To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Labirynt szortów - głosowanie do 28.02

baranek - 15 Lutego 2010, 13:42

shenra napisał/a
A szorta możesz bronić, czemu nie.

można? naprawdę?
to ja chciałem slowo o "Wyprawie".
Delfino, khamenei, coście tacy dosłowni. przecież to klasyczny opowieść o labiryncie. do mnie przemówiła. stoję w wejściu do tego labiryntu i zastanawiam się: wchodzić, nie wchodzić?

terebka - 15 Lutego 2010, 13:43

shenra głosowałaś? ;P:
shenra - 15 Lutego 2010, 13:45

terebka, jeszcze nie :wink: Mam ze trzech faworytów, ale na razie Chomik chomikuje głosy :wink:
khamenei - 15 Lutego 2010, 13:47

baranek napisał/a
Delfino, khamenei, coście tacy dosłowni. przecież to klasyczny opowieść o labiryncie. do mnie przemówiła. stoję w wejściu do tego labiryntu i zastanawiam się: wchodzić, nie wchodzić?

Nie do końca rozumiem, co masz na myśli. Ja tego jakoś tak nie postrzegam. Widzę tu jedynie architektoniczny labirynt, widziane z góry łącza (drogi, kanały, jakieś -strady??), pokrywające zresztą całą Polskę. Mówisz, że zastanawiasz się, czy wejść, czy nie. Co masz na myśli? Te wirtuale?

Edit: pierdy

baranek - 15 Lutego 2010, 14:16

khamenei, zaczynam pisać, opowiadania i takie tam, zaczyna mi wychodzić. ale im więcej słucham i czytam o relacjach autor-wydawca, a nawet autor-autor, tym mniej mi się chce pisać. straszny kryzys motywacyjny przeżywałem ostatnio. może to moja nadinterpretacja, ale tak właśnie odczytałem tego szorta. początkujący autor na tzw. rynku wydawniczym, zakrętasy, ślepe uliczki, pułapki. no tak to odebrałem.
khamenei - 15 Lutego 2010, 14:20

A widzisz, dopiero teraz zrozumiałem, o co ci chodziło. Ciekaw jestem, czy to autor miał na myśli, czy też nadinterpretujesz. O ile nie zapomnę, spytam autora za 2 tygodnie.
baranek - 15 Lutego 2010, 14:40

myślę, że skoro my zdobyliśmy się na komentarze, autor odpłaci nam tym samym. :D

e: ja bym się nawet nie obraził, gdyby na PW coś skrobnął. w końcu dwa tygodnie to kupa czasu. długo trza czekać.

Delfino - 15 Lutego 2010, 15:37

Hm rzeczywiście, tak to można interpretować. Ale w sumie pod labirynt w ten sposób można wszystko podciągnąć :)
baranek - 15 Lutego 2010, 16:01

a przy odpowiednio rozbudowanej interpretacji sam utwór staje się zbyteczny. wystarczy sama interpretacja. :D
co ci mam powiedzieć, tak to odebrałem. autor pięknie mi trafił w emocje.

marekz - 15 Lutego 2010, 18:58

U mnie na miejscu pierwszym Zabawa a na miejscu drugim Strażnik.

Jako że między drugą a trzecią pozycją znalazło się sporo pustego miejsca, uznałem że punkty będą tylko dla dwóch pierwszych szortów.

shenra - 15 Lutego 2010, 19:31

marekz, dzięki za głosy :D

A teraz ponieważ prosicie, dostałam pw od wzywanego autora, więc pozwalam sobie wkleić w posta kilka słów od niego :wink:

Oto one:

W tym miejscu znajdowała się odpowiedź na pytanie baranka dotyczące szorta Wyprawa. Ponieważ zainteresowane osoby juz ją przeczytały, post został skasowany, aby nie zakłócać przebiegu głosowania.

