To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington

Adanedhel - 18 Lutego 2008, 11:02

David Weber - Listy

Łapcie i częstujcie się.

dalambert - 18 Lutego 2008, 17:43

Adanedhel, mi sie jeno mapki otwierają, cala reszta to jakaś dziwna informacja o zawartości, ale nie zawartość, co do HH to przyznam, ze zatonąlem nie wiem ! :x
Adanedhel - 18 Lutego 2008, 18:03

Ciekawe... skoro Ty nie wiesz, to wątpię, by ktokolwiek inny wiedział ;)

Dobra. Poglądy Honor na najkrótsze rzeczy we wszechświecie mają związek z politykami.

A co do listów - wszystko powinno być w porządku. Ręczę za to. Nawet specjalnie sobie ściągnąłem i rozpakowałem.

dalambert - 19 Lutego 2008, 10:06

Pamieć Polityków to napewno / nie tylko w Honorwerse/ , ale reszta hm. ?
Adanedhel - 19 Lutego 2008, 10:11

Też o politykach - ich uczciwość.

W ostatniej chwili, już chciałem zmienić pytanie. Zadawaj, bo nikt inny na to nie wpadnie ;)

dalambert - 19 Lutego 2008, 10:34

Wielki badacz nieziemskich cywilizacji Lord Haakon Neslar w trakcie swych poszukiwań i peregrynacji dokonał również niebagatelnego wyczynu militarnego - Co to było ?
Adanedhel - 19 Lutego 2008, 10:40

Znowu coś z Ligą jak widzę, co?
dalambert - 19 Lutego 2008, 10:43

Owszem było to na terenie od Ligi zależnym ale kontrowersja byla z rezerwą PHN
/ to już podpowiedź!/ :P

Adanedhel - 19 Lutego 2008, 10:46

Coś kojarzę, może nawet znam pełną odpowiedź, ale na razie nie zaryzykuję, poczekam,
Swoją drogą coś lubisz tą Ligę, admirale ;) Ciekawe tylko, co będzie z nią w przyszłości. Właściwie to bym się nie zdziwił, gdyby zrobiła się poważniejsza jatka niż Sojusz-Republika, hehe.

dalambert - 19 Lutego 2008, 10:51

Takie duże cuśś to i rozkłada się długo i malowniczo, a sam admiral Roszak na niezlego zadymiarza wykrepwać się może, cóz ostatnio Bean jeno zapowiada jakieś kawalki z Honorwersem a Pan Weber wyraźnie obcyndala się w tym temacie. Chba przyjdzie nam oglosić osobne shortowisko z Honorcia w tle !
Adanedhel - 19 Lutego 2008, 10:56

Hmm... mimo, że przeciw temu protestowałem, to jednak możnaby ładnych parę kawałków sklecić.
Ale nie wiem, czy imć Weber przysnął. Ponoć na miesiącach mają wyjść "Cień Saganami II" i "Królowa niewolników II". Od początku była mowa, że będą albo w grudniu zeszłego roku, lub w pierwszym kwartale następnego.
A co do naszego frontu - Rebis też na pierwszy kwartał tego roku nieśmiało zapowiadał "Za wszelką cenę". Czyli, jak znam jegomości, wyjdzie na jesieni. Albo, jako "Opcja Sziwy", z rocznym poślizgiem i tradycyjnie źle zredagowane :evil:

dalambert - 19 Lutego 2008, 11:10

Ha, gdzie te łachmyty z Rebisu to to zapowiadają włażę do Rebisu przez gogla i w Zapowiedziach Wydawniczych kicha hej !
Adanedhel - 19 Lutego 2008, 18:48

Gdzieś tam przebąkiwali, że ma być w pierwszym kwartale. Ale spokojnie, jak ich znam to przyszłego roku.
dalambert - 20 Lutego 2008, 13:14

Adanedhel, drogi Komodorze, my tu sobie gadu, gadu, a o ptytaniu zapomina się :!: :!:
dalambert napisał/a
Wielki badacz nieziemskich cywilizacji Lord Haakon Neslar w trakcie swych poszukiwań i peregrynacji dokonał również niebagatelnego wyczynu militarnego - Co to było ?

to jednak moze ta Flota ruszy z kotwicy Co :?:

Adanedhel - 20 Lutego 2008, 14:38

To zdaje się było coś takiego, że zdobycznym krążownikiem zniszczył krążownik Ludowej Marynarki, który niszczył frachtowce z Manticore. Wiem, że w dużym przybliżeniu, i zapewne nie całkiem celnie, ale coś w ten deseń.

A poza tym, admirale, akcję powinno poprzedzić stosowne rozpoznanie sytuacji i ułożenie planów. A do tego dyskusja jest niezbędna ;)

dalambert - 20 Lutego 2008, 15:38

Adanedhel, oczywiscie Drogi Komodorze też uważam, ze wymiana pogladów jest niezbędna by zwiększyć zakres działań Floty. A co do Twej odpowiedzi to :
Tak , ALE;
1/ Nie zdobycznym lecz wygranymw karty / konkretnie mocno oszukańczy pokerek/
2/ nie tyle sam zniszczyl ile i TO najsmieszniejsze PRZESTRASZYŁ na smierć, bo nędzna zaloga rekrutujaca się z Rezerwy PRNH po nie trafieniu w jego okret, gdy zostala namierzona lidarami i innymi cholerami spanikowała wywalila oficerów z burtę bunt podnosząc i w zamieszniu ktoś włączył samodestrukcję okretu.
Dobrze, że wiesz, ze dzwonia, a nie jest to opowiadanko o Lidze Solarnej /choć na jej terenie się dzieje - planeta Hope / a o bylo nie bylo midszypmenie rezerwy RMN
3/łachudry z PRNH zniszczyły z zaskoczenie niszczyciel RMN HMS' Iperatris" Impem przez zaloge zwany i usilowały wymordować ratujacą sie zaloge , by nie byloświadkow podstępnego ataku w systemie Ligi Solarnej.
i to by bylo na tyle
ZADAJESZ :P
Niech Flota trwa i walczy :!:

