Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Nitj'sefni - 31 Maj 2011, 22:22
Kai napisał/a | Nitj'sefni, Ty mnie nie rań... |
Czym Cię tak zraniłem?
Kai - 1 Czerwca 2011, 18:54
Że Skorża zostaje
Taselchof - 1 Czerwca 2011, 19:08
Skorża to pół biedy pytanie co z Miklasem i Jóźwiakiem będzie pomyśleć ze kiedyś myślałem że dream team Urban Trzeciak to najgorsze co mogło spotkać klub
Nitj'sefni - 1 Czerwca 2011, 19:59
Kai napisał/a | Że Skorża zostaje |
Tak myślałem. Wiesz, że to przecież nie ode mnie zależy. Ja tylko informuję.
Taselchof napisał/a | Skorża to pół biedy pytanie co z Miklasem i Jóźwiakiem będzie |
Dokładnie. Ci ludzie to pomyłka.
Tantal - 2 Czerwca 2011, 15:32
http://euro2012.onet.pl/r...83,artykul.html
Taselchof - 2 Czerwca 2011, 15:53
Pytanie jak nie Smuda to kto ? Probierz Lenczyk ? bo łaska kibiców na pstrym koniu jeździ pamiętam miłość do Beenhakkera po awansie na EURO i późniejsze wieszanie na nim psów obawiam się że z łaską Laty będzie podobnie
Nitj'sefni - 2 Czerwca 2011, 21:31
Teraz to już chyba za późno na zmianę. Z polskich trenerów to chyba tylko Lenczyk, ale i tak uważam, że najlepszy byłby jakiś zagraniczny fachowiec. Nas niestety na takiego jednak nie stać.
Jacek Fuchs - 3 Czerwca 2011, 00:37
PZPN psuje atmosferę... i rząd.. :/ Smuda nie jest takim beznadziejnym trenerem
Nitj'sefni - 5 Czerwca 2011, 20:59
Nudy na Legii. Parę składnych akcji i skromna wygrana z rezerwami/młodzieżówką Argentyny.
Jotha - 6 Czerwca 2011, 11:35
Nudy? To chyba przesada, mecz porywający nie był, ale wiadomo, ze to sparring... najgorzej z tą naszą obroną...
Nitj'sefni - 6 Czerwca 2011, 16:50
Jotha napisał/a | Nudy? To chyba przesada, mecz porywający nie był, ale wiadomo, ze to sparring... najgorzej z tą naszą obroną... |
Może i sparing, ale do EURO wszystkie mecze są towarzyskie i polska drużyna powinna w nich wykazać większe zaangażowanie. Argentyńczykom mogło się nie chcieć, ale nam? Chociaż jedna strona powinna dać z siebie coś więcej. Oczywiście, możemy liczyć, że chłopaki ładują akumulatory na przyszły rok
Obrona - jak dla mnie to ta wczorajsza jest personalnie nie najgorsza, ale musi się zacząć zgrywać. Za Wawrzyniaka przydałby się Boenisch i warto też sobie przypomnieć o Wasilewskim, bo coś go Franz regularnie pomija (a po kontuzji wrócił już jakiś czas temu).
Jotha - 7 Czerwca 2011, 11:50
no, jak dla mnie to nasi się starali, mieli jednak świadomość, ze to Argentyna, choć nie w pierwszym składzie, wiec próbowali ostrożnie grać.
Boenisch w formie sprzed kontuzji na pewno lepszy by był od Wawrzyniaka, ale czy do takiej formy wróci, to jest pytanie. Wasyl też chyba nie gra tak dobrze, jak przed złamaniem nogi. A Wojtkowiak mnie nie przekonuje jako środkowy.
Nitj'sefni - 8 Czerwca 2011, 18:30
Na prawej obronie mamy póki co tylko Piszczka, a taki Wasilewski byłby dla niego dobrą alternatywą i konkurencją, bo nikogo innego wartościowego na tej pozycji nie widzę. Smuda go nie powołuje, bo Marcin jest chyba jednym z tych piłkarzy, do których Franz ma uprzedzenia.
Wojtkowiak i mnie do końca nie przekonuje, ale kto zamiast niego? Kontuzjogenny i pechowy Głowacki? Perquis, który ma problemy z uzyskaniem obywatelstwa i ani razu nie został w kadrze wypróbowany? Zresztą nie jestem zwolennikiem naturalizacji. Jak ktoś ma jakieś korzenie to jeszcze, ale takie całkiem bez podstaw to nie. Myślę, że trzeba szybko ustalić skład i go zgrywać. To jedyna metoda.
Jotha - 9 Czerwca 2011, 11:25
Fakt, że kandydatów za dużo nie ma. No, chyba że ktoś wystrzeli jak Żmuda przed WM 74.
I że im częściej stoperzy będą grać ze sobą, tym lepiej będzie im to wychodzić, bo zgranie ma w obronie kapitalne znaczenie.
