To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas śmieszy?

Rafał - 1 Października 2014, 10:58

Tyle w teorii. A jak sobie policzycie ile faktycznie wynosi opodatkowanie z waszych pitów (zakładam tu błędnie, że haracz na ZUS nie jest podatkiem) to wam wyjdzie dużo mniej. Od kilku lat jestem na poziomie 9-12 %, znajomi nie przebijają 14%. Przyznać się, ktoś zapłacił podatki powyżej 17% będąc w I strefie?
Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:02

Rafał napisał/a
(zakładam tu błędnie, że haracz na ZUS nie jest podatkiem)

bardzo błędnie - tym bardziej że to co płacisz na ZUS kilkukrotnie przebija to co płacisz na PIT

i nie da się przebić 17% przy twoim założeniu, ponieważ podatek jest obniżany przez składkę NFZ

Rafał - 1 Października 2014, 11:03

Dlatego codziennie się modlę, panie spraw, aby ten cały ZUS szlag trafił jak najszybciej i jasna cholera latająca :lol:
Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:08

za to mogę zawsze wypić !
merula - 1 Października 2014, 11:19

co do dyskusji o zawiłościach podatkowych to może rzeczywiście niekoniecznie ten wątek, choć we mnie wzbudza reakcję śmiechu przez łzy, więc jakby nieco i tutaj. :wink:

Luc du Lac, pomijając kwestie grzeczności i uprzejmości "na zasadach ogólnych", to zasadniczo przywiązałam się do małych literek wszędzie (jak widać), również w swoim nicku. po łapach nie biję, ale czuję dysonans poznawczy widząc Merulę.

a ontopicznie: przyszedł pan z Inpostu i kiedy wykazałam się znajomością obsługi formularza do wydawania przesyłek założył, ze z branży jestem i pewnie na poczcie pracowałam :twisted:

Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:32

merula napisał/a
co do dyskusji o zawiłościach podatkowych to może rzeczywiście niekoniecznie ten wątek, choć we mnie wzbudza reakcję śmiechu przez łzy, więc jakby nieco i tutaj. :wink:

mam tak samo ;)
merula napisał/a
Luc du Lac, pomijając kwestie grzeczności i uprzejmości na zasadach ogólnych, to zasadniczo przywiązałam się do małych literek wszędzie (jak widać), również w swoim nicku. po łapach nie biję, ale czuję dysonans poznawczy widząc Merulę.

przepraszam, już się poprawiłem - mam nadzieję że dysonans zniknął :)

Agi - 1 Października 2014, 13:33

Luc du Lac napisał/a
jest jeden wyjątek - przedsiębiorstwa, państwowe, okołopaństwowe, spółki skarbu. państwa i inne ustrojstwa tego typu (także spółki miejskie) - tam najczęściej ten wytrych jest zabroniony - ale jaki jest tego sens?

Przedsiębiorstwa płacą CIT - podatek od osób prawnych.
Podatek liniowy to nadal 19%.

Luc du Lac - 1 Października 2014, 15:10

Agi napisał/a
Luc du Lac napisał/a
jest jeden wyjątek - przedsiębiorstwa, państwowe, okołopaństwowe, spółki skarbu. państwa i inne ustrojstwa tego typu (także spółki miejskie) - tam najczęściej ten wytrych jest zabroniony - ale jaki jest tego sens?

Przedsiębiorstwa płacą CIT - podatek od osób prawnych.
Podatek liniowy to nadal 19%.

ee chodziło mi o to że w tego typu firmach zarabia się na etacie faktycznie grube pieniądze

przykład: jeden z prof. z którym pracuje moja M. ,w zeszłym roku już w lutym wypadł z ZUSu ;)

thinspoon - 20 Października 2014, 09:29

Z FB. Listy z nieba. Jest tego więcej, dużo więcej. Ten akurat jest od Matki Bożej.

