Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Silaqui - 30 Października 2016, 00:28
Poradniki wszelakie, pisane przez domorosłych doradców zazwyczaj mam głęboko w.. poważaniu, ale Pawlikowska osiągnęła szczyt debilizmu. Książki nie czytałam, ale po takim czymś uważam, że pisanina tej idiotki powinna być podciągnięta pod jakiś paragraf. A za sam filmik najchętniej udusiłabym babę: Depresja według Pawlikowskiej
Kuźwa, przecież takie książki i takie filmiki nic tylko szkodzą. Jak tak kuźwa można?!? Chyba jeden jedyny raz zgodzę się z Zwierzem Popkulturalnym.
Beata - 30 Października 2016, 21:25
Niektóre banki (w tym mój) zapowiedziały przerwę techniczną na noc z 30/31 października. No dobra, niech. Ale dlaczego mój o całą dobę wcześniej przestał obsługiwać płatności w czasie rzeczywistym? 25-godzinna doba mu nie posłużyła? Ale w sumie nic mnie to nie obchodzi, istotne jest to, że nie mogłam kupić ebooka w promocyjnej cenie.
Agi - 30 Października 2016, 23:12
Rwa kulszowa mnie dopadła. Noż rwa mać.
merula - 30 Października 2016, 23:50
Spanie mi się popsuło...
ihan - 31 Października 2016, 08:25
Agi, merula współczuję. Trzymajcie się dziewczyny.
bio - 1 Listopada 2016, 20:13
Jutro, po półrocznym zwolnieniu lekarskim znowu do pracy. Za sprawą mej mądrej kadrowej nie obyło się bez nerwów na finiszu. Ale co tam. Każde wakacje kiedyś się kończą. Jeśli życie w ogóle jako całość potraktować jak wakacje, to co jest tak naprawdę pracą po nim? Może dorzucanie do kotła?
baranek - 5 Listopada 2016, 23:48
Po raz kolejny wymieniłem komputer. Co samo w sobie nie wkurza, bo każdy następny jest lepszy od poprzedniego. Ale na żadnym nie mogę zainstalować "Sacred" bo nie pozwalają mi na to zabezpieczenia na oryginalnej płycie. Czuję się jakbym dostał zaspawaną puszkę dobrego piwa.
Godzilla - 7 Listopada 2016, 12:01
Na komputerach u mnie działa Sacred I i Sacred II ale mam leciwy Windows 7. Nie wiem czy oprogramowanie zabezpieczające tych gier nie gryzie się z Windows 10. Zawsze można zrobić maszynę wirtualną ze starszą wersją systemu i tam uruchamiać grę (np. VMware Player lub Virtual Box + Windows XP). Aby nie wachlować płytkami Alcohol 52% lub Alcohol 100%. Utworzysz obrazki płyt i zasymulujesz zabezpieczenia płyty. Takie obrazki odczytują się znacznie szybciej niż fizyczne płyty.
Tak powiada Ra66it
baranek - 8 Listopada 2016, 12:34
Muszę iść w czwartek z ludźmi, za którymi nie przepadam, w miejsce, którego nie lubię, by przy muzyce, której nie cierpię, jeść rzeczy, które mi nie smakują i pić trunki po których mnie mdli. Znaczy - wigilia zakładowa mnie wnerwia.
Romek P. - 8 Listopada 2016, 12:53
Zdumiewająco szybko masz tę wigilię
Może potraktuj to jako zbieranie materiału do drabble'a?
baranek - 8 Listopada 2016, 21:55
Romek P. napisał/a | Zdumiewająco szybko masz tę wigilię |
Wychodzimy z założenia, że skoro nie jest 24 grudnia, to już w zasadzie wszystko jedno kiedy. A że bywa cokolwiek alkoholowa, wybraliśmy ostatni termin, kiedy następnego dnia nikt z nas nie musi iść do pracy.
