To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Szukam takiego/taką co strony www robi. Prywata

GAndrel - 25 Wrzeœśnia 2006, 10:28

Romek, dlaczego Twój przycisk www prowadzi do strony Pilipiuka?

A skoro Pako robi stronę Orbitoskiemu ja mogę zrobić Twoją. Kontakt na PW proszę.

EDIT. Już wiem. Musisz zmienić w linku "pawlak" na "26".

Pako - 25 Wrzeœśnia 2006, 10:34

Fabryka pokręciła z tą stroną ostro... Oj, bardzo ostro!
Trza by sie dogadać z Orbitem co ma być na stronie i w ogóle :)
Muszę się za php złapać, zrobić może jakiś silnik newsowy... doświadczenia z uploadowaniem obrazków nie mam, ale to też chyba da się załatwić. Grafiki tylko nie zrobię, Bozia talentu poskąpiła kompletnie w tej dziedzinie ;)

Kurde, fajnie :) jakby co będę miał co w cv wpisać ;)

Ixolite - 25 Wrzeœśnia 2006, 10:47

Proste, jak pomoc potrzebna, to pomożemy :>
Romek P. - 25 Wrzeœśnia 2006, 10:49

GAndrel:
Cytat
Romek, dlaczego Twój przycisk www prwadzi do strony Pilipiuka?

Zapewne dlatego, bo strona Fabryki jest bardzo niedoskonała wciąż.
Zmieniłem - po co komu moja biografia, książki trza czytać :)

Cytat
A skoro Pako robi stronę Orbitoskiemu ja mogę zrobić Twoją. Kontakt na PW proszę.

Bardzo się cieszę i dziękuję, przechodzę zatem na priv :)

Orbitoski - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:08

dobra
słuchajcie, można wykorzystac to co jest na www.orbitowski.com tylko naprawic, dac newsy, nowy adres chyba...
a pamiętajcie! Moja strona musi być ładniejsza od strony Romka! :twisted:

Romek P. - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:17

Orbitoski
Cytat
słuchajcie, można wykorzystac to co jest na www.orbitowski.com tylko naprawic, dac newsy, nowy adres chyba...
a pamiętajcie! Moja strona musi być ładniejsza od strony Romka! :twisted:

E tam. Twoja to będzie Horror, a moja Show :D

Pako - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:18

Znaczy wykorzystać? W sumie możnaby do tego dorobić zwykły silnik newsowy i już sam mógłbyś newsy wstawiać. Albo można przymusić Ixiego, żeby zrobił nową graficzną wersję strony twojej, kod to nie problem ;)
Najpierw zrobię to na Xhtmlu, czyli normalną stronę, a potem będę się biedził dokładniej nad kodem, żebyś wszystko mógł z palcem w... z piwem w lewej ręce sam se robić ;) Mam nadzieję, że się uda.
Na razie tylko durny Apache nie chce się porządnie skonfigurować, bydlę ;)

Ixi - jesteś tu?

Ziuta - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:19

Wystrój (layout – a fe!, brzydki angielski) łądny, ale trochę niepraktyczny. Okienko za małe, trzeba by to jakoś poprawić. Ale kolorystyka itepe – pasują.
PS I stanowią górny pułap dla twórcy strony Romkowej :wink:

Edit: tpwrzycho się wepchnęło, gdym pisał. Post dotyczy starej-niedziałąjącej poprawnie strony Orbitoskiego

Pako - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:26

Dlatego ja też wolałbym zmienić kompletnie wystrój tej jego strony, zupełnie ją zmienić. Ale możlwości graficzne u mnie niet ;) Zna ktoś dobrego grafika, który się tym zajmie?
Orbit: sprecyzuj teraz tak: co chcesz mieć na stronie (jakie działy), czy ma być bardzo wizualnie dobra, czy ma być raczej ustawiona na użytkowanie płynne i szybkie bardzo ładowanie? Mają być animacje, czy nie? Masz jakieś pomysły, jakby ta strona miała wyglądać, jak miałoby wyglądać logo, cały wystrój graficzny? Preferowane kolory itp? Z odpowiedzią wal na pw, nie wyjawiajmy ludizom tajemnicy :)

Orbitoski - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:36

cholera. pewne pomysły mam. Mi zależy po prostu na funkcjonalnej stronie. Można ocalić tamta, można zrobić nową, bardziejelegancka, żeby zaraz wiadomo było jaki powazny ze mnie pan.
Pako - 25 Wrzeœśnia 2006, 16:44

Hmm.. to stara niech leży, gdzie leży na razie, jak masz dostęp do plików to skopiuj je sobie i tyle. Pokombinujemy nad nową. Napisz mi, jakie pomysły masz, a ja już się postaram coś z tego wykrzesać, na ile mi możliwości pozwolą :)
Ixolite - 25 Wrzeœśnia 2006, 19:14

Ajt, jestem, jestem, żyje, jutro będę dawał głos :P

Bez paniki, wspólnymi siłami damy radę!

