To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ketyow - 11 Maj 2016, 10:53

No cóż, mieszkam w Polsce B.

Jak będę jechał na wycieczkę, to wylot mam z Warszawy. Sprawdzam pociągi - PKP usunęło wszystkie trasy i wcisnęło wszędzie Pendolino, jest tylko jeden pociąg normalny, który przyjeżdża o 23 (żeby nie było, tory są tak wyremontowane, że zwykłe TLK jedzie już 3,5 godziny a nie 8, jak w 2010). Jechałem ostatnio pociągiem i mijaliśmy pięć czy sześć pendolino - najbardziej obłożony przewoził z 5 osób. Ale co się dziwić, jak bilet na IC 50 zł a na Pendolino 120. Wszyscy tłoczą się tym pojedynczym pociągiem jak sardynki, stoją na korytarzu, potem tłuką się nocnymi po Warszawie - bo PKP nie pozwoli, żeby jakiś tam plebs pendolino jeździł, lepiej niech składy jeżdżą puste.

Fidel-F2 - 11 Maj 2016, 11:28

Ja pierdziele, okres masz?
Luc du Lac - 11 Maj 2016, 11:49

ketyow napisał/a
No cóż, mieszkam w Polsce B.

Wszyscy tłoczą się tym pojedynczym pociągiem jak sardynki, stoją na korytarzu, potem tłuką się nocnymi po Warszawie -

eh :) co mi przypomina piękne czasy, siakiś konwent w Gdańsku (2002?) lato, jedziemy pociągiem - nocnym. naje%&ny na maxa 10h przed nami. Później gdzieś w połowie podróży udało się zająć całkiem wygodne miejsca w I klasie, leżące, na podłodze przy kiblu.

nostalgia ...

ketyow - 11 Maj 2016, 12:35

Fidel-F2, to po co czytasz wątek dla wkurwionych?
Rafał - 11 Maj 2016, 13:03

Kurier zawsze dzwoni dwa razy. A wcześniej system wysyła sms, że kurier zadzwoni, dwa razy. Doszło do tego, że jak który się wycwani i nauczy, że w godzinach pracy nikogo w domu nie ma, to zamiast do żony, opłaconą paczkę podrzuca do mnie do roboty, a jak całkowity cwaniak, to zostawia sąsiadowi. A zresztą, mam już większość komórek do kurierów i jak który się opóźnia to sam dzwonię, ewentualnie szukam go po mieście jak sprawa pilna i klienci czekają.
ketyow - 11 Maj 2016, 13:22

Chyba w jakiejś innej rzeczywistości żyjemy.
thinspoon - 16 Maj 2016, 19:22

Zamówiłem brakujące mi cztery ostatnie tomy kolekcjonerskiego wydania Malazańskiej. Czekałem dwa miesiące. Przyszły dziś. Kolega z pracy naddarł mi obwolutę jednego tomu. No i wkurza mnie, bo w Castoramie sprzedają takie *beep* siekiery, że po dwudziestym czy trzydziestym uderzeniu złamał się trzonek.
Magnis - 16 Maj 2016, 22:14

thinspoon napisał/a
No i wkurza mnie, bo w Castoramie sprzedają takie *beep* siekiery, że po dwudziestym czy trzydziestym uderzeniu złamał się trzonek.

Pewnie chińska siekiera i dlatego sie trzonek ułamał :wink: .
Albo waliłeś obuchem z tak siłą, ze nie wytrzymała :mrgreen: .

Kruk Siwy - 16 Maj 2016, 22:17

thinspoon, to ten kolega twardy czerep miał, ledwie dwadzieścia razy po łbie i siekiera pękła? Szacun!
bio - 16 Maj 2016, 22:57

Skoro nie wiedział, czy dwudziestym, czy trzydziestym, to pewnie nie wiedział. czy siekierą, czy balonikiem odpustowym, Oraz, czy walił, czy gładził. Ja bym się w kłótnie sympatyków wzajemnych nie wbabrywał.
Fidel-F2 - 18 Maj 2016, 08:45

Jakim cudem Trójka zatrudniła takiego głąba jak Paweł Lisicki?
Agi - 18 Maj 2016, 08:54

Też przestałam słuchać. Coraz mniej jest w Trójce do słuchania.
m_m - 18 Maj 2016, 11:23

Cieszcie się ludzie że Sobala nie wrócił :twisted:
Martva - 21 Maj 2016, 21:31

Drukarka mi się zepsuła :evil:
Silaqui - 22 Maj 2016, 00:10

Po pierwszym dniu Targów Książki i wieczornej posiadówce w Paradoxie oczywiście musiałam się przeziębić :/ tym sposobem nie dotarłam dzisiaj na spotkanie blogerów i nie miałam jak zebrać materiałów do zaległego Kronikowego tekstu :/ Warszawa mnie nie lubi :/
nureczka - 23 Maj 2016, 18:41

Nie lubię Finlandii, nie lubię Finlandii, nie lubię Fin...
Luc du Lac - 23 Maj 2016, 19:40

Było tyle pić?
nureczka - 23 Maj 2016, 19:54

Luc du Lac napisał/a
Było tyle pić?