Romek P. napisał/a | Może potraktuj to jako zbieranie materiału do drabble'a? |
Jakoś tak nie czuję ani gore, ani bizzaro
Godzilla, dzięks. Będę próbował.
bio - 9 Listopada 2016, 20:21
A opłatek też będzie? Proszę Towarzystwa, uwierzcie, że jeszcze z 10 lat nazad lubiłem zakładowe wigilie. Zamieniły się w Halołina. Jako ja osobiście i jako komórka organizacyjna zajmujemy się pracą, gdy inni składają sobie fałszywe życzenia. Żarcia szkoda.
baranek - 9 Listopada 2016, 21:07
Opłatek niekoniecznie. Raczej coś na ciepło.
bio - 9 Listopada 2016, 22:24
Opłatek z maszynki na świeżo też ciepły. Do tego kiełbaska w cienkich plasterkach i kiszony ogórek. Kuchnia biochemiczna. Węglowodany, białka z tłuszczami i witaminy z pektynami. I sole. Mio.
Fidel-F2 - 9 Listopada 2016, 23:14
bio, czasem jak się czyta te twoje brednie to ręce opadają
Lowenna - 14 Listopada 2016, 12:46
Wku#@(#a mnie brak wiedzy lub wiedza oparta na dawno obalonych mitach, wprowadzanie w błąd i brak wsparcia w, tfu, służbie zdrowia.
ketyow - 14 Listopada 2016, 15:52
Lowenna napisał/a | wiedza oparta na dawno obalonych mitach |
W moim podręczniku do biologii jeszcze z jakieś 10 lat temu wyraźnie pisano, że język jest podzielony na strefy kubków smakowych, tzn. że czubek języka rozpoznaje słodki smak, tył języka gorzki itp. Mit ten obalono w 1974 r. Ciekawe czy do tej pory go umieszczają na zasadzie kopiuj wklej.
merula - 14 Listopada 2016, 19:53
zapewne
bio - 14 Listopada 2016, 21:34
Analizujecie swój język w czasie jedzenia? Mam w nosie gdzie. Ważne jak. Zapomniałem podziękować Fidelkowi za reakcję na na mój post. Dzięki Stary Byku!
Lowenna - 14 Listopada 2016, 23:30
Nos również wpływa na odczuwane przez nas smaki
Przykład języka jest dość błahy ale jeżeli pediatra, internista, położna wygadują bzdury, które mogą zagrażać życiu mojemu i mojego dziecka, to to jest niefajne. Ja posiadam wiedzę i wykształcenie w temacie i mogę pozwolić sobie na sprzeciw i szukanie pomocy gdzie indziej. Jednak wiele kobiet pójdzie za radą konowałów i zrobi sobie i/lub dziecku krzywdę.
Lowenna - 17 Listopada 2016, 04:36
Jak ja nie lubię tego topicu
Argh... Czy ktoś robi łóżka 2x2 m?
ilcattivo13 - 18 Listopada 2016, 10:34
Robią, największe materace to 220x200cm. Łóżka też można takie kupić, choć lepiej zlecić zrobienie go z drewna stolarzowi (ja zamawiałem zwykłe 90-tki, wychodziła połowa ceny z Jyska), bo przy tej wielkości konstrukcja płytowa może nie wytrzymać ciężaru całości. No i nie będzie tak skrzypiało
Lowenna - 18 Listopada 2016, 13:24
ilcattivo13, buzi.
ketyow - 18 Listopada 2016, 16:33
ilcattivo13 budzi? Do niedawna tak myślałem, teraz przerzuciło się na Fidela. Nawet drwale nie bywają tak męczący jak pływacy.
ilcattivo13 - 18 Listopada 2016, 18:37
I zauważcie narody tego świata, że to pisze marynarz
nureczka - 30 Listopada 2016, 09:57
Katar tak mnie wykończył, że nie rozumiem nawet artykułów na "Pudelku", o lekturze bardziej zaawansowanej intelektualnie nie wspominając.
Agi - 30 Listopada 2016, 10:15
nureczka, współczuję, chociaż rozbawiłaś minie opisem skutków kataru.
Lowenna - 30 Listopada 2016, 10:54
Ja mam takie objawy będąc w ciąży a Mąż dziwi się, że czytam wówczas tylko podpisy pod demotywatorami
merula - 4 Grudnia 2016, 11:31
Lowenna, chcesz się podzielić jakąś wieścią?
nureczka - 5 Grudnia 2016, 22:05
Lowenna napisał/a | Ja mam takie objawy będąc w ciąży |
Wypluj te słowa!
|
|
|