To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

morham - 19 Czerwca 2013, 07:43

ilcattivo13 napisał/a
morham napisał/a
Zafundowano 7 miesięczny przeskok od drugiego sezonu i jest to ciekawy zabieg.
jak się wiosną kręci serial, który ma być emitowany w wakacje, to to raczej normalny zabieg. Podobnie jest z Sherlockiem :)

Nooooo coś w tym jest. Jak przebiegłem w głowie listę seriali to rzeczywiście - tutaj chyba się delikatnie zasugerowałem jak czytałem pierwsze recenzje tego odcinka i tak jakoś to 7 rzuciło mi się w oczy :)

Na Sherlocka także czekam :) Tak jak mówiłem - mam słabość do angielskich produkcji :)

I czekam na ostatni sezon Skins - serial który bardzo lubiłem mimo tego, że niektóre sezony były wyraźnie słabsze od pozostałych :)

Nitj'sefni - 19 Czerwca 2013, 10:43

Matrim napisał/a
Nitj'sefni napisał/a:
Teraz pora znaleźć coś nowego z tego gatunku, koniecznie z dużą liczbą odcinków.

Bierz w ciemno The Office. I Community - nie są to sitcomy ze śmiechem z widowni, ale rozrywka jest niezła.

Dzięki. Sprawdzę :)

Taselchof - 19 Czerwca 2013, 15:37

Nitj'sefni, Go On :wink: odcinków mało ale zacne.
Nitj'sefni - 19 Czerwca 2013, 16:35

Taselchof napisał/a
Nitj'sefni, Go On :wink: odcinków mało ale zacne.

To jest to z Matthew Perrym? Jakiś czas temu planowałem zobaczyć, ale spotkałem się z informacją, że dostał cancela, więc się wstrzymałem. Jak serial kończą po jednym sezonie to zazwyczaj źle świadczy o jego poziomie. Chociaż może w tym przypadku jest inaczej. Zerknę.

morham - 21 Czerwca 2013, 12:55

Ostatnio non stop młócę w ramach bardzo luźnej rozrywki "Wheeler Dealers".

Zawsze uwielbiałem w filmach jak brali się za renowację jakieś starej fury, motocykla czy czegoś i konstruowali/naprawiali :D

A ten serial (czy też seria TV, program) po prostu w 100% trafia w moje gusta (jakoś inne nie trafiają).

No i można zacząć oglądać praktycznie w byle którym (byle by nie trafić na part 2 odcinka) momencie i się nie zgubicie ;) co najwyżej będzie wam brakowało szczegółów z poprzedniego.

Taselchof - 21 Czerwca 2013, 13:44

Nitj'sefni, serial z kilkoma naprawdę świetnymi odcinkami... często niestety caneled dostają nie złe produkcje wbrew pozorom. :?
Lowenna - 21 Czerwca 2013, 17:56

Jak Firefly. Kierownictwo FOXa będzie się smażyło w piekle. Specjalnym piekle :evil:
morham - 21 Czerwca 2013, 18:51

Lowenna napisał/a
Jak Firefly. Kierownictwo FOXa będzie się smażyło w piekle. Specjalnym piekle :evil:

Ale przez to zostało kultowym serialem. Kto wie czy by go nie popsuli jakby miał więcej odcinków ;)

A tak mamy serial kultowy do którego się przyjemnie wraca :)

Pan Fillion zresztą grał w jeszcze jednym serialu który został szybko anulowany i nazywał się Drive - o nielegalnym wyścigu samochodowym po USA. Tylko 6 odcinków :( Grała tam m.in Emma Stone i Taryn Manning :)

Oglądało się go jak film i w momencie w którym się zaczął naprawdę rozkręcać - anulowali.

thinspoon - 21 Czerwca 2013, 22:38

Dla fanów Hannibala

Lowenna - 21 Czerwca 2013, 22:56

morham, jednak Fillion w końcu gwiazdorzy w Castle ;)
Gorzej z Summer Glau. Każdy jeden serial z nią upada :|

morham - 23 Czerwca 2013, 15:59

Lowenna napisał/a
morham, jednak Fillion w końcu gwiazdorzy w Castle ;)
Gorzej z Summer Glau. Każdy jeden serial z nią upada :|

Tak :) W końcu mu się udało - i dobrze :) Należało mu się :)

A Summer szkoda bo fajnie gra to jedno :D a ładna jest to dwa. Mi nic więcej do oglądania na ekranie nie trza ;)

Lowenna - 23 Czerwca 2013, 20:55

Szkoda tylko, że policjantkę z pierwszego sezonu przerobili na laskę w szpilkach...

Dzisiejsze odkrycie. Po pierwszym odcinku jestem na TAK :bravo
http://iitv.info/orphan-black/

marekz - 25 Czerwca 2013, 22:37

Wystartowało Under the Dome.

Pierwszy odcinek tyłka nie urywa, ale nadzieje, że to będzie trzynaście niezłych odcinków całkiem pogrzebane jeszcze nie zostały. Choć łatwo nie będzie: fale radiowe nie przechodzą, ale świetlne już tak..., jak dalej będą dowalać w tym stylu, może być ciężko.

