Powrót z gwiazd - Rozmowy religijne
dareko - 24 Września 2008, 19:15
Adanedhel, nie, jestem pod wrazeniem cierpilowsci.
Fidel-F2 - 24 Września 2008, 20:17
MOFFISS, może dosyć już tego trollowania, wrzucasz jakieś teksty, dowcipy i inne cuda zwykle bez związku z czymkolwiek a najmniej z sensem. Szczytem już było założenie wątku o Unii Europejskiej. Wrzuciłeś kobyłę na 27 stron, która po powierzchownej analizie okazuje się bzdurą funta kłaków niewartą i ani me ani be co o tym myslisz. A wszystko co masz do powiedzenia na ten temat:
MOFFISS napisał/a | Otrzymałem mailem poniższy materiał od znajomego, polecem - bardzo interesujący. |
Cytat | Nie znam. Jedyne co mnie zainteresowało to ciekawa koncepcja, idealnie nadaje się na początek wątku. Jest kontrowersyjna, przyznaje...dlatego ją zamieściłem. |
Cytat | NURS, czytam bardzo dużo różnych rzeczy, od książek sf aż po jakieś dziwacze opracowania i teorie. Dlaczego? Bo są świetnym materiałem na opowiadania, po prostu. | MOFFISS napisał/a | Co ten PIS wyrabia? Widzieliście w mediach nagonkę - EURO NIE!
Prostackie metody, straszenie biednych ludzi, jakieś cyfry z sufitu...szok. | Zejść ze śmiechu można.
Ani słowa na temat czemu to takie kotrowersyjne, i interesujące, ani zająkniecia własnego zdania. Na dodatek nie wiesz nic o autorze który okazuje się pajacem z przerośniętym ego, który cytuje sam siebie. Dumnie piszesz, że podajesz źródła, po czym okazuje się, że nic na ich temat nie wiesz, w rzaden sposób nie wydają Ci się podejrzane. Ale dumny jesteś z tego, żeś taki aktywny a reszta to leniwe głąby. Teraz z tą gnozą. Następny cytat z kogoś, bez przemyślenia i cienia własnego zdania. Że niby nie robisz z siebie 'cyrkowego gladiatora' i nie będziesz nikomu udowadniał jaki to mądry jesteś. To po cholerę się wogole odzywasz? Albo SF za SMS-a. Jaki wspaniały jestem, zrobiłem głupią ankietę. A trzeba było 27 razy powtarzać, żebyś pojął że nikogo to nie interesuje bo pomysł jest kiepski.
dzejes słusznie zauważył, że wolno z siebie robić głupka bez ograniczeń. I ja nic nie mam przeciw temu. Niejeden już na tym forum skorzystał z tej możliwości, niżej podpisanego nie wyłaczając. Dawaj dalej będzie wesoło.
A wracając do trollowania. No cóż, trolluje żeby pozbyc się większego trolla. A nastepnym razem jak będziesz mnie tak okreslał to nie zapomnij dodać 'Jaśnie Panie Trollu' boś w tym królestwie łachmyta i chudopachołek przy mnie.
ihan - 24 Września 2008, 20:21
Jaśnie panie Fidelu: żaden.
Ale poza tym pięknie napisane.
Fidel-F2 - 24 Września 2008, 20:21
dzięki ihan
Rafał - 25 Września 2008, 08:01
Chłe, che, chociaż tematy okultystyczne jako wyrosłe w opozycji chrześcijaństwa (mimo, że chętnie powołują się na Egipt i okolice) są arcyciekawym tematem badań i jest to jeden z moich koników.
dareko - 25 Września 2008, 09:29
Adanedhel widzisz, Fidel jest mniej cierpliwy, i dzieku Bogu, zeby bylo ontopicznie.
Zastanawiam sie, czy zareaguje dyzurny rycerz, obronca pokrzywdzonych, weteran walki o prawo do wolnosci slowa (chyba, ze slowo ono jest przychylne KK, to juz nie), czyli tajemniczy Spacerujacy Z Kabanem.
Edit: Zapomnialem. Fidel no wreszcie.
