To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

figurant - 11 Października 2013, 14:13

Community - bardzo godnie zastąpuje mi HIMYM
Jezebel - 11 Października 2013, 15:39

Obejrzałam pilota Sleepy Hollow i nawet nie jest to aż tak durne, jak się spodziewałam :D To znaczy ogólnie jest durne - zmartwychwstały Ichabod Crane i młoda policjantka ratują świat przed biblijną apokalipsą poprzez rozprawianie się z, nie inaczej, Czterema Jeźdźcami - ale niezła realizacja ratuje całość i można tę durnowatość potraktować z przymrużeniem oka. Dam temu szansę, choć czuję, że może mi się prędko znudzić. Z takim pomysłem na fabułę to i tak cud, że w ogóle rozważam sięgnięcie po kolejne odcinki :D
merula - 12 Października 2013, 16:08

Once Upon a Time oglądałam pierwszy sezon i drugiego nawet nie zaczęłam. wyjątkowo wnerwiała mnie główna bohaterka, tzn. Śnieżka.
Memento - 13 Października 2013, 16:18

Chal-Chenet napisał/a
Rusza 9. sezon Supernatural. :omg:

Podobna reakcja u mnie, bo pierwszy odc zwiastuje, mimo czasami widocznego już zmęczenia materiału, ciekawy sezon.

joe_cool - 13 Października 2013, 19:23

Jako że nie mam czasu za bardzo oglądać seriali, to jestem w plecy z wieloma produkcjami. Ostatnio w końcu udało mi się obejrzeć te pierdziliard sezonów HIMYM, teraz idę w Synów Anarchii - tu też sezonów jest niemało, a odcinki dłuższe. Licząc po odcinku dziennie, to będzie co robić do świąt ;)
Jezebel - 13 Października 2013, 20:15

Sięgnęłam wreszcie po Vikings, obejrzałam trzy odcinki i... chcę więcej, najlepiej natychmiast! :P Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył świetną realizacją, a i fabuła niegłupia. Jeśli dodać do tego naprawdę sensownie zarysowane postaci, otrzymujemy bardzo przyzwoity i godny uwagi serial. A przy tym cholernie wciągający ;)
Fidel-F2 - 13 Października 2013, 20:40

ojtamojtam, szału nie ma, ale ogląda się przyjemnie
Chal-Chenet - 14 Października 2013, 08:30

Memento napisał/a
Chal-Chenet napisał/a
Rusza 9. sezon Supernatural. :omg:

Podobna reakcja u mnie, bo pierwszy odc zwiastuje, mimo czasami widocznego już zmęczenia materiału, ciekawy sezon.

Fakt, pierwszy był lekko męczący, ale już bywało tak drzewiej, a po paru odcinkach sezon mocno się rozkręcał. Myślę, że i tym razem będzie podobnie.

Rodion - 14 Października 2013, 08:48

American Horror Story S3E1 może być ciekawie
Martva - 15 Października 2013, 19:16

IT Crowd mi się skończyło :( Zaufam geekozaurowi i spróbuję teraz Utopię.
Fidel-F2 - 15 Października 2013, 19:19

Martva napisał/a
geekozaurowi
:omg: :?: :omg:

Ja polecałem Utopię.

Martva - 15 Października 2013, 19:47

Ups ;) Ciebie przegapiłam, ale w ogóle do dzisiaj nie wiedziałam/kojarzyłam że taki serial istnieje, a zajrzałam do chłopaków akurat.
Fidel-F2 - 15 Października 2013, 19:53

Martva napisał/a
Ciebie przegapiłam
pogrążasz się
Martva - 15 Października 2013, 20:02

Tak, to bardzo w moim stylu.
hebius - 15 Października 2013, 20:43

The Walking Dead 4

Niech ich wreszcie wszystkich zeżrą!

gorat - 15 Października 2013, 21:23

Zombie chyba nie są smaczne...
Martva - 15 Października 2013, 22:10

Jaaaa, musiałam nie patrzeć na ekran spory kawałek czasu. Nie wiem czy się nie boję kolejnych odcinków.
Dunadan - 15 Października 2013, 22:34

Fidel-F2 napisał/a
Ja polecałem Utopię.

Polecałem to ja, a ty napisałeś że ujdzie ;P:

Fidel-F2 - 15 Października 2013, 22:39

Ty twierdziłes, że jest wybitny wizualnie, ja, że tylko ciekawy. Co do samego serialu to uważam, że jest całkiem niezły acz nie rewelacyjny. Warto zobaczyć.
Dunadan - 15 Października 2013, 22:40

Fidel-F2 napisał/a
Warto zobaczyć.

Tu się zgadzamy.

Ozzborn - 18 Października 2013, 11:41

ej ja też polecałem Utopię! :roll: :mrgreen:
Martva - 18 Października 2013, 11:53

Ale nikt nie powiedział że w pierwszym odcinku robią człowiekowi krzywdę w oko i będę musiała zamykać moje :roll:
Dunadan - 18 Października 2013, 12:26

Martva, ale wizualnie przedni, nie? a i będę jeszcze robili nieco krzywdy różnym ludziom...
Martva - 18 Października 2013, 13:03

Właśnie skończyłam. I wizualnie spoko, inne krzywdy jakoś przełknęłam, ale mam oczofobię i ten pierwszy odcinek mnie bolał.
Witchma - 19 Października 2013, 18:21

Skończyłam oglądać drugi sezon Breaking Bad (wiem, jestem potwornie opóźniona, ale jak na moje możliwości czasowe to sukces, serio). Jeżeli chodzi o wrażenia, to WOW! I tylko nie mówcie mi, że dalej jest jeszcze lepiej, bo nie uwierzę (przynajmniej póki nie zobaczę ;P: ). Niezły badass z tego Walta :D
Fidel-F2 - 19 Października 2013, 18:27

Jest coraz lepiej, do końca czwartego sezonu miód i orzeszki, w piątym nie można mówić o spadku formy, to raczej szczególnego rodzaju coda, bardzo, bardzo na miejscu.
Witchma - 19 Października 2013, 18:35

To tym bardziej nie mogę się doczekać :omg:
I czy tylko mnie ten serial tak daje po głowie...? No, chyba że to pogoda, spadek formy, depresja zimowa... :roll:

Fidel-F2 - 19 Października 2013, 18:36

mam moc, to prawda
Magnis - 19 Października 2013, 18:37

Skończyłem wczoraj oglądać Kapitana Sowę na tropie.
Stary serial kryminalny w reżyserii Stanisława Bareji o przygodach sympatycznego kapitana Sowy, który rozwiązuje zagadki. W świetnej roli głównej Wiesław Gołas jako Sowa i Michał Szewczyk jako współpracownik Sowy. W rolach epizodycznych pojawiali się Kalina Jędrusik (jako uwodzicielska kobieta), Pola Raksa, Krystyna Feldman (zabawnie zagrała :mrgreen: ), Janusz Gajos, Bohdan Łazuka, Leon Niemczyk i inni. Serial bardzo dobry i czasami zabawny (odcinek z dziewczynką na przykład :mrgreen: ). Fajnie się ogląda.

Dunadan - 20 Października 2013, 01:18

Witchma napisał/a
Niezły badass z tego Walta :D

Mogę się z tobą zgodzić, jestem w trakcie trzeciego sezonu. W dodatku, serial odbieram dość osobiście... :roll:

Partner forum