Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Lynx - 2 Marca 2016, 20:48
Ona pyta: czy to drzewo jest zielone?
Otrzymuje odpowiedź: tak, to drzewo jest zielone.
Ona: Ale czy jesteś pewna, że to drzewo jest zielone?
Odp: Jestem pewna, potwierdziły to niezależne badania i inni ludzie.
Ona: Ale wiesz, ja nie mam pewności, że to drzewo jest zielone. Czy ono na pewno jest zielone?
Po którejś serii tego typu rozmów dostałam tzw. ku... wicy ciężkiej.
thinspoon - 2 Marca 2016, 22:47
Lynx napisał/a | Ona pyta: czy to drzewo jest zielone?
Otrzymuje odpowiedź: tak, to drzewo jest zielone.
Ona: Ale czy jesteś pewna, że to drzewo jest zielone?
Odp: Jestem pewna, potwierdziły to niezależne badania i inni ludzie.
Ona: Ale wiesz, ja nie mam pewności, że to drzewo jest zielone. Czy ono na pewno jest zielone?
Po którejś serii tego typu rozmów dostałam tzw. ku... wicy ciężkiej. |
Czyli nie jesteś pewna?
ihan - 6 Marca 2016, 17:50
Gdzie są tegoroczne Kroki w nieznane????
Silaqui - 6 Marca 2016, 18:02
ihan napisał/a | Gdzie są tegoroczne Kroki w nieznane???? |
Nie ma i na razie nie będzie
nureczka - 6 Marca 2016, 18:28
Silaqui napisał/a | Nie ma i na razie nie będzie |
Możesz rozwinąć myśl?
Silaqui - 7 Marca 2016, 07:32
Ciężko napisać coś więcej na ten temat, bo i sam Sedeńko milczy jak zaklęty: powodów nie znam, natomiast na blogu Wojtka komuś udało się pociągnąć go za język na tyle skutecznie, by ten przyznał że seria jest na razie zawieszona :/
Lynx - 10 Marca 2016, 17:48
thinspoon, ja jestem pewna. "Ona" nie. Rzecz w tym, że rozmowa w temacie jest prowadzona od kilku miesięcy, i owa "Ona", pomimo wszelkich dowodów, nadal ma wątpliwości. Taki los.
A w temacie: jeden taki, który robi pod górkę i trochę za dużo prowokuje. Wczoraj ostro podniósł mi ciśnienie.
ihan - 15 Marca 2016, 23:36
Dałam się namówić. I od dwóch dni jestem wściekła, bo wypada jednak nie iść w dżinsach, sztruksowej koszuli i traperach. Moja wina, bo wiedziałam, że będę wściekła, bo nienawidzę się elegancko ubierać, cokolwiek by to znaczyło. Nie-na-wi-dzę. No nic, że posiadam jedną parę butów na tę porę roku i są to trapery, przynajmniej może ten element stroju utrzyma mnie przy zdrowych zmysłach. Wrrrrrrrr, ależ jestem zła. Wrrrrr. Jestem zła i głupia, bo wiedziałam, że tak będzie. Wrrrrr.
thinspoon - 16 Marca 2016, 10:49
ihan napisał/a | Dałam się namówić. I od dwóch dni jestem wściekła, bo wypada jednak nie iść w dżinsach, sztruksowej koszuli i traperach. Moja wina, bo wiedziałam, że będę wściekła, bo nienawidzę się elegancko ubierać, cokolwiek by to znaczyło. Nie-na-wi-dzę. No nic, że posiadam jedną parę butów na tę porę roku i są to trapery, przynajmniej może ten element stroju utrzyma mnie przy zdrowych zmysłach. Wrrrrrrrr, ależ jestem zła. Wrrrrr. Jestem zła i głupia, bo wiedziałam, że tak będzie. Wrrrrr. |
Dzięki, nie miałem pomysłu na dzisiejszy wieczór. I patrz, wiosna, jak na zamówienie.
charande - 16 Marca 2016, 11:05
ihan, siostro, jak ja Cię dobrze rozumiem
Kilka lat temu nauczyłam się, że kombinacja: nowe czarne dżinsy (lub inne czarne spodnie niekostiumowe), czarna bluzka, żakiet i ew. dobrana kolorem apaszka ujdzie jako zestaw elegancki w wielu sytuacjach. Była to rewolucja w myśleniu i duża ulga.
Martva - 11 Kwietnia 2016, 17:53
Ludzie... nadużywający... wielokropków... W losowych... miejscach. No nie wiem... jak to inaczej... wytłumaczyć. Strasznie utrudnia... czytanie...
bio - 11 Kwietnia 2016, 19:36
Szczególnie alfabetem Braille'a.
Anonymous - 11 Kwietnia 2016, 23:18
Co do breille"a, to swojego czasu wpadłem na pomysł by wykonać wersję pirotechniczną.. co by niewidomi mogli czytać książki wojenne z większym realizmem. Pirotechniczny breille! Czyż to nie genialne?! Spocone palce zdzierające cienką woskową błonkę z drobinek sodu..
bio - 11 Kwietnia 2016, 23:25
Nie popisuj się. Wymyśliłeś to na poczekaniu.