Adanedhel - 25 Września 2008, 09:38
dareko, jestem w dobrym humorze, to ta zmiana pogody
MOFFISS - 25 Września 2008, 10:46
Fidel Przepraszam Cię, że naruszam Twój hermetyczny, jednowymiarowy świato-pogląd..
Jednocześnie jestem pełen podziwu - tak mocno natrudziłeś, zbierając moje kontekstowe wypowiedzi z różnych wątków w jedną antologię, razem ze słowem wstępnym. Rozumiem - stalo się to dla Ciebie najważniejszym celem w życiu. W porządku, doceniam i akceptuję.
Pewnie musiałeś poświęcić strasznie dużo czasu i energii, aby udowodnić coś samemu sobie. Współczuję Ci, naprawdę. Ale co można poradzić, każdy z nas wybiera drogę najlepszą dla siebie. Nikt, a napewno nie ja, nie będzie Cię próbował zmieniać na siłę. To przychodzi z czasem...
dareko - 25 Września 2008, 11:44
Groch, sciana... te klimaty.
Z niecierpilowsica czekam na kolejna wklejke w postaci nadetego postu albo nawet tematu.
ihan - 25 Września 2008, 11:46
Albo, ojejej, opowiadania.
dareko - 25 Września 2008, 11:56
ihan, nie kracz bo wykraczesz.
Adashi - 25 Września 2008, 17:20
dareko napisał/a | Zastanawiam sie, czy zareaguje dyzurny rycerz, obronca pokrzywdzonych, weteran walki o prawo do wolnosci slowa (chyba, ze slowo ono jest przychylne KK, to juz nie), czyli tajemniczy Spacerujacy Z Kabanem. |
Wódz Tańczący z Kabanami przemawiać: blada twarz dareko mieć dobry humor. Wódz odradzać dalsze palenie zioła śmiechawką zwanego. Howgh! /m\
A poważnie, nie chce mi się, przynajmniej chwilowo udzielać w tym temacie. Jeżeli bardzo chcesz, mogę Ci odpowiedzieć na Twojego posta, czyli:
dareko napisał/a | Co to jest religia jako ogolne zjawisko
Zwroc uwage, ze temu facetowi nie wystarczyla sama wiara. Potrzebowal tez sztwynych zasad islamu, calego systemu w ktory mogl sie wcisnac. Innymi slowy, potrzebowal religii. |
via pw, chociaż wydaje mi się, że Fidel dobrze opisał to zagadnienie, mówiąc o religii i wierze. Ewentualnie mogę też skomentować txt:
Fidel-F2 napisał/a | No cóż, trolluje żeby pozbyc się większego trolla. A nastepnym razem jak będziesz mnie tak okreslał to nie zapomnij dodać 'Jaśnie Panie Trollu' boś w tym królestwie łachmyta i chudopachołek przy mnie. |
Ale to już na wyraźną Twoją prośbę, również poprzez pw.
dareko - 25 Września 2008, 17:23
Adashi, eee, nie bede Cie meczyl. Nie chce Ci sie, to luzik.
Fidel-F2 - 25 Września 2008, 22:18
MOFFISS napisał/a | Fidel Przepraszam Cię, że naruszam Twój hermetyczny, jednowymiarowy świato-pogląd.. | że co robisz? hehehe
MOFFISS napisał/a | Jednocześnie jestem pełen podziwu - tak mocno natrudziłeś, zbierając moje kontekstowe wypowiedzi z różnych wątków w jedną antologię | nie z różnych a z jednego, staraj się pamietać co gdzie piszesz MOFFISS napisał/a | Rozumiem - stalo się to dla Ciebie najważniejszym celem w życiu. W porządku, doceniam i akceptuję. | Ty, widzę, też masz przerosnięte ego
Cytat | Pewnie musiałeś poświęcić strasznie dużo czasu i energii, aby udowodnić coś samemu sobie. Współczuję Ci, naprawdę. Ale co można poradzić, każdy z nas wybiera drogę najlepszą dla siebie. Nikt, a napewno nie ja, nie będzie Cię próbował zmieniać na siłę. To przychodzi z czasem... | a gdzie opowiadanie? albo znajdź jeszcze coś w sieci i zacytuj, pochwal się aktywnością i wyrobionym zdaniem
mawete - 26 Września 2008, 08:47
Kurcze... znowu muszę zgodzić się z Fidelem...
