To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Rozmowy religijne

dareko - 24 Wrzeœśnia 2008, 19:15

Adanedhel, nie, jestem pod wrazeniem cierpilowsci.
Fidel-F2 - 24 Wrzeœśnia 2008, 20:17

MOFFISS, może dosyć już tego trollowania, wrzucasz jakieś teksty, dowcipy i inne cuda zwykle bez związku z czymkolwiek a najmniej z sensem. Szczytem już było założenie wątku o Unii Europejskiej. Wrzuciłeś kobyłę na 27 stron, która po powierzchownej analizie okazuje się bzdurą funta kłaków niewartą i ani me ani be co o tym myslisz. A wszystko co masz do powiedzenia na ten temat:

MOFFISS napisał/a
Otrzymałem mailem poniższy materiał od znajomego, polecem - bardzo interesujący.
Cytat
Nie znam. Jedyne co mnie zainteresowało to ciekawa koncepcja, idealnie nadaje się na początek wątku. Jest kontrowersyjna, przyznaje...dlatego ją zamieściłem.
Cytat
NURS, czytam bardzo dużo różnych rzeczy, od książek sf aż po jakieś dziwacze opracowania i teorie. Dlaczego? Bo są świetnym materiałem na opowiadania, po prostu.
MOFFISS napisał/a
Co ten PIS wyrabia? Widzieliście w mediach nagonkę - EURO NIE!
Prostackie metody, straszenie biednych ludzi, jakieś cyfry z sufitu...szok.
Zejść ze śmiechu można.

Ani słowa na temat czemu to takie kotrowersyjne, i interesujące, ani zająkniecia własnego zdania. Na dodatek nie wiesz nic o autorze który okazuje się pajacem z przerośniętym ego, który cytuje sam siebie. Dumnie piszesz, że podajesz źródła, po czym okazuje się, że nic na ich temat nie wiesz, w rzaden sposób nie wydają Ci się podejrzane. Ale dumny jesteś z tego, żeś taki aktywny a reszta to leniwe głąby. Teraz z tą gnozą. Następny cytat z kogoś, bez przemyślenia i cienia własnego zdania. Że niby nie robisz z siebie 'cyrkowego gladiatora' i nie będziesz nikomu udowadniał jaki to mądry jesteś. To po cholerę się wogole odzywasz? Albo SF za SMS-a. Jaki wspaniały jestem, zrobiłem głupią ankietę. A trzeba było 27 razy powtarzać, żebyś pojął że nikogo to nie interesuje bo pomysł jest kiepski.
dzejes słusznie zauważył, że wolno z siebie robić głupka bez ograniczeń. I ja nic nie mam przeciw temu. Niejeden już na tym forum skorzystał z tej możliwości, niżej podpisanego nie wyłaczając. Dawaj dalej będzie wesoło.

A wracając do trollowania. No cóż, trolluje żeby pozbyc się większego trolla. A nastepnym razem jak będziesz mnie tak okreslał to nie zapomnij dodać 'Jaśnie Panie Trollu' boś w tym królestwie łachmyta i chudopachołek przy mnie.

ihan - 24 Wrzeœśnia 2008, 20:21

Jaśnie panie Fidelu: żaden. :mrgreen:
Ale poza tym pięknie napisane.

Fidel-F2 - 24 Wrzeœśnia 2008, 20:21

dzięki ihan
Rafał - 25 Wrzeœśnia 2008, 08:01

:mrgreen:
Chłe, che, chociaż tematy okultystyczne jako wyrosłe w opozycji chrześcijaństwa (mimo, że chętnie powołują się na Egipt i okolice) są arcyciekawym tematem badań i jest to jeden z moich koników.

dareko - 25 Wrzeœśnia 2008, 09:29

Adanedhel widzisz, Fidel jest mniej cierpliwy, i dzieku Bogu, zeby bylo ontopicznie. :)
Zastanawiam sie, czy zareaguje dyzurny rycerz, obronca pokrzywdzonych, weteran walki o prawo do wolnosci slowa (chyba, ze slowo ono jest przychylne KK, to juz nie), czyli tajemniczy Spacerujacy Z Kabanem. :mrgreen:

