To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

hrabek - 2 Sierpnia 2013, 08:11

Trzeci sezon Luthera. Najlepszy z dotychczasowych. Szkoda, że taki krótki. Zajawka w zasadzie. Z jednej strony podoba mi się zamiłowanie Brytyjczyków do przełamywania serialowych standardów (tu konkretnie chodzi o ilość odcinków w sezonie), z drugiej strony cztery odcinki (a tak naprawdę to dwa, bo są podwójne) na sezon to naprawdę strasznie mało.
Pocieszam się tym, że gdyby było ich więcej, to ucierpiałaby na tym jakość serialu.

Matrim - 2 Sierpnia 2013, 08:26

hrabek, dzięki za miłą niespodziankę. Wydawało mi się, że po drugim sezonie była informacja, że więcej kręcić nie zamierzają. Nie szukałem żadnych informacji, nigdzie nawet przypadkiem nie trafiłem, a tu taka wiadomość... :)
hrabek - 2 Sierpnia 2013, 08:44

no właśnie. Dwa lata odstępu i nagle w lipcu rach ciach pach i cały sezon się zaczął i skończył.
Zastanawiam się czy sobie jeszcze raz całości nie puścić. 3 sezony - 14 odcinków.

Nitj'sefni - 2 Sierpnia 2013, 10:07

hrabek, dzięki za info. Czekałem na ten trzeci sezon, ale że była o nim cisza, to prawie o tym serialu zapomniałem. A tu taki news. :D
Matrim - 2 Sierpnia 2013, 10:10

Mnie chyba zagłuszyła koncentracja na niedługo rozpoczynającym się finale Breaking Bad. I już się pojawiają przecieki, że... jest dobrze. Baaardzo.
Lowenna - 6 Sierpnia 2013, 07:35

Newsroom. Druga seria, ze względu na pomysł rozpoczęcia zakończeniem, jeszcze bardziej wciągająca. :bravo Tylko Maggie coraz brzydsza. No nie mogę na nią patrzeć :roll:
Orange is the new black. Mniej seksu a więcej historii dobrze robi. Kolejne odcinki IMHO znacznie lepsze.
Copper. Lubię Irlandczyków i nic na to nie poradzę.
Suits. Chyba powoli wracają do lepszej formy.

Matrim - 7 Sierpnia 2013, 21:47

Luther. Pierwsze dwa odcinki (trzeciej serii) za mną. I jak wskazują wpisy internetowe, to są te dwa "słabsze". Aż boję się, co będzie w tych kolejnych :)
Ahanaell - 8 Sierpnia 2013, 13:37
Temat postu: Seriale - poszukuję lekarstwa na niedosyt ;]
Od dłuższego czasu nie mogę znaleźć żadnego serialu, który bym chciał obejrzeć.a
Do moich ulubionych należą seriale doctor who, gwiezdne wrota(sg1 i atlantis) supernatural, fringe, niedawno odkryty, ale wg mnie bardzo interesujący serial haven(na podstawie książki S. Kinga), buffy, magazyn 13, eureka, lost gir, zaginiony świat(daaawno) temu czytałem i oglądałeml - w większości to są seriale sf, nie licząc tych kilku, gdzie tematatem przewodnim są magia, demony, wampiry i inne tałatajstwo :D
Generalnie, to seriale sf, które lubię mają wszystkie pewną cechą wspólną - wątek przygodowy, i "tasiemcowość" - nie przepadam za serialami, które mają 12 odcinków i koniec, zawsze mam niedosyt,

Dodam, takich typowych military sf nie lubię zbytnio, przez military sf rozumiem coś w stylu: 3 tysiące lat w przyszłości rasa ludzka prawie wyginęła, a ci co zostali walczą z bardzo złym obcym/zbuntowanymi robotami o przetrwanie - czyli takie filmy wojenne w oprawie sf.
Choć np w takim sg1 też walczą z bardzo złym obcym, ale to tylko pretekst do latania(z braku lepszego określenia) po całym wszechświecie, nawet fakt, że wszyscy mówią po angielsku mi nie przeszkadza zbytnio, choć mogli to jakoś porządnie wytłumaczyć, doktor who ma chociaż tardis :D

Ale mniejsza, czy ktoś ma jakiś pomysł, co by mi się mogło spodobać?

