Planeta małp - Co nas śmieszy?
Rafał - 1 Października 2014, 10:58
Tyle w teorii. A jak sobie policzycie ile faktycznie wynosi opodatkowanie z waszych pitów (zakładam tu błędnie, że haracz na ZUS nie jest podatkiem) to wam wyjdzie dużo mniej. Od kilku lat jestem na poziomie 9-12 %, znajomi nie przebijają 14%. Przyznać się, ktoś zapłacił podatki powyżej 17% będąc w I strefie?
Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:02
Rafał napisał/a | (zakładam tu błędnie, że haracz na ZUS nie jest podatkiem) |
bardzo błędnie - tym bardziej że to co płacisz na ZUS kilkukrotnie przebija to co płacisz na PIT
i nie da się przebić 17% przy twoim założeniu, ponieważ podatek jest obniżany przez składkę NFZ
Rafał - 1 Października 2014, 11:03
Dlatego codziennie się modlę, panie spraw, aby ten cały ZUS szlag trafił jak najszybciej i jasna cholera latająca
Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:08
za to mogę zawsze wypić !
merula - 1 Października 2014, 11:19
co do dyskusji o zawiłościach podatkowych to może rzeczywiście niekoniecznie ten wątek, choć we mnie wzbudza reakcję śmiechu przez łzy, więc jakby nieco i tutaj.
Luc du Lac, pomijając kwestie grzeczności i uprzejmości "na zasadach ogólnych", to zasadniczo przywiązałam się do małych literek wszędzie (jak widać), również w swoim nicku. po łapach nie biję, ale czuję dysonans poznawczy widząc Merulę.
a ontopicznie: przyszedł pan z Inpostu i kiedy wykazałam się znajomością obsługi formularza do wydawania przesyłek założył, ze z branży jestem i pewnie na poczcie pracowałam
Luc du Lac - 1 Października 2014, 11:32
merula napisał/a | co do dyskusji o zawiłościach podatkowych to może rzeczywiście niekoniecznie ten wątek, choć we mnie wzbudza reakcję śmiechu przez łzy, więc jakby nieco i tutaj. |
mam tak samo
merula napisał/a | Luc du Lac, pomijając kwestie grzeczności i uprzejmości na zasadach ogólnych, to zasadniczo przywiązałam się do małych literek wszędzie (jak widać), również w swoim nicku. po łapach nie biję, ale czuję dysonans poznawczy widząc Merulę.
|
przepraszam, już się poprawiłem - mam nadzieję że dysonans zniknął
Agi - 1 Października 2014, 13:33
Luc du Lac napisał/a | jest jeden wyjątek - przedsiębiorstwa, państwowe, okołopaństwowe, spółki skarbu. państwa i inne ustrojstwa tego typu (także spółki miejskie) - tam najczęściej ten wytrych jest zabroniony - ale jaki jest tego sens?
|
Przedsiębiorstwa płacą CIT - podatek od osób prawnych.
Podatek liniowy to nadal 19%.
Luc du Lac - 1 Października 2014, 15:10
Agi napisał/a | Luc du Lac napisał/a | jest jeden wyjątek - przedsiębiorstwa, państwowe, okołopaństwowe, spółki skarbu. państwa i inne ustrojstwa tego typu (także spółki miejskie) - tam najczęściej ten wytrych jest zabroniony - ale jaki jest tego sens?
|
Przedsiębiorstwa płacą CIT - podatek od osób prawnych.
Podatek liniowy to nadal 19%. |
ee chodziło mi o to że w tego typu firmach zarabia się na etacie faktycznie grube pieniądze
przykład: jeden z prof. z którym pracuje moja M. ,w zeszłym roku już w lutym wypadł z ZUSu
thinspoon - 20 Października 2014, 09:29
Z FB. Listy z nieba. Jest tego więcej, dużo więcej. Ten akurat jest od Matki Bożej.
