Spodenki - SZORTY - Może być tylko jeden/jedna - głosowanie do 8 VI
Fidel-F2 - 2 Czerwca 2008, 09:45
polifonia?
Stormbringer - 2 Czerwca 2008, 09:59
Kanał lewy, kanał prawy. Ale fakt, ktoś mógłby się jeszcze dorzucić.
Adanedhel - 2 Czerwca 2008, 11:00
Spokojnie, jeszcze tydzień prawie, jak zwykle sporo osób pod koniec się obudzi.
Stormbringer - 2 Czerwca 2008, 15:35
Zatem mamy ciszę przed burzą. Cierpliwość mode on.
ihan - 2 Czerwca 2008, 20:00
dzejes napisał/a | Gło-sy! Gło-sy! Więcej gło-sów! |
Aha, a potem gustowne wdzianko z długimi rękawami wiązane na pleckach.
mad - 2 Czerwca 2008, 21:20
Najwyższy czas zagłosować!
A więc tak:
- Następca - nie dla mnie. Mam poważne podejrzenie o niezamierzony błąd ortograficzny - i to dosyć poważny.
- Czwarty - sympatyczne, ciekawe, z szansami na punkt.
- Ocalenie - niby świetne, jednak odnajduję się w tej mniejszości, która przewidziała zakończenie. Sam również czasami pisuję szorty i orientuję się co nieco, jak zaskoczyć czytelnika. Tylko, czy o to naprawdę w literaturze chodzi?
- Urodziny - autor chyba zwariował. Napisał paręset znaków tylko po to, by nie wyjaśnić, o co mu chodziło. Jako przedstawiciel związku zawodowego czytelników domagam się jasnych, ale nieprzewidywalnych zakończeń, a nie takich niejasności, jak w "Urodzinach" właśnie.
- Może być tylko jeden - o! to miało swój klimat, wstępnie kupuję!
- Młodszy brat - Tak, to tekst dla mnie. Ktoś podejrzewał nawet mnie o autorstwo. Z bólem serca muszę przyznać po raz drugi: to nie ja. Ale głos ode mnie raczej pewny!
- To nie pomyłka - szorcik nie dla mnie. Wcale nie oceniam negatywnie, stwierdzam tylko fakt.
- Jonny - Hm, niby wszystko ok., ale po liderze można się spodziewać czagoś więcej. Pewnie ten szort wygra, jestem w stanie pogratulować autorowi/autorce, ale pachnie mi to jednak schematem...
Po zastanowieniu się punkty idą na szorty: Młodszy brat i Może być tylko jeden!
savikol - 4 Czerwca 2008, 08:05
Wiele to w punktacji nie zmieni, ale daję punkty Następcy i Ocaleniu.
mBiko - 4 Czerwca 2008, 09:03
Ocalenie i Jonny.
Gwynhwar - 4 Czerwca 2008, 09:12
Ocalenie
Andrenikus - 5 Czerwca 2008, 09:16
Następca:
Takie sobie, miejscami niejasne. Czytałem a głowę wcisnęło mi między barki, eee, to znaczy wszystko takie piękne, błyszczące, ech, tylko te węgorze - co one tam robiły?
Czwarty:
Przylepiło sie do mnie, poczułem zaduch taksówki, zmęczyłem sie w biegu i kręciłem kierownicą. Niestety: ostatnie zdanie - po nim przestałem się uśmiechać.
Ocalenie:
Atmosfera fajna, mimo, jak sie domyślam, małej ilości tlenu:). Mnie tam końcówka zaskoczyła, trochę.
Urodziny:
NUMERO UNO i punkt. Zakręcone skutecznie acz łagodnie. Ciekawe zakończenie - dreszczyk maleńki przebiegł mi po ręce (prawej).
Może być tylko jeden :
Przypomniał mi się film z Michaelem J. Fox'em, szalony naukowiec, dziwne teorie... ok generalnie.
