To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Adanedhel - 17 Kwietnia 2011, 09:15

Szkoda, że Smolarek nie złamał mu chociaż nosa.
ketyow - 17 Kwietnia 2011, 09:46

To było podwójne zwycięstwo - jak to pięknie brzmi, nie wygrał Real i nie wygrała Barca :mrgreen:
Nitj'sefni - 17 Kwietnia 2011, 11:13

Bardzo dobre Derby Europy. Emocje były od pierwszej, do ostatniej minuty. Remis najlepiej oddaje to, co działo się na boisku. Akcje szły z obydwu stron i żaden zespół nie był wyraźnie lepszy, czy też gorszy.
Mistrzostwo zostanie jednak w Katalonii. Real ma naprawdę niewielkie szanse na dogonienie Barcy. Ale w pozostałych rozgrywkach wciąż może zatriumfować. Hala Madrid!

Easy - 17 Kwietnia 2011, 12:53

Nitj'sefni napisał/a
Bardzo dobre Derby Europy

Tośmy chyba dwa różne spotkania oglądali. Nudy takie, że tylko silnej woli zawdzięczam dotrwanie do 90 minuty.

Nitj'sefni - 17 Kwietnia 2011, 13:16

Easy napisał/a
Tośmy chyba dwa różne spotkania oglądali. Nudy takie, że tylko silnej woli zawdzięczam dotrwanie do 90 minuty.

Cóż, to jest Twoja opinia. Mnie osobiście mecz się podobał, choć przyznaję, że widziałem już wiele lepszych spotkań pomiędzy tymi drużynami.

Agi - 19 Kwietnia 2011, 21:54

Lech jest na najlepszej drodze do przerżnięcia szansy na mistrzostwo Polski.
Od 54 minuty przegrywa z Podbeskidziem 0:2.

Agi - 19 Kwietnia 2011, 22:03

Ale numer! W ciągu 2 minut Lech strzelił dwie bramki! :bravo :bravo :bravo
W tym momencie dwumecz dla Lecha.
Edyta:
Lech w finale Pucharu Polski!
Wygrana 3:2.
:bravo Kolejorz!

ketyow - 19 Kwietnia 2011, 22:41

A Manchester zremisował, choć mógł wygrać, gdyby sędzia należycie przyznał karnego.
Nitj'sefni - 19 Kwietnia 2011, 22:56

Agi napisał/a
Lech jest na najlepszej drodze do przerżnięcia szansy na mistrzostwo Polski.

Chodziło Ci chyba o Puchar? ;P:
Gratulacje dla Lecha. Ma tego swojego Rudnevsa; kawał dobrego piłkarza.
Życzyłbym sobie, żeby do finału awansowała też Legia. Cóż, jutro się zobaczy.

Chal-Chenet - 20 Kwietnia 2011, 00:36

Brawo Lech.

Nitj'sefni, Legia raczej awansuje z palcem.

Agi - 20 Kwietnia 2011, 08:45

Nitj'sefni napisał/a
Chodziło Ci chyba o Puchar? ;P:

Jasne :oops:
To wszystko z denerwunku było ;P:
Przecież w następnym poscie napisałam dobrze:
Agi napisał/a
Lech w finale Pucharu Polski!

jewgienij - 20 Kwietnia 2011, 17:24

Mistrzostwa Wiśle już nikt nie odbierze, nawet trener Jagi pogodził się z tym, że o pierwsze miejsce nie powalczy.

A co do finału Pucharu, czyżby znowu el clasico, gran derbi, eviva Polonia!, czyli Lech - Legia?

Rozpieszczają nas tymi piłkarskimi ucztami. Jak nie Real z Barcą, to Kolejorz z CWKS :mrgreen:

ketyow - 20 Kwietnia 2011, 19:08

jewgienij napisał/a
Rozpieszczają nas tymi piłkarskimi ucztami. Jak nie Real z Barcą

Dla mnie ucztą to by było jakby obie powyższe mogły odpaść :mrgreen:

Nitj'sefni - 20 Kwietnia 2011, 20:41

Chal-Chenet napisał/a
Nitj'sefni, Legia raczej awansuje z palcem.