Jeśli tak, to BARDZO proszę o podzielenie się tytułem :)

P.S. Przepraszam za wszelkie literówki, klawiatura mi się sypie ;)

hrabek - 8 Sierpnia 2013, 13:39

Ahanaell, proszę najpierw zapoznać się z regulaminem forum, następnie wykonać odpowiednie przywitanie.
A temat przenoszę do odpowiedniego wątku.

marekz - 9 Sierpnia 2013, 12:46
Temat postu: Re: Seriale - poszukuję lekarstwa na niedosyt ;]
Ahanaell napisał/a

Ale mniejsza, czy ktoś ma jakiś pomysł, co by mi się mogło spodobać?

Jeśli tak, to BARDZO proszę o podzielenie się tytułem :)

Weź pod uwagę: 4400, Flashforward, Orphan Black, Happy Town, 11 godzina (mam ściągnięty od kilku lat, ale jeszcze sam nie widziałem), Revolution, Persons Unknown, Terra Nova, V, This is not my life, The Walking Dead, Event. Obecnie emitowany: Under the Dome.

Z bardziej niszowych: Defying Gravity, Black Mirror, The Prisoner, Miracles, Continuum (policyjno-fantastyczny).

Takich tasiemców s-f jak Fringe czy Magazyn 13 (taki niski budżet, a świetnie się ogląda i nie jest tak męczący jak pod koniec był Fringe, prawda?) nie jest łatwo znaleźć (oprócz Lostów). Tak że sporo jest jednosezonowców.

Trudno przewidzieć co Ci się akurat spodoba, ale bazę masz sporą. Na pierwszy ogień wziąłbym 4400.

Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2013, 16:59

Oglądam serial Patton 360 / Patton z bliska i jest słabo. Wykonanie takie sobie, wku#^%^&%jąca emfaza lektora i zdarzające się głupoty. Tłumacz z lektorem umieścili na amerykańskich transporterach opancerzonych karabiny maszynowe kalibru 50 mm a oryginalni twórcy zarzucają Niemcom skostniały system dowodzenia przeciwstawiając im doskonalszy, bo bardzie elastyczny amerykański. No niestety. Ale oglądam jak mam ochotę się zdrzemnąć.
jewgienij - 10 Sierpnia 2013, 09:58

Fidel-F2 napisał/a
Oglądam serial Patton 360 / Patton z bliska i jest słabo. Wykonanie takie sobie, wku#^%^&%jąca emfaza lektora i zdarzające się głupoty. Tłumacz z lektorem umieścili na amerykańskich transporterach opancerzonych karabiny maszynowe kalibru 50 mm a oryginalni twórcy zarzucają Niemcom skostniały system dowodzenia przeciwstawiając im doskonalszy, bo bardzie elastyczny amerykański. No niestety. Ale oglądam jak mam ochotę się zdrzemnąć.

Pięćdziesiatkami strzelali na Helikopterze w ogniu w Somalii, hehe. Już wiem, czemu dostali wciry - przestarzały sprzęt z demobilu :D

Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2013, 15:02

Dotrwałem do polowy trzeciego odcinka i dałem spokój. Bolało mnie patrzenie na to dziadostwo.
Homer - 10 Sierpnia 2013, 20:45

Magic city aka Miasto cudów.

Właśnie obejrzałem drugi sezon tego sreialu. Chociaż sezon to pojęcie względne jak na serial amerykański, bowiem ta produkcja ma sezony ośmioodcinkowe.

Sezon pierwszy był powolny... ale miał również swoje zrywy. Paradoksalnie potrafił przykuć do ekranu mimo, że towarzyszyło temu wrażenie produkcji do kotleta. Zostawił jednak nadzieję, że coś się z tego jeszcze może wykluć. Nie czekałem na sezon drugi, ale gdy się już pojawił chętnie po niego sięgnąłem.

