietnia 2006, 17:45

Grahf napisał/a
Akurat bardzo lubię black metal, looknąłem sobie do Biblii coby wyczaić wspomniany Profanum. Dobre :?: Polecasz :?:

Po poprzednich Twoich wypowiedziach widzialem ze nasze gusta czesciowo sie pokrywaja :) Profanum Cie opęta :twisted: :twisted: :twisted: zacznij od "Eminence of Satanic Imperial Art"

Henryk Tur - 1 Kwietnia 2006, 18:09

Profanum jest ok.
Z głębokiego blacku to polecam z uporem maniaka Limbonic Art. Szczególnie pierwsze trzy albumy.

Alkioneus - 2 Kwietnia 2006, 14:43

Znacznie bardziej Chaostar.

Niby to samo co Profanum, ale tematyka science-fiction (na pierwszej płycie), i w kwestii takiego podejścia do muzyki. Gerion musi ustąpić raczej Grekom z Chaostara(lider kapeli zaangażowany był w Septic Flesh, ukończył szkołę kompozycji w Atenach, studiuje ten fach w Londynie).

Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 18:14

JA dziś tylko Prodigy, zapraszam do słuchania audycji, włąśnie nadajemy od 18! na http://www.zwrotnica.uni.wroc.pl/
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:48

A posłucham se :) zobaczymy, co tam macie fajnego :)
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:55

Podoba mi się :P
Fajna muza nawet (prodigy za dobrze nie znam). A ty tam też Łukazs gdzieś siedzisz?

Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:22

Łukasz Śmigiel napisał/a
JA dziś tylko Prodigy

Ha! I'm a firestarter, twisted firestarter! Ostatnio mam spaczenie na Prodigy. W kółko słucham albumu "The Fat of the Land". Inhale, inhale!

Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:25

Pakuj się piotrek na zwrotnicę i na czata tam :) ciekawie tam czasami jest ;)
Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 20:30

Ello, siedzę, siedzę, te dwie godziny to moje dziecko:-) Ale się z płyt wyprztykałem!! Dzięki za słuchanie, czy wygrał ktoś z forum?
Pako - 2 Kwietnia 2006, 20:39

ja nie :) Ale na prodigy się nie znam. Ale fajna muza jest. I audycja też warta posłuchania :) Polecam radio. Zwłaszcza Tekę.
MrMorgenstern - 2 Kwietnia 2006, 20:43

Ja to stary metalowiec. Wiec wszystko, co ostre i gitarowe. Ostatnio jednak The Cult (starsze, starsze!) Motley Crue, Poison (kojarza mi sie z Billem, Bohaterem Galaktyki) 8)

Cavek napisał/a
Polecilbym Ci jeszcze starszy Tiamat (Clouds i Wildhoney)

(i czarno-boski The Astral Sleep) :wink:

Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 20:50

:) Dzięki, wreszcie mamy też mikrofon dla montera przy konsolecie:-) No i ciastka nam dobrze zrobiły. Niedługo zrobi się też bardziej gitarowo w Tece, szykujemy bowiem audycje tematyczne o Gunsach oraz o Toolu 8) :)
Pako - 2 Kwietnia 2006, 20:59

Yeah.. mikrofon, którego zapominają włączyć :P
Fajne to radio :)

Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 21:08

Krzysio debiutował dziś po 2 stronie szyby:-) Jego głos docierał z głębi, ale to oddany fan Prodiża, też będzie na koncercie!!! Ktoś z SF jedzie?
Pako - 2 Kwietnia 2006, 21:10

nie.. ja na penwo nie. Ale o kim była mowa, że jedzie z sf, o kimś tam gadałeś. I właśnie się zastanawiam, kogo miałeś na myśli.
Logan - 3 Kwietnia 2006, 23:12

Kochani, zna ktoś taki zespół jak "AMON AMARTH". Jest mi to ostatnio ostro polecane, a jakoś nie mam zaufania do takich egzotycznych nazw... :mrgreen: Polecacie? Znacie?
lavojtek - 3 Kwietnia 2006, 23:17

Jezeli lubisz skandynawski metal to polecam! Szczegolnie plytki "Versus the world" i "Fate of Norns" :D Kawal dobrej roboty!
Emilia - 4 Kwietnia 2006, 00:24

Cytat
Logan AMON AMARTH. Jest mi to ostatnio ostro polecane,

Wejdź tutaj i oceń sam. Mi się podoba. :D

Partner forum