Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Chal-Chenet - 5 Lutego 2009, 15:50
Sobie różnych rzeczy ostatnio posłuchuję. Np. ostatni Portishead - bardzo dobra muzyka w takim klimacie, do jakiego nas zespół przyzwyczaił. Poza tym Jarre - Oxygene 7-13, nie taka dobra jak oryginalny "Tlen", ale także na wysokim poziomie. A z brutalniejszych rzeczy nowe Cannibal Corpse - na razie nie wchodzi bez popity, zobaczymy jak będzie z upływem czasu.
mad - 5 Lutego 2009, 19:00
Mnie nowa płyta Cannibal Corpse jakoś weszła. Ale niestety, tylko "jakoś".
Ostatnio słucham trochę muzyki poważnej. Kiedyś bardzo się tym fascynowałem, potem przerzuciłem się na jazz, teraz do klasyki wracam. Moja kablówka włączyła świetną stację "MEZZO", gdzie właśnie klasyka przeplata się z jazzem.
Z metalu anno domini 2009 na razie najbardziej podoba mi się Napalm Death i płytka zespołu Fen. Dziadziusiów z Saxon też mozna posłuchać.
Chal-Chenet - 8 Lutego 2009, 20:04
Na youtubie znalazłem kawałek nowego utworu My Dying Bride - My body, a funeral. http://www.youtube.com/watch?v=ZurXxdcUaoo
Będzie dobrze! Przede wszystkim cieszę się na powrót skrzypiec, one zawsze nadawały muzyce Angoli innego wymiaru.
Nutzz - 8 Lutego 2009, 20:32
Scriabin - Misterium muzyczne - przy tym kompozytorze i jego dziele cały dorobek doom metalowy się chowa. Orkiestra symfoniczna + chór = totalna destrukcja
Chal-Chenet - 8 Lutego 2009, 21:42
Nutzz, możesz się do mnie odezwać na pw, nie pogardzę dobrym linkiem.
Aczkolwiek Nutzz napisał/a | przy tym kompozytorze i jego dziele cały dorobek doom metalowy się chowa |
do takich wniosków zapewne nie dojdę, MDB to jeden z moich najukochańszych zespołów.
Nutzz - 9 Lutego 2009, 08:31
Może spróbuj
http://www.youtube.com/watch?v=1U8wU716EQc
albo
http://www.youtube.com/watch?v=W0Whv5waUMU
lub
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Heh, oczywiście, jako muzyka poważna nie musi się podobać, ale ja scriabina, rachmaninova czy też szymanowskiego wprost ubóstwiam.
Aha, jeśli już zdecydujesz się na przesłuchanie to wysłuchaj do końca proszę, po urywkach trudno wydać jakiś werdykt
Grahf - 9 Lutego 2009, 18:31
mad napisał/a | Z metalu anno domini 2009 na razie najbardziej podoba mi się Napalm Death i płytka zespołu Fen. Dziadziusiów z Saxon też mozna posłuchać. |
Chodzi Ci o The Malediction Fields
Mi nie podeszło, straszne nudziarstwo IMO za pozwoleniem . Może to nie ten klimat, ale znasz może Wolves in the Throne Room Polecam Diadem of 12 Stars
andre - 9 Lutego 2009, 18:45
Widze,że Wilki nadal słuchane...
Nutzz - 9 Lutego 2009, 19:57
Bloodbath - Nightmares Made Flesh i Unblessing The Purity
Death w najlepszym możliwym wydaniu
Ozzborn - 11 Lutego 2009, 15:26
Jest prośba do osób, którm podchodzi progresywno-ciężkie granie. Kapela kumpla startuje w konkursie Asymmetry Festival. Jeśli wam podejdzie i zechcecie poświęcić chwilę na zagłosowanie, chłopaki będą wdzięczne.
Zespół nazywa się Merkabah i amatorsko nagranych kawałków można posłuchać na ich majspejsie
->Strona konkursu<-
Głosuje się szybko: zaznaczamy kratkę przy www.myspace.com/merkabah i wpisujemy swój istniejącyadres e-mail (nie trzeba nic potwierdzać).
Dzięki za wsparcie początkującego zespołu z ambicjami!
Chal-Chenet - 11 Lutego 2009, 20:42
My Dying Bride. Ostatnio stale. Mam fazę.
Grahf - 14 Lutego 2009, 17:38
Jacaszek - "Treny"
Ktoś zna Rewelacyjny polski ambient, hyle czoła bo nie wiedziałem że możemy robić takie rzeczy. Równie dobrze mógłby nagrać taki Ulver bądź inny podobny mega format .
Chal-Chenet - 14 Lutego 2009, 17:49
Nie gadaj. No to trza obadać. Fenks.