Koniec cytatu :mrgreen:

Edit: Kasacja powyższa. :D Na prośbę autora.

baranek - 15 Lutego 2010, 20:26

no. i to jest Autor, który szanuje czytelników. dzięki.
dzejes - 15 Lutego 2010, 21:02

No super, a reszta Autorów też może wysłać takie postscriptum? :roll:
baranek - 15 Lutego 2010, 21:05

dzejes, ten konkretny autor został poproszony o zabranie głosu.
dzejes - 15 Lutego 2010, 21:06

To może po sprawiedliwości poproś wszystkich?
shenra - 15 Lutego 2010, 21:08

Może nie, bo potem będzie, że spamuję niemiłosiernie :mrgreen:
Chal-Chenet - 15 Lutego 2010, 21:08

Według mnie takie komentarze powinny mieć miejsce po zakończeniu edycji.
Matrim - 15 Lutego 2010, 21:08

To mógłby być dobry sposób na wyjaśnianie nieścisłości na bieżąco. Kolejni głosujący mogliby się nimi kierować przy własnej ocenie. Lub nie ;)

A konkurencji zadawałoby się upierdliwe pytania, żeby się tłumaczyć musieli ;)

baranek - 15 Lutego 2010, 21:10

ale co do pozostałych szortów nie pojawiły się [przynajmniej na razie] wątpliwości interpretacyjne. a jeśli nawet pojawiły się, to nie zaowocowały dyskusją na forum.
shenra - 15 Lutego 2010, 21:11

Nie wydaje mi się. Ocena przecież opiera się na własnej interpretacji, a jak będziesz wiedział co autor miał na myśli, to tylko sprawdzisz, czy Ty też tak myślałeś. Czasem korci, żeby coś powiedzieć, ale taka domena konkursu, że czytasz komentarze i czasem za głowę się łapiesz :wink: A teraz sruuu grzecznie do głosowania. 8)
dzejes - 15 Lutego 2010, 21:13

Zgadzam się z Chalem. Do tej pory tekst wrzucony miał się bronić sam. Po zakończeniu głosowania był czas na rozwiewanie niejasności i wyjaśnianie co Autor miał na myśli. Nie spodobało mi się takie dodawanie i wyjaśnianie zaraz na początku ankiety po prostu.
Matrim - 15 Lutego 2010, 21:18

I stąd właśnie moje stwierdzenie o podpuszczaniu autorów do tłumaczeń - nie ma po co psuć atmosfery, skoro w szortach dopiero co skończyła się dyskusja o głosach NN.
baranek - 15 Lutego 2010, 21:20

sorki, nie chciałem, żeby zadyma jakaś z tego wyszła. po prostu byłem ciekaw.
ketyow - 15 Lutego 2010, 21:29

Podpisuję się pod słowami Chala, dzejesa. Nie rozumiem, czemu jeden autor może się wytłumaczyć a inni nie.
shenra - 15 Lutego 2010, 21:32

Kto mówił, że nie mogą? ;P: Moi drodzy styknie już tych dywagacji, interpretujcie samodzielnie :wink:
baranek - 15 Lutego 2010, 21:40

shenra, przepraszam, że ci tu takiego bałaganu narobiłem. bo to przeze mnie. już się zamykam. odezwę się po zakończeniu edycji.
shenra - 15 Lutego 2010, 21:41

baranek, nic się nie podziało. Liście pozamiatane, trawa przystrzyżona - szortokwiatki mogą dalej ładnie rosnąć :wink:
Lynx - 15 Lutego 2010, 21:47

Przeczytałam. Pomyślę. :)
Martva - 15 Lutego 2010, 22:27

Chal-Chenet napisał/a
Według mnie takie komentarze powinny mieć miejsce po zakończeniu edycji.

AŻ takie komentarze. jak jest taka mała wątpliwość, to wystarczyłoby ewentualnie 'x dobrze kombinuje' czy coś takiego :)

jewgienij - 15 Lutego 2010, 22:44

dzejes napisał/a
Zgadzam się z Chalem. Do tej pory tekst wrzucony miał się bronić sam. Po zakończeniu głosowania był czas na rozwiewanie niejasności i wyjaśnianie co Autor miał na myśli. Nie spodobało mi się takie dodawanie i wyjaśnianie zaraz na początku ankiety po prostu.

Nie było to zbyt fortunne. Można coś przetłumaczyć na privie zainteresowanej osobie, co już zagłosowała, ale nie od razu wszystkim w oczy zamiarami, motywacjami i innymi szczegółami, bo to nie czas po temu. Mleko się rozlało, nie ma co płakać, tylko trzeba pilnować, żeby do wszystkich szortów nie dołączyły teraz interpretacje i instrukcje obsługi.

Partner forum