Martva - 14 Kwietnia 2016, 21:03
Czuję się jakby coś mi się zalęgło w łokciu i właśnie wygryzało korytarz, aua.
bio - 14 Kwietnia 2016, 21:16
Łokieć tenisistki? A kubek z herbatą możesz podnieść od się nie na się?
Luc du Lac - 14 Kwietnia 2016, 22:16
Zmiażdżone korzonki dają o sobie znać....
Nie znam dnia, ni godziny. ..
ketyow - 14 Kwietnia 2016, 22:18
bio napisał/a | Łokieć tenisistki? |
Ja mam coś podobnego od miesiąca, tyle że da się wytrzymać i liczyłem, że przejdzie. Ale u mnie boli przy obracaniu dłoni, między kością łokciową a nadgarstkiem. Cholerstwo, wyczytałem że to prawdopodobnie (w moim przypadku) od w(y)kręcania śrubek Chyba pójdę prywatnie, konsultacja 120 zł, ciekawe ile leczenie.
Martva - 14 Kwietnia 2016, 22:27
Wszystko mogę, ale boli, czuję jakby mi się tam wiło jakieś zwierzątko. Może na deszcz, może od marznięcia w Stalowej na przystanku, może od pompek, cholera wie.
bio - 14 Kwietnia 2016, 23:12
Marta to może być Obcy w Tobie. Poczekaj. Jak po tygodniu nie zniknie zaczniesz się martwić.
Ketyow. Jeśli to to, to - laser i jonoforeza z diclofenakiem( Voltaren ) w ampułkach. Dziesięć zabiegów na ogół starcza. Obniż koszta konsultacyjne. W mojej mieścinie oba zabiegi to koszt około 3 dychy za seans. Zatem licz 10 x tyle. Warto się wbić na NFZ. Będziesz miał za fryko. Kwestia czasu. Twój wybór. Ampułki to groszowe koszta.
Luc du Lac - 14 Kwietnia 2016, 23:16
Choroba zawodowa śrub-okręt-owego
bio - 14 Kwietnia 2016, 23:37
Luc, nie pomagasz.
Luc du Lac - 14 Kwietnia 2016, 23:37
Cierpię
bio - 14 Kwietnia 2016, 23:43
Nie maż się. Powiedz - kiepsko się czuję. To mija.
ketyow - 15 Kwietnia 2016, 09:18
bio, czyli można iść do zwyczajnego ortopedy? Myślałem o tym, http://handproject.pl/ bo to ponoć specjaliści od chirurgii ręki, a wczoraj się naczytałem o lekarzach-przygłupach, którzy podobne schorzenia do moich próbują leczyć np. zastrzykami sterydowymi, podczas gdy ja nie mam ani stanu zapalnego, ani opuchlizny, ani ograniczonego ruchu, a jedynie ból przy kręceniu ręką jak do wkręcania żarówki. Odczuwam to trochę jak nieustanne zakwasy, ale w większości pozycji ręki nie boli.
To ma jakąś profesjonalną nazwę? Bo brzmi chyba jak łokieć tenisisty tylko, że w nadgarstku
Agi - 15 Kwietnia 2016, 09:27
ketyow napisał/a | To ma jakąś profesjonalną nazwę? Bo brzmi chyba jak łokieć tenisisty tylko, że w nadgarstku |
Podejrzewam, że to zespół cieśni nadgarstka
Anonymous - 15 Kwietnia 2016, 09:42
Spox, mi wywija oba łokcie od kiedy kolega źle przywiązał linę i z 6 m rymsnąłem płasko na beton.. oba wywichnięte. Nastawiają po dwóch dniach jak zejdzie opuchlizna. Zabieg beżbolesny, przeprowadzony prywatnie z uwzg. Sztuki lekarskiej. Od tamtej pory słyszę komary z 2,5 m. Przypomina szelest liny. TRAAchhhh!
ketyow - 15 Kwietnia 2016, 09:59
Agi, no chyba właśnie nie, w zasadzie poza umiejscowieniem nic się nie zgadza. Teraz jestem tylko na etapie zastanawiania się czy warto przepłacać. Niby chodzi o zdrowie, ale może jednak nie doceniam tych przeciętnych ortopedów po tych paru opiniach w internecie.
Anonymous - 15 Kwietnia 2016, 10:14
Znam z grubsza konstrukcję waszych mózgów. Jesteście padnięci, leżycie na plaży i krą żą hidżabi. Statystycznie są tam niemolekularne jak Iran i isiiss. dTOJEST WASZ NOWYZAPALNIK. SPOX,.., U..,CZĘ siE ALabdskiego Skige do! Jak mawiają skandynawowie
ketyow - 15 Kwietnia 2016, 10:15
W mordę, Ambioryks?
|
|
|