Edit: Zapomnialem. Fidel no wreszcie. :bravo

Adanedhel - 25 Wrzeœśnia 2008, 09:38

dareko, jestem w dobrym humorze, to ta zmiana pogody ;)
MOFFISS - 25 Wrzeœśnia 2008, 10:46

Fidel Przepraszam Cię, że naruszam Twój hermetyczny, jednowymiarowy świato-pogląd..
Jednocześnie jestem pełen podziwu - tak mocno natrudziłeś, zbierając moje kontekstowe wypowiedzi z różnych wątków w jedną antologię, razem ze słowem wstępnym. Rozumiem - stalo się to dla Ciebie najważniejszym celem w życiu. W porządku, doceniam i akceptuję.
Pewnie musiałeś poświęcić strasznie dużo czasu i energii, aby udowodnić coś samemu sobie. Współczuję Ci, naprawdę. Ale co można poradzić, każdy z nas wybiera drogę najlepszą dla siebie. Nikt, a napewno nie ja, nie będzie Cię próbował zmieniać na siłę. To przychodzi z czasem...

dareko - 25 Wrzeœśnia 2008, 11:44

Groch, sciana... te klimaty.
Z niecierpilowsica czekam na kolejna wklejke w postaci nadetego postu albo nawet tematu. :lol:

ihan - 25 Wrzeœśnia 2008, 11:46

Albo, ojejej, opowiadania.
dareko - 25 Wrzeœśnia 2008, 11:56

ihan, nie kracz bo wykraczesz.
Adashi - 25 Wrzeœśnia 2008, 17:20

dareko napisał/a
Zastanawiam sie, czy zareaguje dyzurny rycerz, obronca pokrzywdzonych, weteran walki o prawo do wolnosci slowa (chyba, ze slowo ono jest przychylne KK, to juz nie), czyli tajemniczy Spacerujacy Z Kabanem. :mrgreen:

Wódz Tańczący z Kabanami przemawiać: blada twarz dareko mieć dobry humor. Wódz odradzać dalsze palenie zioła śmiechawką zwanego. Howgh! /m\
A poważnie, nie chce mi się, przynajmniej chwilowo udzielać w tym temacie. Jeżeli bardzo chcesz, mogę Ci odpowiedzieć na Twojego posta, czyli:
dareko napisał/a
Co to jest religia jako ogolne zjawisko
Zwroc uwage, ze temu facetowi nie wystarczyla sama wiara. Potrzebowal tez sztwynych zasad islamu, calego systemu w ktory mogl sie wcisnac. Innymi slowy, potrzebowal religii.

via pw, chociaż wydaje mi się, że Fidel dobrze opisał to zagadnienie, mówiąc o religii i wierze. Ewentualnie mogę też skomentować txt:
Fidel-F2 napisał/a
No cóż, trolluje żeby pozbyc się większego trolla. A nastepnym razem jak będziesz mnie tak okreslał to nie zapomnij dodać 'Jaśnie Panie Trollu' boś w tym królestwie łachmyta i chudopachołek przy mnie.

Ale to już na wyraźną Twoją prośbę, również poprzez pw.

dareko - 25 Wrzeœśnia 2008, 17:23

Adashi, eee, nie bede Cie meczyl. Nie chce Ci sie, to luzik. :)
Fidel-F2 - 25 Wrzeœśnia 2008, 22:18

MOFFISS napisał/a
Fidel Przepraszam Cię, że naruszam Twój hermetyczny, jednowymiarowy świato-pogląd..
że co robisz? hehehe
MOFFISS napisał/a
Jednocześnie jestem pełen podziwu - tak mocno natrudziłeś, zbierając moje kontekstowe wypowiedzi z różnych wątków w jedną antologię
nie z różnych a z jednego, staraj się pamietać co gdzie piszesz
MOFFISS napisał/a
Rozumiem - stalo się to dla Ciebie najważniejszym celem w życiu. W porządku, doceniam i akceptuję.
Ty, widzę, też masz przerosnięte ego
Cytat
Pewnie musiałeś poświęcić strasznie dużo czasu i energii, aby udowodnić coś samemu sobie. Współczuję Ci, naprawdę. Ale co można poradzić, każdy z nas wybiera drogę najlepszą dla siebie. Nikt, a napewno nie ja, nie będzie Cię próbował zmieniać na siłę. To przychodzi z czasem...
a gdzie opowiadanie? albo znajdź jeszcze coś w sieci i zacytuj, pochwal się aktywnością i wyrobionym zdaniem
mawete - 26 Wrzeœśnia 2008, 08:47

