Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Anonymous - 30 Września 2013, 15:19
No i skończyło się Breaking Bad. Szkoda, jeden z garstki najlepszych seriali, jakie kiedykolwiek oglądałem. Zakończenie nie zawiodła jakością, jak zapowiedział kiedyś Vince Gilligan, wszystkie złe uczynki zostały ukarane.
Witchma - 30 Września 2013, 15:42
Czyli mogę zacząć oglądać drugi sezon
Anonymous - 30 Września 2013, 15:47
Witchma napisał/a | Czyli mogę zacząć oglądać drugi sezon |
emmm możesz w końcu wolność mamy, psze pani
BB, w swojej kategorii, zajmuje obecnie numero uno w moim osobistym rankingu seriali
Witchma - 30 Września 2013, 15:49
Pierwszy sezon mnie rozbroił, ale jakoś tak się nie mogłam zabrać za resztę... Skoro jednak jest już zakończenie, to może się zmobilizuję
Anonymous - 30 Września 2013, 16:32
Warto. Zdecydowanie. Tylko nie zatrzymaj się po odcinku "Mucha" są tacy, którzy go nie cierpią (bo nie rozumieją)
Jezebel - 30 Września 2013, 17:57
Domęczyłam wreszcie szósty sezon True Blood. Borze zielony, ale bieda. Cały motyw z Warlowem był porażkowy, miałki i totalnie bez polotu, ale jego finał... Och, któż by się tego spodziewał! -_- Końcówka nakreślająca wstępnie fabułę sezonu siódmego ani trochę nie zachęca do jego oglądania. Że też twórcy nie poprzestali na 3-4 sezonach... Naprawdę długo kupowałam tę pastiszową konwencję i absudralny humor, ale każdy kolejny moment, w którym rozwijano wątek wróżek, był dla tego serialu gwoździem do trumny.
thinspoon - 30 Września 2013, 18:12
Jezebel napisał/a | Domęczyłam wreszcie szósty sezon True Blood. Borze zielony, ale bieda. Cały motyw z Warlowem był porażkowy, miałki i totalnie bez polotu, ale jego finał... Och, któż by się tego spodziewał! -_- Końcówka nakreślająca wstępnie fabułę sezonu siódmego ani trochę nie zachęca do jego oglądania. Że też twórcy nie poprzestali na 3-4 sezonach... Naprawdę długo kupowałam tę pastiszową konwencję i absudralny humor, ale każdy kolejny moment, w którym rozwijano wątek wróżek, był dla tego serialu gwoździem do trumny. |
Gratuluję samozaparcia. Odpuściłem po sezonie nr 1, ale słyszałem, że gdzieś tam po drodze pojawiły się jednorożce a główna bohaterka nie spała tylko z tymi wampirami, które pochowały się przed nią głęboko w kryptach
Anonymous - 30 Września 2013, 18:18
thinspoon napisał/a | Jezebel napisał/a | Domęczyłam wreszcie szósty sezon True Blood. . | Gratuluję samozaparcia. |
Ja też konwencja pastiszu faktycznie jest fajna, jako koncepcja - jako odtrutka na to poważne traktowanie tematu wampirów, jakże modnych ostatnimi czasy, ale to zadowolenie szybko się kończy, a człowiek zdaje sobie sprawę, że z całego serialu fajna jest tylko czołówka.
[quote="thinspoon"] a główna bohaterka nie spała tylko z tymi wampirami, które pochowały się przed nią głęboko w kryptach
No bo to nowoczesna, wyzwolona kobieta jest nie ma się co czepiać
Edit: hmm, coś tu cytowanie nie działa poprawnie...
dzejes - 1 Października 2013, 01:33
Jean Inconnu napisał/a | Tylko nie zatrzymaj się po odcinku Mucha |
To jeden z najlepszych odcinków.
BB zakończone. Smutno, trochę strasznie i satysfakcjonująco. Długi epilog, rozpoczęty w odcinku 14 znalazł swoje domknięcie, a kowboj powrócił do swojej jedynej miłości.
dzejes - 1 Października 2013, 07:54
Dodając do poprzedniego postu - Mucha jest świetna dlatego, że cały odcinek to jedna wielka niepewność - Walt powie, czy nie powie? Nie wytrzyma i wygada się przed Pinkmanem, czy nie?
illianna - 1 Października 2013, 08:13
BB, podziw i szacunek za minimalną ilość sentymantalizmu i gierojstwa na koniec!
