Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 11:51
sory Lavojtek - nie trawię takiej muzyki...
Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 11:54
o, wreszcie ktoś kto zna Arjena Star One to po prostu arcydzieło dla mnie. Wiem ze to pod względem muzycznym nic nowego ale... no jaki inny zespół tak bardzo poświęcił się tematyce czystej Sci-fi?
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 11:57
Dunadan napisał/a | o, wreszcie ktoś kto zna Arjena Star One to po prostu arcydzieło dla mnie. Wiem ze to pod względem muzycznym nic nowego ale... no jaki inny zespół tak bardzo poświęcił się tematyce czystej Sci-fi? |
Samael na Epce Exodus
Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 12:03
Kurcze... no tej płyty akurat nie znam ale chyba będę musiał niedługo poznać
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:04
elam napisał/a | no, sisters of mercy ma ciezki klimat. bardzo ciezki... depresja..
a w rhapsody, chociaz slychac metal wyraznie, to jest on zlagodzony przez czystsze glosy, jakies chorki wokalne niemal anielskie momentami , ciekawa instrumentalizacja...
klimat jest calkiem inny - taki bardziej basniowy (skojarzylo mi sie z amberem zelaznego, serio).
a sisters of mercy ze strzykawka heroiny brrrr |
Bierz Therion i Hagaard. Polecilbym Ci jeszcze starszy Tiamat (Clouds i Wildhoney)
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:05
Dunadan napisał/a | Kurcze... no tej płyty akurat nie znam ale chyba będę musiał niedługo poznać |
Teksty w Exodusie sa jak z opowiadania SF (zaglada planety, budowanie floty ewakuacyjnej itp ) ale muzycznie bardziej bym Ci polecil "Passage" tejze grupy
lavojtek - 1 Kwietnia 2006, 12:05
Nocturnus na" The key" i "Thresholds"
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:06
skoro mowimy o klimatycznych grupach to czy ktos zna "Profanum" ?
lavojtek - 1 Kwietnia 2006, 12:09
Slyszalem "Flowers of our Black Misanthropy" ale jak dla mnie za bardzo "diabelskie"
Grahf - 1 Kwietnia 2006, 12:14
Akurat bardzo lubię black metal, looknąłem sobie do Biblii coby wyczaić wspomniany Profanum. Dobre Polecasz
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 12:16
lavojtek napisał/a | Slyszalem Flowers of our Black Misanthropy ale jak dla mnie za bardzo diabelskie |
Niestety ten typ tak ma troche glupio polecac taki tytul jak "Eminence of Satanic Imperial Art" Profanum ale coz muzyka to muzyka
elam - 1 Kwietnia 2006, 14:34
dzieki jeszcze raz za polecanki!
Ambeon i Ayeron super, Turilli daje czadu, ale tez niezly. wpadam powoli w klimaty..
Cavek - 1 Kwietnia 2006, 17:45
Grahf napisał/a | Akurat bardzo lubię black metal, looknąłem sobie do Biblii coby wyczaić wspomniany Profanum. Dobre Polecasz |
Po poprzednich Twoich wypowiedziach widzialem ze nasze gusta czesciowo sie pokrywaja Profanum Cie opęta zacznij od "Eminence of Satanic Imperial Art"
Henryk Tur - 1 Kwietnia 2006, 18:09
Profanum jest ok.
Z głębokiego blacku to polecam z uporem maniaka Limbonic Art. Szczególnie pierwsze trzy albumy.
Alkioneus - 2 Kwietnia 2006, 14:43
Znacznie bardziej Chaostar.
Niby to samo co Profanum, ale tematyka science-fiction (na pierwszej płycie), i w kwestii takiego podejścia do muzyki. Gerion musi ustąpić raczej Grekom z Chaostara(lider kapeli zaangażowany był w Septic Flesh, ukończył szkołę kompozycji w Atenach, studiuje ten fach w Londynie).
Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 18:14
JA dziś tylko Prodigy, zapraszam do słuchania audycji, włąśnie nadajemy od 18! na http://www.zwrotnica.uni.wroc.pl/
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:48
A posłucham se zobaczymy, co tam macie fajnego
Pako - 2 Kwietnia 2006, 18:55
Podoba mi się
Fajna muza nawet (prodigy za dobrze nie znam). A ty tam też Łukazs gdzieś siedzisz?
Piotrek Rogoża - 2 Kwietnia 2006, 19:22
Łukasz Śmigiel napisał/a | JA dziś tylko Prodigy |
Ha! I'm a firestarter, twisted firestarter! Ostatnio mam spaczenie na Prodigy. W kółko słucham albumu "The Fat of the Land". Inhale, inhale!
Pako - 2 Kwietnia 2006, 19:25
Pakuj się piotrek na zwrotnicę i na czata tam ciekawie tam czasami jest
Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 20:30
Ello, siedzę, siedzę, te dwie godziny to moje dziecko:-) Ale się z płyt wyprztykałem!! Dzięki za słuchanie, czy wygrał ktoś z forum?
Pako - 2 Kwietnia 2006, 20:39
ja nie Ale na prodigy się nie znam. Ale fajna muza jest. I audycja też warta posłuchania Polecam radio. Zwłaszcza Tekę.
MrMorgenstern - 2 Kwietnia 2006, 20:43
Ja to stary metalowiec. Wiec wszystko, co ostre i gitarowe. Ostatnio jednak The Cult (starsze, starsze!) Motley Crue, Poison (kojarza mi sie z Billem, Bohaterem Galaktyki)
Cavek napisał/a | Polecilbym Ci jeszcze starszy Tiamat (Clouds i Wildhoney) |
(i czarno-boski The Astral Sleep)
Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 20:50
Dzięki, wreszcie mamy też mikrofon dla montera przy konsolecie:-) No i ciastka nam dobrze zrobiły. Niedługo zrobi się też bardziej gitarowo w Tece, szykujemy bowiem audycje tematyczne o Gunsach oraz o Toolu
Pako - 2 Kwietnia 2006, 20:59
Yeah.. mikrofon, którego zapominają włączyć
Fajne to radio
Łukasz Śmigiel - 2 Kwietnia 2006, 21:08
Krzysio debiutował dziś po 2 stronie szyby:-) Jego głos docierał z głębi, ale to oddany fan Prodiża, też będzie na koncercie!!! Ktoś z SF jedzie?
Pako - 2 Kwietnia 2006, 21:10
nie.. ja na penwo nie. Ale o kim była mowa, że jedzie z sf, o kimś tam gadałeś. I właśnie się zastanawiam, kogo miałeś na myśli.
Logan - 3 Kwietnia 2006, 23:12
Kochani, zna ktoś taki zespół jak "AMON AMARTH". Jest mi to ostatnio ostro polecane, a jakoś nie mam zaufania do takich egzotycznych nazw... Polecacie? Znacie?
lavojtek - 3 Kwietnia 2006, 23:17
Jezeli lubisz skandynawski metal to polecam! Szczegolnie plytki "Versus the world" i "Fate of Norns" Kawal dobrej roboty!
Emilia - 4 Kwietnia 2006, 00:24
Cytat | Logan AMON AMARTH. Jest mi to ostatnio ostro polecane, |
Wejdź tutaj i oceń sam. Mi się podoba.
|
|
|