MOFFISS - 26 Września 2008, 12:40
mawete napisał/a | Kurcze... znowu muszę zgodzić się z Fidelem... |
Jest taki koan dla początkujących ZEN:
Idzie Mistrz i Uczeń przez świat. Pewnego dnia dochodzą nad brzeg rzeki. A tam stoi prawie naga, młoda i piękna kobieta. Zwraca sie do nich z prośbą , aby przenieśli ją na drugą stronę rzeki.
Mistrz bez słowa, bierze ją na ręce i przechodzi na druga stronę. Zostawia ją tam. Idą dalej.
Ale Ucznia coś dręczy przez cały czas. W końcu nie wytrzymuje i pyta:
- Mistrzu, jak to w końcu jest? Przecież ślubowalismy czystość, brak kontaktów z kobietami, a ty wziałes tę gołą kobietę na ręce, dotykałeś jej ciała...
- Widzisz, mój Uczniu, tylko ją przeniosłem przez rzekę i tam zostawiłem na brzegu, a TY nadal JĄ niesiesz.
dareko - 26 Września 2008, 12:43
mawete, to Ci dogadal
mawete - 26 Września 2008, 13:11
dareko: Wzruszyłem się
MOFFISS: tylko tyle potrafisz napisać? ja lubię nosić nagie kobiety, a o ile dobrze zrozumiałem to Ty już o tym zapomniałeś
Mistrzu
ihan - 26 Września 2008, 13:14
MOFFISS, a dokładnie to o co chodzi?
MOFFISS - 26 Września 2008, 13:36
ihan napisał/a | MOFFISS, a dokładnie to o co chodzi? |
Koan jest własnie po to, aby zadający pytanie troche się namęczył i próbował znaleźć samodzielnie odpowiedź
ihan - 26 Września 2008, 13:38
A czy opowiadający koan nie powinien być w stanie tez coś sam przemyśleć i wyrazić własne zdanie zamiast walić koanami na prawo i lewo?
dareko - 26 Września 2008, 13:45
MOFFISS, wiedzialem, ze sam nie wiesz.
MOFFISS - 26 Września 2008, 13:59
dareko napisał/a | MOFFISS, wiedzialem, ze sam nie wiesz. |
przyznaje, że jestem zafascynowany kulturą wschodu, ich systemem wartości, filozofią.
Siermiężność chrześcijaństwa jest porażająca.
mawete - 26 Września 2008, 14:03
MOFFISS: pozwolisz, że się nie będę wypowiadał na Twój temat? Poczytam co piszesz i się pośmieję...
MOFFISS - 26 Września 2008, 14:06
mawete napisał/a | MOFFISS: pozwolisz, że się nie będę wypowiadał na Twój temat? Poczytam co piszesz i się pośmieję... |
Możesz robić cokolwiek, nawet kupę...
mawete - 26 Września 2008, 14:09
MOFFISS: jak rozumiem to jest najwyższy poziom Twoich wypowiedzi
MOFFISS - 26 Września 2008, 14:19
mawete napisał/a | MOFFISS: jak rozumiem to jest najwyższy poziom Twoich wypowiedzi |
Ok. Przerobiłem twój wierszyk-podpis:
Dla siebie pragnę żyć, dla siebie też kraść,
Dla siebie walczyć z całym światem,
Dla siebie, gdy czas przyjdzie, zgodzę się paść
I schylić kark przed sobą.
gorbash - 26 Września 2008, 14:22
Hmmm. Pan Grzesiuk się pewnie w grobie przekręca...
mawete - 26 Września 2008, 14:28
MOFFISS: wybacz, ale nawet podróbki nie potrafisz zrobić. Biegnij szybko i daleko albo do PiSu się zapisz na jedno wyjdzie
dareko - 26 Września 2008, 14:34
MOFFISS, osiagnales nowa jakosc.
|
|
|