Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Adanedhel - 17 Kwietnia 2011, 09:15
Szkoda, że Smolarek nie złamał mu chociaż nosa.
ketyow - 17 Kwietnia 2011, 09:46
To było podwójne zwycięstwo - jak to pięknie brzmi, nie wygrał Real i nie wygrała Barca
Nitj'sefni - 17 Kwietnia 2011, 11:13
Bardzo dobre Derby Europy. Emocje były od pierwszej, do ostatniej minuty. Remis najlepiej oddaje to, co działo się na boisku. Akcje szły z obydwu stron i żaden zespół nie był wyraźnie lepszy, czy też gorszy.
Mistrzostwo zostanie jednak w Katalonii. Real ma naprawdę niewielkie szanse na dogonienie Barcy. Ale w pozostałych rozgrywkach wciąż może zatriumfować. Hala Madrid!
Easy - 17 Kwietnia 2011, 12:53
Nitj'sefni napisał/a | Bardzo dobre Derby Europy |
Tośmy chyba dwa różne spotkania oglądali. Nudy takie, że tylko silnej woli zawdzięczam dotrwanie do 90 minuty.
Nitj'sefni - 17 Kwietnia 2011, 13:16
Easy napisał/a | Tośmy chyba dwa różne spotkania oglądali. Nudy takie, że tylko silnej woli zawdzięczam dotrwanie do 90 minuty. |
Cóż, to jest Twoja opinia. Mnie osobiście mecz się podobał, choć przyznaję, że widziałem już wiele lepszych spotkań pomiędzy tymi drużynami.
Agi - 19 Kwietnia 2011, 21:54
Lech jest na najlepszej drodze do przerżnięcia szansy na mistrzostwo Polski.
Od 54 minuty przegrywa z Podbeskidziem 0:2.
Agi - 19 Kwietnia 2011, 22:03
Ale numer! W ciągu 2 minut Lech strzelił dwie bramki!
W tym momencie dwumecz dla Lecha.
Edyta:
Lech w finale Pucharu Polski!
Wygrana 3:2.
Kolejorz!
ketyow - 19 Kwietnia 2011, 22:41
A Manchester zremisował, choć mógł wygrać, gdyby sędzia należycie przyznał karnego.
Nitj'sefni - 19 Kwietnia 2011, 22:56
Agi napisał/a | Lech jest na najlepszej drodze do przerżnięcia szansy na mistrzostwo Polski. |
Chodziło Ci chyba o Puchar?
Gratulacje dla Lecha. Ma tego swojego Rudnevsa; kawał dobrego piłkarza.
Życzyłbym sobie, żeby do finału awansowała też Legia. Cóż, jutro się zobaczy.
Chal-Chenet - 20 Kwietnia 2011, 00:36
Brawo Lech.
Nitj'sefni, Legia raczej awansuje z palcem.
Agi - 20 Kwietnia 2011, 08:45
Nitj'sefni napisał/a | Chodziło Ci chyba o Puchar? |
Jasne
To wszystko z denerwunku było
Przecież w następnym poscie napisałam dobrze:
Agi napisał/a | Lech w finale Pucharu Polski! |
jewgienij - 20 Kwietnia 2011, 17:24
Mistrzostwa Wiśle już nikt nie odbierze, nawet trener Jagi pogodził się z tym, że o pierwsze miejsce nie powalczy.
A co do finału Pucharu, czyżby znowu el clasico, gran derbi, eviva Polonia!, czyli Lech - Legia?
Rozpieszczają nas tymi piłkarskimi ucztami. Jak nie Real z Barcą, to Kolejorz z CWKS
ketyow - 20 Kwietnia 2011, 19:08
jewgienij napisał/a | Rozpieszczają nas tymi piłkarskimi ucztami. Jak nie Real z Barcą |
Dla mnie ucztą to by było jakby obie powyższe mogły odpaść
Nitj'sefni - 20 Kwietnia 2011, 20:41
Chal-Chenet napisał/a | Nitj'sefni, Legia raczej awansuje z palcem. |
I miałeś rację
Brawo Legia
Easy - 20 Kwietnia 2011, 22:39
Mecz Barca-Real jak do tej pory o wiele lepszy niż ten sobotni. Nie o tym jednak chcę napisać.
Otóż uważam, że to co odwalają pan Szpakowski i ten drugi to jest zwyczajnie żal.pl. Niech się przyznają, że po prostu kibicują Barcelonie, a nie próbują udawać - zresztą bardzo nieudolnie - bezstronnych i obiektywnych. Już słuchać się nie da, jak to Real psuje piękno gry, prowokuje, fauluje, gwałci i zestrzeliwuje samoloty nad Smoleńskiem, a Barcelona gra cud-miód i uzdrawia chorych na raka.
Panowie, zawsze prezentowaliście marny poziom, ale to już jest przesada.
ketyow - 20 Kwietnia 2011, 23:23
Są streamy bez tych głupków Aczkolwiek trzeba poszukać czegoś lepszego, bo ostatnie minuty to istny slide-show był.
ketyow - 21 Kwietnia 2011, 00:03
No i prawidłowy wynik Załużenie Di Maria dostał czerwoną? U mnie to zabawnie wyglądało, tak się cięło, że sędzia pokazuje mu czerwoną kartkę a nagle cała drużyna Realu cieszy się i skacze z radości
Easy - 21 Kwietnia 2011, 00:05
Dostał drugą żółtą, raczej słuszną.
Wynik cud-miód. Jeszcze by tak wywalić Barcelonę z LM...
Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 00:09
Świetnie!