Virgo C. - 16 Lutego 2009, 05:32
Nom, treny są świetne. Jedna z niewielu płyt, które ostatnio kupiłem i ciągle słucham. I pomyśleć, że gdybym przez przypadek nie trafił w YT na utwór Lament to bym nawet nie wiedział że takie coś istnieje
banshee - 19 Lutego 2009, 08:56
Chal-Chenet napisał/a | A z brutalniejszych rzeczy nowe Cannibal Corpse - na razie nie wchodzi bez popity, zobaczymy jak będzie z upływem czasu. |
Tymczasem ja mam właśnie parcie na konkretne, mocne uderzenie. Ale w obecnej sytuacji, to nawet dźwięk młota pneumatycznego działał by na mnie odstresowująco...
mad - 20 Lutego 2009, 17:57
Słabo muzycznie wygląda początek roku. Ale może jeszcze się rozkręci. Ciągle na czele mojej listy Napalm Death i długo, długo nic
Chal-Chenet - 20 Lutego 2009, 18:38
Za miesiąc wyjdzie nowe My Dying Bride, wszystkie klasyfikacje staną wtedy na głowie.
Grahf - 20 Lutego 2009, 20:38
Chal-Chenet, mad - znacie taki zespół Agalloch Jak nie to obczajcie płytki The Mantle i Ashes Against the Grain. Jak to mówi andre, pocisk klasy Solstafir .
A u mnie Månegarm - Vredens Tid
Fenomenalny Viking Metal
A klimatyczna okładka już dawno wylądowała na moim pulpicie:
mad - 20 Lutego 2009, 21:46
Ladne to. Trzeba poszukac
Chal-Chenet - 20 Lutego 2009, 22:13
Grahf, nie znam, obadam.
andre - 20 Lutego 2009, 22:18
Obadaj. Obadałbyś też ruską scenę...
Chal-Chenet - 20 Lutego 2009, 22:38
A znasz jakiś ruski doom?
mad - 20 Lutego 2009, 22:47
Ja polecam rosyjski Iron Maiden, czyli zespół Aria. Płyty brzmią dosyć słabo, ale koncercik na DVD wysmażyli zupełnie niezły. Prawie "Rock In Rio"
Lekka, melodyjna muzyczka, fajne solóweczki. Kopia IM.
Nutzz - 20 Lutego 2009, 23:36
mad napisał/a | Słabo muzycznie wygląda początek roku. Ale może jeszcze się rozkręci. Ciągle na czele mojej listy Napalm Death i długo, długo nic |
Hmmm... U mnie o prymat konkurują Morbid Angel, Siergiej Rachmaninov i Napalm właśnie...
Choć ostatnio napadło mnie na Anorexia Nervosa i Trail Of Tears
mad - 21 Lutego 2009, 00:58
Morbid Angel nową płytę wydali? Hm, nie mogę znaleźć, a kupiłbym w ciemno.
Rachmaninow to raczej też nie jest muzyka tegoroczna - chyba że masz na uwadze nowe świetne wykonanie jakiegoś koncertu fortepianowego albo symfonii. Ja niedawno sobie kupiłem sonety Beethovena wydane przez Deutsche Grammophon. CD z roku 1984, gra niejaki Daniel Barenboim, a jakość techniczna, akustyczna nagrania jest wręcz powalająca. Nie jestem audiofilem, sprzęt mi sie sypie i wymaga wymiany, ale mogę stwierdzić, że to, jak firma DG nagrywa płyty z muzyką poważną jest zachwycające.
Nutzz - 21 Lutego 2009, 10:43
No nie no, Morbidów to stare albumy
19.09.09 - Stodoła, Warszawa:
Moonspell, Cradle Of Filth i Turisas - wybiera się ktoś?
PS: No nie... Scriabin też nie
andre - 21 Lutego 2009, 11:27
Chal-Chenet napisał/a | A znasz jakiś ruski doom? |
w doomie slabo siedze ale Vo Skorobyach to znany mi ruski doom,czy dobry...nie umiem ocenic
mad - 21 Lutego 2009, 15:51
Chal-Chenet napisał/a | A znasz jakiś ruski doom? |
"Sziraka Strana maja radnaja!"
Ziuta - 21 Lutego 2009, 17:18
albo "Wstawaj strana ma ogoromnaja
wstawaj na smiartnyj boj
s faszistoj siłu tiomnoju
s prokliatoj ordoj!"
mad - 26 Lutego 2009, 03:40
Kupiłem sobie dwie pierwsze płyty Black Sabbath. Kiedyś miałem analogi, potem jakoś tak zeszło, że nie kupiłem kompaktów. Po tak wielu latach ta muza ciągle mnie rusza!
|
|
|