Melodie przestrzeni [muzyka] - Pot, krew i łzy, czyli Koncerty!
Chal-Chenet - 22 Lipca 2010, 19:19
Kai, nie do końca bym się z tą tezą zgodził. Owszem, oba "Keepery" to bardzo dobra rzecz, ale płyty z Derisem też są znakomite ("Time of the Oath" i "The Dark Ride" to moi faworyci z tego okresu, a ta druga to chyba mój ulubiony album Helloween w ogóle)
Kai - 22 Lipca 2010, 19:21
Muszę ich obczaić na żywo. Czuję, że będę szukała ekipy na koncert
Ozzborn - 23 Lipca 2010, 00:02
ja się pewnie wybiorę - ten koncert powinien przebić tysiaka wydanego przeze mnie na bilety w tym roku
Co do wokalistów to płyty z Derisem sa dobre i jakby nie patrzeć stanowią większą cześć historii zespołu. Ale mimo, że je lubię to i tak uważam, że ma on strasznie wieśniacki głos i już wolałem jak śpiewał (;) ) Hansen... serio. O Kiszce to już nawet nie wspominam.
joe_cool - 23 Lipca 2010, 01:36
Wróciłam właśnie z Mike'a Pattona z Mando Cane. Well... Mam mieszane uczucia. Z jednej strony brakowało mi rock and rolla, z drugiej było bardzo sympatycznie i czilałtowo. Może gdybym była bliżej sceny... Niestety, nie dało się, bo przed sceną były miejsca siedzące, które wyprzedały się na pniu
nureczka - 1 Sierpnia 2010, 17:13
Wczoraj byłam w Toruniu na koncercie Jose Carrerasa. Miejsce miałam świetne, pogoda dopisała, koncert bardzo sympatyczny i świetnie zorganizowany. Odnotowałam dwa zgrzyty:
1. Występ (na szczęście tylko jeden) Justyny Steczkowskiej. Niestety, to już nie ten głos. Nie wiem co się jej stało, ale od kilku lat skala głosu skuliła się jej tak mniej więcej o połowę. O tym, że technicznie wypadła dość blado przy Mistrzu nie będę wspominać.
2. Dziwne zakończenie. Wszyscy, włączając w to orkiestrę, byli wielce skonfundowani i patrzyli na siebie na wzajem próbując zgadnąć czy to już koniec. Dziwne...
dalambert - 2 Sierpnia 2010, 15:28
Ja tam na Pufcia głosowałem i to na pierwszym miejscu, widac, nec Hercule contra plures / szczegółnie jak ta plures nie doczytana jest/
hrabek - 2 Sierpnia 2010, 16:11
dalambert: tematy ci się pomyliły?
Ozzborn - 18 Sierpnia 2010, 13:27
Wybiera się ktoś na Living Colour jutro do Proximy?
Jeśli nie to tutaj: http://www.justin.tv/fromstage będzie można oglądać całość live
Jak zobaczycie takie łysawo-włochate coś szalejące w tłumie i wyjące głośniej niż inni to prawdopodobnie będę ja!
mad - 19 Sierpnia 2010, 17:22
Ozzborn napisał/a | łysawo-włochate coś |
Czyli w sumie wysoko-niski jesteś?
Ozzborn - 19 Sierpnia 2010, 17:25
poniekąd, ale włochatość nie przejawia się wyłącznie na górnej części głowy
ketyow - 10 Września 2010, 00:01
Kto jedzie w sobotę na darmowy Płock Cover Festival? Gra In Extremo, Sirenia, Edguy i Jelonek. Z Wawy bus w obie strony 30 zł.
Zgaga - 14 Września 2010, 08:33
Przy okazji wypadu do Wetliny będę na b. kameralnym koncercie:
Jorgos Skolias & Paweł Kaczmarczyk
Już się cieszę.
Ozzborn - 23 Września 2010, 09:43
Sława i chwała brajtowi, któren mi zwrócił uwagę na to:
http://www.budgie.uk.com/tour.html
widać, że Budgie jest świadome swojej popularności u nas
Choćby się waliło i paliło, będziemy z papciem w Progresji!
ilcattivo13 - 23 Września 2010, 10:01
koliduje z Falkonem
Chal-Chenet - 28 Września 2010, 17:22
W końcu coś ciekawego w Poznaniu, 2. listopada zagra Soulfly, się stawiam obowiązkowo (jeśli jutro będą bilety).
Kai - 28 Września 2010, 19:31
Wciąż się waham nad Tarją...
nureczka - 29 Września 2010, 18:48
ZA godzinę "z ogonkiem" wychodzę na koncert Garbarka. Idę się zrobić na (u)bóstwo.