Cytat
Jeżeli Mój Syn nie będzie natychmiast wywyższony
to niestety, już nie pomogą
wam żadne schrony.
Na całej ziemi będzie zamieszanie
i wszędzie spustoszenie nastanie.
To jest trudne dla was do zrozumienia,
że duchowni ludzie wolą DZIEŁO SPUSTOSZENIA
niż powrócić do STOŁU PAŃSKIEGO i żyć z owoców Jego.
Jest to smutne i niezrozumiałe, że człowiek-
Boże stworzenie wybiera świadomie swoje nieodwracalne zniszczenie.

Przychodzę do was w różnych miejscach na ziemi
i ciągle proszę - nie bądźcie podzieleni.
Jednoczcie się przy Ołtarzu Jezusa Chrystusa
i wywyższajcie Mojego Syna a waszego Pana na KRÓLA.
Gdyż tylko On - Jezus Chrystus KRÓL - BÓG
jest dla was ratunkiem, bo bez Niego wszystko zamieni się w muł.
My w Niebie tak bardzo kochamy was i wszystkie narody
i czyńcie wszystko, aby obyło się bez tej okrutnej wojny.
Różaniec, Różaniec, Różaniec - już wtaczają żołnierze na szaniec.
WASI WROGOWIE, DO KTÓRYCH I BISKUPI NALEŻĄ
NIECH SIĘ OPANUJĄ I NIECH WASZE PAŃSTWA JEZUSOWI CHRYSTUSOWI KRÓLOWI ZAWIERZĄ.
JEST JESZCZE CZAS NA NAPRAWIENIE LUDZKICH BŁĘDÓW,
CHOCIAŻ NA CZAS KRÓTKI, LECZ MY WSŁUCHUJEMY SIĘ W WASZE ŚPIEWY I CHWALEBNE NUTKI.
Lubimy słuchać waszych pięknych głosów, które dopływają do Nieba
bo My wiemy jaka jest wasza - ludzi wiernych Trójcy Świętej - potrzeba.
W WASZYM EPISKOPACIE MACIE TEŻ BOŻYCH I DOBRYCH LUDZI
I NIEUSTANNIE MÓDLCIE SIĘ, ABY WASZ RZĄD DO JEDYNEGO BOGA POWRÓCIŁ.
BO NIEDŁUGO WSZYSTKO PRZEMINIE I PRZEPADNIE I BĘDZIE PO WSZYSTKIM,
A ZOSTANIE TA WASZA ZIEMIA OLBRZYMIM TRZĘSAWISKIEM.
KTO CHCE JESZCZE ŻYĆ, NIECH UPOMINA BRAT - BRATA,
ABY ZAJAŚNIAŁA JESZCZE NAD ZIEMIĄ NIEBIESKA I BOŻA POŚWIATA.

Rafał - 20 Października 2014, 11:01

phi, nędzna kalka, o, takie były wdeseczkę:
Cytat
O wy, grzesznicy i niegodziwcy zbliża się do was kres. Jam cierpliwy, ale jeśli z czeskim heretyctwem nie zerwiecie, jeśli Kościół matkę obrażać będziecie, przeklnę was na wieki wieków. Ześlę na was grad, ogień, pioruny i burze, aby zginęły wasze prace, zniszczę wasze winnice i zabiorę wam wszystkie owce wasze. Będę was karał złym powietrzem, włożę na was wielką nędzę. Napominam was tedy i zakazuję dawać ucho husom, herezjarchom, kacermistrzom i innym skur.wysynom, sługom Szatana. A kto się sprzeniewierzy, nie ujrzy życia wiecznego, a w domu jego narodzą się dzieci ślepe, głuche

thinspoon - 20 Października 2014, 11:07

Phi, nie rymują się.
m_m - 20 Października 2014, 14:27

Dla niektórych Sapek jest bogiem, więc nawet brak rymu nie szkodzi :lol:
thinspoon - 24 Października 2014, 10:04

W bibliotece podszedł do mnie czarny koleś pytając, czy wiem gdzie jest tutaj kolorowa drukarka. Odpowiedziałem, że mamy XXI wiek i może używać drukarki jakiej chce.

