Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 13 Października 2006, 12:36
czyli, jak zbierzemy 125k głosow, to oni musza poddac to referendum?
W jakim czasie?
Romek P. - 13 Października 2006, 13:02
NURS:
Cytat | czyli, jak zbierzemy 125k głosow, to oni musza poddac to referendum?
W jakim czasie? |
Przy Jurku to chyba po wieczności. On może, ale nie musi. Były precedensy, że jakiś projekt leżał w Sejmie cztery lata i nic. Także za ządów SLD - po prostu marszałek topi niewygodne inicjatywy, od tego jest
Kruk Siwy - 13 Października 2006, 14:19
Patrzę ja i oczom nie wierzę. Co to ma być? Horror szoł? NURS, chce wyprowadzać ludzi na ulicę. Gdyby się udało i gdyby tak kogoś spałowali a nie sądze, żeby pisiory się obcyndalały to byłby sukces. Co? I jak świetnie by się pisiakom wpasował w i ich koncepcję oblężonej przez "onych" twierdzy. dzejes i dareko chcą rozwiązywać parlament. A może tak byście zmierzyli siły na zamiary?
Aktywnych na forum jets 100 ludzi. O różnych przekonaniach. No.
Nie znaczy, że nie można nic robić. Przychodzi mi na myśl sposób działania Pomarańczowej Alternatywy. Albo takie coś czego nazyw zapomniałem a jest popularne na Zachodzie. Grupa ludzi (im większa tym lepsza) zbiera się nieznacznie (np. na dworcu Centralnym) i o określonej godzinie wznosi jakieś krótkie hasło lub wykonuje gest, czy gesty, po czym natychmiast się rozprasza i rozchodzi by rzecz powtórzyć gdzie ińdziej i kiedy indziej.
Maksimum efektów minimum sił. I ryzyka. Co prawda forum jest fantastyczne, ale stanowczo proponuję zejść na ziemię.
GAndrel - 13 Października 2006, 14:25
To się nazywa flash mob
Kruk Siwy - 13 Października 2006, 14:27
GAndrel, dzięki.
Romek P. - 13 Października 2006, 15:15
A mnie sie ten pomysł - wybacz, Robert - nie podoba.
Rozwiązaniem nie jest jakaś tam manifestacja - czego zresztą dowiodły marsze partyjne ostatnio. Jeżeli już, trzeba nawoływać, namawiać i przekupywać ludzi, aby p o s z l i___ n a ___w y b o r y. I, oczywista, wybrali mądrze To by może nie uzdrowiło sytuacji od razu, ale przyznam, że na pewno jest to sposób, aby się pozbyć debili w rodzaju faceta od kreacjonizmu.
dzejes - 13 Października 2006, 15:20
Kruku drogi i przeuroczy Przeczytaj moje posty raz jeszcze. Jeśli trzeba to znów.
Ja tam nigdzie nie wyrażam swojego stanowiska. Ludzie pytają - odpowiadam.
Kruk Siwy - 13 Października 2006, 15:23
dzejes, sorry. Gębę Ci dorobiłem. Piwo masz u mnie przy najbliższym.
hjeniu - 13 Października 2006, 16:00
Ludzie zlitujcie się, znowu chcecie mi zafundować wybory? Niech dojdę do siebie po samorządowych. dzejes, nie dałoby się napisać ustawy nakazującej rozstrzelanie wszystkich odpowiedzialnych za wybory? Serwer Platformy Wyborczej stoi chyba na Pentium II i modemie 28,8 kbps. A poszło na to pewnie kilka milionów.
Vened - 14 Października 2006, 13:05
Cytat | I nie mow mi, ze gospodarka ma się dobrze, bo z gospodarką jest jak z dużym okrętem, sterowałeś kiedyś czymś takim? |
Okrętem nie, tylko śródlądowym tankowcem 3-4 tys BRT
Widze, że w końcu zaczęły pojawiać się konstruktywne propozycje. Tylko tak - podpisy sobie mozna zbierac. PO zebrala ponoć 400 tys. podpisow pod czyms tam (chyba pod ich projektem zmian w konstytucji) i tak sobie te sterty papieru gdzies leżą.
Demonstracje to moim zdaniem lepszy pomysl, ale ja po prostu uwielbiam zadymy na ulicach Inna sprawa, ze jakos sobie nie wybrazam "bezhaslowej" manifestacji.
