To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 00:21

Z całym szacunkiem ale pierniczycie koleżanko ihan i wy towarzyszki wspierające. Funkcje specjalne na forum nie są po to żeby były. Powstały ze względu na pewne potrzeby i wymagają, mniej lub bardziej, ale jednak wyższego stopnia zaangażowania a w konsekwencji poświęcenia pewnych dóbr prywatnych w rodzaju czasu, spokoju, etc. Ktoś kto się decyduje na funkcję, decyduje się sprostać tym wymaganiom i znieść obciążenia. Zbiorowisko ludzi, z definicji, im większe tym bardziej zróżnicowane i bardziej narażone na tarcia, które wcześniej czy później muszą wystąpić. Obrażanie się na naturalne procesy jest raczej dziwne a z pewnością pozbawione sensu. Zawężając do
szczegółu, nikt Agi nie obrażał a jedynie wyrażał niezgodę na sposób postrzegania faktów. Każdy ma do tego prawo.

nureczka - 1 Marca 2015, 08:27

Fidel-F2, wybacz, ale to Ty pierniczysz.
Lowenna - 1 Marca 2015, 09:00

Fidel-F2, nie zgadzam się z Tobą. Uważam, że każdemu należy się szacunek za dobrze wykonaną pracę a Agi przez te wszystkie lata odwaliła kawał świetnej roboty.
ihan - 1 Marca 2015, 09:32

Naprawdę, rozumiem Fidelu, że jesteś Bogiem, ale nie zawsze fidelocentryzm jest uzasadniony. Cóż, skoro jednak było warto, to git.
I jeszcze raz, przyczepiłeś się do Agi. Decyzja o ostrzeżeniu nie była jednoosobowa, ale oczywiście żaden z modów, mimo, że przewijali się przez forum nie uważali za stosowne się włączyć. I nie była bym tak pewna czy to akurat MP wnosił o ostrzeżenie dla Boga Fidela, kto wie czy byśmy się nie zdziwili. I personalnie do ciebie Fidelu jeszcze, wciągnięcie [beeep] w awanturę do udowodnienia swoich racji, rozegranie jej nieświadomością, bo to za [beeep] żeby zrozumieć jak jest rozgrywana, no IMHO trochę nie przystoi. Dla jasności, sama zgłaszam swój post do moderacji, żeby dziewczątko nie musiała potem skamleć jaka jest dzielna, bo ją obrażają, a ona, no skarżypytą nie będzie. Ojojoj.

Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 09:54

Ja się przyczepiłem? :shock:
ihan - 1 Marca 2015, 09:58

Nie. Potwór Spaghetti.
merula - 1 Marca 2015, 10:02

Fidel, stanowisko, że "władze", czyli administracja, powinny mieć grubszą skórę miałoby sens, gdyby to były osoby wyłącznie się tym zajmujące, czyli piastowałyby stanowisko funkcyjne. u nas są to zwykli użytkownicy, mający nieco więcej przywilejów, ale też niewdzięczną robotę. zawsze możesz sie spotkać z argumentem " a kto ci dał władzę, jesteś takim samym użytkownikiem, jak inni". i poniekąd jest to prawda.

tak więc i owszem, należy się tym, co chcą coś robić szacunek dlatego, ze należy się on każdemu użytkownikowi, a nie tylko z racji stanowiska. i należy czasem docenić tych, którym chce się chcieć.

Agi został postawiony zarzut, niemiły i nie mający pokrycia w rzeczywistości, mało tego, usprawiedliwiany był tekstami wyciętymi z kontekstu i zmanipulowanymi. a Ty uważasz to za słuszne.

wyjdź może ze swojego grajdołka i użyj inteligencji, której Ci nie brakuje i spójrz na to z dystansu. bo o ile rozumiem zacietrzewienie Czagi choć uważam je za nieusprawiedliwione i niesłuszne, to Ty nie masz do tego powodów. i nie broń głupio stanowiska, które nie daje się bronić. nie mieliście racji i złymi słowami skrzywdziliście Agi. . a była ona w bardzo złej pozycji, aby się bronić.

merula - 1 Marca 2015, 10:04

ihan, nie obrażaj użytkowników.
Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 10:53

Z jakich głębin i czeluści zbiorowej świadomości wydobyłyście koncepcję, że jestem przeciw oddawaniu szacunku Agi czy któremukolwiek innemu z modów? I którymi słowami uchybiłem Agi w jakikolwiek sposób?