Adanedhel - 20 Lutego 2008, 16:01

Wiedziałem, że coś pokręciłem. Ale chwilowo głowę mam zaprzątniętą czymś innym.

Niech będzie coś takiego:
Tuż przed początkiem operacji "Buttercup" White Haven, gdy dowiedział się od Alice Truman, że ta przywiozła ze sobą prezentację możliwości kutrów i lotniskowców, przyznał się do braku pamięci. Czego zapomniał przygotować?

I martwi mnie trochę, że właściwie sami zostaliśmy na placu boju...

Adanedhel - 20 Lutego 2008, 16:45

Hmm... Szukając kilku rzeczy znalazłem między innymi coś takiego:

Okładki z wydania japońskiego. Zwłaszcza druga jest słodka :mrgreen: Choć w sumie za taki wizerunek Nimitza chyba bym zabił autora.

Adashi - 20 Lutego 2008, 18:20

Mangowy feeling, czadowe covery!!! :mrgreen:
Adanedhel - 20 Lutego 2008, 18:24

Taak, tylko widzisz, Nimitz jest nieco większy i dość niebezpieczny do tego. Ale to jestem w stanie zrozumieć. Natomiast tego, jakim cudem czerń mundurów RMN zmieniła się na czerwień - za Chiny Ludowe nie pojmę :mrgreen:
Adashi - 20 Lutego 2008, 18:25

Bo to jest mundur galowy ;P: :mrgreen:
Adanedhel - 20 Lutego 2008, 18:28

Tja. Poczekaj chwilę, mundur galowy to ja zaraz Ci znajdę. Gdzieś na dysku powinny się pałętać odpowiednie rysunki :twisted:
Toto na górze to bardziej mundury Urzędu Bezpieczeństwa Ludowej Republiki Haven przypomina.

dalambert - 21 Lutego 2008, 13:00

Adanedhel, Komodorze dawaj te galowe mundurki ! hej / robi się ciekawie, a japońska okładka faktycznie nieslychanie "twórcza" jak na kwitnący wiśnią lud przystało - pełne rozminięcie się z powieścią :twisted: /
a jeszcze moze jednak jakaś lajza pokladowa na Twe pytanie odpowie / fajne ono jest/ :wink:

Adanedhel - 21 Lutego 2008, 16:42

Mundury oraz wszelkiego rodzaju odznaczenia są tutaj: http://student.delta.edu/pwmullet/RMNUNI3C.html
Japońska okładka jest genialna ;) A co do Nimitza znalazłem też okładkę przegiętą w drugą stronę, na której wyglądał jak skrzyżowanie dywanu z tygrysem. I wcale nie był puchatą przytulanką :mrgreen:

Pozwolę sobie też przypomnieć pytanie:
Cytat
Tuż przed początkiem operacji Buttercup White Haven, gdy dowiedział się od Alice Truman, że ta przywiozła ze sobą prezentację możliwości kutrów i lotniskowców, przyznał się do braku pamięci. Czego zapomniał przygotować?

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 08:50

Widzę, że znowu nikt nie wie... Cytat może nie będzie dokładny, ale White Haven powiedział coś takiego:
- Gdybyśmy wiedzieli że przywiezie pani filmy przygotowalibyśmy stosowną ilość cukierków. Obowiązkowo w szeleszczących papierkach.
:mrgreen:

To może proste tym razem, cobyście główek nie przemęczali :twisted:

Za co Honor dostała Parlimentary Medal of Valor?

dalambert - 22 Lutego 2008, 08:56

Adanedhel, dzięki z mundurki, ale mało ich i tylko slużbowe, bez galowych i czy były gdzieś inne/ Greysom.Haven, Anderman/
odznaczenia powiekszone o Gwiazdę Graysona z mieczami, Adrien Crosss, ale to mało.
Na putanie nie odpowiadam narazie, moze się te lajzy pokladowe ruszą jednak :?:

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 08:58

Miałem coś więcej, tylko zaginęło mi na dysku po przemeblowaniach, a strony nie potrafię znaleźć :(
Za to, jeśli nie otworzyłeś mojej paczki, odszukałem stronę z listami Webera.

hjeniu - 22 Lutego 2008, 08:59

Za drugą bitwę o Marsh.
dalambert - 22 Lutego 2008, 09:07

hjeniu, witaj, ale chyba nie / zresztą niech sie Adanedhel, wypowie/ ale sądzę, ze w czasie drugiej bitwy o Marsh juz go miala!
Co do twej paczki Adanedhel, to nie mam mozliwości na dostepnym mi compie otwierania takich cudów :cry:

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 09:08

Nie hjeniu, wówczas rzeczywiście już go miała.

Dalambercie - skoro paczki nie możesz otworzyć, to łap: http://infodump.thefifthimperium.com/Harrington/

Partner forum