Pako - 26 Wrzeœśnia 2006, 08:01

Znaczy ekipa w komplecie :mrgreen: Dogadamy dokładniej na priv.

Edit:
Ixolite - wbij do mnie na gg, 5291016 - sie dogadamy co i jak :)

Ixolite - 15 Października 2006, 14:59

Za łaskawym zezwoleniem Orbitowskiego, zaprezentować mogę taki trailerek powstającej strony:

http://ixolite.info/OS/sajt/

Jak ktoś się zastanawia czemu IE jest do DE, to polecam porównanie wyglądu strony w przeglądarce Internet Exploder i jakiejś normalnej, Firefox, Opera lub Mozilla. Na czysto linuksowych nie miałem jak przetestować, ale też powinno się poprawnie wyświetlać.

Ziemniak - 15 Października 2006, 15:31

Jak dla mnie bomba :mrgreen: Tylko ten tekst o niepolecaniu IE trochę mało widoczny :D
ale poza tym spoko. :bravo :bravo

Pako - 15 Października 2006, 15:50

Wypowiadać się ludziska, oceńcie to co mamy :)
Nexus - 15 Października 2006, 16:16

Logo to Twoje dzieło Ixolite? Bo jest świetne! :bravo
Poza tym jest ok. Bure kolory dobrze oddają to o czym pisze Orbitowski.
Logo rulez! (a co... też mogę być ziomalem :P )

Słowik - 15 Października 2006, 16:58

Bardzo mi się podoba. Logo rzeczywiście super.
Zastanawia mnie wielkość tej grafiki w tle. Jak będzie więcej newsów, to zjeżdżając niżej zostanie tylko brązowy kolorek ?

Pako - 15 Października 2006, 17:21

Tak. Jak będzie więcej newsów, czy dłuższy tekst, to tło zostanie w tyle, zostanie potem tylko brązowe tło, co zresztą widać na dole. Osobiście uważam, zę tak może być, la ejeśłi wy wolelibyście inaczej... można pokombinować ;) Kto wie, co się nam uda zrobić ;)

Aha.. całość grafiki na stronie jest autorstwa Ixolite, też podziwiam jego talent. Osobiście mam do grafiki dwie lewe stopy i zawsze zazdrościłem graficznie nieupośledzonym talentu. Max i Rodion mają z tego powodu u mnie szczególnie przechlapane ;) Za dobrzy są ;)

dareko - 15 Października 2006, 18:48

No chlopaki, postaraliscie sie. Logo jest bomba, ogolnie cala stronka jest swietna :)
Anonymous - 15 Października 2006, 19:07

Wygląda fajosko. :)
gorat - 15 Października 2006, 19:25

Różnicę między IE a FF zauważam, choć niezbyt jednoznaczną - na FF myślałem już, że strona w ogóle się nie załaduje do końca (!). Mam też zastrzeżenie do przezroczystości - raczej utrudnia czytanie. Tekst jest też za mocny, za ciemny. Reszta dobra - szczególnie logo pierwszorzędne :P
Ixi, jakbym potrzebował grafika to możesz...? ;)

Anonymous - 15 Października 2006, 19:43

Jak dla mnie bomba. Tylko tekst trochę za ciemny na tym ciemnym tle. Szybko się ładuje, ale tam nie ma jeszcze żadnych danych, sam szkielet, poczekamy co będzie dalej.
Agi - 16 Października 2006, 13:50

a ja jestem matołek z IE :wink:
Strona otwiera się bez zarzutu. Grafika świetna :bravo
Litery mogłyby być delikatniejsze, trochę przytłaczają. Ogólnie ok.

Romek P. - 16 Października 2006, 14:24

Ten layout będzie pasować do Orbita :)

Naszą stronkę też można chwalić lub ganić. Stoi tutaj, materiały są wszystkie, layout nieostateczny.

Partner forum