To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - Update forum.

NURS - 26 Marca 2006, 22:20

Lu napisał/a
Napisałam cholernie ładnego posta który miał być oficjalnym komentarzem Pyrkonu. Kliknęłam wyślij i tyle go widziano. Wrrrrr.....
Wiem że zmiany są trudne i mam nadzieję że to przejściowe....

Data: nie podoba mi się dzisiaj i wczoraj zamiast daty.

Lu, ja profilaktycznie dłuższe posty zaznaczam i kopiuję do pamięci, polecam te metode anty tepsowską. prymitywna, ale skuteczna.

gorat - 26 Marca 2006, 22:22

Lu napisał/a
Napisałam cholernie ładnego posta który miał być oficjalnym komentarzem Pyrkonu. Kliknęłam wyślij i tyle go widziano. Wrrrrr.....
Wiem że zmiany są trudne i mam nadzieję że to przejściowe....

Można też próbować z wracaniem do strony (back/forward), z której się wysyłało. Czasem utrzyma.

Album zdrowy i krzepki. To mnie zmęczenie bierze.

NURS - 26 Marca 2006, 22:31

Nie trzyma, sprawdzalem wiele razy.
gorat - 26 Marca 2006, 22:34

I na co jest blokada zapisywania stron?
Logan - 26 Marca 2006, 22:39

Gdzie? Co? Jak?
gorat - 26 Marca 2006, 22:43

Logan napisał/a
Gdzie? Co? Jak?

To pewnie do mnie: spróbuj zapisać stronę lub podejrzeć źródło. Brak reakcji.

Logan - 26 Marca 2006, 22:46

gorat napisał/a
Logan napisał/a
Gdzie? Co? Jak?

To pewnie do mnie: spróbuj zapisać stronę lub podejrzeć źródło. Brak reakcji.

W Firefoxie zapisywanie stron działa, tak samo podgląd źródła. Sprawdzałem przed chwilką, po Twoim poście.

gorat - 26 Marca 2006, 22:48

To sprawdź na IE.
Choć... może to spisek Lisów®?

Logan - 26 Marca 2006, 22:50

Cytat
To sprawdź na IE.
Choć... może to spisek Lisów®?

Nie używam IE. Przed złym bronię się jak mogę. Wystarczy, że używam winzgrozy...

gorat - 26 Marca 2006, 22:55

Logan napisał/a
Nie używam IE. Przed złym bronię się jak mogę. Wystarczy, że używam winzgrozy...

Mówiłem - spisek.
JWL

NURS - 26 Marca 2006, 23:10

zegar chyba jest niekumaty. dzisiaj jest wczoraj.
gorat - 26 Marca 2006, 23:16

Errr... u mnie chyba dobrze. Twój post jest 23:10 nieokreślonej daty (napisane Dzisiaj ).
Logan - 26 Marca 2006, 23:19

Cytat
zegar chyba jest niekumaty. dzisiaj jest wczoraj.

A przestawiłeś sobie datę w profilu? Sprawdź strefę czasową. Zmiana czasu była.

NURS - 26 Marca 2006, 23:41

A sorry, byłem w Afryce Południowej :-)
elam - 27 Marca 2006, 00:59

u mnie wczesniej, kiedy forum zawieszalo sie na wysylaniu posta, albo przepadal, albo wysylal sie 2 razy, gdy naciskalam "odswiez". teraz jakby chodzilo troche lepiej...

no i nie przejrzalam jeszcze calego forum, ale jak na razie, zmiany mi sie podobaja. jest bardziej przejrzyscie. fajnie. jakby jeszcze w tlo zamiast bladego kosmicznego seledynu wrzucic jakis fantastyczny fiolet czy blekit, bylby hicior:)
ale i tak jest ok, jak jest. imho

Czarny - 27 Marca 2006, 11:05

Wlazłem (po wielu trudach zresztą) i jest do bani. Forum nie mieści się w ekranie (to samo co u Romka) używam liska. Brak danych o postach nieprzeczytanych. Jak włażę na posty od ostatniej wizyty to każdy nieprzeczytany wątek wysyła mnie na pierwszy post a nie na pierwszy nieprzeczytany. Zresztą w poście nie mam znacznika, że nieprzeczytany. Zielona gęba jest, ale teraz jest żółta. Poza tym chodzi BAAAARDZO wolno. PRECZ ZE ZMIANAMI :evil:
elam - 27 Marca 2006, 11:12

a ja mam informacje o nieprzeczytanych postach ! i o nazwie tematu, w ktorym byl ostatni post, a to mi sie akurat bardzo podoba, (wczesniej bylo tylko, kiedy sie nie logowalam)
i chodzi lepiej, niz poprzednio!
i miesci sie!
i w ogole, jest lepiej, co widac - jestem teraz WSZEDZIE... :)

