To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

illianna - 19 Wrzeœśnia 2013, 10:57

Jezebel napisał/a
A już kolejny sezon zapowiedzieli, o zgrozo!
o matko, naprawdę? ja też nie mogę domęczyć dwóch ostatnich odcinków, ale myślałam że to już definitywny koniec... :(
Chal-Chenet - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:00

Jezebel napisał/a
Wkurza od początku do końca, z czasem można nawet nieco do tego przywyknąć, ale w szóstym sezonie od jej radosnych popisów ponownie się nóż w kieszeni otwiera.

Czy dotrwam do szóstego, to się jeszcze okaże... :)

Martva - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:02

A nawet się fajnie kończy ten sezon TB :)
Jezebel - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:02

Ano naprawdę, zamierzają nadal dźgać kijami tego trupa. Może się skończy jak w przypadku licznych poprzedników, którzy nie wiedzieli, kiedy przestać - kasa się wyczerpie w połowie sezonu z braku oglądalności. Czy coś.

Martva, mówisz? To może go domęczę jakoś na dniach.

Matrim - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:04

illianna napisał/a
I co ja teraz będę oglądać, no co?

Spory aplauz zbiera Justified, jest już kilka sezonów. Choć ja w sumie obejrzałem tylko z pięć pierwszych, to raczej z braku czasu, niż zainteresowania, bo klimat serial ma fajny.

Jezebel - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:09

Każdemu, kto jeszcze nie widział, polecam najgoręcej Orphan Black. Bo jego popularność jest kompletnie niewspółmierna do jakości. Po pierwsze wygląda rewelacyjnie i praca kamery to momentami majstersztyk, po drugie aktorstwo świetne, a po kolejne: nieźle prowadzony wątek klonowania, sympatyczni, komiksowo przerysowani bohaterowie, no i cholerstwo wciąga tak, że po każdym jednym odcinku pierwsza myśl to "ej, JUŻ się skończyło? :( ".
illianna - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:10

Matrim, na pewno popatrzę, bo już nie raz poleciłeś mi coś fajnego!
hrabek - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:39

A mi się Justified nie podobało. Obejrzałem kilka odcinków i odpuściłem.
Matrim - 19 Wrzeœśnia 2013, 11:46

O i już się wyrównało ;P:

Z lżejszych seriali jest jeszcze The New Girl z Zooey Deschanel i Modern Family - oba do zdrowego śmiechu.

Ziuta - 19 Wrzeœśnia 2013, 12:05

Też się zamartwiałem, co będzie, kiedy już Breaking Bad nie będzie, ale w porę obejrzałem TO. BBC nas uratuje. Nowa seria Ripper Street, The Escape Artist z Tennantem, trzeci Sherlock, The Great Train Robbery. Do tego na ITV leci czwarta seria sympatycznego Whitechapel i podobno pierwszy odcinek Peaky Blinders był fajny. Jakiś dobry kryminał na pewno przyszykują Skandynawowie, a od "jakby starszych braci w wierze" jeszcze nie widziałem Hatufimów
Adon - 20 Wrzeœśnia 2013, 09:44

"Under the dome" obejrzałem i kurczę fajne było.
Teraz zacząłem znów "Ripper street", tym razem z blu raya, bo przegapiłem część środkowych odcinków jak było w TV.

Iscariote - 20 Wrzeœśnia 2013, 10:55

Zaczyna się nowy sezon serialowy i z nowości ogarnąłem póki co po pilocie poniższych:

Dads - sitcom od twórców Family Guya, o męczących ojcach. I faktycznie są męczący.
Brooklyn Nine-Nine - komedyjka policyjna z Andy Sambergiem jako niesfornym detektywem. Pilot całkiem obiecujący.
Sleepy Hollow - jeździec bez głowy pojawia się w naszych czasach, policja i wskrzeszeniec z tamtych czasów starają się powstrzymać potwora. Zapowiada się procedural z demonami i sektą. Na razie meh.
Ironside - procedural z czarnoskórym detektywem na wózku. Nieźle zrobiony, ale są lepsze seriale tego typu.

I powoli kończą mi się: Dexter, Breaking Bad i Ray Donovan. :(

Taselchof - 20 Wrzeœśnia 2013, 15:58

Jeśli chodzi o True Blood i Dextera to pytanie brzmi czemu nie odpowiednio dwa sezony temu i cztery temu. Niestety ostatni sezon Dexa spokojnie może stawać w szranki, z sezonem numer trzy, który dotychczas w moim prywatnym rankingu był najgorszy... :evil: TB ma mieć już ostatni sezon.
Breaking Bad, zdecydowanie ciągnie ładnie :) zdecydowanie najlepsza rzecz na małych ekranach, jaka leci w tej chwili, a jeszcze szykują spinoffa :twisted: w postaci serii o Saulu Goodmanie Better Call Saul! :D

illianna - 20 Wrzeœśnia 2013, 16:57

Jak zwykle, Ziuta, mnie inspirujesz! Dzięki!
ilcattivo13 - 20 Wrzeœśnia 2013, 22:47

aniol napisał/a
jestem w polowie Wikingow
zajefajne, bardzo mi sie

Obejrzałem pierwszy sezon i jakoś tak za bardzo hamerykańsko mi to wszystko wygląda... Łącznie z fabułą. Jedyny plus, ale za to ogromniasty, to scena składania ofiar. Serial można obejrzeć wyłącznie dla niej :) Choć i tak nie wali w głowę tak jak "Prosero's speech" i Chińczyk z Due South :wink:

