To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Martva - 20 Marca 2015, 17:20

Cytat
Przepraszamy, ta strona jest niedostępna
Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta.

Agi - 20 Marca 2015, 17:33

Godzilla, zniknęłaś mi ze znajomych. Po wpisaniu w wyszukiwarkę "Aga Piwonia" mam komunikat: Brak wyników dla zapytania.
Godzilla - 20 Marca 2015, 19:05

No tak. Domagają się imienia, drugiego imienia, nazwiska i kopii dokumentu tożsamości. Awałła, jak powiadają Tatarzy. Nie będzie mnie legitymować byle bubek z Kalifornii, to nie ZSRR.
Agi - 20 Marca 2015, 19:20

Ale konto założone przez Kasiek Alainn Sihaja spokojnie funkcjonuje.
Godzilla - 20 Marca 2015, 19:26

Widać moje ktoś podkablował i już nie popuszczą. Mam sporo znajomych działających pod nickami. Na pewno się ucieszą, jak do nich dotrze news. Można zawsze pytać, czy rzeczywiście mam coś do ukrycia, ale czuję się jak gość przy kawiarnianym stoliku, którego kelner zaczyna legitymować, a na odmowę okazania dokumentów wyrzuca z lokalu. Czym więcej jest Fejsbuk jak nie kawiarnią?
Agi - 20 Marca 2015, 19:49

Też mnie irytuje ich namolność, dlatego prawie nic nie publikuję. Rozmawiam tylko ze znajomymi.
Lowenna - 20 Marca 2015, 19:54

Ja nie istnieję :mrgreen:
nureczka - 20 Marca 2015, 21:03

Lowenna, ja nigdy nie istniałam. Złudą żem jest jedynie. :mrgreen:
thinspoon - 20 Marca 2015, 21:44

Zawsze zadziwia mnie jak silna jest mentalność podpierdalaczy w narodzie.
Martva - 22 Marca 2015, 19:18

Dziwne, czytałam ostatnio jakiś wywiad że FB łagodzi politykę wobec nicków. Widać nowe wytyczne jeszcze nie dotarły.
Godzilla - 22 Marca 2015, 21:06

Wobec takich niepoprawnych jak ja żądania obejmują dokument potwierdzający imię, nazwisko, datę urodzenia i portret, który można porównać ze zdjęciami w profilu. Pytanie: PO JAKIEGO GRZYBA? Jakoś tak przestało mi się spieszyć z powrotem. Drugi już dzień albo trzeci nie mam dostępu i stwierdzam, że żyję, mam się dobrze i znajduję sobie mnóstwo ciekawych życiowych zajęć. Pozostaje problem Stokrotki, której szukałam domu i zamierzałam do bólu zamieszczać ogłoszenie na Kotach. Cóż, będę szukać innymi kanałami. Na razie zostałam adminką na jednym forum, wywaliłam stamtąd 80 stron botów, słucham kłótni dzieciaków, coś mi leży na żołądku i boli mnie głowa. Procesem myślenia zajmę się później.
nureczka - 22 Marca 2015, 22:17

Godzilla napisał/a
żądania obejmują dokument potwierdzający imię, nazwisko, datę urodzenia i portret, który można porównać ze zdjęciami w profilu.

Ty tak serio, czy metaforycznie?

Godzilla - 23 Marca 2015, 08:43

Serio. Zablokowali mi konto, i gdy się loguję, wyświetla się śliczna tabliczka z żądaniem wylegitymowania się.
Luc du Lac - 23 Marca 2015, 09:23

Godzilla napisał/a
Serio. Zablokowali mi konto, i gdy się loguję, wyświetla się śliczna tabliczka z żądaniem wylegitymowania się.

ale dzie ? na fejsbuku ?