I czemu manipulacja wyciętymi tekstami w stosunku do Agi jest karygodna a manipulowanie moimi tekstami w celu przyznania mi osta słuszne i chwalebne?

Ech, co w was siedzi, że z miejsca wsiadacie na miotły i hurmem rzucacie się z pazurami na wroga którego nie ma?

ihan - 1 Marca 2015, 11:00

merula, staram się jak mogę, ale czasem się nie da.
Fidel, no błagam cię. Teraz ty będziesz pokrzywdzony. :roll: Czytasz co chcesz czytać. Postaraj się bardziej.

merula - 1 Marca 2015, 11:10

powiedziałabym "wyciągnij głowę z *beep*", ale nie uchodzi.

używasz określeń obraźliwych, wcale nie kryjąc się z tym i nie starając zachowanie norm akceptowalnych społecznie, a potem wyjeżdżasz, że ktoś manipuluje Twoimi tekstami? nie przesadzasz aby?

nureczka - 1 Marca 2015, 11:57

Fidel-F2, na zaraz się popłaczę, tak mnie wzrusza twoja niedola.
Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 13:41

ihan, oczywiście, że pokrzywdzony. W innym razie nie protestowałbym, przecież to elementarne. merula, użyłem pojęcia medycznego.
nureczka, nie wiem czy zauważyłaś ale nie o moją niedolę chodzi. Strzelasz obok tematu.

merula - 1 Marca 2015, 13:46

Fidel, to pojęcie nie jest już terminem medycznym i świetnie o tym wiesz.
Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 14:12

Ale ja tak go użyłem
ihan - 1 Marca 2015, 14:32

O widzisz Fidel, i tu się różnimy pewnie. Bo ja jak piszę, że ktoś jest głupi, to tak piszę bo myślę, że ten ktoś jest głupi. Nie zasłaniam się terminami medycznymi choćby dlatego, że nie interesuje mnie definicja medyczna (pomijając, że jej nie znam bo i medycyny na szczęście nie kończyłam) i nie piszę też żeby kogoś diagnozować. Może mnie zaboleć, że jestem karana za mówienie w moim odczuciu prawdy, ale też rozumiem jak działa moderacja i będąc na form się z tym godzę. Ale nie wymyślam linii obrony w stylu terminy medyczne :shock: Tym niemniej bardzo dobrze o tobie świadczy, że poczuwasz się do dyskusji, acz według mnie nie jesteś głównym winowajcą. Ot, współudział, biedaku pokrzywdzony (i tu mi się naprawdę cie żal zrobiło, żeby nie było, że tylko złośliwa i cyniczna jestem).
nureczka - 1 Marca 2015, 16:19

Fidel-F2 napisał/a
nureczka, nie wiem czy zauważyłaś ale nie o moją niedolę chodzi. Strzelasz obok tematu.

Chodziło mi konkretnie o wypowiedź:

Fidel-F2 napisał/a
a manipulowanie moimi tekstami w celu przyznania mi osta słuszne i chwalebne?

ketyow - 1 Marca 2015, 16:29

Dokładnie, głównym winowajcą jest Ziemkiewicz.

Niemniej, ostrzeżenie jak najbardziej zasłużone, wiesz to równie dobrze co my, a i my wiemy, że Ty to wiesz doskonale, tylko nie chcesz tego przyznać otwarcie. Możemy sobie wyciągać argumenty z coraz to bardziej odmiennych stanów świadomości, bo zwyczajnie lubisz tego typu rozprawy, choćby nie miały najmniejszego sensu, tylko po co?