Fidel-F2 - 29 Września 2010, 18:49
nureczka napisał/a | na koncert Garbarka | łał
Chal-Chenet - 29 Września 2010, 18:53
Mam bilet na Soulfly!
Teraz mam nadzieję, że za tydzień jeszcze zostaną jakieś wejściówki na KATA do nabycia...
Ozzborn - 29 Września 2010, 19:02
mam bilet na Budgie!
Chal-Chenet - 7 Października 2010, 22:15
Mam bilet na Decapitated, Hate, i Christ Agony, czyli krótko mówiąc na poznański przystanek Rebellion Tour Vol. II!
Wojtek Kaczor - 9 Października 2010, 15:58
Ja czekam na Farben Lehre . Grają dopiero 25 listopada eh
Chal-Chenet - 9 Października 2010, 23:03
Wczoraj po raz pierwszy widziałem na żywo Acid Drinkers. Grali koncert pod stadionem Lecha. Muszę przyznać, że są dobrzy na żywo. Większość repertuaru to utwory z drugiej części Fishdicka, które i w wersji live sprawdziły się bardzo dobrze. Jestem zadowolony.
A już w piątek KAT z Romanem!!! Nie mogę się doczekać.
joe_cool - 15 Października 2010, 23:12
Muszę zacząć odkładać na koncert Swans - grają dwa koncerty w Polsce, jeden 9 grudnia we Wro , a drugi dzień później w Wawie.
Chal-Chenet - 16 Października 2010, 12:46
Bardzo sympatyczny koncercik KATA wczoraj. Wkurwili tylko organizatorzy, którzy w ostatniej chwili przenieśli set z jednego klubu do drugiego (podobno problemy finansowe, a to już niepokoi, mam kupiony bilet na Soulfly do nich, żeby mi teraz fallusy nie odwołali...)
Secik w sumie standardowy jak na ten zespół, plus parę kawałków z nowego albumu, dwa słyszałem wcześniej i nie porwały (chociaż kupa to też nie była), za to jeden bardzo przyjemny, szybki i po-łbie-dający. Najlepiej się człowiek bawił, jak zwykle, przy "Wyroczni" i "Diabelskim Domu cz. 2".
Niestety nie dali zespołowi zagrać bisu, a "Ostatni Tabor" już został zapowiedziany...
Koncert lepszy niż ten przed rokiem, tym razem nie zepsuto brzmienia i wyszło świetnie. Cóż poradzić, zawsze jak będą chłopaki grali w moim mieście, ja tam będę.
Chal-Chenet - 17 Października 2010, 13:39
A propos KATA, jeden z nowych utworów, granych w Poznaniu - "Maryja Omen":
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Chal-Chenet - 19 Października 2010, 00:39
Rebellion Tour Vol. II
Supporty świadomie olane.
Reszta:
Christ Agony - OGIEŃ!!! (Ale grali krótko...)
Hate - Ziew. Kopii Behemoth nam nie potrzeba...
DECAPITATED - KILL!!! (Zabrakło jednakowoż Nine Steps)
Chal-Chenet - 4 Listopada 2010, 00:46
Wczoraj Soulfly. Bardzo chciałem ich zobaczyć, i w sumie się nie zawiodłem. Poszło parę dużych hiciorów kapeli plus chyba ze cztery kawałki Sepultury (między innymi Troops of Doom i Arise!)
Sepultura to generalnie mój ulubiony zespół, Soulfly też bardzo lubię, więc ten koncert to było dla mnie coś ważnego (a Maxa na żywo widziałem pierwszy raz, raczej nie mogę sobie pozwolić na podróże koncertowe po innych miastach...)
Generalnie jestem zadowolony.
Ozzborn - 7 Listopada 2010, 21:55
Kurde, znów zaspałem na Katie Melua 19 listopada gra w kongresowej i te bilety przegapiłem dawno temu. A na 31 maja przeszłego roku też już prawie wyprzedana - mam nadzieję że mi się jeszcze jutro uda wyczesać jakieś tańsze dobre miejsce ...zresztą jak znam życie to na ostatnią chwilę i na 19 coś się znajdzie z drugiej ręki jakby dobrze poszukać...
Ozzborn - 8 Listopada 2010, 22:59
Tabadam! Udało mi się kupić prawie najtańszy bilet na Katie w maju w całkiem niezłym miejscu - ostatni się uchował Przy okazji skoro jużtam byłem to dokupiłem na Dżem i Helloween
|
|
|