To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Melfka - 3 Października 2013, 12:35

Informacje w internecie (IMDB, Wiki) sugerują, że raczej nie było to zgodnie z planem.
W każdym razie u mnie ostatni odcinek pozostawił głęboki niedosyt. Wiem, że można na niego patrzeć przez pryzmat "tak się właśnie toczy życie", ale wiele wątków pozostało niejako w próżni, ledwo zarysowanych i wprowadzonych w 3 sezonie. No i zabrakło jakiegoś bardziej "dramatycznego" grande finale, żebym mogła uwierzyć, że to już planowany koniec.

hebius - 3 Października 2013, 13:38

Jezebel napisał/a
Downton Abbey, początek sezonu 4 - w sumie to samo, czyli chwytająca za serce drama kolejną dramą poganiana, jak któryś aktor nie przedłuży kontraktu, to po co go wysłać gdzieś w świat, skoro można zabić. Tylko ładniej i bardziej stylowo :D Fajnie jest obserwować tło, czyli gwałtowne przemiany społeczne na początku XX wieku. Teraz momentami przewija się Londyn lat 20., uczta dla oczu <3 Niby szkoda, że to już ostatni sezon... Ale gdyby mieli to ciągnąć w nieskończoność i spieprzyć, to jednak wolę tak.

A to już oficjalnie ogłoszone, ze na 4 sezonie serial się kończy?
(wrażenia z oglądania mam podobne)

Jezebel - 3 Października 2013, 13:54

Gdzieś kiedyś natknęłam się na taką informację, ale teraz coś nie mogę jej znaleźć...
Matrim - 4 Października 2013, 21:45

Skończyłem Breaking Bad. Będzie mi go brakować, bo to najlepiej skrojony serial ostatnich lat. Wszystkie wątki pozamykane, nawet drobne szczegóły rozstawione we wcześniejszych sezonach (dinks w gniazdku) znajdują swoje zastosowanie. A ostatnia scena poetycko piękna.

Podobno Vince Gilligan zabiera się za nowy projekt, ma być o dwóch policjantach: wyważonym i narwańcu. Sukcesu na miarę BB nie wróżę, bo z nielicznych informacji wynika, że będzie miał raczej epizodyczny charakter, ale może będzie ciekawie.

A na dla spragnionych Waltera dobra wiaodmość: poznajcie Waltera Blanco, czyli Kolumbijczycy robią remake ;)

thomas2411 - 4 Października 2013, 22:18

Bones sezon 9
Lowenna - 5 Października 2013, 00:00

Zakończyłam The Bridge. Powiem tak, moja sio studiowała i wyszła za mąż w El Paso. Już się nie dziwię dlaczego szwagrowi tak się w PL podoba. Dobrze, że nie pokazałam tego serialu tacie...
Ale sam serial - bomba :bravo

Pomiot Chaosu - 6 Października 2013, 12:43

Sleepy Hollow: Oglądam trzy pierwsze odcinki i coś mi nie gra. Czemu na konia śmierci nie wołają Pimpuś?

Once Upon a Time: W trakcie pierwszego sezonu moja wyobraźnia podpowiadała mi, że młody siedzi w szpitalu psychiatrycznym i cała akacja serialu to wytwór jego wyobraźni.

Jezebel - 6 Października 2013, 12:47

Pomiot Chaosu napisał/a
Once Upon a Time: W trakcie pierwszego sezonu moja wyobraźnia podpowiadała mi, że młody siedzi w szpitalu psychiatrycznym i cała akacja serialu to wytwór jego wyobraźni.

I tak się to kończy? Bo pierwszy sezon obejrzałam, a przy drugim skapitulowałam jakoś w okolicach pierwszego czy drugiego odcinka. Uznałam, że mi się nie chce i czasu szkoda.

Pomiot Chaosu - 6 Października 2013, 12:56

Jezebel niedawno rozpoczęła się emisja trzeciego sezonu, więc istnieje jeszcze nadzieja, że właśnie tak to się skończy.
Jezebel - 6 Października 2013, 13:04

Czyli jeszcze ktoś to ogląda? LOL :D
Homer - 6 Października 2013, 15:22

Breaking Bad.

Jako, że serial się kończył, wreszcie się za niego zabrałem i spędziłem półtorej tygodnia z Walterem. Arcydzieło. Tyle mam do powiedzenia. To było piękne doświadczenie.

Witchma - 6 Października 2013, 15:36

Buuuuuuu... a ja nie mam czasu :(
Matrim - 6 Października 2013, 19:47

Witchma, weź urlop :)
mesiash - 7 Października 2013, 10:05

Czy ktoś widział może nowy serial z Robinem Williamsem The crazy ones?

Bo wczoraj w przerwach meczu leciały zajawki, i wyglądał całkiem fajnie, ale nie chciałbym się przejechać za bardzo, jak na np. Go on, czyli serialu z Matthiew Perrym, który po trzech odcinkach fajnych zrobił się nudny.

Dunadan - 7 Października 2013, 11:27

Skończyłem pierwszy sezon Utopii - wkręciłem się, bardzo mi odpowiada. Może nie powala na kolana ale cały klimat filmu i jego stylistyka (muzyka, sceny, zachowania bohaterów) bardzo mi odpowiada.
Martva - 7 Października 2013, 11:33

Pomiot Chaosu napisał/a
Once Upon a Time

Kurde, mam problem z tym serialem - lubię kończyć jak coś zacznę, na ten tytuł się napaliłam, a pierwszy odcinek wynudził mnie straszliwie. Bardziej niż Fringe, gdzie dociągnęłam przynajmniej do końca sezonu.

