To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

dalambert - 2 Lutego 2016, 12:02

Silaqui, + 1
Fidel-F2 - 2 Lutego 2016, 12:38

Zwisa mi to. To nawet nie jest sprawą drugorzędna a siedemnastorzędna.
Luc du Lac - 2 Lutego 2016, 13:18

Fidel-F2 napisał/a

+1,5

Adon - 3 Lutego 2016, 18:20

Polskie firmy mentalnie tkwiące ciągle w PRLu, jakby nie zależało im na sprzedaży i to w sektorze, gdzie prowizje liczy się w tysiącach. Za co te prowizje, ja się pytam, skoro szanownemu państwu się zwyczajnie nie chce pracować?
Luc du Lac - 3 Lutego 2016, 20:51

Adon napisał/a
Polskie firmy mentalnie tkwiące ciągle w PRLu, jakby nie zależało im na sprzedaży i to w sektorze, gdzie prowizje liczy się w tysiącach. Za co te prowizje, ja się pytam, skoro szanownemu państwu się zwyczajnie nie chce pracować?

Ale że co masz konkretnie na myśli?

Adon - 3 Lutego 2016, 21:17

Nieruchomości. W jukeju starczy, że gdzieś wyrażę zainteresowanie i nieopatrznie podam nr telefonu lub adres email i będę ciągle zasypywany ofertami do wyboru do koloru. Dla polskich agencji odebrać telefon lub odpisać na email jest nie do ogarnięcia. Do tego wiele agencji każe mi kupować kota w worku - aby zobaczyć nieco więcej detali odnośnie konkretnej działki (np. nr. działki, żeby sobie sprawdzić plan zagospodarowania), każe mi od razu wpłacać procent jej wartości. Kogoś zdrowo porąbało.
Czy na forum ktoś zajmuje się pośrednictwem w handlu nieruchomościami?

Rafał - 4 Lutego 2016, 07:50

Adon napisał/a
Jeżeli jest to się narażę, ale bardziej zadufanej w sobie i niekompetentnej zarazem branży nigdy nie spotkałem i chyba się nie zanosi. Totalna nieznajomość przedmiotu połączona z wygórowanym mniemaniem o własnej wyjątkowości poparta kosmicznymi prowizjami zaowocowała bandą dziwadeł. Oczywiście pewnie są wyjątki, ale tych kilku, których znam osobiście, kilkunastu z sieci i to co czytam w mediach za każdym razem potwierdza opinię.

Jak masz problem z czymś to pytaj, pewnie pomogę, choć ja z drugiej (trzeciej?) strony barykady - jak już kupisz to pozarządzam :wink:

A ontopicznie to taki jeden dalszy znajomy w pół roku 38 kg schudł. Tak mnie wkur@!#$ (zmotywował :wink: ), że od wczoraj rozpocząłem pracę nad straceniem 15 zbędnych kg do lipca. A potem dojadę resztę :twisted:

Luc du Lac - 4 Lutego 2016, 09:46

Adon napisał/a

polecam nieruchomości na Dolnym Śląsku - w kotlinie Kłodzkiej czy Jeleniogórskiej można kupić fajne "posiadłości" - poniemieckie. Mocno mocno do remontu ale chyba warte tego :)

a tematycznie: jestem tak zaj%^&* robotą, że nic nie czytam, ba od tygodnia na półce leży Sicario i nie ma jak się za to zabrać.

Adon - 4 Lutego 2016, 17:01

Luc du Lac napisał/a
polecam nieruchomości na Dolnym Śląsku - w kotlinie Kłodzkiej czy Jeleniogórskiej można kupić fajne posiadłości - poniemieckie. Mocno mocno do remontu ale chyba warte tego :)

Właśnie Dolny Śląsk mnie interesuje, a konkretniej i najchętniej okolice Ślęży, bo mi się podobają i rozsądny dystans do Wrocławia. ;)

bio - 4 Lutego 2016, 18:22

To powiedz wprost, że chcesz Stare Dobre Kulty reaktywować.
Adon - 4 Lutego 2016, 18:40

