To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Pot, krew i łzy, czyli Koncerty!

Anonymous - 26 Listopada 2010, 15:03

Cytat
Zdroj blízky nášmu webu nám potvrdil potešujúcu informáciu. Legendárna Železná panna bude jednou z hviezd budúcoročnej pražskej zastávky festivalu Sonisphere. Up the Irons!

Za: KLIK

Tłumaczenie (baaaardzo luźne) moje (sens chyba uchwyciłem:) ):

Cytat
Zbliżone do naszej strony źródło potwierdziło informację, że legendarna grupa Iron Maiden będzie jedną z gwiazd festiwalu Sonisphere 2011.

A to oznacza, że skoro będzie w Czechach, to i w Polsce. Nie wyobrażam sobie, żeby organizatorzy Sonisphere po wielkim sukcesie tegorocznego festiwalu nie sprowadzi znowu wielkich gwiazd do PL. Znajome ptaszki także ćwierkają, że Ironi w czerwcu 2011 przyjadą do Polski, razem z Judas Priest i Motorhead. :) A jeśli potwierdzą się plotki o Metallice we Wrocławiu (podobno są prowadzone rozmowy), która miałaby zagrać na otwarcie stadionu, to przez koncerty zbankrutuję:-) A przecież jeszcze Ozzy Osbourne w Gdańsku (potwierdzone). Rewelacyjny będzie, ten 2011 rok. <macha głową>

Anonymous - 7 Grudnia 2010, 16:31

Post pod postem, ale (nie)oficjalne info już jest. Judasi dzień wcześniej mają koncert w skandynawii, więc pewnie się nie wyrobią, ale - haaaa. Iron Maiden w Wawie.

Jeeeeeeeee!

:bravo

ketyow - 7 Grudnia 2010, 22:51

Fuuuuck! To ja się mogę nie wyrobić jak będę musiał do Skandynawii zaginać...

Nie wiem czy pojadę na Soni - MUSZĘ być na Judasach (to ich OSTATNIA trasa!). W sumie może polecę na 23-go lipca do Londynu, tylko nie wiem skąd tyle kasy wezmę... Albo jednak Soni odpuszczę. Czemu oni nie mogą grać razem? Czemu takie wielkie wybory? Na Motorhead byłem, ale teraz człowieku weź stawiaj obok siebie albo Ironi, albo Judasi :(

Anonymous - 8 Grudnia 2010, 11:58

Ja się przymierzam, żeby pojechać na festiwal Graspop do Belgii, jeśli JP nie pojawi się na Sonisphere. Skład Graspop całkiem niezły, zwłaszcza że i Scorpions, i Judas Priest kończą karierę... A cenowo nie wychodzi drogo: 146 Euro za trzy dni koncertu, miejsce campingowe, darmowe przejazdy komunikacją albo wynajęcie samochodu...A dojazd do Belgii jednak tańszy niż do Londynu...Chyba. Na Soni będę, ale jeśli JP nie będzie w Polsce, to trzeba będzie zmontować ekipę, rozłożyć koszta i pojechać gdzieś, gdzie grają.
baranek - 8 Grudnia 2010, 12:03

Wy panowie za 'grupisów' robicie?
Anonymous - 8 Grudnia 2010, 12:20

Od razu tam grupisów. Nie wiem, jak Ketyow, ale ja nie miałem jeszcze okazji oglądać JP i Scorpionsów na żywo. A okazja się więcej nie powtórzy, soł...
ketyow - 8 Grudnia 2010, 15:50

Żerań, z tą Belgią ciekawie, Londyn natomiast znam i mam tam wujka - jest to plus jakiś. Jeżeli mi się uda, to w ogóle na wakacje pojadę do Londynu do roboty. Nie byłem ani na tym, ani na tym - Scorpionsów przeżyję, ale JP to moja flagowa kapela i sobie nie wybaczę jak nie będę.
Kai - 17 Grudnia 2010, 23:15

Żerań napisał/a
to przez koncerty zbankrutuję:-)