Prawdziwe picie to się dopiero jutro zacznie.

Martva - 24 Maj 2016, 08:46

Zamówiłam wizytówki, na drugim końcu Polski, znajomi polecili że dobrze i tanio uprzedzając że trzeba czekać (koło tygodnia, tak też wynikało z opisu na stronie). 12.06 zapłacone, pliki wgrane, dostałam info z automatu że zamówienie przyjęto do realizacji. 23.06, lekko zaniepokojona, napisałam maila - dostałam informacje że dzisiaj (wczoraj) zostaną wysłane. Ale ani śladu maila z automatu ani zmiany statusu na stronie po zalogowaniu. Kurde, w weekend mam imprezę przez którą się przewinie lekko licząc kilka tysięcy ludzi, a wizytówek mam kilkanaście. Jak ich nie wysłali to będę totalnie w ciemnej *beep*.
Fidel-F2 - 24 Maj 2016, 08:53

Ja robiłem gdzieś w Holandii. 8,5 grosza za sztukę mi wyszło. Ale robiłem dużo i mi się przesyłka (coś koło 180 PLN) po kościach rozeszła.
Martva - 24 Maj 2016, 09:17

Ja pierwsze robiłam w Krakowie, bo się uparłam - mój konkubent twierdzi że były fatalnie zrobione. Teraz Szczecin, firma polecona przez znajomych, widziałam te ich i całkiem ładne, do tego sporo taniej (500szt/85zł kontra 1000szt/64zł - z przesyłką), tylko panikuję czy je dostanę na czas.
Agi - 24 Maj 2016, 10:11

Martva napisał/a
Zamówiłam wizytówki, na drugim końcu Polski, znajomi polecili że dobrze i tanio uprzedzając że trzeba czekać (koło tygodnia, tak też wynikało z opisu na stronie). 12.06 zapłacone, pliki wgrane, dostałam info z automatu że zamówienie przyjęto do realizacji. 23.06, lekko zaniepokojona,

Czyli do zadeklarowanej daty realizacji mają jeszcze miesiąc. Dziś jest 24.05.

Martva - 24 Maj 2016, 12:57

Aaaa, chodzi o maj oczywiście. Mam już głowę w czerwcu :P
Martva - 30 Maj 2016, 09:49

Dostałam maila od banku. Warunki mojego konta zmienią się z całkiem spoko na po co to trzymać, więc chyba mnie czeka trochę zmian znowu. Nie lubię zmian :x
Luc du Lac - 30 Maj 2016, 10:32

hm??
weź konto internetowe - z wpłatą z darmo, przelewy też za darmo - wypłata najczęściej kosztuje, ale jak weźmiesz kartę i zrobisz jakiś nieduży na niej przerób to też będzie za darmo, albo za jakieś 10 zł m-c

Martva - 30 Maj 2016, 10:43

Internetowe? Tak po prostu w internecie? Internet ma bank?
Luc du Lac - 30 Maj 2016, 10:59

więcej jest banków niż internetów :)
masz jakiegoś pecha
mam dwa Ikonta i od lat się na nich nic zmienia

Martva - 30 Maj 2016, 11:30

Moje konto było na maksa internetowe. Wybrałam je, bo było jedynym kontem które można było mieć bez jakiegokolwiek kontaktu z innym ludziem.
Było też totalnie bezpłatne, jak jakiś czas temu wprowadzili opłatę 6zł miesięcznie za kartę jeśli nie płacisz nią min 200zł miesięcznie, to ludzie się buntowali jak nie wiem. A teraz zmieniono warunki na tak absurdalne, że opadła mi szczęka i szukam czegoś innego.

Luc du Lac - 30 Maj 2016, 13:54

mam w ING i w Eurobanku - co prawda nie czytam listów od nich - ale chyba się nic nie zmieniło ? no chyba że właśnie o jednym z nich mówisz :?:

kart nie mam w nich - bo od tego mam inne konta

Martva - 30 Maj 2016, 15:24

Mówię o T-mobile, które zaczynało jako Alior Sync, rewelacyjne konto dla nindżów i ludzi z fobią społeczną. Teraz się waham między Inteligo a Smart Bankiem. ING brałam pod uwagę, ale zabierałoby mi kasę na obsługę karty co miesiąc.

Partner forum