To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Fidel-F2 - 14 Stycznia 2015, 12:29

Spróbuj rzucić dziurkaczem.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 12:32

Luc du Lac napisał/a
thinspoon napisał/a
Yup, to ten temat. Tak fascynujący, że właśnie piję drugą kawę :wink:

zgaduje że w dziale handlowym jesteś (ew. nadzór techno) :)

Taaa

Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 12:39

Fidel-F2 napisał/a
Spróbuj rzucić dziurkaczem.

j. sa za taką kratownicą :)
zresztą, rozbitych j. też tutaj nie chcę
zgłosiłem problem - znajomy powiedział że "mamy" taką drabinę - ale na razie jest w użyciu
czekam...

Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 19:34

Dwie sprawy: Słownik w tablecie Zamzunga jest maksymalnie ujowy. Wymysla wyraz, a przy dłuższych absurdalnie je dzieli. Albo to : piszę maila pracowego wymieniam imię i nazwisko, zresztą już użyte wcześniej. ... Kuba Woj... a on mi ... ewodzki
Kto ten słownik układał? 17 latka?

Druga : całokształt komunikacji Wrocławskiej. To jest prawdziwy dramat. Absolutni dyletanci. I parę lat temu wyje%%_€ 100mln zł na Inteligentny System Transportu.

Lynx - 14 Stycznia 2015, 20:50

Lokatorzy spóźniają się z czynszem. :evil:
A ja jestem wyczyszczona poświątecznie i po trwających 3 tyg. feriach z tym związanych.

Martva - 14 Stycznia 2015, 21:07

Boli mnie głowa od paru dni. Znaczy tak ćmiła w tle, jak nie próbowałam podskakiwać to dało się wytrzymać (pa pa, treningi), dziś palnęła mocniej i musiałam zeżreć pigułę. Nie wiem czy to pogoda czy ki coś.

Poza tym przed świętami pożyczyłam wujkowi gotówkę na benzynę (cud że miałam, normalnie nie miewam) i tyle ją widziałam :/ W międzyczasie obiecał że odda w zeszły piątek. Uch.

Rafał - 15 Stycznia 2015, 15:21

Luc du Lac napisał/a
całokształt komunikacji Wrocławskiej. To jest prawdziwy dramat. Absolutni dyletanci. I parę lat temu wyje%%_€ 100mln zł na Inteligentny System Transportu.
Hi, hi, hi, założę się, że dyrekcja do domu bez problemu dojeżdża. :twisted:
Luc du Lac - 19 Stycznia 2015, 13:04

Cytat

Cytat

ps. Forum kibicowsko-kibolskie od świąt nie działa (przerwa tech.) %^&*!

zdobyłem języka, i dowiedziałem się że
jest pewien problem pomiędzy dwoma wodzami (klasyka stare vs. nowe), i dla kultury - aby jak to klasycznie w necie , nie wylewać na siebie szamba bo i tak obryzga wszystkich dookoła - wyłączono forum
pełna kultura

dzisiaj coś nowego:

Cytat
Trwa przerwa techniczna. Forum zostało wyłączone z przyczyn bezpieczeństwa. Data jego ponownego uruchomienia jest nieznana ale powinna mieć miejsce jeszcze w styczniu. Przepraszamy za utrudnienia. Redakcja forum

Luc du Lac - 19 Stycznia 2015, 14:35

:fp:

w piątek znowu kontrola

nureczka - 21 Stycznia 2015, 21:07

Nabyłam książkę, która okazała się 100% oszustwem Nureczka na tropie przekrętu wydawniczego.
dalambert - 21 Stycznia 2015, 21:15

nureczka, :bravo
ihan - 23 Stycznia 2015, 23:54

Drażni mnie mocno reklama jakiegoś środka na objawy przeziębienia, co to biorą go mamy, bo mamy nie biorą zwolnienia. No, jasne, ludzie są przeziębieni, bo są leniwi i chcą sobie zrobić wakacje. Bo trudno sobie wyobrazić fajniejsze zajęcie niż kaszel, kichanie, katar, zawalone zatoki i gorączka. Wnerwiają mnie środki na objawy przeziębienia, ale ten to już szczyt debilizmu.
Luc du Lac - 24 Stycznia 2015, 01:49

Ale sam tekst z reklamy jest świetny ;)
Lowenna - 24 Stycznia 2015, 15:54

Zamówiliśmy regały i im dłużej o nich myślę tym mam większe wątpliwości. Wkurzam się sama na siebie bo mogłam dokładnie wcześniej sobie to rozrysować a nie liczyć na inwencję faceta od mebli :?
ihan - 24 Stycznia 2015, 23:01