Godzilla - 27 Marca 2006, 11:37

Ja stwierdzam co następuje:
* strona nie mieści mi się w oknie (rozdz. 800x600, Internet Explorer 6.0)
* jest rozróżnienie na posty nieprzeczytane i posty od ostatniej wizyty, ale zmieniła się filozofia tych pierwszych w sposób, który mi nie odpowiada. Chciałabym aby były odnośniki do postów, których nie przeczytałam wcześniej, niż w czasie ostatniej wizyty. Chciałabym, aby w postach od ostatniej wizyty był odnośnik do nieprzeczytanych postów, i żebym nie musiała ich pracowicie odszukiwać gmerając na ślepo po stronach. Posty, które pojawiają się na bieżąco, i tak sobie sama znajdę.
To na razie tyle, jak jeszcze coś zauważę to dam znać.

elam - 27 Marca 2006, 11:51

stwierdzam: cytowanie nie dziala.
no, nic nie moze byc doskonale od razu :)

Czarny - 27 Marca 2006, 11:57

Nieprzeczytane posty już są, szybkość też się poprawiła, ale rozmiar forum nadal za wielki (przy rozdzielczości 800x600)
Rafał - 27 Marca 2006, 12:11

Kurna, próba komentarza. Jak napisałem coś większego to poszło w p......zdu. Musiałem się od nowa logować. Ciekawe czy teraz zapisze.
PS. Już działa, ale niesmak pozostał... :wink:

Godzilla - 27 Marca 2006, 12:34

Loganie, wszystko inne to dla mnie szczegóły i kosmetyka, ale naprawdę przydałoby się widzieć posty nieprzeczytane w ogóle, a nie tylko od ostatniej wizyty, a wcześniej czarna dziura. Niektóre tematy zostawiam sobie celowo do doczytania w dogodnym momencie, a rozwijają się burzliwie. Potem rób tu człowieku dochodzenie, od którego momentu nie czytałam postów.

Proszę! PLIIIIIZ!

NURS - 27 Marca 2006, 12:37

Odrobinkę cierpliwości proszę. Update był konieczny. dostosujemy wszystko po kolei. Zgłaszajcie tylko problemy.
Logan - 27 Marca 2006, 12:45

Cytat
Loganie, wszystko inne to dla mnie szczegóły i kosmetyka, ale naprawdę przydałoby się widzieć posty nieprzeczytane w ogóle, a nie tylko od ostatniej wizyty, a wcześniej czarna dziura. Niektóre tematy zostawiam sobie celowo do doczytania w dogodnym momencie, a rozwijają się burzliwie. Potem rób tu człowieku dochodzenie, od którego momentu nie czytałam postów.

Proszę! PLIIIIIZ!

Przy aktualizacji forum wyczyściła się historia nieczytanych postów. Na to rady nie ma. W prawym górnym rogu od zawsze były dwa linki - "nieczytane od ostatniej wizyty" i "nieczytane".

Godzilla - 27 Marca 2006, 12:49

Uff, to mi ulżyło. Bo zgłupiałam i nie wiedziałam o co chodzi.
Logan - 27 Marca 2006, 12:55

Jeżeli chodzi o rozjeżdżanie się forum na rozdzielczościach 800x600. Forum jest tak skonfigurowane, że nie ma stałej szerokości i automatycznie dostosowuje się do szerokości monitora. Sprawdzałem to na 3 różnych komputerach i 5 różnych przeglądarkach i nie zauważyłem występowania tego problemu.
Czarny - 27 Marca 2006, 12:55

Wydaje mi się, że problem szerokości forum pochodzi od nagłówka, a dokładniej od wiersza: 'Profil - Nie masz wiadomości - Wyloguj(nick) - Album. Gdyby rozbić to na dwa wiersze, to może by się uspokoiło. Albo zmniejszyć nieco grafę z odnośnikiem na stronę SF
Logan - 27 Marca 2006, 12:57

Cytat
Wydaje mi się, że problem szerokości forum pochodzi od nagłówka, a dokładniej od wiersza: 'Profil - Nie masz wiadomości - Wyloguj(nick) - Album. Gdyby rozbić to na dwa wiersze, to może by się uspokoiło. Albo zmniejszyć nieco grafę z odnośnikiem na stronę SF

Zmniejszę trochę logo, zobaczymy jak to poskutkuje.

Logan - 27 Marca 2006, 13:06

Logo zmniejszyłem, ale wygląda teraz ono bardzo paskudnie...
Czarny - 27 Marca 2006, 13:09

Posty się mieszczą, ale słowo "Album" jest na pasku przewijania

Partner forum