Za SJP:
Cytat
debil
1. pogard. «o człowieku ograniczonym, głupim»
2. daw. «osoba upośledzona umysłowo»

Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 17:08

ketyow, a ten cytat to wrzuciłeś bo? Coś z niego wynika? Ostrzeżenie kompletnie niezasłużone. Nie mam pojęcia, jakim sposobem wyciągasz przeciwnym wniosek.

nureczka, tym bardziej strzelasz obok.

ihan, nice try, możesz wierzyć albo nie.

Godzilla - 1 Marca 2015, 21:06

Kolejny temat do wrzucenia w ignory :evil: I kolejny powód, żeby się tu nie pojawiać.
ihan - 1 Marca 2015, 22:47

Godzilla, niepotrzebnie. Myślę, że hejtowanie Fidela się skończyło i temat wróci do właściwych proporcji. Nie po to walczyliśmy o forum żeby teraz się wszyscy poobrażali i odchodzili, daj spokój (tu powinna być emotka z kwiatkiem, ale nie umiem wstawiać obcych emot).
Fidel-F2 - 1 Marca 2015, 23:30

Rafał - 2 Marca 2015, 08:01

ihan napisał/a
sama zgłaszam swój post do moderacji
Samemu się nie zgłasza swoich postów, tylko sie je edytuje. Rozumiem, że to figura retoryczna, bo o nieumiejętność posługiwania się przyciskami nie posądzam, ale tak czy siak to było nieuprzejme, a skoro zgłaszasz, to wybipuje.

Fidel-F2, chcesz swoją klatkę? Mieliśmy w gronie moderatorskim nie raz dyskusje, czy wywalić Cię z forum na amen, czy jednak mimo wszystko zostawić. Rozumiem, że nie pozwolisz, aby te dyskusje zakończyły się jednak dotychczasowym niczym, tak? Czasami tak to bywa, że człowiek niby nic złego nie robi, jest elokwentny i inteligentny, niby kulturalnie i grzecznie rozmawia, a atmosfera się psuje i ludzie zmykają z otoczenia. Wtedy gościa się izoluje, albo wyprasza. Dla jasności: permanentnie stoisz w drzwiach.

Godzilla, ja Ci się tu nie pojawię, ani mi się waż! Co prawda jestem zawalony rożnymi takimi sprawami i więcej mnie nie ma jak jestem, u innych pewnie tak samo, ale będziemy się bardziej starać. Myślę, że my wszyscy.

hrabek - 2 Marca 2015, 09:30

ihan napisał/a
Decyzja o ostrzeżeniu nie była jednoosobowa, ale oczywiście żaden z modów, mimo, że przewijali się przez forum nie uważali za stosowne się włączyć.

Ja tylko dodam, że niewłączanie się w dyskusję nie jest powodowane lenistwem czy lekceważeniem tematu. Dokładnie śledzę "gorące tematy" i jeśli decydujemy się wspólnie podjąć decyzję, to nie ma co na ten temat więcej dyskutować, bo to prowadzić będzie jedynie do dalszej bezcelowej dyskusji. I tak jak skazany prawomocnym wyrokiem będzie dalej narzekał na sąd, państwo i cały aparat władzy, bo w swoim mniemaniu jest niewinny, tak tutaj dzieje się za każdym razem tak samo, oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej skali. Ta dyskusja jest tego doskonałym przykładem. Nie widzę powodu, żeby się w nią włączać. Wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu, ale podejrzewam, że inni moderatorzy wychodzą z podobnego założenia.

