To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Nitj'sefni - 16 Czerwca 2011, 16:51

Taselchof napisał/a
to idzie młodość młodość młodość :twisted:
:mrgreen:
Fakt, nazwiska póki co niezłe, ale zawodnicy raczej mało perspektywiczni. Teraz czekam na bramkarza...

Chal-Chenet - 16 Czerwca 2011, 16:55

Jurek? A zdąży się aby odpowiednio rozruszać po latach siedzenia na ławie? ;)
Taselchof - 16 Czerwca 2011, 17:14

myślę że Legię jeszcze dłuuugo nie będzie stać na wymagania finansowe Jurka który kiedyś zapowiadał że chce skończyć karierę w Knurowie ale to jeszcze jak był młody :wink:

Szczerze tegoroczne transfery wydają się dziwne powiedzmy ze w ataku jest już co najmniej magiczna trojka Hubnik Ljuboja i Chinyama, (czy bardziej cofnięty Kucharczyk) ostoją obrony jak rozumiem ma zostać Żewłakow (ciekawe czy dostanie opaskę kapitańską po okresie przygotowawczym czy zasłuży na nią ktoś inny), który co jak co przynajmniej kontakty z mediami będzie miał dobre co i w stołecznym klubie jest rzadkością :) nikt jak on nie tłumaczy się z błędów w grze ... lata doświadczeń w kadrze. Miejmy nadzieje że przynajmniej będzie umiał zdrowo opieprzyć parę obcokrajowców (chociaz tutaj by sie przydali inni dawni kadrowicza jak Tomasz H :mrgreen: ) Pozostaje więc bramka i pomoc. Mam nadzieje że nie będzie znów łapanki w ostatniej chwili bo przecież gra w pucharze UEFa (czy tez jak to on się teraz nazywa LE ) już blisko.

BArdziej chyba przeraża mnie to co dzieje się w kadrze peszko do drugiej ligi, glik do drugiej ligi, jeleń na emeryture do grecji, boruc do bologny (chociaż akurat ten diabli wiedzą gdzie trafi) , do tego dorzucić trzeba wzmocnienia w Borusii i powrót do zdrowia Kagawy (zobaczymy czy Kuba i Lewy grac będą w LM) ;) plus Sobiech w klubie kokosa i niewyjaśniona jeszcze sytuacja z Mierzejewskim.

Nitj'sefni - 16 Czerwca 2011, 17:59

Taselchof napisał/a
BArdziej chyba przeraża mnie to co dzieje się w kadrze peszko do drugiej ligi, glik do drugiej ligi, jeleń na emeryture do grecji, boruc do bologny (chociaż akurat ten diabli wiedzą gdzie trafi) , do tego dorzucić trzeba wzmocnienia w Borusii i powrót do zdrowia Kagawy (zobaczymy czy Kuba i Lewy grac będą w LM) ;) plus Sobiech w klubie kokosa i niewyjaśniona jeszcze sytuacja z Mierzejewskim.

Peszko zostaje w Kolonii, a ta gra w 1. Bundeslidze; Boruca i tak Smuda nie chce, więc jego transfer dla obecnej kadry jest bez znaczenia (ale raczej we Włoszech nie zostanie); Sobiech i Glik mnie nie przekonują; problem to faktycznie sytuacja Jelenia i dwójki z BVB; a Mierzejewski za rekordową kasę idzie do Trabzonsporu.

Taselchof - 16 Czerwca 2011, 18:21

no właśnie doczytałem o tym :) brawo Mierzejewski :bravo na pewno to rozwój dla samego piłkarza i lepsza liga od naszej "Ekstraklasy" jak dla mnie ciągle bramkarzem numer dwa powinien być Boruc ;P:
Nitj'sefni - 16 Czerwca 2011, 19:04

Taselchof napisał/a
jak dla mnie ciągle bramkarzem numer dwa powinien być Boruc ;P:

Powinien. Może nawet pierwszym...

Nitj'sefni - 30 Czerwca 2011, 22:25

"Franek" uratował honor Jagiellonii. Marna gra drużyny z Białegostoku, oj marna. A to dopiero pierwsza runda kwalifikacji...
mad - 6 Lipca 2011, 13:51

Polskie zespoły zaczęły grę w pucharach. Jutro rewanż w Azji gra Jaga, za tydzień następne mecze.
Nie wiece, czy będzie gdzieś transmisja z meczu Jagi?
Jakieś prognozy? Sądzę, że Jaga może mieć w rewanżu kłopoty. Boję się to powiedzieć, ale... może być ciężko.

Nitj'sefni - 6 Lipca 2011, 16:29

mad napisał/a
Nie wiece, czy będzie gdzieś transmisja z meczu Jagi?

