To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Luc du Lac - 27 Stycznia 2015, 14:00

nureczka napisał/a
Luc du Lac napisał/a
skrótu ulica z dużej litery,

Nie geniwaj się proszę, ale nie mogę się oprzeć. Dużą literą. No chyba że ktoś pisał ze wsi o nazwie Duża litera.

;)

nie gniewam się

nureczka - 27 Stycznia 2015, 14:16

:) :) :)
Luc du Lac - 27 Stycznia 2015, 15:07

kolejna sprawa: brak jednolitej szaty graficznej i informacyjnej na stronach www urzędów skarbowych w Polsce,
wieś tańczy i śpiewa,
jak ktoś chce sobie na stronie koguciki umieścić - to umieszcza... do koloru do wyboru

m_m - 29 Stycznia 2015, 01:16

Przesyt, ze sto ebooków zakupionych i nie wiem co czytać.
Brak mi polecanek, rozważam powrót na Diunę :fp:

Witchma - 29 Stycznia 2015, 08:56

m_m, jakoś nie potrafię się połączyć z Tobą w bUlu ;)
Luc du Lac - 29 Stycznia 2015, 09:36

eh,
przez 15 lat z okładem, kubły na sur.wtórne stały w kolejności (od mojej strony podchodzenia)
plastik - szkło białe - szkło kolor - inne

jakies dwa tyg. temu jakiś bęcwał przestawił najważniejszy kubeł z plastikiem, i już dwa razy wrzuciłem ww. do szkła.
:evil:

ogólnie mam nerwowy miesiąc-dwa...

m_m - 29 Stycznia 2015, 11:19

Witchma napisał/a
m_m, jakoś nie potrafię się połączyć z Tobą w bUlu ;)
To może, zamiast okazywać daleko posunięta niewrażliwość na moje cierpienia, poleć jakąś książkę ;P:
mBiko - 29 Stycznia 2015, 12:10

m_m, zaglądałeś do "Ostatnio czytane"? Co najmniej kilkanaście propozycji do wyboru, do koloru.
m_m - 29 Stycznia 2015, 12:15

mBiko a po co ten protekcjonalny ton? Owszem, zaglądałem i albo mnie nie zainteresowało, albo nie umiałem zdobyć, na przykład Czerwone Koszule chętnie przeczytałbym, ale w bibliotece nie ma, a jakoś kupować kolejnych książek po prostu nie mam ochoty. Wiem, marudzę i wina leży stronie mojego niezdecydowania :(
Fidel-F2 - 29 Stycznia 2015, 14:29

Wróć jak Ci się PMS skończy.
Magnis - 29 Stycznia 2015, 17:34

m_m, a sprawdzałeś w katalogu na stronie czy nie mają gdzieś u Ciebie w bibliotekach i można przez to zamówić ;) (jest taka możliwość).

Może czytałeś, ale Greg Bear napisał Eon i Wieczność. Kiedyś czytałem i podobało mi się to mogę polecić.

m_m - 29 Stycznia 2015, 23:56

Magnis, tak, czytałem już dość dawno temu, podobno to jest trylogia, a trzeciej części u nas nie wydano. Aha, wyobraź sobie, potrafię korzystać z katalogów :oops:
I przepraszam wszystkich zirytowanych moim marudzeniem, może nie ten wątek wybrałem na swoje peemesowanie.

Magnis - 30 Stycznia 2015, 16:50

m_m napisał/a
Magnis, tak, czytałem już dość dawno temu, podobno to jest trylogia, a trzeciej części u nas nie wydano. Aha, wyobraź sobie, potrafię korzystać z katalogów :oops:

Wiesz tak napisałem, bo pisałeś biblioteka, więc zrozumiałem, ze nie patrzyłeś gdzie indziej :) .

Może czytałeś, ale wymienię ;) : Colin Kapp (Formy chaosu, polecam), C. C. MacApp Zapomnij o Ziemi.