Ziuta - 21 Wrzeœśnia 2013, 11:15

Może Wikingowie nie są jakimś wybitnym serialem, ale i tak prezentują się bardzo dobrze. Może i są naciągnięcia, może są hamerykanizmy, ale i tak wyszedł (jak wspominał gdzieś dabliu) jeden z lepszych filmów z gatunku.
Fidel-F2 - 21 Wrzeœśnia 2013, 12:25

Taselchof napisał/a
a jeszcze szykują spinoffa w postaci serii o Saulu Goodmanie Better Call Saul!
będzie sie to pewnie miało nijak do BB
Iscariote - 21 Wrzeœśnia 2013, 13:00

Fidel-F2 napisał/a
będzie sie to pewnie miało nijak do BB
Ma być dramatycznym serialem komediowym o początkach Saula. Od zera do bohatera. Ja jestem ciekaw.
Memento - 21 Wrzeœśnia 2013, 13:21

Zasmuciła mnie wiadomość, że nie będzie czwartego sezonu The Killing.

Taselchof napisał/a
Jeśli chodzi o Dextera to pytanie brzmi czemu nie odpowiednio dwa sezony temu i cztery temu. Niestety ostatni sezon Dexa spokojnie może stawać w szranki, z sezonem numer trzy, który dotychczas w moim prywatnym rankingu był najgorszy... :evil:

W porównaniu z tym, co serwują teraz, trzeci był zupełnie niezły. :D

ilcattivo13 - 22 Wrzeœśnia 2013, 01:38

Ziuta - dla mnie to mimo wszystko za mało, żeby siąść do drugiego sezonu ;) Wolę Strike Back, albo Herlaka Sholmesa, albo Falling Skies... :)
hrabek - 22 Wrzeœśnia 2013, 10:42

Dla miłośników serialu tylko dzisiaj (no i jeszcze jutro, ale jutro już będzie 3 dolary drożej) na Teefury "starkowa" koszulka. Wysyłają niedrogo do Polski.
Nitj'sefni - 22 Wrzeœśnia 2013, 15:54

Luther - trzeci sezon i znowu bardzo dobry poziom. W moim prywatnym rankingu idzie łeb w łeb z pierwszym. Sam finał sugeruje koniec serialu, a szkoda. Chociaż chodzą słuchy o filmowym prequelu, więc może jest jeszcze na co czekać.
dzejes - 22 Wrzeœśnia 2013, 19:29

I spin offie o Alice Morgan.
Nitj'sefni - 22 Wrzeœśnia 2013, 21:23

Tego nie słyszałem, także dzięki za informację. Może być naprawdę ciekawie :D .
illianna - 23 Wrzeœśnia 2013, 12:01

Peaky Blinders dwa odcinki, super, super, super, pomijam już mojego ulubionego irlandzkiego aktora i paru innych równie niezłych, ale fabuła dobra, ujęci i praca kamery genialna! Klimat! Nic tylko oglądać!

no i czekam jeszcze na Episodes III - oj będzie się działo!

Ziuta - 24 Wrzeœśnia 2013, 20:33

Właśnie czytam wywiad ze scenarzystą Peaky Blindersów. Mam dwie świetne informacje:
1. Będzie druga seria.
2. Bohaterowie są jego stryjecznymi dziadkami :mrgreen:

Memento - 24 Wrzeœśnia 2013, 21:14

To miał być Dexter?! To była jakaś popierdółka a nie Dexter! Beznadziejny kaszaniasty tandetny jak 'Klan' finał kiedyś rewelacyjnego serialu.
figurant - 26 Wrzeœśnia 2013, 10:23

Wrócił Castle i Jak poznałem waszą matkę . Jeszcze NCIS i będę zadowolony.
Jezebel - 26 Wrzeœśnia 2013, 10:29

Widział już ktoś pierwsze odcinki Downton Abbey? Jak wrażenia? Bo ja wciąż nie mogę znaleźć napisów :(
marekz - 27 Wrzeœśnia 2013, 20:30

Wielki powrót Charlie z Drewna czyli Revolution S02E01
Nie jest najlepiej. Wykonany został przeskok czasowy wobec końcówki pierwszego sezonu. Akcja bieżąca jest jak na razie kompletnie do niczego, pewnie będą się ratować retrospekcjami z brakującego kawałka czasu, co już zresztą zaczęli robić w pierwszym odcinku. Namiastka łóżkowej sceny z Charlie żałosna. Nawet gdyby ją całkiem mieli rozbierać co odcinek i tak by chyba wszyscy woleli żeby wreszcie umarła. Umieranie w tym serialu ogólnie raczej się nie udaje, ale może jednak?

Partner forum