A wygląd krowy w środku - to było wręcz żałosne.

aniol - 30 Czerwca 2013, 12:55

Spartacus -wojna potepionych - na tle wczesniejszych trzech sezonow arcydzielo!
morham - 1 Lipca 2013, 07:59

aniol napisał/a
Spartacus -wojna potepionych - na tle wczesniejszych trzech sezonow arcydzielo!

Jak się człowiek z konwencją oswoił to cały ten serial daje radę. O ile patrzeć przynajmniej pod kątem cycków :D

jewgienij - 7 Lipca 2013, 08:13

Tak sobie przypomniałem Kompanię Braci.
Oczywiście, realizacyjnie świetne.
Tylko nasuwa się czasami refleksja, że Druga Wojna to przede wszystkim walki w Belgii i Holandii, a Kompania E - niczym załoga Rudy 102 - niemal sama ją wygrała.
No cóż, ale to Amerykanie rządzą masową wyobraźnią.

Zgaga - 7 Lipca 2013, 08:37

Chyba się przekonuję do serialu Morderstwa w Midsomer.
W każdym bądź razie, obrazki z angielskiej prowincji - miodzio.

morham - 7 Lipca 2013, 09:34

Graceland - przedstawiciele FBI i DEA w jednym spali domku... przy plaży :) I stamtąd prowadzą tajne operacje. Jest charyzmatyczny i tajemniczy boss, jest świeżaczek, są gorace laski, przystojniak z dredami i żartowniś. I tak mamy całkiem ciekawy serial policyjny...
Fidel-F2 - 7 Lipca 2013, 13:48

taaaa
jewgienij - 13 Lipca 2013, 07:29

Mini serial Pacyfik.

Wojenne kino radzieckie dla niepoznaki po angielsku i o Amerykanach.

Luc du Lac - 13 Lipca 2013, 12:15

jewgienij napisał/a
Mini serial Pacyfik.

Wojenne kino radzieckie dla niepoznaki po angielsku i o Amerykanach.

słabsze od Kompani braci - wojna na Pacyfiku, ale z oczu marines. Zdobywanie wysp, walka w dżungli itp.
Oczekiwałem od serialu wielkich okrętów, bitew morskich itp - za dużo tego nie było

Nokri - 14 Lipca 2013, 09:36

Dla jankesów walki marines na pacfiku to jchniejsz stalingrad, filmów z bitwami na morskimi na pacfiku było juz kilka. A walki na wyspach Salomona pokazali dopiero teraz.
jewgienij - 14 Lipca 2013, 12:49

Bez przesady. Sam oglądałem przynajmniej kilka filmów o oczyszczaniu wysp z Japończyków. Nawet z lat jeszcze siedemdziesiątych, jako dziecko.
Już nie wspominając o Cienkiej czerwonej linii, która dzieje się dokładnie na Guadalcanal.

Martva - 14 Lipca 2013, 18:27

2 Broke Girls - na razie pierwszy sezon, milutkie bardzo :)
Lowenna - 14 Lipca 2013, 20:37

Czy ktoś mi może powiedzieć, po co zaczęłam oglądać 8 sezon Dextera?... :?
Taselchof - 14 Lipca 2013, 20:41

Masuka, on jeden się nie zmienił i trzyma poziom :twisted:
morham - 15 Lipca 2013, 10:00

Skins Sezon 7 - na razie dwa dostępne odcinki. Ale dają radę. Klimat jest. Czekam na następne.
mesiash - 18 Lipca 2013, 14:14

W końcu skończyłem pierwszy sezon House of Cards. Re-we-la-cja. Zajęło mi to tyle czasu, bo odcinki są wymagające co do czasu i skupienia, jakie trzeba poświęcić. Zdecydowanie polecam, zwłaszcza że nie znam serialu z podobnym tematem przewodnim. Chyba trzeba będzie poszukać brytyjskiego pierwowzoru.

Under the dome z kolei odstawiłem na później. Zobaczyłem pierwszy odcinek i uznałem że - aktorzy grają słabo, fabuła będzie się powoli rozkręcać, natomiast będzie miała milion intryg, są błędy logiczne i brakuje zdecydowanie jakiegoś kociaka, któremu by można kibicować. Jak nakręcą trzeci sezon (a podejrzewam że już drugi zawieszą), to zacznę oglądać.

Lowenna - 18 Lipca 2013, 14:35

Suits wrócili. Ale jakoś tak za bardzo kombinowali w końcówce 2 sezonu i kombinują nadal.
Nitj'sefni - 18 Lipca 2013, 14:59

Obejrzałem pierwszy i jedyny sezon Go On. Pierwszy wniosek jest taki, że scenarzyści nie bardzo poradzili sobie ze wstępem i zakończeniem, które wypadły średnio. To niby tylko kilka odcinków, ale zwłaszcza te początkowe mogły mieć wpływ na amerykańską widownie, która okazała brak zainteresowania i serial w rezultacie padł. Szkoda, ponieważ jego środkowa część była naprawdę dobra, momentami nawet bardzo dobra i zasłużył na kolejne sezony.

Partner forum