Nie nalazy sie przejmowac zezwoleniami. Uczestnikom nielegelnych zgromadzen nic nie grozi (pod wzgledem prawnym). Tylko ich prowodorom (a gdzie policja bedzie szukac prowodyrow jesli to bedzie cos na ksztalt flash mob?). Ponadto moim zdaniem zapis o legalnosci czy tez nie manifestacji to lamanie demokracji (swego czasu J. Kaczynski byl za jego zniesieniem ). Jesli np. na wroclawskim rynku znajdzie sie w jednej chwili 500 osob z flagami, i tak sobie bedzie spacerowac, to co policja moze zrobic? Jesli nawet wladze beda probwaly przeciwdzialac to sila rzeczy otrze sie to o farse (i nawiazemy tym samym do tradycji PA )
Piech - 14 Października 2006, 13:34
Nie wiem, czy ktoś by zwrócił uwagę na jeszcze jeden happening na wrocławskim rynku. Tam od wielu lat grasują krasnoludki.
Vened - 14 Października 2006, 13:39
To mozna to zrobic na poznanskim. Jest taki maly, ze trudno tam cos przegapic
Zart, zart
Piech - 14 Października 2006, 13:44
Poznański rynek jest szczelnie zastawiony ogródkami piwnymi. Ludność oddaje się poważnym zajęciom, a nie jakimś tam...
NURS - 14 Października 2006, 14:23
w sumie mogliby na przyklad o 14,00 wznieś głośno toast na pohybel wladzy
dareko - 14 Października 2006, 14:31
wadzy
albo, cytatem... na pochybel czarnym i czerwonym!
kiedy sie umawiamy?
Vened - 14 Października 2006, 14:32
No... to tez jakis pomysl To robimy cos, czy jak zwykle nie?
kruczywiatr - 14 Października 2006, 14:40
Rządzący tak się cieszą, że Polacy, głównie młodzi, wyjeżdżają za granicę, poszerzają swoje horyzonty, rozwijają się i dorabiają. Ale jak część tych emigrantów zarobkowych, którym się powiodło, wróci do kraju, to mogą sporo namieszać i pokierować kraj ku nowym horyzontom. Mamy nadzieję, że tak się stanie.
Skoro reprezentacja Polski w piłce nożnej wygrała z Portugalią, absolutnie wszystko jest możliwe.
PiS gra nieczysto, stosuje ciosy poniżej pasa, a PO praktycznie stoi w miejscu i daje się okładać. Dobrze, że kraj się oczyści z róznych komunistycznych aparatczyków, ale obecna sytuacja zaczyna za bardzo przypominać reżim, a tego nie chcemy. Poza tym Roman Giertych wzywa do: "stop kłamstwu, stop beczelności, stop chamstwu", a każdy chrześcijanin powinien wpierw zacząć od umoralniania siebie, ale pan Roman to chrześcijanin pozorowany , jeden z wielu, a w jego partii są ludzie, którzy są wyznawcami nazizmu, a tacy dla nas Polakami nie są i powinni natychmiast opuścić Rzeczypospolitą.
I znowu będziemy musieli oglądać Andrzeja Leppera, jak ze swoją armadą amoralnych, bogatych kukiełek sunie przez korytarze sejmowe Musimy znowu sięgnąć po zaklęte okulary ochronne , inaczej grozi nam ślepota i degradacja moralna.
NURS - 14 Października 2006, 14:41
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3624787.html
polecam
GAndrel - 14 Października 2006, 15:00
To a propos Państwo powszechnej podejrzliwości?
kruczywiatr - 14 Października 2006, 15:04
Cytat |
Dzisiaj Walkowiak współczuje rywalowi: - Nie odczuwam żadnej satysfakcji z tego, co się stało. Jestem przekonany, że PiS nie ma nic wspólnego z działaniami prokuratury w tej sprawie. |
A my jesteśmy absolutnie przekonani (i nie potrzebujemy Sherlocka Holmesa do wyrobienia sobie tegoż przekonania), że PiS stoi za tymi działaniami.
Jeszcze apropo kreacjonizmu w szkołach. Bóg stworzył wszechświat na bazie nauki, nie magii, więc panowie z LPR ocierają się o bluźnierstwo.
NURS - 14 Października 2006, 15:09
No co ty, partia prawa i sprawiedliwości wysłałaby trzy radiowozy do sprawdzenia, czy kandydat konkurencji nie ma skserowanej ksiązki?
Piech - 14 Października 2006, 15:17
Tak. Ja np. jestem podejrzliwy wobec tego, co pisze "Gazeta Wyborcza". Zwłaszcza w świetle wypowiedzi red. Michnika nagranych na taśmach Gudzowatego.