Kurcze... znowu muszę zgodzić się z Fidelem... :shock: :twisted:
MOFFISS - 26 Wrzeœśnia 2008, 12:40

mawete napisał/a
Kurcze... znowu muszę zgodzić się z Fidelem... :shock: :twisted:

Jest taki koan dla początkujących ZEN:

Idzie Mistrz i Uczeń przez świat. Pewnego dnia dochodzą nad brzeg rzeki. A tam stoi prawie naga, młoda i piękna kobieta. Zwraca sie do nich z prośbą , aby przenieśli ją na drugą stronę rzeki.
Mistrz bez słowa, bierze ją na ręce i przechodzi na druga stronę. Zostawia ją tam. Idą dalej.
Ale Ucznia coś dręczy przez cały czas. W końcu nie wytrzymuje i pyta:
- Mistrzu, jak to w końcu jest? Przecież ślubowalismy czystość, brak kontaktów z kobietami, a ty wziałes tę gołą kobietę na ręce, dotykałeś jej ciała...
- Widzisz, mój Uczniu, tylko ją przeniosłem przez rzekę i tam zostawiłem na brzegu, a TY nadal JĄ niesiesz.

dareko - 26 Wrzeœśnia 2008, 12:43

mawete, to Ci dogadal :mrgreen:
mawete - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:11

dareko: Wzruszyłem się :mrgreen:
MOFFISS: tylko tyle potrafisz napisać? ja lubię nosić nagie kobiety, a o ile dobrze zrozumiałem to Ty już o tym zapomniałeś :twisted:
Mistrzu :mrgreen:

ihan - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:14

MOFFISS, a dokładnie to o co chodzi?
MOFFISS - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:36

ihan napisał/a
MOFFISS, a dokładnie to o co chodzi?

Koan jest własnie po to, aby zadający pytanie troche się namęczył i próbował znaleźć samodzielnie odpowiedź

ihan - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:38

A czy opowiadający koan nie powinien być w stanie tez coś sam przemyśleć i wyrazić własne zdanie zamiast walić koanami na prawo i lewo?
dareko - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:45

MOFFISS, wiedzialem, ze sam nie wiesz. :mrgreen:
MOFFISS - 26 Wrzeœśnia 2008, 13:59

dareko napisał/a
MOFFISS, wiedzialem, ze sam nie wiesz. :mrgreen:

przyznaje, że jestem zafascynowany kulturą wschodu, ich systemem wartości, filozofią.
Siermiężność chrześcijaństwa jest porażająca.

mawete - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:03

MOFFISS: pozwolisz, że się nie będę wypowiadał na Twój temat? Poczytam co piszesz i się pośmieję... :mrgreen:
MOFFISS - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:06

mawete napisał/a
MOFFISS: pozwolisz, że się nie będę wypowiadał na Twój temat? Poczytam co piszesz i się pośmieję... :mrgreen:

Możesz robić cokolwiek, nawet kupę...

mawete - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:09

MOFFISS: jak rozumiem to jest najwyższy poziom Twoich wypowiedzi :mrgreen:
MOFFISS - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:19

mawete napisał/a
MOFFISS: jak rozumiem to jest najwyższy poziom Twoich wypowiedzi :mrgreen:

Ok. Przerobiłem twój wierszyk-podpis:

Dla siebie pragnę żyć, dla siebie też kraść,
Dla siebie walczyć z całym światem,
Dla siebie, gdy czas przyjdzie, zgodzę się paść
I schylić kark przed sobą.

gorbash - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:22

Hmmm. Pan Grzesiuk się pewnie w grobie przekręca...
mawete - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:28

MOFFISS: wybacz, ale nawet podróbki nie potrafisz zrobić. Biegnij szybko i daleko albo do PiSu się zapisz :mrgreen: na jedno wyjdzie :mrgreen:
dareko - 26 Wrzeœśnia 2008, 14:34

MOFFISS, osiagnales nowa jakosc.

Partner forum