Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
banshee - 15 Marca 2009, 22:24
jak nie jak tak
Chal-Chenet - 15 Marca 2009, 22:38
Ależ skądże. Przyjąłem do wiadomości, że możesz nie doceniać tej bardzo dobrej płyty i nie dostrzegać jej niezaprzeczalnych walorów.
Adon - 15 Marca 2009, 22:40
Mi, mimo rozczarowania przy pierwszych przesłuchaniach, płyta podeszła ostatecznie. Dużo jest lepsza od swojej poprzedniczki, choć trochę, fakt, za lekka i zbyt melancholijna. Jakby Aaron nieco miauczenia też odpuścił, na pewno wyszłoby to całości na dobre. Mam nadzieję, że mój megabundle dotrze najpóźniej w dniu premiery do mnie.
Chal-Chenet - 15 Marca 2009, 22:41
Adon, a ile toto kosztuje? Ten megacośtam?
banshee - 15 Marca 2009, 22:42
Chal-Chenet napisał/a | Ależ skądże. Przyjąłem do wiadomości, że możesz nie doceniać tej bardzo dobrej płyty i nie dostrzegać jej niezaprzeczalnych walorów. |
pff
Adon - 15 Marca 2009, 22:44
23 funty - http://www.burningshed.co...oduct/246/1224/ (widzę, że już cenę podnieśli w stosunku do tego, co zapłaciłem jakiś czas temu )
Niby tylko edycja tylko UK, ale poprzednia też limitowana była niby tylko na UK, a bez problemu ją kupiłem w Polsce.
Chal-Chenet - 15 Marca 2009, 22:46
To chyba się jednak skuszę na boxa w Polsce. (Mam nadzieję, że wyjdzie też w takiej wersji...)
Dzięki za info.
Adon - 15 Marca 2009, 22:47
Obawiam się, że boxa nie będzie. Na tej stronie wszystkie edycje są podane. Czyli edycja z rozszerzoną książeczką i kostką gitarową + koszulka, takaż bez koszulki i edycja zwykła bez extra stron w książeczce.
Chal-Chenet - 15 Marca 2009, 22:50
Chyba w takim razie zostanie mi wersja najuboższa...
Ale nadziei nie tracę na dorwanie tego w jakimś MM w wydaniu innym niż standardowe, "Line of Deathless Kings" widziałem też swego czasu w wydaniu szerszym, do nabycia normalnie w sklepie.
Stargazer - 16 Marca 2009, 01:40
nie wiem czy ktos tu slucha dream theater, ale znany jest juz tytul i okladka nowej plyty oraz orientacyjna data wydania. na plycie kawalkow niewiele, tylko 6, wiec pewnie bedzie sporo rozbudowanych rzeczy. czekam bardzo na te plyte, bo dwie poprzednie, pomimo pojedynczych cudownych perelek, niestety byly sporym zawodem dla mnie. chcialbym wreszcie zostac pozytywnie zaskoczony
http://en.wikipedia.org/w..._Silver_Linings - a tu szczegoly plyty
mad - 16 Marca 2009, 18:34
"Systematic Chaos" to była świetna płyta... na 2-3 przesłuchania. Nie mam ochoty do niej więcej wracać, a taki gniot jak "Forsaken" potrafi zniechęcić do słuchania dalszej części. Fanem DT nigdy nie byłem, ale parę płytek uważam za dzieła prawie genialne. Niestety, w odbiorze muzyki przeszkadza mi głos KJLB, po prostu nie podoba mi się i tyle.
Chal-Chenet - 16 Marca 2009, 19:10
W końcu przyszła płytka Shape of Despair - Angels of Distress. Będzie dołowanie!
mad - 16 Marca 2009, 19:27
Tylko się tak nie zdołuj, żebyś szorta nie napisał!
Ojej, już zaczynam propagandę
Grahf - 16 Marca 2009, 19:39
Faktycznie, South of Heaven to świetna płytka, dzięki
Chal-Chenet - 16 Marca 2009, 19:42
Spoko, mad.
Grahf, miło, że się podoba.
Hubert - 16 Marca 2009, 21:02
Grahf, ano - SoH jest jak thrashowy czołg. I świetnie się sprawdza jako taki.
Chal-Chenet - 17 Marca 2009, 23:16
Sobie przelatuję dyskografię My Dying Bride. Wspaniała muzyka. Jedna z moich ulubionych kapel wszech czasów. Nie nagrali jeszcze słabego albumu, najgorsze można było zawsze określić jako "dobre".
A premiera nowego albumu już w przyszłym tygodniu! Nie mogę się doczekać, mimo, że płytę znam już na wylot.
Adon - 19 Marca 2009, 19:27
Chal-Chenet napisał/a | Chyba w takim razie zostanie mi wersja najuboższa...
Ale nadziei nie tracę na dorwanie tego w jakimś MM w wydaniu innym niż standardowe, Line of Deathless Kings widziałem też swego czasu w wydaniu szerszym, do nabycia normalnie w sklepie. |
Peaceville wreszcie podał nieco więcej danych i doprecyzował: The guitar edition comes in a digipack in a slip case with an extended 24 page booklet, bonus 12 page guitar booklet and customized plectrum.
Moja jeszcze bardziej rozszerzona wersja dzisiaj została wysłana do mnie.