Młodszy brat:
NUMERO DUE - i punkt. Wiele światów, jeden ... brat Trochę pachnie herezją:)
To nie pomyłka:
Chaos, dużo niedopowiedzeń, dziwne.
Jonny:
Byłby trzeci punkt, pomysł świetny, ciekawa narracja. Może przeczytam kiedyś dłuższą wersję?
Ramzes - 5 Czerwca 2008, 18:29
Bez dwóch zdań "Ocalenie". Zaskoczenie totalne, perfekcja w każdym calu. Zagłosowałbym też na "Jonnego", ale zdecydowanie wolałbym, aby jeszcze "Ocalenie" powalczyło o mistrza zatem nie mogę wspierać rywala mojego faworyta, sorry. Ponieważ nie chcę marnować drugiego głosu, musiałem dokonać przeglądu maruderów i wypadło na "Urodziny". Niedopowiedzenia też mają swój urok, byle nie za często
Chal-Chenet - 7 Czerwca 2008, 21:18
Jutro koniec, a tu tylko 28 głosowań? Gdzie się podziały frekwencje rzędu 50 osób głosujących? Opuszczacie się, drodzy współforumowicze...
mad - 7 Czerwca 2008, 21:45
Opuszczają się albo na EURO pojechali
Chal-Chenet - 7 Czerwca 2008, 22:00
Hehe, kto wie?
Ale tak serio, jeszcze chociaż dwa głosy by się przydały, lepiej niż "28" wygląda cyfra "30".
Dawać, dawać!!!
gorat - 7 Czerwca 2008, 22:31
Pierwszy raz słyszę o cyfrze "30", tego jeszcze nie przerabiali (najwyżej szesnastkowy system był).
Selithira - 7 Czerwca 2008, 22:45
No to liczba, czepiasz się A w ogóle to popieram, głosować, głosować, kto będzie trzydziesty?
Chal-Chenet - 7 Czerwca 2008, 22:45
Dobra, walnąłem byka, chodzi o liczbę. Ale o co chodzi, wiadomo.
mad - 7 Czerwca 2008, 22:49
gorat, zamiast mędrkować, mógłbyś zagłosować!
Witchma - 7 Czerwca 2008, 22:50
Proponuję promocję:
Dla każdego z różowym S na piersi do jednego głosu drugi gratis
gorat - 7 Czerwca 2008, 23:01
Słyszycie? Wszyscy mają różowe eSy na piersiach! Trzeba łapać promocje!
Tomcich - 8 Czerwca 2008, 11:54
Chal-Chenet napisał/a | Gdzie się podziały frekwencje rzędu 50 osób głosujących? |
Nigdy nie było, max jaki osiągnęliśmy to 44 głosujących. Ostatnie dwie edycje miały po 34 głosujących, a więc chyba nie jest źle. Po prostu ciepło rozleniwia "czytaczy".
Selithira napisał/a | kto będzie trzydziesty? |
Oto przybywa na blaszanym rumaku kolejny głosujący
Choć wiele raczej nie zmienię, bo głosy idą na Ocalenie i Jonny
Następca - Nie powiem parę razy się uśmiechnąłem, ale to chyba efekt niezamierzony przez autora.
autor napisał/a | ... ręce płonęły spuszczone wzdłuż ramion. |
To musiało boleć , a może fireballe puszczał , chyba, że to wynik samozapłonu? Sorry to moja wyobraźnia podpowiada mi takie obrazy
autor napisał/a | Zagotował się pokład, zakipiał krzykiem komend, lin i kabestanów. |
Nie słyszałem jeszcze krzyczących lin i kabestanów Hmm, tego nawet moja wyobraźnia mi nie podpowiada.
Czwarty - Hmm, jakiś klimat w tym jest, ale nie mój.
Ocalenie - , cóż więcej powiedzieć - najlepszy tekst w tym zestawie. I w dodatku hard sf.
Urodziny - sorry, nie żabka. Na miejscu bohatera, to gościa za szmaty i spuściłbym ze schodów.