Cytat | Jeżeli Mój Syn nie będzie natychmiast wywyższony
to niestety, już nie pomogą
wam żadne schrony.
Na całej ziemi będzie zamieszanie
i wszędzie spustoszenie nastanie.
To jest trudne dla was do zrozumienia,
że duchowni ludzie wolą DZIEŁO SPUSTOSZENIA
niż powrócić do STOŁU PAŃSKIEGO i żyć z owoców Jego.
Jest to smutne i niezrozumiałe, że człowiek-
Boże stworzenie wybiera świadomie swoje nieodwracalne zniszczenie.
Przychodzę do was w różnych miejscach na ziemi
i ciągle proszę - nie bądźcie podzieleni.
Jednoczcie się przy Ołtarzu Jezusa Chrystusa
i wywyższajcie Mojego Syna a waszego Pana na KRÓLA.
Gdyż tylko On - Jezus Chrystus KRÓL - BÓG
jest dla was ratunkiem, bo bez Niego wszystko zamieni się w muł.
My w Niebie tak bardzo kochamy was i wszystkie narody
i czyńcie wszystko, aby obyło się bez tej okrutnej wojny.
Różaniec, Różaniec, Różaniec - już wtaczają żołnierze na szaniec.
WASI WROGOWIE, DO KTÓRYCH I BISKUPI NALEŻĄ
NIECH SIĘ OPANUJĄ I NIECH WASZE PAŃSTWA JEZUSOWI CHRYSTUSOWI KRÓLOWI ZAWIERZĄ.
JEST JESZCZE CZAS NA NAPRAWIENIE LUDZKICH BŁĘDÓW,
CHOCIAŻ NA CZAS KRÓTKI, LECZ MY WSŁUCHUJEMY SIĘ W WASZE ŚPIEWY I CHWALEBNE NUTKI.
Lubimy słuchać waszych pięknych głosów, które dopływają do Nieba
bo My wiemy jaka jest wasza - ludzi wiernych Trójcy Świętej - potrzeba.
W WASZYM EPISKOPACIE MACIE TEŻ BOŻYCH I DOBRYCH LUDZI
I NIEUSTANNIE MÓDLCIE SIĘ, ABY WASZ RZĄD DO JEDYNEGO BOGA POWRÓCIŁ.
BO NIEDŁUGO WSZYSTKO PRZEMINIE I PRZEPADNIE I BĘDZIE PO WSZYSTKIM,
A ZOSTANIE TA WASZA ZIEMIA OLBRZYMIM TRZĘSAWISKIEM.
KTO CHCE JESZCZE ŻYĆ, NIECH UPOMINA BRAT - BRATA,
ABY ZAJAŚNIAŁA JESZCZE NAD ZIEMIĄ NIEBIESKA I BOŻA POŚWIATA. |
Rafał - 20 Października 2014, 11:01
phi, nędzna kalka, o, takie były wdeseczkę:
Cytat | O wy, grzesznicy i niegodziwcy zbliża się do was kres. Jam cierpliwy, ale jeśli z czeskim heretyctwem nie zerwiecie, jeśli Kościół matkę obrażać będziecie, przeklnę was na wieki wieków. Ześlę na was grad, ogień, pioruny i burze, aby zginęły wasze prace, zniszczę wasze winnice i zabiorę wam wszystkie owce wasze. Będę was karał złym powietrzem, włożę na was wielką nędzę. Napominam was tedy i zakazuję dawać ucho husom, herezjarchom, kacermistrzom i innym skur.wysynom, sługom Szatana. A kto się sprzeniewierzy, nie ujrzy życia wiecznego, a w domu jego narodzą się dzieci ślepe, głuche |
thinspoon - 20 Października 2014, 11:07
Phi, nie rymują się.
m_m - 20 Października 2014, 14:27
Dla niektórych Sapek jest bogiem, więc nawet brak rymu nie szkodzi
thinspoon - 24 Października 2014, 10:04
W bibliotece podszedł do mnie czarny koleś pytając, czy wiem gdzie jest tutaj kolorowa drukarka. Odpowiedziałem, że mamy XXI wiek i może używać drukarki jakiej chce.