Martva - 31 Stycznia 2015, 15:16

Głowa mnie boli, już trzeci czy czwarty dzień z rzędu.
nureczka - 1 Lutego 2015, 08:56

Martva, przytulaski. Ból głowy to coś okropnego.
Agi - 3 Lutego 2015, 23:34

Cały dzień boli mnie żołądek. Kocham moją pracę.
Luc du Lac - 3 Lutego 2015, 23:44

a ten ból ma coś wspólnego z pracą?
Agi - 4 Lutego 2015, 09:00

Ból jest wywoływany stresem, a stres wynika z pracy. Czyli ból ma dużo wspólnego z pracą.
Lowenna - 5 Lutego 2015, 09:01

Przyłączam się do obolałych :( od kilku dni drętwieją mi dłonie. Śrubokręt trudno mi utrzymać.
konopia - 5 Lutego 2015, 11:04

Lowenna, jako weteran w skręcaniu i przykręcaniu, napisze tyle, tam gdzie można używaj wkrętarki, zwykła wiertarka zbyt ciężka i mocna, no chyba, że ma sprzęgło i regulowaną prędkość obrotów, bo w przeciwnym razie powyrywa śruby z mebli itp...

Jeden z kumpli załapał zapalenie ścięgien, drugi nadwyrężył nadgarstek.
A ja z moja malutką wiertarką, z regulowaną prędkością obrotów i dobrze ustawionym sprzęgłem dałem radę bez poważniejszych kontuzji.
Oczywiście warto zaopatrzyć się w ochraniacze na kolana.

Rafał - 5 Lutego 2015, 11:32

Polecam takie cudo, :wink:
Lowenna - 5 Lutego 2015, 12:01

Dzięki, chłopaki, ale śrub było 12 a drętwienie pojawia się praktycznie przy każdej czynności. Nawet w nocy, gdy łapki mam wyciągnięte przed siebie i nic ich nie uciska
ketyow - 5 Lutego 2015, 12:04

Lowenna, do lekarza.

http://przelom.pl/14044-g...a-nam-rece.html

Godzilla - 9 Lutego 2015, 11:44

Mieliśmy wczoraj zaszczepić Stokrotkę, a tu guzik - termometr pokazał 40 stopni (normalna u kotów 38,5) i jakieś bulgoty w kiszeczkach. Kicia przedrzemała wieczór zamiast szaleć z Topeuszem. Na szczęście dziś zaczęła od solidnej porcji jedzonka, trochę się pobawiła, a teraz siedzi przy mnie i mruczy. Chyba jest lepiej.

Potwór Młodszy znowu chory. Siedzi w łóżku z bolącym gardłem i kaszle.

Martva - 9 Lutego 2015, 17:06

Od początku roku niemal codziennie zaglądałam na stronę urzędu pracy, żeby sprawdzić co tam słychać z dofinansowaniami na działalność gospodarczą. Nic nie było i zaglądałam rzadziej, a dziś milion nowych rzeczy i okazało się że pierwszy nabór był w dniach 2-7 lutego. Uch :evil:
dalambert - 9 Lutego 2015, 19:38

Martva, o Ty nie wies, że dofinansowania nie są dla wszstKIch, ale dla ZNAJOMYCH I KREWNYCH KRÓLIKA :shock: :?:
Martva - 9 Lutego 2015, 19:41

tak też myślałam po kilku nieudanych próbach, i odpuściłam, ale znajomej (mojej) się udało w zeszłym roku.
dalambert - 9 Lutego 2015, 20:11

Martva, CZASEM TRZEBA KOGOŚ OBCEGO DOPUŚCIĆ, TO SIĘ NAZYWA ALIBI :mrgreen:
Lowenna - 9 Lutego 2015, 20:22

Mąż na mnie krzyczy :(
thinspoon - 9 Lutego 2015, 20:29

Lowenna napisał/a
Mąż na mnie krzyczy :(

Taki jego mężowski smutny obowiązek.

Partner forum