I tutaj straszne zaskoczenie. Nagle scenarzyści poszli ostro do przodu. Nasunęło mi się porównanie, że to Mad men produkcji gangsterkiej. Gdyby Draper był hotelarzem, tak mogłoby to wyglądać... A więc polecam.

feralny por. - 10 Sierpnia 2013, 20:48

Fidel-F2 napisał/a
karabiny maszynowe kalibru 50 mm
A myślałem, że tumacze już z tego wyrośli...
marekz - 10 Sierpnia 2013, 22:35

Obejrzałem właśnie finał drugiego sezonu Continuum, i trzeba przyznać, że choć jako całość serial jest raczej słaby, to finał sezonu dupę urywa (niestety nie ma szans aby go docenić, nie oglądając wcześniejszych dłużyzn). Trzeci sezon w przyszłym roku.
figurant - 11 Sierpnia 2013, 15:02

Dwa odcinki Revolution, masakra jakaś. Przy tym serialu to Wrogie niebo jest arcydziełem. Główna bohaterka wkurzająca jest strasznie.
marekz - 11 Sierpnia 2013, 18:24

figurant napisał/a
Dwa odcinki Revolution, masakra jakaś. Przy tym serialu to Wrogie niebo jest arcydziełem. Główna bohaterka wkurzająca jest strasznie.

Już po pierwszych dwóch odcinkach Cię wkurza? Oj to nawet nie przypuszczasz co będzie później (coś w rodzaju twórczego rozwinięcia koncepcji Ciri z ekranizacji Wiedźmina). :-)

morham - 13 Sierpnia 2013, 08:37

marekz napisał/a
figurant napisał/a

Już po pierwszych dwóch odcinkach Cię wkurza? Oj to nawet nie przypuszczasz co będzie później (coś w rodzaju twórczego rozwinięcia koncepcji Ciri z ekranizacji Wiedźmina). :-)

Przy Revolution wymiękłem przy 1 odcinku :D Teraz wiem, że tego raczej w ogóle nie obejrzę :D

figurant - 13 Sierpnia 2013, 16:12

marekz napisał/a
Oj to nawet nie przypuszczasz co będzie później (coś w rodzaju twórczego rozwinięcia koncepcji Ciri z ekranizacji Wiedźmina). :-)

Trzeciej szansy, Charlie i serialowi, nie dam. A szkoda bo sam pomysł jest fajny. Mam tylko wątpliwość, czy po wyłączeniu prądu Stany by się rozpadły.

marekz - 13 Sierpnia 2013, 17:38

Ja to obejrzałem całe (ma być kolejny sezon, co naprawdę wydaje się dość dziwne...).

Charlie z czasem robi się coraz bardziej wkurzająca. Do szaleństwa może doprowadzić oglądanie tego co wyprawia, ja nie wiem jak casting wyglądał, ale to po prostu dramat. Zresztą reszta jej co pewien czas dzielnie sekunduje w aktorskich wyczynach.

Serial jako całość słabiutki, dobrych odcinków wyliczyłbym tak ze trzy (w tym na pewno finałowy).

Lowenna - 13 Sierpnia 2013, 18:16

Zaczęłam się zastanawiać, o czym tak dyskutujecie, i że może warto na tę słabość spojrzeć. Zaglądam głębiej w internety i przecież ja to oglądałam :mrgreen: Odpadłam w połowie drugiego odcinka :roll:
aniol - 14 Sierpnia 2013, 12:19

zaczalem Camelot
czy wszystkie odcinki sa tak beznadziejne jak pierwszy?

mesiash - 14 Sierpnia 2013, 12:39

aniol, nie umiem Ci powiedzieć bo ja nawet pierwszego nie zdzierżyłem do końca :)
Taselchof - 14 Sierpnia 2013, 13:46

Pierwsze trzy są najlepsze, potem jest gorzej, o wiele gorzej...
morham - 14 Sierpnia 2013, 14:44

aniol napisał/a
zaczalem Camelot
czy wszystkie odcinki sa tak beznadziejne jak pierwszy?

Póki są cycki Evy jest ok ;)

Iscariote - 15 Sierpnia 2013, 21:40

morham napisał/a
Póki są cycki Evy jest ok
Jedyny plus tego serialu.
morham - 19 Sierpnia 2013, 07:10

The Wire - przy pierwszym odcinku byłem mało przekonany ale potem ciężko się oderwać - pół sezonu na jedno posiedzenie.
Lowenna - 19 Sierpnia 2013, 08:42

morham, pierwszy sezon jest doskonały, drugi daje radę, ale im dalej tym gorzej, niestety. Odpuściłam po trzecim, kolega pociągnął jeszcze czwarty.
morham - 19 Sierpnia 2013, 10:00

Lowenna, - oj to mi się już nie podoba tak bardzo (o kolejnych sezonach). Mam całość i liczyłem na długieeeee oglądanie a tu coś takiego... :) Sprawdzimy i damy znać jak nam idzie :)

Partner forum