GAndrel - 14 Października 2006, 15:22
A zauważyliście, że kolor nowych radiowozów to taki jakiś jaśniejszy odcień niebieskiego? Ciekawe dlaczego?
GAndrel - 14 Października 2006, 15:23
Piech, muślisz że Kuczyńskiego inspirowały służby do wyrażenia takiej opiniii?
Romek P. - 14 Października 2006, 15:24
Piech:
Cytat | Ja np. jestem podejrzliwy wobec tego, co pisze Gazeta Wyborcza. Zwłaszcza w świetle wypowiedzi red. Michnika nagranych na taśmach Gudzowatego. |
W jakim świetle, że ja sie bezceremonialnie spytam? Bo na razie to zawartości tych taśm nie znamy, są jakieś przecieki, ale nie pod nazwiskiem, a Gudzowaty się wypowiada, że taśm nie słyszał?
Nie bronię Gazety, bo ma swoje za uszami, ale akurat Gudzowaty, którego pracownik nagrał podobno tasmy, a sam Gudzowaty nic o ich zawartości nie wie - to na milę pachnie kłamstwem.
Piech - 14 Października 2006, 15:26
O ile wczorajszy "Dziennik" nie zmyśla, to sam Redaktor Naczelny "GW" oświadczył, że służby ich inspirują.
dareko - 14 Października 2006, 15:52
Alez to zbieg okolicznoci... Begerowa, wybory za pasem, nieistniejacy raport o WSi, przecieki w sprawie TVN, przecieki w sprwaie Rokity i przecieki z tasmami..... No ale, to normalne, wszyscy tak robia.
NURS - 14 Października 2006, 17:57
Piechu to ty wierzysz Dziennikowi?
Zupełnie z innej beczki, podoba mi się Wołek niezbożowy, który teraz grzmi na prawicową władzę
gorim1 - 14 Października 2006, 19:16
Wracając do wcześniejszego wątku
dobrym przykładem na przewidywany rozwój polskiej polityki może być hiszpania
po niestabilności politycznej okresu po odejściu generała franco młodzi ci co wyjeżdzali do francji za pracą zmienili jakość polityczną tamże
mam nadzieję a wiem coś niecoś od znajomych polaków z niemiec w szczególności że po przyjedzie do polski są w absolutnym szoku bo dla nich ten sposób prowadzenia polityki jaki ma miejsce w naszym ukochanym karju jest zupełłną abstrakcją liczę na to że w wieku ok 40 lat większośc z nich wróci do polski i zacznie się dopiero wtedy coś zmieniać
jeszcze takie jedno zdanie akurat cytat z wykładów prof jadwigi staniszkis na uw
" sytuacja polityczna w polsce zmieni się dopiero wtedy gdy z polityki odejdą wszystkie osoby które żyły bądź pamiętają epokę komunizmu.
Jak dalej tłumaczyła już dokładnie nie pamiętam ale mniej więcej chodziło o to iż tamten system nie nauczył niczego związanego z normalnym funkcjonowaniem państwa.
dodające do tego od siebie normalnie u nas nie będzie nawet teraz gdy w polsce rządzą ludzie przesiąknięci manią prześladowaczą.
podsumowując trzeba nam czasu na to by się polska polityka ustabilizowała
akurat teraz tego czasu po prostu nam cholernie brak jest wiele do zrobienia a słychać ciągłe awantury i draki wrrrrrrrrrrrr.......
ufff coś długawy post mi wyszedł.
Piech - 14 Października 2006, 20:19
Cytat | NURS: Piechu to ty wierzysz Dziennikowi? |
Ja nikomu nie wierzę. Nawet sobie. Myślałem, że czytałem wczorajszy "Dziennik", a to była dzisiejsza "Rzeczpospolita". Poza tym wszystko się zgadza. Chodziło mi o ten artykuł:
http://www.rzeczpospolita...strona_a_3.html
Cytat | Gudzowaty pytał Michnika, dlaczego gazeta źle o nim pisze. Redaktor miał odpowiedzieć: Dostałem od służb, to napisałem. Biznesmen dociekał jednak, dlaczego autor tekstów w GW przedstawiał go w tak niekorzystnym świetle. - Zna się ze służbami - miał odpowiedzieć Michnik. - A czy on chociaż zna się na gazie? - drążył Gudzowaty. Michnik miał stwierdzić, że dziennikarz w tym zakresie rozmawiał ze służbami specjalnymi. |
Mam nadzieję, że red. Michnik nie puści płazem takiej kalumni i wytoczy proces.
|
|
|