Może da się jeszcze zmienić. Albo poparz z innej strony, jeśli nie będą dobre, będzie pretekst żeby za kilka lat (i to raczej szybciej) wymienić na inne. Albo zmienić mieszkanie, żeby pasowało do regałów.
Lowenna - 25 Stycznia 2015, 14:33

ihan, :) da się jeszcze zmienić ale facet jest tak prostolinijny, że nawet jeżeli zacznę kombinować, to i tak powie, że się nie da tak jak chcę :wink: Po prostu mam trochę czasu by znaleźć lepszego majstra do stworzenia regałów w nowym domku :mrgreen:
Lynx - 25 Stycznia 2015, 16:12

Lowenna, ponoć klejent nasz pan ;) Jeśli majster uparty to majstra można zmienić.
Lowenna - 25 Stycznia 2015, 16:26

Ten już jest po zmianie, pierwszego wygoniłam w trakcie pomiarów :evil:
Luc du Lac - 25 Stycznia 2015, 20:16

W trakcie pomiarów? Co on mierzył?
Lowenna - 25 Stycznia 2015, 20:27

Mój zasób cierpliwości i ściany pod meble na wymiar
Luc du Lac - 25 Stycznia 2015, 20:37

Niezbyt cierpliwa z Ciebie niewiasta
Lynx - 26 Stycznia 2015, 09:49

A moze do trzech razy sztuka?
Uwierz, da się, aczkolwiek jestem w o tyle korzystnej sytuacji, że stolarza to mam w domu, na garnuszku ;) Znaczy z obcym nie muszę się użerać...

Lowenna - 26 Stycznia 2015, 10:09

Lynx, wymierzyłam sobie sama i niech zrobi po mojemu a nie swojemu ;)

Wkurza mnie, że mam za długie nogi. A raczej producenci robią za krótkie rajstopy. Nakupiłam grubych, milutkich i ładnych rajstop. I wszystkie są o circa 5 cm za krótkie :evil: :evil: :evil:

ketyow - 26 Stycznia 2015, 11:19

Jak przyszli do nas fachowcy od instalacji kotłów i im z (jeszcze nie) teściem powiedzieliśmy co trzeba zrobić, to sami podziękowali. W końcu sami założyliśmy dwa piece i zrobiliśmy instalację, choć nigdy wcześniej żaden z nas tego nie robił. Jak ktoś ma pusto we łbie to i lata doświadczenia mu nie pomogą. W międzyczasie wywaliliśmy jeszcze dwóch innych fachowców, co wylewkę pod piec zrobili tak prosto, że się na niej bujał, a w drugim pomieszczeniu kafelków nie potrafili położyć prosto. Jak chcesz mieć coś zrobione dobrze, zrób samemu. W Polsce nawet jak fachowiec powie, że najbliższy termin ma za dwa miesiące, to nie gwarantuje, że faktycznie coś potrafi. Masakra, debilowo po prostu.
Kruk Siwy - 26 Stycznia 2015, 11:27

Zależy niestety od farta. Mamy świetnych fachowców, perły zwyczajnie. Czy do większej roboty, czy do awaryjnego drobiazgu przychodzą, robią, inkasują (umiarkowanie) i spadają.
I oto chodzi. A w kwestii regałów to rzeczywiście lepiej zaplanować, a potem skonsultować z fachowcem. W końcu wróżką nie jest, żeby znać oczekiwania klienta, jeśli ten ich mu nie przedstawi...

ketyow - 26 Stycznia 2015, 11:38

Problem taki, że chyba naprawdę trzeba mieć farta, żeby trafić na dobrego, a ci kiepscy są normą, żeby nie powiedzieć plagą. Jakby zliczyć wszystkich fachowców co tu przychodzili przez lata, to co jeden to gorszy. Nie ma tu ani jednej rzeczy, która była zrobiona tak, żeby fachowiec był godny pochwały. Wszystko jest "aby było, może się nie rozleci". Aż mnie skręca jak sobie myślę, że w tym roku czeka nas kucie pół chałupy i zakładanie nowych kaloryferów.
Luc du Lac - 26 Stycznia 2015, 11:44

fachowców to tylko po znajomości, bo z ogłoszenia to trzeba mieć mega farta
Luc du Lac - 27 Stycznia 2015, 12:20

w zasadzie to mnie i dziwi, i śmieszy i irytuje

notoryczne umieszczanie na dokumentach, stronach www itp wszelakich firm i zwłaszcza instytucji
skrótu "ulica" z dużej litery,
rozumiem że Word wpisuje ul. jako Ul.
ale na bogów...

nureczka - 27 Stycznia 2015, 12:24

Luc du Lac napisał/a
skrótu ulica z dużej litery,

Nie geniwaj się proszę, ale nie mogę się oprzeć. Dużą literą. No chyba że ktoś pisał ze wsi o nazwie "Duża litera".

konopia - 27 Stycznia 2015, 13:40

A to nie jest tak, że działa domyślna autokorekta w edytorze tekstów i niektórzy nie potrafią tego przestawić?

Partner forum