Kupiłem żonie prezent z diamentem i w zamian obiecała mi seks analny. Kiedy przedstawiła mi swojego fryzjera, to pomyślałem, że chyba nie o to walczyłem.
Najtrudniejszy element joggingu? Przyznać się rodzinie, że jesteś gejem.
Jak poznać, że ktoś ukończył maraton? Bez obaw, z pewnością sam ci powie.
Luc du Lac - 24 Października 2014, 11:17
thinspoon - 24 Października 2014, 12:32
Stephen Hawking spokojny
STEPHEN HAWKING WKURZONY
Rafał - 24 Października 2014, 14:22
dalambert - 24 Października 2014, 15:19
thinspoon napisał/a | Stephen Hawking | kto to
thinspoon - 24 Października 2014, 15:53
dalambert napisał/a | thinspoon napisał/a | Stephen Hawking | kto to |
Amerykański skater, bardzo znany. Nawet powstała seria gier komputerowych z jego nazwiskiem w tytule.
gorbash - 24 Października 2014, 16:15
A ten skater to nie Collin McRae?
dalambert - 24 Października 2014, 16:31
thinspoon napisał/a | skater |
thinspoon - 24 Października 2014, 16:51
gorbash napisał/a | A ten skater to nie Collin McRae? |
Wszystko mylisz. Colin to ten aktor, najbardziej znany ze zrobienia dziecka naszej eksportowej gwieździe filmowej.
Dunadan - 24 Października 2014, 17:10
thinspoon napisał/a | Wszystko mylisz. Colin to ten aktor, najbardziej znany ze zrobienia dziecka naszej eksportowej gwieździe filmowej. |
A to on nie był założycielem firmy produkującej ogrzewacze powietrza?...
Godzilla - 24 Października 2014, 19:40
Złośliwcy
dziko - 26 Października 2014, 23:24
Księgarnia MATRAS w warszawskim centrum handlowym Blue City:
Na półce z fantastyką zagraniczną - "Łatwo być bogiem" niejakiego Roberta J. Szmidta
Na półce z fantastyką polską - "Savoir-vivre dla nastolatków"
Magnis - 27 Października 2014, 08:15
dziko napisał/a |
Na półce z fantastyką zagraniczną - Łatwo być bogiem niejakiego Roberta J. Szmidta |
Może się komuś nazwisko z zagranicą skojarzyło .
dziko napisał/a |
Na półce z fantastyką polską - Savoir-vivre dla nastolatków |
dalambert - 30 Października 2014, 22:59
giestapowiec Reiner namawiający mnie by powierzył swe pieniądze Euro bankowi
tak wiem co aktor Adamczyk grywał i Papieża i innych i że aktor jest do grania jak d*pa do srania, ale głupota speców od reklamy i tak minie bawi
thinspoon - 31 Października 2014, 10:35
Znam świetny dowcip o eboli, ale jak nie jesteście czarni, to nie załapiecie.
Witchma - 1 Listopada 2014, 12:26
Jak co roku, niezmiennie śmieszy mnie cmentarna rewia mody. W tym roku zdecydowanym hitem była kurteczka pikowana z rozmieszczonymi w znienackowych miejscach kępkami futerkami. No oczu nie mogłam oderwać...
dalambert - 1 Listopada 2014, 12:41
Witchma, czy uważasz że na cmentarz należy się udawać w worku pokutnym
Witchma - 1 Listopada 2014, 12:55
dalambert, a to są tylko dwie opcje? Kreacje sylwestrowo-karnawałowe albo worek pokutny? W takim razie przepraszam. Po prostu jak widzę na cmentarzu panienki w mini do szyi i makijażu wyjątkowo wieczorowym, to zastanawiam się, w jakim celu tam poszły.
|
|
|