To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Ela Graf

Nivak - 29 Czerwca 2006, 20:54

Właśnie przeczytałam Pożegnanie :shock: Nie mam dostępu do starych numerów SF, więc nie mogłam przeczytać innych tytułów, które wymieniłaś elam, ale opowiadanie było śliczne :) Czy można tak powiedzieć? Można :D
elam - 29 Czerwca 2006, 21:12

Henryku: skad nazwisko Dimoon, powiedziane jest w "sprawie mitzie del bosco" :) tak sobie wymyslil, dla dowcipu; kiedys nazywal sie duchowny :)
Nivak: no nie wiem, jak odpowiedziec... dziekuje :oops:

Tomcich - 9 Lipca 2006, 22:46

Elam kiedyś prosiła o jakieś emotki z gremlinkami, więc mając chwilkę czasu zrobiłem coś takiego.

To na powitanie jak tu zajrzy :mrgreen:

Anonymous - 9 Lipca 2006, 22:53

A mogę jej o tym powiedzieć, czy to ma być niespodzianka :D ?
Pako - 9 Lipca 2006, 22:54

Hyhyhyhyhyhyhyhy :)
Ładne!
No dobra.. nmie ładne.. ale gremlinkowi powinno sie sopdobać :) Mi się też nawet podoba, tylko talent nie ten jakby ;)

Rodion - 9 Lipca 2006, 22:58

Eeee tam! Marudzisz! :D
Fajnie jest miec wlasna emotke! :D

Tomcich - 9 Lipca 2006, 23:28

Miria - proszę bardzo, pod warunkiem, że opowiesz tak by miała ochotę jak najszybciej tu zajrzeć (czyli dużo superlatyw i mało szczegółów - typowa reklama). :mrgreen: A mam jeszcze kilka innych w zanadrzu. :D
Anonymous - 9 Lipca 2006, 23:36

Masz jak w banku :mrgreen:
Pako - 10 Lipca 2006, 09:18

hehehe :) Elam chyba pieszo do miasta pójdzie, zeby do kawiarenki się dostać ;)
elam - 13 Lipca 2006, 20:20

poszla pieszo do kawiarenki, poszla. :mrgreen:
dobry kilometer do zoltego pana (kurcze, nawet kredyt, co wykupilam sobie przed zalozeniem internetu jeszcze mi nie przepadl i okazalo sie, ze moge posiedziec i popisac, tzn raczej dzisiaj tylko poczytac zalegle posty :) )

Tomcich - emotka jest
FENOMENALNA
CUDOWNA
WSPANIALA
PRZESLODKA
BOMBOWA
FANTASTYCZNA
SUUPER
EXTRA

i DZIEKUJE :!: :!: :!: :bravo
(buziaczki)

Tomcich - 13 Lipca 2006, 20:24

Cóż rzec. :oops:
Dziękuję. :D

Pako - 14 Lipca 2006, 08:44

Cóż rzec... zasłużenie nuziaki dostałeś :)
hrabek - 14 Lipca 2006, 09:34

Widzisz Pako, najwazniejsze sa checi, a nie talent. Posiedz z PSP albo photoshopem dwie godziny, zrob podobna, albo lepsza i tez bedziesz mial plusy u elam. Moze nawet autorski egzemplarz ksiazki z autografem dostaniesz, jak juz sie ukaze? :)
Pako - 14 Lipca 2006, 09:51

Ha.. z moim talentem graficznym to bym dostał... baty :P
Tomcich to zrobił ładne, moze nie genialne, w 3D, z dźwiękiem w syraundzie, ale przyjemne :) u mnie sam napis wyglądałby ładnie... reszta, khem, milczeniem pomińmy ;)
Dlateog jak już, to zlecę tomcichowi albo ixolite zrobienie banerka jakiegoś czy emoty :D

hrabek - 14 Lipca 2006, 10:14

Zlec Rodionowi, bedzie jeszcze lepsze.
Albo do Maxa sie usmiechnij, dla niego emota taka to 3 sekundy pewnie, a bedziesz mial super pamiatke.

Pako - 14 Lipca 2006, 10:21

Śmiecimy u Eli, ale co z tego, w końcu o emotkach się zaczęło ;)
Rodion ma mi namalować awatarka kiedyś.. znaczy ja mu powiedziałem, zeby mi namalował, a on nie powiedział, że nie ;) Z Maxem to się też kiedyś pokombinuje :twisted: będzie diaboliczna emotka :) I autografa na niej bedę chciał :P

elam - 14 Lipca 2006, 10:29

ooo mi tez Rodion mial kiedys, za cos, :wink: , gremlinka narysowac :) musze go przygryzc... znaczy, przypomniec sie troche :)
Tomcich - 14 Lipca 2006, 13:58

Coby nie wyszło, że jakiś geniusz komputerowy jestem lub że sobie czyjeś zasługi przypisuje, to tylko wyjaśnie, że wzór gremlinka znalazłem w sieci, a ja tylko małą jego animację dorobiłem. :mrgreen:
Duke - 26 Lipca 2006, 10:17

Titus Pullo,
Cytat
Czy jakąś inspiracją do opowiadań nie był Świat Mroku z gry RPG Wampir: Maskarada?