Póki co obejrzałam dwa odcinki Orphan Black i będę kontynuować, a w weekend obejrzałam z chłopem kawałek sezonu IT Crowd (wcześniej narzekał że jest nudny i nieśmieszny, ale po pierwszych trzech odcinkach go chwyciło) i już wiem że chcę całość.

hebius - 7 Października 2013, 13:09

Once Upon a Time jest w miarę dobry w pierwszym sezonie. Drugiego jeszcze nie dałem rady skończyć, a trzeciego wręcz się obawiam.
Jezebel - 7 Października 2013, 18:11

Martva napisał/a
Póki co obejrzałam dwa odcinki Orphan Black i będę kontynuować

Ha, propaganda działa! :D I jak wrażenia?

Pierwszy sezon Once Upon a Time nie jest dobry, co najwyżej przyzwoity, a i to nie zawsze. Naiwne to i w gruncie rzeczy nudne, szkoda czasu dla jednego aktora (bo Robert Carlyle ciągnie ten serial praktycznie samodzielnie).

Martva - 7 Października 2013, 18:21

Z jednej strony 'yy, ale o co chodzi', z drugiej nie czuję niechęci do dalszego oglądania, więc zaraz zapuszczę kolejny odcinek. Wczoraj rozmawiałam w kumplem, mówi że przebolał pierwsze trzy odcinki bo wiedział czego się dalej spodziewać (znaczy się czytał recenzję; ja unikam).
Jezebel - 7 Października 2013, 19:37

Martva napisał/a
Z jednej strony 'yy, ale o co chodzi'

No przecież nie będą wykładać wszystkiego na ławę w pierwszym odcinku :P
Wielbię Tatianę Maslany. To nie tak, że ona gra jedną postać, która się przebiera. Każda z jej bohaterek żyje i jest zupełnie odrębną osobą. I to jest niesamowite *_*

Ozzborn - 8 Października 2013, 02:59

mesiash napisał/a
Czy ktoś widział może nowy serial z Robinem Williamsem The crazy ones?

Tak, całkiem przyjemnie się zapowiada :) Robin robi swoje mojo, Sarah Michelle Buffy dobrze sekunduje. Całkiem lekki śmieszny, lekko zwariowany serial się zapowiada. Można bez obawy obejrzeć pierwsze 2 odc. i zobaczyć czy odpowiada :)

Chal-Chenet - 8 Października 2013, 10:11

Rusza 9. sezon Supernatural. :omg:
Fidel-F2 - 8 Października 2013, 10:19

Szczęśliwie nie widziałem ani jednego odcinka. :omg:
Chal-Chenet - 8 Października 2013, 10:24

Brawo! Tyle wygrać! :omg:
Matrim - 8 Października 2013, 10:50

Skończyłem pierwszy sezon amerykańskiego The Bridge. Wcześniejszej wersji nie oglądałem, ale ten serial jest w porządku sam w sobie. Co prawda pomysł, żeby finał serii rozegrać w trzecim odcinku od końca wydał mi się dość zaskakujący, to jednak kolejne dwa trochę twórców usprawiedliwiają. Są może zbyt pospieszne i walące po głowie, ale dają nadzieję, że kolejny sezon będzie równie ciekawy co ten.

Aktorsko? Bardzo dobrze. Damien Bichir jest świetny, Ted Levine genialny w drugim planie. Trochę w tym towarzystwie odstaje Diane Kruger, taką jej dziwną rolę napisali i musi sobie z tym radzić. Ale jej wiecznie wypłoszone oczy mogą w końcu zacząć działać na nerwy :)

Może jak trochę czasu minie skuszę się na oryginalną wersję dla porównania, ale tak bez ciśnienia.

marekz - 8 Października 2013, 18:29

Jezebel napisał/a
Czyli jeszcze ktoś to ogląda? LOL :D

No tak, na przykład ja to oglądam (to o Once Upon a Time).

A z Orphan Black jest tak samo jak z większością seriali. Obiecuje dużo na początku, a potem niewiele z tego wychodzi. Zanosi się na to, że w drugim sezonie będzie już straszne ględzenie. No ale postać Cosimy dla mnie przesympatyczna.

gorbash - 9 Października 2013, 07:27

Chal-Chenet napisał/a
Rusza 9. sezon Supernatural.

Też czekam.
A jeszcze dzień wcześniej albo dzień później zaczyna się trzeci sezon American Horror Story.

Martva - 9 Października 2013, 09:50

Który po drugim sezonie ma u mnie spory kredyt zaufania (chociaż z pierwszym się nie polubiłam).
Luc du Lac - 9 Października 2013, 11:39

wczoraj na HBO był pierwszy odcinek Banshee - ktoś wie czy warto ?
Martva - 10 Października 2013, 18:22

Orphan Black skończyłam - całkiem, całkiem. Miło się przy nim koralikowało. Teraz chyba zacznę od początku IT Crowd, podoba mi się typ humoru w tym serialu.

Partner forum