Ba, ja mam razy dwa :mrgreen: Na razie załatwiony koncert Australian Pink Floyd i Lord of the Dance, oczywiście Soni i być może Rhapsody of Fire. Na początek tyle.

andre - 18 Grudnia 2010, 12:53

szykujcie się na Slayer, ludzie!
Kai - 18 Grudnia 2010, 15:25

Co, gdzie, jak? :shock: andre, bądź konkretniejszy!
Anonymous - 18 Grudnia 2010, 16:05

andre chyba chodzi o to. Slayer zagra w Łodzi razem z Megadeth. Tylko bilety jakieś takie Drogawe Za 198 złotych miałem Big 4 na Sonisphere w tym roku... Ale Slayer na żywo zniszczył do tego stopnia, że...No, ja nie wiem. Bo jednak biorąc pod uwagę niecne plany forumowego wyjazdu na Wacken 150 zeta to nie w kij dmuchał... Zobaczę w styczniu. :mrgreen:
Kai - 18 Grudnia 2010, 20:17

Ja też.
Choć chyba musiałabym jechać sama. Młody jakoś na Slayera średnio, a ja się zaczynam rozsmakowywać.

Na Soni musimy kupić jak najszybciej (czytaj: styczeń), zdecydowaliśmy się na GC, póki mi dobrze płacą :mrgreen: bo w prywatnej firmie to różnie bywa.

ketyow - 24 Grudnia 2010, 14:53

Ja chyba na dniach zamawiam bilety na Wacken Open Air, póki mam pieniądze (300 zł bonusu świątecznego do naukowego :mrgreen: ). Oglądałem już trochę środki transportu i najtaniej wychodzi samolotem, w Wizz Air byłoby to raptem 140 zł w dwie strony na obecną chwilę, z Gdańska do Hamburga, a dalej proponuję na stopa, ale można i w jakiś bus, pociąg. Pociąg jedzie kilkanaście godzin z Krakowa przez Wrocław i kosztuje 300 zł w jedną stronę, autobusy z Gdyni są i jadą też kilkanaście godzin i w jedną stronę ok. 160 zł. Szkoda tylko, że Ironów nie będzie, bo bym miał wszystkie koncerty za jednym zamachem. Jak patrzę, jakie sławy tam zagrają, to dech mi zapiera w piersi :mrgreen:
Nutzz - 24 Grudnia 2010, 15:28

Nie dołujcie...
Wiem! Sprzedam nerkę! Przynajmniej mi na przejazd starczy ;P:

ketyow - 24 Grudnia 2010, 15:31

Ja zrezygnowałem na razie z telefonu i procesora do komputera. Teraz już tylko wystarczy nie jeść :mrgreen:
Kai - 24 Grudnia 2010, 19:42

U mnie problem w tym, że wszystko x 2

:)

Ale nie żałuję, facet, który zdecydowanie nie jest maminsynkiem, ale się matki na koncertach nie wstydzi. to lepsze niż Superniania kiedykolwiek osiągnęła.

ketyow - 25 Grudnia 2010, 01:01

U mnie problem wygląda tak, że to ona pewnie mnie by się wstydziła ;P:
hrabek - 4 Stycznia 2011, 09:39

Słuchajcie, a wie ktoś, którego dnia konkretnie ma występować Coldplay na Openerze? Chcę kupić bilety, ale póki co nic nie wiadomo. Oczywiście jak informacja zostanie podana to pierwszego dnia przegapię i jak się ogarnę, to na ten dzień biletów już nie będzie. A w ciemno brać nie będę.
Chal-Chenet - 10 Stycznia 2011, 19:30

Tutaj ( http://www.lastfm.pl/even...LVER+w+Poznaniu ) mówią, że w kwietniu w Posen zagra Ulver, ale na stronie klubu, w którym koncert ma się odbyć (Eskulap) jest info, że klub zawiesza działalność od 31.12.2010
I komu tu wierzyć... :roll:

Chal-Chenet - 17 Stycznia 2011, 14:10

Pewnie niektórych zainteresuje, że kolejnym zespołem, który zagra na polskiej edycji Sonisphere jest Mastodon.
http://pl.sonispherefestivals.com/

rybieudka - 17 Stycznia 2011, 14:23

No to niech dołożą jeszcze, jako przedstawiciela rodzimej sceny, Blindead i będzie git:)
ketyow - 17 Stycznia 2011, 14:27

Ktoś chyba cierpi na uszy wśród organizatorów. Najpierw pomysł ze Slipknotem a teraz Mastodon. Nie mam osobiście nic przeciwko tym zespołom, ale halo halo, to nie ten typ muzyki! Zamiast ściągnąć Ozzy'ego i Judasów, którzy krążą po okolicy, to starają się upchnąć byle co. Stara wiara, która przybędzie na Ironów i Motorhead, pewnie w 90% będzie miała Mastodona głęboko gdzieś... Niech jeszcze Peje zaproszą, to w ogóle będzie wielogatunkowy festival.
Adanedhel - 17 Stycznia 2011, 18:16

Cierpią na uszy? Lol. Nie mogli wybrać lepiej, a na Mastodona pójdę równie chętnie jak na Maidenów i Lemmy'ego. Choćby po to, żeby posłuchać czegoś świeżego i pomysłowego.
Już teraz skład jest lepszy niż w zeszłym roku.

Ozzborn - 17 Stycznia 2011, 18:52

ketyow, a ja Cię lubiłem :roll: Jak się dowiedziałem, że będzie Mastodon to mało nie przerwałem arabskiego :P
Będę tam szedł głownie na nich... tym bardziej , że już 2 razy odwoływali ich koncerty w Polsce... Oczywiście Motorhead i Ironów też chętnie zobaczę, ale ich już widziałem. Ironów nawet 2 razy, a Mastodon to jeden z lepszych obecnie zespołów - *beep* powiew świeżości.

Edit: i zapewniam Cię, że mnóstwo ludzi pójdzie głównie na Mastodona... zgadzam się z Adim, że ten S. zapowiada się jeszcze lepiej niż poprzedni - a kto wie kto jeszcze dołączy do składu.

Adanedhel - 17 Stycznia 2011, 19:21

W zeszłym roku darowałem sobie gdy Mastodon odwołał...
ketyow - 17 Stycznia 2011, 20:17

Ale ja nie mówię czy Mastodon jest fajny czy nie. Najlepiej obrazuje to co mam na myśli koncert SOAD z '98 kiedy supportowali Slayera.
Ozzborn - 17 Stycznia 2011, 22:11

nie pasował to Linkin Park przed Pearl Jamem ;P:
Mojem skromnem zdaniem, Mastodon różni się od dwóch pozostałych w podobnym stopniu co one same od siebie... generalnie to dosyć subiektywna sprawa. Ja tam się jaram, bo lubię wszystkie trzy :mrgreen:

joe_cool - 17 Stycznia 2011, 22:52

ketyow napisał/a
Pociąg jedzie kilkanaście godzin z Krakowa przez Wrocław i kosztuje 300 zł w jedną stronę,

Chodzi Ci zapewne o EC Wawel - otóż kupując bilet odpowiednio wcześnie można się załapać na promocję, 29 EUR z Krakowa do Berlina (nie wiem, ile to będzie do Hamburga). Ponadto w Niemczech można kupić tzw. bilet weekendowy: http://www.bahn.de/i/view...rmany/swt.shtml Miło go wspominam z czasów studenckich :)

PS Zalinkowana informacja jest po polsku, żeby nie było ;)

ketyow - 17 Stycznia 2011, 22:53

joe_cool, ale to nadal drożej i dłużej niż samolot.
joe_cool - 17 Stycznia 2011, 23:10

Tak tylko wspomniałam. Zresztą jak widzę, na festiwal można dojechać z różnych miejsc: http://www.metaltravel.de...metable&lang=en za całkiem znośnie pieniądze: http://www.metaltravel.de...icelist&lang=en

Partner forum