Cóż, zobaczymy jak dziś z Francją powalczą.
Chal-Chenet - 9 Czerwca 2011, 15:18
Jotha napisał/a | Cóż, zobaczymy jak dziś z Francją powalczą. |
"Czy"
Oglądać pewnie nie będę, od dłuższego czasu reprezentacja mało mnie interesuje, podzielcie się później wrażeniami.
Adanedhel - 9 Czerwca 2011, 17:40
Chal-Chenet napisał/a | od dłuższego czasu reprezentacja mało mnie interesuje |
Mniej więcej to samo tu.
Rozkręcające się transfery wyglądają ciekawiej.
Kai - 9 Czerwca 2011, 22:54
Chal-Chenet napisał/a | Jotha napisał/a | Cóż, zobaczymy jak dziś z Francją powalczą. |
Czy
Oglądać pewnie nie będę, od dłuższego czasu reprezentacja mało mnie interesuje, podzielcie się później wrażeniami. |
Dzielę się. Nie bardzo jest czym, ale powiedzmy, że się nie dali cioci Gilotynie.
Taselchof - 9 Czerwca 2011, 23:38
Adanedhel napisał/a |
Rozkręcające się transfery wyglądają ciekawiej. |
Ciekawe jak transfery do reprezentacji co z Manuelelem i Damienem w końcu
Nitj'sefni - 10 Czerwca 2011, 09:53
W moim odczuciu Polacy zagrali lepiej niż z Argentyną, a Francuzi byli wczoraj w naprawdę dobrej dyspozycji. Szkoda tego samobója, ale widać przynajmniej, że ta drużyna zaczyna coraz lepiej funkcjonować.
Brawa dla Wojtka Szczęsnego, klasa światowa.
Jotha - 13 Czerwca 2011, 12:29
Widać było, ze to mecz bez stawki i Francuzi za bardzo się nie przykładali, zwłaszcza Ci "starzy" bo nowi w reprezentacji bardziej się starali. Nasi nieźle, kilka akcji było ciekawych. A Szczęsny... jak może być klasa światowa, kiedy mu kilka razy piłka z rąk wypadała albo od piersi się odbijała? Ma talent, ale musi być skoncentrowany przez cały mecz
Taselchof - 13 Czerwca 2011, 13:04
no i Żewłakow w Legii
Nitj'sefni - 13 Czerwca 2011, 17:13
Jotha napisał/a | Francuzi za bardzo się nie przykładali |
No nie wiem... Może trawy nie gryźli, ale obok meczu na pewno nie przeszli.
A co do Szczęsnego, to nawet największym zdarzają się błędy. Jeżeli Wojtek jakieś popełnił, to zostały mi one przesłonięte przez tych kilka fantastycznych interwencji, którymi się popisał
Taselchof napisał/a | no i Żewłakow w Legii |
W końcu
jewgienij - 13 Czerwca 2011, 20:41
Jotha napisał/a | Widać było, ze to mecz bez stawki i Francuzi za bardzo się nie przykładali, zwłaszcza Ci starzy |
A na MŚ się przykładali?
terebka - 13 Czerwca 2011, 20:45
Pokładali. Na Domenecu
Nitj'sefni - 15 Czerwca 2011, 13:09
No, w porównaniu z Mundialem, to mecz z Polakami był w wykonaniu Francuzów naprawdę bardzo dobry
Jotha - 16 Czerwca 2011, 11:54
Żewłakow + Ljuboja... niby to transfery do "mojej" Legii, ale odczucia mam "mięszane"... kasy dużo, ale czy to przyniesie pozytywne efekty? Zwłaszcza, że Ljuboja ma "trudny" charakter chyba.
Taselchof - 16 Czerwca 2011, 11:57
to idzie młodość młodość młodość
ale przynajmniej tym razem Jóźwiak już coś robi bo jak by nie wierzyć w jego słowa "Ciągle pracujemy nad kolejnymi transferami - wiemy, jakie pozycje są dla nas newralgiczne. Nie chcemy jednak podejmować kroków zbyt szybko, bo zdajemy sobie sprawę, że rynek jest bardzo dynamiczny. Postawimy na zawodników, na których będzie nas stać, a którzy poprawią jakoś naszego zespołu przed europejskimi pucharami. "
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2011, 12:09
Taselchof napisał/a | to idzie młodość młodość młodość |
Za to KKS nie robi transferów w ogóle i stawia na swoją młodzież. Wolelibyście tak?
Jotha - 16 Czerwca 2011, 12:40
Lech ma i tak silną pakę, zwłaszcza jeśli nie odejdzie Stilić. Grając tylko w lidze spokojnie mogą walczyć o czołowe lokaty, wprowadzając takich chłopaków jak Drygas, Byle tylko trener potrafił to zrobić, bo jakoś mało mam wiary w Bakero.
Chal-Chenet - 16 Czerwca 2011, 16:51
Ja właśnie też...
|
|
|