Nic nie da się ukryć. ;P:
Rafał - 4 Lutego 2016, 19:06

No to Sobótka, może Kiełczyn, ekstremalne Tąpadła, a może mimo wszystko Sulistrowiczki?
Adon - 4 Lutego 2016, 19:18

Wszystkie w obrębie zainteresowań. Jeśli znasz kogoś, kto chce się tam czegoś pozbyć, to daj znać. ;)
Luc du Lac - 4 Lutego 2016, 20:18

chcesz dom czy ziemie ?
Adon - 4 Lutego 2016, 20:33

Najchętniej ziemię, bo dom sobie postawię pod swoje potrzeby, ale jak jest coś ciekawego już stojącego, to nie mówię "nie".
Rafał - 4 Lutego 2016, 20:45

Przyjrzyj się Wichrowym Wzgórzom w Sobótce. Fajne widoki i chyba jakieś działki zostały.
Adon - 4 Lutego 2016, 20:53

Działek na razie nie zauważyłem, a za domy sobie liczą londyńskie ceny.
Rafał - 4 Lutego 2016, 21:21

No, jestem ze dwa lata w plecy. Szybko poszło. Sobótka ma ten plus, że blisko Wrocław i to w miarę dobrą drogą. Może dlatego takie ceny.

Około 2022 roku ma być coś w rodzaju S8 do Kłodzka. Może hm, okolice Niemczy? To będzie około 15-20 minut do Wrocka.

Adon - 4 Lutego 2016, 21:28

Nom, a w tej cenie, to ja sobie w Londynie zainwestuję, przebitka 100% w 2 lata przy obecnym trendzie. ;)

Hmm, Niemcza, to może być niegłupi pomysł. Porozglądam się. ;)

Luc du Lac - 4 Lutego 2016, 22:14

Sobótka jest zaj. droga

Może coś pod Walimiem?

Rafał - 4 Lutego 2016, 22:53

Luc du Lac, Włodarz? :wink:
Silaqui - 5 Lutego 2016, 07:38

Fidel-F2 napisał/a

Pewnie tak, ale cóż poradzę na to, że wpienia mnie głupota? I to objawiająca się w kwestiach tak... prostych? Kurdeż, dla świętego spokoju człowiek stara się unikać idiotów z polityki, blokuje przygłupów na różnych forach i portalach, a tu mu na portalu książkowym ktoś (kto w domyśle powinien mieć jakieś pojęcie o temacie) głupotą wali prosto w twarz.

Martva - 1 Marca 2016, 19:57

Wczoraj zaplanowałam biżuta i nie dość że nie wyszedł tak fajnie jak miał, to jeszcze przy zszywaniu w dwóch elementach pękły mi koraliki (co oznacza szycie ich od początku i godzinę w plecy).
I stan mojego konta mnie wkurza i smuci.
I jeszcze pogoda. I prognoza długoterminowa.

ihan - 1 Marca 2016, 22:06

Przekonanie każdego, że jest świetnym psychologiem (oprócz bycia świetnym ekonomistą kierowcą i kim tam jeszcze). Zdiagnozowanie Kajetana z jakąś tam literką (chyba D, w telewizji oglądam tylko filmy i nie bardzo pamiętam), gdy byłam u fryzjerki w sobotę wykonane przez fryzjerkę, kosmetyczkę i klientkę, mnie przerosło. Nie, nie odzywałam się, ale łatwo nie było.
feralny por. - 1 Marca 2016, 22:39

To i tak się ciesz, że nie trafiłaś na eksperta od wypadków lotniczych...
ihan - 1 Marca 2016, 23:01

Nie wymieniłam takich ekspertów, by nie wywołać demonów.
feralny por. - 1 Marca 2016, 23:07

W sumie teraz to każdy jest specjalistą od dokumentów SB i innych takich...
bio - 2 Marca 2016, 00:45

Może Ty się tak poczuwasz. Za mnie nie mów.
Rafał - 2 Marca 2016, 11:05

O, i każdy jest lekarzem, specjalistą od chorób wszelakich, jak mi klient zaczyna pouczać w temacie medycyny bezczelnie wyrzucam za drzwi, o. :wink:
feralny por. - 2 Marca 2016, 12:43

I jeszcze trenerzy piłkarscy, wszędzie... :omg:

Partner forum