Podobno ma być w Polsacie Sport Extra.

jewgienij - 6 Lipca 2011, 16:39

Pierwszy mecz widziałem na Polsacie. 1-0 u siebie to całkiem dobry wynik, cokolwiek wpadnie na wyjeździe robi problem gospodarzom. Trzymam kciuki za Jagę.
Taselchof - 6 Lipca 2011, 16:43

o 14,50 w Polsacie Sport i Polsacie Futbol
Nitj'sefni - 6 Lipca 2011, 17:07

Taselchof napisał/a
o 14,50 w Polsacie Sport i Polsacie Futbol

O, rzeczywiście (mój błąd). Ja i tak tradycyjnie obejrzę w internecie.

mad - 6 Lipca 2011, 19:00

Obejrzałem dzisiaj drugą połówkę meczu towarzyskiego Wisełki z Rapidem Bukareszt. Porażka 0-2, obie brami stracone w I połówce. W II części Wisła prowadziła grę, atakowała, zmarnowała dwie "setki". Hm, skuteczność kuleje :|
mad - 7 Lipca 2011, 04:48

Drugi słaby mecz Argentyny na Copa America. 0-0 z Kolumbią ze wskazaniem na Kolumbię. Zarywa ktoś nocki dla futbolu z Ameryki Południowej?
Agi - 7 Lipca 2011, 07:14

Ja nie.
Adanedhel - 7 Lipca 2011, 08:36

Nie.
Easy - 7 Lipca 2011, 10:55

Nie mam zdania.
Taselchof - 7 Lipca 2011, 11:38

stanowczo za bardzo szanuję swój sen :twisted:

Mam pytanie Probierz już dziś będzie przy murawie :wink: :?: Kiedy ta kara się mu kończy? Według mnie bez Frankowskiego i po wymęczeniu wyprawą może być ciężko. Jak na razie Jadze szykują sie same straty związane z jej dalekimi wyprawami :wink:

Grimzon - 7 Lipca 2011, 13:03

A ja tam trzymam za nich kciuki, liczę że będzie remis :)
Taselchof - 7 Lipca 2011, 15:35

no i gol jest :mrgreen: ehh bez Franka i Grzelaka nie będzie napadu :evil:
Nitj'sefni - 7 Lipca 2011, 16:54

Pozostawię wyczyny Jagiellonii bez komentarza...

mad napisał/a
Drugi słaby mecz Argentyny na Copa America. 0-0 z Kolumbią ze wskazaniem na Kolumbię.

Bardzo dobrze. Nie przepadam za Argentyńczykami.

terebka - 7 Lipca 2011, 17:04

Żal.pl
Chal-Chenet - 7 Lipca 2011, 17:05

Tak to się kończy, jak w pucharach nie ma Lecha. 8)
terebka - 7 Lipca 2011, 17:09

Też myślę, że to spisek wiadomych sił 8)
Chal-Chenet - 7 Lipca 2011, 17:10

Na pewno Bakero. ;) Sabotażysta jeden...
mad - 7 Lipca 2011, 17:40

Nie gryźli trawy, bo murawa była sztuczna. Zawsze, kurde, są jakieś niesprzyjające okoliczności.
jewgienij - 7 Lipca 2011, 18:27

Najgorsze, że jesteśmy na takim poziomie, że już byłe republiki radzieckie są zaporą dla naszych najlepszych klubów.

Wisła dostaje od Estończyków i Azerów, Jaga od Kazachów, Legia od Litwinów, Lech musiał przepchnąć w karnych innych geniuszy Kaukazu.

To jest szok dla kogoś, kto dorastał w czasach - że zacytuję Pilcha - iż mogło się wydawać, że Polska jest futbolową potęgą, a wszyscy papieże są Polakami.

Chal-Chenet - 7 Lipca 2011, 18:28

jewgienij napisał/a
Najgorsze, że jesteśmy na takim poziomie, że już byłe republiki radzieckie są zaporą dla naszych najlepszych klubów.

Najgorsze jest to, że polski klub odpada już w pierwszej rundzie ELIMINACYJNEJ!!!

Adanedhel - 7 Lipca 2011, 18:29

Może dlatego, że nie dorastałem w tych czasach, ale ani mnie to dziwi ani obchodzi.
Nitj'sefni - 13 Lipca 2011, 22:28

Pierwsza połowa nie najgorsza, druga słaba, ale zwycięstwo jest. Wisła dzisiaj nie zachwyciła. Wyraźnie muszą polepszyć grę, bo o ile na Skonto taka forma powinna wystarczyć, to w kolejnych rundach może być znacznie gorzej.

Partner forum