Jednocześnie przypominam, że wszyscy tu jesteśmy, bo chcemy, nikt nas do stołków nie przyspawał i każdy może zgłosić wniosek o odwołanie moderatora czy administratora z funkcji, a każdy inny może się na ten temat wypowiedzieć. Są odpowiednie ku temu wątki, a nawet można założyć nowy, jeśli ktoś nie wie, gdzie to zrobić. I jeśli nawet nie będzie założony tam gdzie trzeba, to jeden z nas go przeniesie w odpowiednie miejsce, bądź nawet doklei do istniejącego, jeśli takowy będzie. Ba, nawet sondę możemy stworzyć, żeby łatwo się głosowało w sposób niejawny.
Nasz regulamin zawiera kilkanaście krótkich punktów, gdzie mu do przepisów prawa karnego, konstytucji i innych aktów wykonawczych, które w sumie mają ładnych kilkaset (jak nie kilka tysięcy) stron, a i tak dochodzi do różnic interpretacyjnych w przypadku wielu przepisów. U nas siłą rzeczy każdą sprawę rozpatrywać musimy indywidualnie w oparciu o te kilkanaście punktów (a jeśli pamiętacie, na początku było ich bodajże sześć, tylko trzeba było stworzyć nowe, bo tego typu dyskusje to wymusiły). Nigdy nie zawrzemy wszystkich możliwych wykroczeń, więc musicie się zdać na naszą wiedzę, doświadczenie i intuicję. Nie robimy nic specjalnie przeciwko wam, nie prowadzimy specjalnej krucjaty przeciwko któremukolwiek użytkownikowi, tolerujemy mnóstwo zachowań, które są jawnym łamaniem regulaminu, ale jeśli nie wpływają na jakość dyskusji, to przymykamy na to oko.
Mnie zastanawia najbardziej pęd do poświęcania cennych minut, nawet godzin czasami, swojego życia na wykłócanie się o takie pierdoły. Mi by się nie chciało.

Fidel-F2 - 3 Marca 2015, 10:07

Rafał, Twoja wypowiedź jest tak oderwana od rzeczywistości, że nawet nie wiem jak się zabrać do jej prostowania bo do mierzenia ciśnienia przyniosłeś lupę, agrafkę i trzy kluski. Problem zaczął się gdy na poważnie zajeliście się durnym zgłoszeniem. Zabełtaliście balią i pretensje do wszystkich gdy zwracają wam uwagę, że narobiliscie błota dokoła. Wątek Ale za co? powstał po to by dyskutować o decyzjach administracji. Oburzanie się na kogoś z powodu korzystania z tej możliwości zasługuje na facepalm roku.

hrabek, to jest rozgrywka intelektualn ergo lepsza od większości pozostałych wątków na forum.

Rafał - 3 Marca 2015, 10:52

Fidel-F2, rozmawiam o Tobie z różnymi użytkownikami forum. Opinia jest taka, że prywatnie jesteś do rany przyłóż, sympatyczny i przeuroczy, serio padały takie stwierdzenia. A na forum bez kija nie podchodź. Ki czort?
Fidel-F2 - 3 Marca 2015, 10:57

Na forum też do rany przyłóż, reszta to czarny PR, beep, zawistnych beep, w beep beeeeeep osobników.
Rafał - 3 Marca 2015, 10:58

:lol: I tej wersji się trzymajmy :lol:
hrabek - 3 Marca 2015, 11:00

Fidel-F2 napisał/a
Problem zaczął się gdy na poważnie zajeliście się durnym zgłoszeniem.

Widzisz, problem w tym, że my inaczej od ciebie oceniliśmy to zgłoszenie. I nie możesz pojąć (znaczy oczywiście, że możesz i podejrzewam, że w głębi duszy się z tym zgadzasz, a aferę kręcisz dla hecy, co zresztą sam przyznajesz za chwilę w tym samym poście. Nie wprost oczywiście, ale to właśnie takie rzeczy cię nakręcają), że ktoś może mieć inne zdanie od ciebie.

Fidel-F2 napisał/a
hrabek, to jest rozgrywka intelektualn ergo lepsza od większości pozostałych wątków na forum.

Rozgrywka to by była, gdyby drugi gracz wiedział, że w grę jakąkolwiek gra, a ty zachowujesz się jak mój syn, który nagle wyrywa z kopyta pod blokiem, dobiega do klatki i cieszy się, że wygrał. Urocze to, ale głupie zarazem.

Fidel-F2 - 3 Marca 2015, 11:20

Oczywiście, że inaczej oceniliście. Postanowiliście wrzucić g w wentylator. Udało się, są konsekwencje. Ja to bardzo dobrze rozumiem i pojmuję. Tu się nie różnimy. Różnimy się tym, że ja bym jednak nie wrzucał.

hrabek, a słyszałeś o grach jednoosobowych? Ja nie gram z Tobą.

Partner forum