elam,
Cytat
a ty tylko o grach.. nie, nie grywam w nic poza Diablo 2

Tylko że własnie drogi Gremlinku tak w przyblizeniu wygląda świat mroku. Wampiry, Wilkołaki i Magowie żyja posród nas tocząc swoje spory, walcząc i współdziałając ze sobą (dla przykładu wampiry mają oganizację - "Maskaradę" coś na kształt rodziny mafijnej). Pod nosem nas maluczkich którym przedstawia się, że to wszystko bajeczki dla grzecznych dzieci. Polecam zbiór opowiadań "Kiedy ogarnie cię szaaaaaaaał" - do zdobycia za grosze (jakieś 10 zł) w skepach z tanią książką, oraz serial "Kindred" http://www.scifi2k.com/kindred.html. A skoro nic nie wiedziałaś o świecie mroku, to w serialu powinnaś zanleźć sporo inspiracji zwłaszcza w zakresie pościgów strzelanin i bijatyk :mrgreen:

Tomcich - 26 Lipca 2006, 11:48

Widzę Duke, że aby w wątku Gremlinka napisać, zmieniłeś sobie nawet awatarka na bardziej pasującego. :mrgreen:
Duke - 26 Lipca 2006, 13:14

Jaaaaaasne
elam - 31 Lipca 2006, 01:34

aa, Duke, serial Kindred the embranced, po naszemu Wiezy krwi, to ja kojarze... 8 odcinkow tylko nakrecono, bo Mark Frankel zginal tragicznie, niestety :(
Duke - 1 Sierpnia 2006, 08:48

ale fabułe kojazysz? Co do scen walki: kopanin i strzelanin jako inspirację podam Ci filmy: "Hard boiled", "Replacement killers" i "Better tomorrow 2"
elam - 1 Sierpnia 2006, 11:53

z Kindred kojarze, ze byla tam jakas taka mafia wampirza, i chyba nie moge klamac, ze jakos wplynelo to na "dimoona". :) Ale serial szedl dawno, to bylly jeszcze lata 90te, i naprawde niewiele pamietam. podobal mi sie Julian, czyli S.p. MArk Frankel.
Natomiast co do scen walki, akcji ogolnie, to moja pieta achillesa, bo nie znam sie na broni, na zadnym stylu walki, nawet nie mam brutalnych znajomych :) dlatego latwiej mi napisac wierszyk, niz opowiadanie z wartka fabula :)

Duke - 7 Sierpnia 2006, 12:43

elam,
Cytat
nawet nie mam brutalnych znajomych

I w tym momencie dowiedzialem się że nie należę do kręgu znajomych Elam :shock: :(

elam - 9 Sierpnia 2006, 18:08

ojejejej, az strach do poznania jechac, bo jeszcze oberwe :D
Duke, drogi, po pierwsze, nie mielismy jeszcze okazji sie spotkac na zywo, wiec bliskim znajomym " to ty nie jestes; po drugie, podejrzewam, ze z ciebie troche jest taki eroto.. yyy to jest, chcialam powiedziec, brutalogawedziarz :)

Duke - 10 Sierpnia 2006, 09:11

W takim razie dla uwiarygodnienia swojej osoby muszę teraz komuś kufę obić... Przykro mi Sasori, ale wypadło na ciebie :twisted:
elam - 8 Wrzeœśnia 2006, 20:16

ojej.
miesiac minal, a Duke'a nie ma i nie ma... czyzby Sasori nie dal sie obic? :mrgreen:
NB, Sasoriego tez jakos nie widac. gdzie ci moi wielbiciele?? :mrgreen:

a tak juz powazniej, mam pytanie do kolegow i kolezanek, a nie chce juz zakladac nowego tematu w rodzaju " pomozcie" :) :

- jaka jest powazna choroba, na ktora nie ma jeszcze skutecznego lekarstwa? jakas zoltaczka typu a, b albo c, marskosc watroby, bo ja wiem?? u mnie w domu chwala Bogu wszyscy zdrowi, a potrzebuje paru chorob do nowego opowiadania w ktorym mowa jest o doswiadczeniach .. ups, nie bede za duzo gadac.

w kazdym razie, jakby ktos znal sie na chorobskach albo znalazl jakiedgos fajnego linka.. :)

dzejes - 8 Wrzeœśnia 2006, 22:34

Chętnie pomogę - choć tematem interesuję się tylko amatorsko (na szczęście ;) )
Sprecyzuj o jakie chodzi - przewlekłe, czy raczej błyskawiczne w rodzaju gorączki krwotocznej szczepu Zair?

EDIT: Równie dobrze można stworzyć nowy patogen - czy choćby uzłośliwić istniejący. Powszechnie znany wąglik, czy variola vera maior (ospa prawdziwa) w niezwykle zjadliwej formie ze zmodyfikowanym mechanizmem rozprzestrzeniania - to byłoby coś.

elam - 8 Wrzeœśnia 2006, 23:15

:) fajnie.
chodzi mi raczej o choroby czesciej spotykane, przewlekle. cos, nad czym sie lekarze biedza od lat i nie ma jeszcze lekarstwa naprawde skutecznego, bez efektow ubocznych.
a nie znam sie na tym, czy takie np zoltaczki sa smiertelne? jest na to lekarstwo? a rak jelita grubego?

Partner forum