Może być tylko jeden - Hmm, znowu => sorry, nie żabka. Niby podróże w czasie, niby paradoks, ale???
Młodszy Brat - w przeciwieństwie do niektórych lubię zabawy z tematyką biblijną.
Ale tym razem czegoś zabrakło, z tego pomysłu można było coś więcej wycisnąć.
To nie pomyłka Hmm, i ponownie => sorry, nie żabka. A w dodatku pomieszanie czasów utrudnia odbiór tekstu.
autor napisał/a | jeden funkcjonariusz wysiada, drugi pobiera dane fotometryczne i sprawdza w bazie - aż gwizdnął z wrażenia. |
Przydałoby się w tym więcej konsekwencji.
Jonny - Jak dla mnie drugi tekst tej edycji. Wszystko jasne i z humorem.
Dziękuję za uwagę i easy rider z Wami.
Virgo C. - 8 Czerwca 2008, 13:30
Następca - Przeczytałem dwa razy, nadal nie do końca chyba rozumiem o co chodzi...
Czwarty - Ciekawie napisane, jednak do zdobycia puntku nieco za mało.
Ocalenie - Punkt. Przyjemnie się czytało, pomysł niezły, wykonanie jeszcze lepsze.
Urodziny - Znów, przeczytałem i chyba nie do końca zrozumiałem w czym rzecz...
Może być tylko jeden - Musiałem sprawdzić o czym to było, mimo że przeczytałem tekst nie dalej jak 5 minut temu. A gorzej tekst literacki się chyba zaprezentować nie może.
Młodszy brat - Że niedawno na łamach SF było kilka utrzymanych w podobnej tematyce szortów to tekst bardziej mnie znużył niż zaciekawił.
To nie pomyłka - Nic, zero, null. Przeczytałem, zrozumiałem, nie ruszyło mnie ani trochę.
Jonny - Punkt - już chociażby za puentę
Chal-Chenet - 8 Czerwca 2008, 14:45
Tomcich napisał/a | max jaki osiągnęliśmy to 44 głosujących |
A byłem przekonany, że raz była pięćdziesiątka... Nic to, może kiedyś się uda...
Agi - 8 Czerwca 2008, 15:17
Jonny i Ocalenie
Słowik - 8 Czerwca 2008, 15:34
Nie było tak strasznie, prawda?
W kolejnej edycji szortów (za) udział wzięli:
gorat - niestety bez punktu, za To nie pomyłka.
Ixolite - 2 punkty, za Może być tylko jeden.
mad oraz Chal-Chenet - po 3 punkty, odpowiednio za Urodziny i Młodszego Brata.
czterdziescidwa - 5 punktów, za Następcę.
A teraz pierwsza trójka.
III miejsce - dzejes, za Czwartego.
II miejsce - Stormbringer, za Ocalenie.
I miejsce - Adanedhel, za Jonnego.
Wielkie brawa dla wszystkich
Dziękuję za wszystkie nadesłane teksty oraz głosy.
Adanedhel, w Twoje ręce
EDIT: edycja Chala.
Martva - 8 Czerwca 2008, 15:42
Gratulacje dla wszystkich
Witchma - 8 Czerwca 2008, 16:00
Adanedhel, gratulacje
dla pozostałych
już się nie mogę doczekać nowego tematu
Adanedhel - 8 Czerwca 2008, 16:07
No, to nieskromnie powiem, że mam 2/2 i 100% skuteczności I to bez względu na to, że niby sztampa
Stormbringer - 8 Czerwca 2008, 16:08
To ja dziękuję organizatorowi, pozostałym "szorciarzom" oraz wszystkim głosującym i komentującym. Frajda była. No i gratulacje dla zwycięzcy, który dzielnie przede mną uciekał.
Stargazer - 8 Czerwca 2008, 16:16
Adanedhel, gratuluje ;Stormbringer, napisze to jeszcze raz - zdecydowanie jeden z najlepszych dla mnie szortów ostatnich 4-5 edycji (bo od tylu je śledze).
|
|
|