Godzilla - 23 Marca 2015, 09:25

Tak jest.
Luc du Lac - 23 Marca 2015, 09:39

heh,
no jak miałaś dziwngo nicka to zgodnie z nową polityką ...

koleżankę też zblokowali (Kot Filemon) to założyła Hermenegilda Eukaliptus

swoją drogą to nie wiem czy zasady pesjbuka nie łamią naszego prawa (GIODO itp)
z trzeciej strony nikt nie karze nam się logować na tym portalu

mam nadzieję że to pierwszy krok do upadku FB :)

thinspoon - 23 Marca 2015, 09:44

Luc du Lac napisał/a

Ta, na pewno :wink:

Luc du Lac - 23 Marca 2015, 09:47

thinspoon napisał/a
Luc du Lac napisał/a

Ta, na pewno :wink:

sądzisz że za duży by upaść ?

thinspoon - 23 Marca 2015, 09:58

Jasne. To już nie jest portal społecznościowy, tylko spora platforma komunikacyjna, również dla biznesu. Pewnie któregoś dnia ta formuła się wyczerpie, ale nie wstrzymywałbym oddechu w oczekiwaniu na ten dzień.
Luc du Lac - 23 Marca 2015, 10:01

eh
zgadza się,
natomiast liczę na pojawienia się jakiegoś fajnego freescieciowego portalu, na którego wyemigrują "normlani" ;)

mesiash - 23 Marca 2015, 11:05

Luc du Lac, nic prostszego - wyłóż trochę kasy i załóż, jeśli uważasz że to ma jakikolwiek ekonomiczny sens ;)

Ja osobiście niejednokrotnie zgłaszałem fałszywe konta użytkowników, chociaż zawsze dlatego że to były bezmyślne trolle. Nie znoszę, gdy ludzie robią zły użytek z anonimowości w sieci.

Matrim - 23 Marca 2015, 22:10

Luc du Lac napisał/a
natomiast liczę na pojawienia się jakiegoś fajnego freescieciowego portalu, na którego wyemigrują normlani ;)

Jakiś czas temu "Polityka" pisała o powstaniu This.

Biorąc pod uwagę, że jednym z założeń jest:
Cytat
Each user can share just 1 link a day.
wydaje się, że to właśnie dla tych "normalnych" ciekawa alternatywa. Oczywiście, gdy wyjdzie poza fazę zamkniętych testów, bo póki co zaczyna jak Gmail - trzeba zostać zaproszonym do wewnętrznego kręgu :)
Godzilla - 23 Marca 2015, 22:15

No właśnie, sama rozglądam się za jakimś alternatywnym miejscem. Mam paru sensownych znajomych na Fejsie, którzy w każdej chwili mogą zostać wyrzuceni jak ja. Pożyjemy, zobaczymy.
Luc du Lac - 24 Marca 2015, 10:22

myślę że jak się pojawi sensowna alternatywa to pojawi się też migracja
SithLady - 25 Marca 2015, 15:38

Cos czarno to widze
https://www.eff.org/deepl...out-fixing-them
Najprosciej chyba zalozyc nowe

Godzilla - 25 Marca 2015, 17:42

A pies z nimi tańcował. Mam kontakt telefoniczny z kilkoma osobami, na których mi zależy (choć żal wielu innych).
Dunadan - 26 Marca 2015, 12:42

Właśnie się wku*wiłem na własną głupotę i bezsilność w sotsunku do biurokracji - 200zł w plecy :evil:
fealoce - 26 Marca 2015, 13:41

Dragoni jednak zahaczyli o Warszawę (dziś podobno zwiedzali Muzeum Powstania Warszawskiego) ale chyba jednak nie ma co liczyć na to, że będzie takie spotkanie jak w Białymstoku :(
Luc du Lac - 27 Marca 2015, 14:52

SIX Payment Services - wystrzegajcie się współpracy z tą firmą
zagramaniczna, i kutafony nie mają sensownej placówki w Polszy
same problemy
masakra

Martva - 27 Marca 2015, 21:25

Mam wrażenie, że ktoś mi włożył do uszu dwa małe baloniki i je nadmuchał. Uch :evil:

Partner forum