I miałeś rację :)
Brawo Legia :bravo :bravo :bravo

Easy - 20 Kwietnia 2011, 22:39

Mecz Barca-Real jak do tej pory o wiele lepszy niż ten sobotni. Nie o tym jednak chcę napisać.

Otóż uważam, że to co odwalają pan Szpakowski i ten drugi to jest zwyczajnie żal.pl. Niech się przyznają, że po prostu kibicują Barcelonie, a nie próbują udawać - zresztą bardzo nieudolnie - bezstronnych i obiektywnych. Już słuchać się nie da, jak to Real psuje piękno gry, prowokuje, fauluje, gwałci i zestrzeliwuje samoloty nad Smoleńskiem, a Barcelona gra cud-miód i uzdrawia chorych na raka.

Panowie, zawsze prezentowaliście marny poziom, ale to już jest przesada.

ketyow - 20 Kwietnia 2011, 23:23

Są streamy bez tych głupków :wink: Aczkolwiek trzeba poszukać czegoś lepszego, bo ostatnie minuty to istny slide-show był.
ketyow - 21 Kwietnia 2011, 00:03

No i prawidłowy wynik :wink: Załużenie Di Maria dostał czerwoną? U mnie to zabawnie wyglądało, tak się cięło, że sędzia pokazuje mu czerwoną kartkę a nagle cała drużyna Realu cieszy się i skacze z radości :mrgreen:
Easy - 21 Kwietnia 2011, 00:05

Dostał drugą żółtą, raczej słuszną.

Wynik cud-miód. Jeszcze by tak wywalić Barcelonę z LM...

Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 00:09

Świetnie!

Edit. Komentarz Szpakowskiego i Trzeciaka żenująco stronniczy. Ale wiadomo, jak Szpak, to tylko Legia i Barcelona. Niech już ten człowiek odejdzie od komentowania i przekaże pałeczkę młodszym i mniej stronniczym.

mad - 21 Kwietnia 2011, 01:26

Brawo Real! :bravo :bravo :bravo

Mam nadzieję, że w LM będzie powtórka. Marzy mi się finał (wybacz Chal :wink: ) Real - Schalke. Ciekawe, co by zrobił Raul?

A swoją drogą, coś mi świta, że na forum pojawił się kiedyś jegomość z herbem Realu w awatarze. Może mi się tylko wydawało, a może ktoś pamięta?

ketyow - 21 Kwietnia 2011, 07:20

Ekhem... Schalke? :twisted:
Adanedhel - 21 Kwietnia 2011, 09:15

Mecz niezły. Wynik też cieszy. Może jak jeszcze wykopią Barcelonę z LM to parę osób przestanie ślinić się na hasło "Barcelona". Pewnie zaczną na hasło "Real"...
Ale co dopiero Tottenham - Arsenal. Przez Hiszpanów nikt nie zwrócił uwagi na najlepszy mecz sezonu? Ganiali się że aż miło.

Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 09:24

mad napisał/a
Marzy mi się finał (wybacz Chal :wink: ) Real - Schalke. Ciekawe, co by zrobił Raul?

Pod tym względem, faktycznie, byłoby sporo emocji. Jednak mam nadzieję, że United upora się z Niemcami. ;)
Adanedhel napisał/a
Przez Hiszpanów nikt nie zwrócił uwagi na najlepszy mecz sezonu?