Następny brytyjski kryminalny serial na tapecie Withe Chapel, dwa odcinki, na razie dość fajny.
Anonymous - 1 Października 2013, 11:24
dzejes napisał/a | Jean Inconnu napisał/a | Tylko nie zatrzymaj się po odcinku Mucha |
To jeden z najlepszych odcinków. |
Też tak uważam. Jest tak jak pisałeś - nieznośna niepewność, stąd ten schiz na punkcie muchy.
Tymczasem właśnie wracają "Revolution", "Elementary" i "Big Bang Theory", jak też "Boardwalk Empire. "The Bridge" jeszcze się nie skończył, podobnie jak "Hell on wheels" i będzie dalszy ciąg "Mentalisty". W końcu będzie kolejny sezon "Under the dome". Mam nadzieję na dalszy ciąg "Copper" i "Do no harm".
PS http://kwejk.pl/obrazek/1921833/bb.html
Fidel-F2 - 1 Października 2013, 13:25
Być może mucha była dla koneserów. Irytujący odcinek, może taki miał być. Nie podobał się.
Końcówka BB pierwszoklaśna. Walt początkowo rzeczywiście myślał o rodzinie, potem mu się spodobało a z drugiej strony rzeczywistość była jaka była i pewne rzeczy musiał robić. W końcu gdzieś sie zagubił, ostatnie odcinki pokazują, że upadek pozwolił mu to ogarnąć spojrzeniem. Drugi serial po Deadwood, kiedy zrobiło mi się smutno, że to już koniec. Spinoffa z Saulem oglądał raczej nie będę.
Utopia Póki co pierwszy sezon, ma być drugi. Nieźle, kilka momentów bardzo ładnych, dziwny, trochę odrealniony, 'kwasowy' jak to kolega na ZB określił, klimat. Spiski, brutalność, zgrabna, choć odrobinę teoretyczna fabuła. Zakończenie zupełnie niezłe samo w sobie i jako cliffhanger. Pewnie obejrzę drugi sezon.
Edit Filmweb mówi mi, że mam oglądać The Sopranos. Widziałem kiedyś jeden odcinek i nie zaciekawił mnie ale ze względu na Gandolfino chyba się zmuszę.
Jezebel - 1 Października 2013, 13:47
Chodzi za mną ta Utopia... Podobno jest wybitna wizualnie? Prawda to?
Fidel-F2 - 1 Października 2013, 13:52
Nie. Jest ciekawa ale zdecydowanie nie jest wybitna.
Dunadan - 1 Października 2013, 15:23
Jezebel napisał/a | Utopia... Podobno jest wybitna wizualnie? |
Zaciekawiłaś mnie
mesiash - 2 Października 2013, 10:29
Przez przypadek zobaczyłem że popularny na torrentach zrobił się serial Marvel Agents of S.H.I.E.L.D., czy jakoś tak.
Pierwszy odcinek był słaby, spróbuję jeszcze ze dwa obejrzeć, żeby zobaczyć kto występuje jako pierwszy "główny zły". O ile w filmie (Avengers) Scarlet Johanson jeszcze jako tako pasowała, o tyle w tym serialu dobór postaci do odgrywania agentów jest co najmniej dziwny. Ja rozumiem że każdy serial potrzebuje kilku kociaków i zawadiaki, ale tutaj przekroczono chyba granice - 20-letni eksperci od wszystkiego oraz . Jak nie będzie widać ciekawych efektów specjalnych, to wysiadam.