Kupiłem żonie prezent z diamentem i w zamian obiecała mi seks analny. Kiedy przedstawiła mi swojego fryzjera, to pomyślałem, że chyba nie o to walczyłem.

Najtrudniejszy element joggingu? Przyznać się rodzinie, że jesteś gejem.

Jak poznać, że ktoś ukończył maraton? Bez obaw, z pewnością sam ci powie.

Luc du Lac - 24 Października 2014, 11:17

:)
thinspoon - 24 Października 2014, 12:32

Stephen Hawking spokojny
STEPHEN HAWKING WKURZONY

Rafał - 24 Października 2014, 14:22

:?:
dalambert - 24 Października 2014, 15:19

thinspoon napisał/a
Stephen Hawking
:?: kto to :?:
thinspoon - 24 Października 2014, 15:53

dalambert napisał/a
thinspoon napisał/a
Stephen Hawking
:?: kto to :?:

Amerykański skater, bardzo znany. Nawet powstała seria gier komputerowych z jego nazwiskiem w tytule.

gorbash - 24 Października 2014, 16:15

A ten skater to nie Collin McRae?
dalambert - 24 Października 2014, 16:31

thinspoon napisał/a
skater
:shock: :?:
thinspoon - 24 Października 2014, 16:51

gorbash napisał/a
A ten skater to nie Collin McRae?

Wszystko mylisz. Colin to ten aktor, najbardziej znany ze zrobienia dziecka naszej eksportowej gwieździe filmowej.

Dunadan - 24 Października 2014, 17:10

thinspoon napisał/a
Wszystko mylisz. Colin to ten aktor, najbardziej znany ze zrobienia dziecka naszej eksportowej gwieździe filmowej.

A to on nie był założycielem firmy produkującej ogrzewacze powietrza?... :shock:

Godzilla - 24 Października 2014, 19:40

Złośliwcy ;P:
dziko - 26 Października 2014, 23:24

Księgarnia MATRAS w warszawskim centrum handlowym Blue City:

Na półce z fantastyką zagraniczną - "Łatwo być bogiem" niejakiego Roberta J. Szmidta :roll:

Na półce z fantastyką polską - "Savoir-vivre dla nastolatków" :lol:

Magnis - 27 Października 2014, 08:15

dziko napisał/a

Na półce z fantastyką zagraniczną - Łatwo być bogiem niejakiego Roberta J. Szmidta :roll:

Może się komuś nazwisko z zagranicą skojarzyło :wink: .

dziko napisał/a

Na półce z fantastyką polską - Savoir-vivre dla nastolatków :lol:

dalambert - 30 Października 2014, 22:59

giestapowiec Reiner namawiający mnie by powierzył swe pieniądze Euro bankowi :twisted: :mrgreen:
tak wiem co aktor Adamczyk grywał i Papieża i innych i że aktor jest do grania jak d*pa do srania, ale głupota speców od reklamy i tak minie bawi ;P:

thinspoon - 31 Października 2014, 10:35

Znam świetny dowcip o eboli, ale jak nie jesteście czarni, to nie załapiecie.
Witchma - 1 Listopada 2014, 12:26

Jak co roku, niezmiennie śmieszy mnie cmentarna rewia mody. W tym roku zdecydowanym hitem była kurteczka pikowana z rozmieszczonymi w znienackowych miejscach kępkami futerkami. No oczu nie mogłam oderwać...
dalambert - 1 Listopada 2014, 12:41

Witchma, czy uważasz że na cmentarz należy się udawać w worku pokutnym :?:
Witchma - 1 Listopada 2014, 12:55

dalambert, a to są tylko dwie opcje? Kreacje sylwestrowo-karnawałowe albo worek pokutny? W takim razie przepraszam. Po prostu jak widzę na cmentarzu panienki w mini do szyi i makijażu wyjątkowo wieczorowym, to zastanawiam się, w jakim celu tam poszły.

Partner forum