Edit. Komentarz Szpakowskiego i Trzeciaka żenująco stronniczy. Ale wiadomo, jak Szpak, to tylko Legia i Barcelona. Niech już ten człowiek odejdzie od komentowania i przekaże pałeczkę młodszym i mniej stronniczym.
mad - 21 Kwietnia 2011, 01:26
Brawo Real!
Mam nadzieję, że w LM będzie powtórka. Marzy mi się finał (wybacz Chal ) Real - Schalke. Ciekawe, co by zrobił Raul?
A swoją drogą, coś mi świta, że na forum pojawił się kiedyś jegomość z herbem Realu w awatarze. Może mi się tylko wydawało, a może ktoś pamięta?
ketyow - 21 Kwietnia 2011, 07:20
Ekhem... Schalke?
Adanedhel - 21 Kwietnia 2011, 09:15
Mecz niezły. Wynik też cieszy. Może jak jeszcze wykopią Barcelonę z LM to parę osób przestanie ślinić się na hasło "Barcelona". Pewnie zaczną na hasło "Real"...
Ale co dopiero Tottenham - Arsenal. Przez Hiszpanów nikt nie zwrócił uwagi na najlepszy mecz sezonu? Ganiali się że aż miło.
Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 09:24
mad napisał/a | Marzy mi się finał (wybacz Chal ) Real - Schalke. Ciekawe, co by zrobił Raul? |
Pod tym względem, faktycznie, byłoby sporo emocji. Jednak mam nadzieję, że United upora się z Niemcami.
Adanedhel napisał/a | Przez Hiszpanów nikt nie zwrócił uwagi na najlepszy mecz sezonu? |
Myślałem czy obejrzeć, ale ostatecznie zrezygnowałem. Jak widać, popełniłem błąd.
Ps. http://sport.wp.pl/kat,17...,wiadomosc.html
Jak widać, gracze Barcelony traktowani są na innych, lepszych zasadach. Za podobne zachowanie nie tak dawno zawieszono paru graczy Realu.
Adanedhel - 21 Kwietnia 2011, 09:26
No, aż taki jak to niesamowite 4:4 w Liverpool - Arsenal nie był, ale blisko.
Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 09:34
W lidze angielskiej najczęściej ograniczam się do spotkań United (czasem jakieś inne, najczęściej hity pokroju Chelsea - Arsenal, wymiennie z Liverpoolem), ale od jakiegoś czasu myślę nad poszerzeniem repertuaru oglądanych meczów. Nie zawsze jeno jest czas.
W końcu to najlepsza liga świata, gdzie na pewno jest więcej emocji niż w Hiszpanii, tam w ogromnej większości mecze z Barcelona i Realem inne drużyny przegrywają już przed pierwszym gwizdkiem. W Anglii tak nie ma.
Nitj'sefni - 21 Kwietnia 2011, 16:02
Hala Madrid!!!
Easy napisał/a | Otóż uważam, że to co odwalają pan Szpakowski i ten drugi to jest zwyczajnie żal.pl. Niech się przyznają, że po prostu kibicują Barcelonie, a nie próbują udawać - zresztą bardzo nieudolnie - bezstronnych i obiektywnych. Już słuchać się nie da, jak to Real psuje piękno gry, prowokuje, fauluje, gwałci i zestrzeliwuje samoloty nad Smoleńskiem, a Barcelona gra cud-miód i uzdrawia chorych na raka. |
Całkowita racja. Zresztą to nie był jednorazowy przypadek, bo Barcelona jest faworyzowana przez wszystkich polskich komentatorów i dziennikarzy (jak jest w innych krajach nie wiem, ale podejrzewam, że podobnie). Niestety nie tylko przez media, ale i (jak zauważył Chal) przez światowe władze piłkarskie. Barca to teraz dobry produkt, który trzeba odpowiednio zareklamować, sprzedać i trzepać pieniądze, a jej twarzą jest "święty Messi", wzór do naśladowania dla wszystkich młodych chłopaków (Messi, który w dwóch ostatnich meczach zachował się niesportowo, ale jak to powiedział komentator: "przecież nie specjalnie").
Oby Real był też górą w LM, ale nie mam wątpliwości, że będzie mu dużo ciężej. Chociaż wczoraj też nie do końca wierzyłem w sukces...
mad - 21 Kwietnia 2011, 16:33
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią w kwestii Barcelony. Jakieś wielkie obwoźne ogólnoświatowe disco polo się z tego klubu robi. A do tego jeszcze umoralniające (och, jakie to wspaniałe, że na koszulkach reklamują Unicef )
Odnośnie Szpakowskiego - wierzę na słowo, bo nie mam zwyczaju słuchać jego komentarzy. Wyciszam głos i oglądam mecz przy dźwiękach muzyki. Szpakowski i w ogóle ekipa piłkarska TVP to coś ponad moje siły.
Agi - 21 Kwietnia 2011, 17:46
mad napisał/a | Szpakowski i w ogóle ekipa piłkarska TVP to coś ponad moje siły. |
Nie tylko piłkarska, skoki narciarskie oglądam na Eurosporcie, takich głupot nie wygadują, no i pan prezes od nielota nie bryluje.
mad - 21 Kwietnia 2011, 18:04
Też rzecz jasna zawsze oglądałem skoki na Eurosporcie. Swoją drogą Canal plus może znaleźć kilka ekip do komentowania meczów paru lig. Ludzie robią to naprawdę dobrze.
Adanedhel - 22 Kwietnia 2011, 08:43
Twarowski rządzi?
Najbardziej to mi się podoba komentarz Mourinho wobec krytyków jego taktyki - Cruyffa i di Stefano. W kontekście obu ostatnich meczów.
I żałosne, świadczące o nich, płacze piłkarzy Barcelony, z powodu tejże taktyki.
|
|
|