Dunadan - 2 Października 2013, 12:26
Fidel-F2 napisał/a | Nie. Jest ciekawa ale zdecydowanie nie jest wybitna. |
Na tle innych seriali czy nawet niektórych kinowych produkcji jest wybitna! strona wizualna jest fenomenalna... trzeba oglądać w dobrej jakości żeby doceniać ale stylistyka jest bardzo wyraźna, ciekawe operowanie kamerą, jasne obiektywy (mała głębia ostrości), niesamowity kontrast (dający efekt cukierkowości). Uczta dla oczu. Sama fabuła jest... dziwna. Jestem na razie po dwóch odcinkach.
mesiash napisał/a | popularny na torrentach zrobił się serial Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. |
To już wyszło? muszę obczaić
Fidel-F2 - 2 Października 2013, 12:47
ok, jak tam sobie babcia winszuje
Dunadan - 2 Października 2013, 12:55
Fidel-F2, serio, ja jestem ciut zboczony jeśli chodzi o jakoś zdjęć w filmach i lubię kiedy operatorzy kamer robią takie fajne rzeczy jak w tym serialu. Ktoś tam sporo się nagłowił żeby to tak wyglądało. Inna rzecz jaki jest serial sam w sobie - muszę obejrzeć więcej odcinków.
Dunadan - 2 Października 2013, 21:37
Trzeci odcinek Utopii jeszcze mocniej pieścił mój zmysł wzroku - odcinek pod znakiem flary obiektywowej mistrzostwo! w pełnometrażowych produkcjach nie widziałem takiego operowania kamerą! (i nie mówię tu o komputerowych efektach jak w StarTreku) A i fabuła coraz ciekawsza.
Martva - 2 Października 2013, 22:07
Skończyłam Kłamstwa na sprzedaż (House of Lies) i teraz nie wiem co dalej.
Każeł Rzelazny - 2 Października 2013, 23:22
Kłamstwa na sprzedaż – sezon 2
Melfka - 3 Października 2013, 00:59
Obejrzałam "Deadwood" - dwa pierwsze sezony naprawdę fajne, trzeci nieco słabszy, ale i tak szkoda, że już koniec. I że bez rozwiązania jakiegoś finałowego. Ale mam nauczkę - oglądać tylko seriale, które zostały doprowadzone do końca, a nie rozwiązane.
Ian McShane błyszczy i kradnie praktycznie każdą scenę, w której się pojawia i mimo, że daleko mu do "dobrego i sprawiedliwego", to nie można mu nie kibicować.
Teraz... chyba powrót do Firefly, bo jednak tęskno do matuszki fantastyki.
Fidel-F2 - 3 Października 2013, 07:11
Melfka napisał/a | . I że bez rozwiązania jakiegoś finałowego. Ale mam nauczkę - oglądać tylko seriale, które zostały doprowadzone do końca, a nie rozwiązane. | Żartujesz prawda?
Jezebel - 3 Października 2013, 09:42
Grey's Anatomy, początek sezonu 10 - borze zielony, twórcy od lat stosują te same tanie chwyty, to samo nieprawdopodobne stężenie dramy, a ja nadal daję się na to nabierać Przecież w tym szpitalu umiera więcej lekarzy, niż pacjentów! Racjonalna strona mówi "ale bzdury...", a emocjonalno-sentymentalna z utęsknieniem czeka na kolejne odcinki
Downton Abbey, początek sezonu 4 - w sumie to samo, czyli chwytająca za serce drama kolejną dramą poganiana, jak któryś aktor nie przedłuży kontraktu, to po co go wysłać gdzieś w świat, skoro można zabić. Tylko ładniej i bardziej stylowo Fajnie jest obserwować tło, czyli gwałtowne przemiany społeczne na początku XX wieku. Teraz momentami przewija się Londyn lat 20., uczta dla oczu <3 Niby szkoda, że to już ostatni sezon... Ale gdyby mieli to ciągnąć w nieskończoność i spieprzyć, to jednak wolę tak.
Martva - 3 Października 2013, 10:23
Każeł Rzelazny napisał/a | Kłamstwa na sprzedaż – sezon 2 |
No ale przecież mówię że się skończyło
Jezebel - 3 Października 2013, 10:30
No to Orphan Black oglądaj, bo to mało znane, a naprawdę bardzo, bardzo dobre
Melfka - 3 Października 2013, 11:38
Fidel-F2 napisał/a | Żartujesz prawda? |
Nie. Za niedokończonymi cyklami książek też nie przepadam .
Fidel-F2 - 3 Października 2013, 11:54
Melfka, Deadwood jest dziełem skończonym, perfekcyjnie zakończonym i na dodatek zgodnie z planem.
|
|
|