Myślałem czy obejrzeć, ale ostatecznie zrezygnowałem. Jak widać, popełniłem błąd. :(

Ps. http://sport.wp.pl/kat,17...,wiadomosc.html
Jak widać, gracze Barcelony traktowani są na innych, lepszych zasadach. Za podobne zachowanie nie tak dawno zawieszono paru graczy Realu. :evil:

Adanedhel - 21 Kwietnia 2011, 09:26

No, aż taki jak to niesamowite 4:4 w Liverpool - Arsenal nie był, ale blisko.
Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2011, 09:34

W lidze angielskiej najczęściej ograniczam się do spotkań United (czasem jakieś inne, najczęściej hity pokroju Chelsea - Arsenal, wymiennie z Liverpoolem), ale od jakiegoś czasu myślę nad poszerzeniem repertuaru oglądanych meczów. :) Nie zawsze jeno jest czas. :(
W końcu to najlepsza liga świata, gdzie na pewno jest więcej emocji niż w Hiszpanii, tam w ogromnej większości mecze z Barcelona i Realem inne drużyny przegrywają już przed pierwszym gwizdkiem. W Anglii tak nie ma.

Nitj'sefni - 21 Kwietnia 2011, 16:02

Hala Madrid!!! :bravo :bravo :bravo

Easy napisał/a
Otóż uważam, że to co odwalają pan Szpakowski i ten drugi to jest zwyczajnie żal.pl. Niech się przyznają, że po prostu kibicują Barcelonie, a nie próbują udawać - zresztą bardzo nieudolnie - bezstronnych i obiektywnych. Już słuchać się nie da, jak to Real psuje piękno gry, prowokuje, fauluje, gwałci i zestrzeliwuje samoloty nad Smoleńskiem, a Barcelona gra cud-miód i uzdrawia chorych na raka.

Całkowita racja. Zresztą to nie był jednorazowy przypadek, bo Barcelona jest faworyzowana przez wszystkich polskich komentatorów i dziennikarzy (jak jest w innych krajach nie wiem, ale podejrzewam, że podobnie). Niestety nie tylko przez media, ale i (jak zauważył Chal) przez światowe władze piłkarskie. Barca to teraz dobry produkt, który trzeba odpowiednio zareklamować, sprzedać i trzepać pieniądze, a jej twarzą jest "święty Messi", wzór do naśladowania dla wszystkich młodych chłopaków (Messi, który w dwóch ostatnich meczach zachował się niesportowo, ale jak to powiedział komentator: "przecież nie specjalnie").
Oby Real był też górą w LM, ale nie mam wątpliwości, że będzie mu dużo ciężej. Chociaż wczoraj też nie do końca wierzyłem w sukces...

mad - 21 Kwietnia 2011, 16:33

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią w kwestii Barcelony. Jakieś wielkie obwoźne ogólnoświatowe disco polo się z tego klubu robi. A do tego jeszcze umoralniające (och, jakie to wspaniałe, że na koszulkach reklamują Unicef :lol: )

Odnośnie Szpakowskiego - wierzę na słowo, bo nie mam zwyczaju słuchać jego komentarzy. Wyciszam głos i oglądam mecz przy dźwiękach muzyki. Szpakowski i w ogóle ekipa piłkarska TVP to coś ponad moje siły.

Agi - 21 Kwietnia 2011, 17:46

mad napisał/a
Szpakowski i w ogóle ekipa piłkarska TVP to coś ponad moje siły.

Nie tylko piłkarska, skoki narciarskie oglądam na Eurosporcie, takich głupot nie wygadują, no i pan prezes od nielota nie bryluje.

mad - 21 Kwietnia 2011, 18:04

Też rzecz jasna zawsze oglądałem skoki na Eurosporcie. Swoją drogą Canal plus może znaleźć kilka ekip do komentowania meczów paru lig. Ludzie robią to naprawdę dobrze.
Adanedhel - 22 Kwietnia 2011, 08:43

Twarowski rządzi?

Najbardziej to mi się podoba komentarz Mourinho wobec krytyków jego taktyki - Cruyffa i di Stefano. W kontekście obu ostatnich meczów.
I żałosne, świadczące o nich, płacze piłkarzy Barcelony, z powodu tejże taktyki.

Partner forum