A przy okazji - zgodzę się - też jest to jedna z moich ulubionych kapel wszech czasów. Ale słaby album im się już zdarzył - A Line of Deathless Kings - słaby, ale nie tragiczny. Bo ciągle coś tam się na nim da posłuchać. Który jest Twoim ulubionym, Chal-Chenet?
Tymczasem z innej beczki - słucham sobie The Dresden Dolls. Wczoraj, jak wracałem z Londynu, ciągle mi się losowały ich kawałki na mp3 playerze i jakoś się znów wkręciłem w te klimaty.
Chal-Chenet - 19 Marca 2009, 19:34
Bardzo lubię "Turn Loose the Swans". I to jest chyba mój ulubiony album od Konającej. Ale bardzo podobają mi się też "Songs of Darkness, words of Light" i "Procentówka". Zresztą co tu gadać, na praktycznie każdym albumie można znaleźć wiele dobrego. Najgorsze zdają się być "The Light at the end of the world" (Ale muszę zaznaczyć, że nie jest to album jakoś straszliwie odstający, bo nie spodobały mi się do końca może 2,3 kawałki, a "She is the dark", "Edenbeast" czy "Sear me III" to po prostu miód!) i faktycznie "A Line of deathless kings" (Chociaż także tutaj, jak zresztą wspomniałeś, można znaleźć wiele ciekawych rzeczy. "And I walk with them" to jeden z moich ulubionych wałków MDB ever. "Deeper down" też wymiata".) No i "Like gods of the sun" nie przekonuje mnie cała.
Cóż, MDB nie nagrywa po prostu słabych płyt, na albumach, kiedy obniżają loty i tak grają dobrze, tylko wtedy te albumy po prostu nie mają startu do ich najlepszych osiągnięć. Do tej pory nie zawiodłem się na nich, i mam nadzieję, że nigdy się to nie zdarzy.
Chal-Chenet - 23 Marca 2009, 19:45
Jest już okładka do nowego albumu Black Sabbath, zwanego dla niepoznaki Heaven and Hell. Jak dla mnie WYMIATA!!! Oby muzyka sprawiała równie dobre wrażenie. Przekonamy się już pod koniec kwietnia, na wtedy zapowiadana jest premiera.
mad - 23 Marca 2009, 22:21
To nie jest jakiś żart?
Ozzborn - 23 Marca 2009, 22:41
a fuuuuj Kurde w ogóle niesabbathowa... nawet niezbyt Diowa. Kicha, oby muza była lepsza.
Adon - 23 Marca 2009, 22:43
Hehehe, a mi się tam podoba. Szkoda tylko, że Dio, nie Ozzy, ale nie można mieć wszystkiego.
Tymczasem mój nowy nabytek dziś do mnie dotarł:
Chal-Chenet - 23 Marca 2009, 22:58
Adon napisał/a | Tymczasem mój nowy nabytek dziś do mnie dotarł: |
Zazdroszczę!
Ja jadę jutro do Saturna, ponoć już było dzisiaj, ale mieli problemy z fakturą i się na półce nie pojawiło...
mad napisał/a | To nie jest jakiś żart? |
Ale w sensie, że ONI nagrywają płytę, czy cover? Raczej nie jest to żart, na www.metal-archives.com też już widnieje ta okładka. Mnie się bardzo podoba, może i mało sabbathowa, ale strasznie mackowa!
Dunadan - 24 Marca 2009, 00:07
Okładka bardziej mi przypomina jakiś kiczowaty death-metalowy zespół w stylu ostatnio zapodanego w "Musicie to zobaczyć" Immortal albo inszego Rhapsody... a nie w sumie legendę rocka...
Nutzz - 24 Marca 2009, 10:43
Chłopaki, dobijacie mnie z tym MDB
Tymczasem naszło mnie na Deep Puprle i AcDc i Hendrixa...
Chal-Chenet - 24 Marca 2009, 11:59
Ale w jakim sensie dobijamy?
Godzilla - 24 Marca 2009, 16:02
No i nie ma tych koncertów rockowych z "The Times", ale na ich stronie opinie są marne o tej jednej płycie, która zdążyła się ukazać - że marny obraz i dźwięk, żenada w ogóle. To może niepotrzebnie się złoszczę, niech lepiej ktoś wyda to samo w przyzwoitej wersji. Mogę poczekać, nie spieszy mi się.
hrabek - 24 Marca 2009, 16:09
Generalnie, skoro to rok 2004, to pewnie trasa Vertigo. Ja mam 3 DVD z tych koncertow - z Chicago (oficjalne wydanie), z Mediolanu (jako bonus do wydania plyty U18 Singles) i z... Chorzowa, nagrany przez fanow, ale w znakomitej jakosci (jak na fanowski koncert). Nie wiem, czym to wydanie mogloby mnie zaskoczyc, ale i tak troche zaluje, bo mozna bylo to miec za 12 zl.
No ale skoro i jakosc cienka, to sobie chorzowskie jeszcze raz wrzuce najwyzej
Godzilla - 24 Marca 2009, 16:15
Nie mam pojęcia, nie znam się na rocku. Chciałam sobie z ciekawości posłuchać, choćby po to aby się przekonać czy mi to odpowiada czy nie. Kiedyś nie umiałam tego słuchać.
|
|
|