Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Lowenna - 9 Stycznia 2015, 07:01
OK. Mięczaki nie zasługują na spanie w jednym pokoju z Twardzielami.
thinspoon - 9 Stycznia 2015, 07:54
Czułem, że to się tak skończy
Luc du Lac - 9 Stycznia 2015, 09:26
del.
thinspoon - 9 Stycznia 2015, 09:41
Luc du Lac napisał/a | ps. Forum kibicowsko-kibolskie od świąt nie działa (przerwa tech.) %^&*! |
Szykują się.
Luc du Lac - 9 Stycznia 2015, 10:11
White Power! nas obroni!
Agi - 9 Stycznia 2015, 22:47
Wydzieliłam temat zbrojeń: Prywatny arsenał. Za i przeciw.
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2015, 10:05
Nie dałoby się tych p... górników zagonić do tych kopalń, zalać wodą, zaorać, zasypać solą i zabetonować?
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 10:08
Fidel-F2 napisał/a | Nie dałoby się tych p... związkowców zagonić do tych kopalń, zalać wodą, zaorać, zasypać solą i zabetonować? |
Poprawiłem.
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2015, 10:19
I tak i nie.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 10:41
Górnik jak górnik, pali się pod dupą, więc będzie krzyczał i wierzgał. Ale to nie górnicy sprawiają, że kopalnie są nierentowne.
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 10:48
thinspoon napisał/a | Luc du Lac napisał/a | ps. Forum kibicowsko-kibolskie od świąt nie działa (przerwa tech.) %^&*! |
Szykują się. |
no jak się okazuje, sprawa jest bardziej złożona
doszło do sporego napięcie pomiędzy dwoma grupami kibicowskimi - o władzę, o rząd dusz
i aby uniknąć, jakże klasycznego w takich sytuacjach, upodlenia forum - zostało ono zamknięte do czasu rozwiązania.
mamy tu do czynienia z klasycznym konfliktem stare vs. nowe
jako że, jak wieść głosi, wyczerpano już wszystkie kanały komunikacji - sprawy doszły do trarii, szykują się na ostateczny argument królów
Rafał - 14 Stycznia 2015, 10:57
Górnicy, hutnicy, kolejarze. Dawno temu celnie to Kazik opisał:
Starszy człowiek w barze mlecznym je kartofle z ogórkami
Całe życie tyrał w hucie, a do huty dokładali
Cała jego ciężka praca, wszystko było ch.uja warte
Gdyby leżał całe życie, mniejszą czyniłby on stratę
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2015, 10:57
thinspoon, no jak nie jak tak. Znasz górnika który dobrowolnie rezygnuje z kosmicznych przywilejów? A o związkowcach nie gadam, do nich można strzelać bez pytania i bez wyrzutów sumienia.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 11:04
Fidel-F2 napisał/a | thinspoon, no jak nie jak tak. Znasz górnika który dobrowolnie rezygnuje z kosmicznych przywilejów? A o związkowcach nie gadam, do nich można strzelać bez pytania i bez wyrzutów sumienia. |
Jasne, że nie. Efekt traktowania przez kilkadziesiąt lat jak święte krowy.
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2015, 11:10
Ano właśnie, niech spierd... i zdychają z głodu.
konopia - 14 Stycznia 2015, 11:16
Zgodzę się z wami.
Jak w moim rodzinnym mieście padały zakłady przemysłowe, do to nikt się nie przejmował.
Dlaczego cała polska ma płacić na górników, nie podoba się to zmieni pracę nie ma obowiązku bycia górnikiem.
BTW: A to nie jest tak, ze to są już biznesy prywatne, całe te kopalnie i spółki węglowe?
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 11:22
Fidel-F2 napisał/a | Ano właśnie, niech spierd... i zdychają z głodu. |
E tam. Ja bym im oddał te kopalnie, zamiast zamykać. Niech sobie sami nimi zarządzają, nie biorąc ani grosza dopłat ze strony rządu. Jak chcą sobie ponadawać przywileje, śmiało, o ile je sobie sfinansują. Niech wypłacają nawet szesnastki, jeśli chcą. Oczywiście miło by było, gdyby państwo zmniejszyło jednocześnie obciążenia podatkowe, jakim obłożone jest wydobycie. Może po takich zmianach skończyłyby się lipne przetargi, przekręty na kontraktach i zarząd interesowałbym się stroną kosztów w bilansie działalności przedsiębiorstwa.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 11:24
konopia napisał/a |
BTW: A to nie jest tak, ze to są już biznesy prywatne, całe te kopalnie i spółki węglowe? |
Nie jest. To są spółki skarbu państwa. Bogdanka, Silesia to kopalnie prywatne. Rentowne, wykazujące zyski.
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 11:44
thinspoon napisał/a | konopia napisał/a |
BTW: A to nie jest tak, ze to są już biznesy prywatne, całe te kopalnie i spółki węglowe? |
Nie jest. To są spółki skarbu państwa. Bogdanka, Silesia to kopalnie prywatne. Rentowne, wykazujące zyski. |
dokładnie - problem jest w zarządzaniu - jak to zwykle w SSP, przywilejach i podatkach.
konopia - 14 Stycznia 2015, 11:48
thinspoon, ty masz myśl, pełna prywatyzacja,a żadnych rad nadzorczych itp... spółki pracownicze porobić, nie się sami rządzą, i se sami wypłacają te barburki i 14.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 11:49
Wiesz, robię w firmie mocno związanej z górnictwem. Tak samo kilku moich znajomych. To w jaki sposób przepieprza się na kopalniach grube miliony stawia dęba włosy na łbie. To, w jaki sposób ustawia się przetargi to materiał na film. Inwestycje, które zrealizowano wyłącznie na papierze to też chleb powszedni.
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 11:51
konopia napisał/a | thinspoon, ty masz myśl, pełna prywatyzacja,a żadnych rad nadzorczych itp... spółki pracownicze porobić, nie się sami rządzą, i se sami wypłacają te barburki i 14. |
Ale ja tego przecież nie wymyśliłem. Prywatne kopalnie już funkcjonują i mają się świetnie.
Fidel, a co powiesz na to?
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 11:59
a mnie dla odmiany wkrewia tykająca jarzeniówka na suficie - od początku roku jest zje^&*$#
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 12:00
Luc du Lac napisał/a | a mnie dla odmiany wkrewia tykająca jarzeniówka na suficie - od początku roku jest zje^&*$# |
Próbowałeś wymienić?
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 12:02
thinspoon napisał/a | Wiesz, robię w firmie mocno związanej z górnictwem. Tak samo kilku moich znajomych. To w jaki sposób przepieprza się na kopalniach grube miliony stawia dęba włosy na łbie. To, w jaki sposób ustawia się przetargi to materiał na film. Inwestycje, które zrealizowano wyłącznie na papierze to też chleb powszedni. |
o-o ciekawe, też kiedyś pracowałem w firmie mocno związanej z górnictwem na górnym śląsku
jeżeli nie tajemnica - to co robicie ?:)
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 12:09
Żadna tajemnica. Elementy konstrukcyjne do obudów chodnikowych.
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 12:16
thinspoon napisał/a | Żadna tajemnica. Elementy konstrukcyjne do obudów chodnikowych. |
o-o to też tak jak ja - siatki, rozpory, strzemiona, kotwy
thinspoon - 14 Stycznia 2015, 12:19
Yup, to ten temat. Tak fascynujący, że właśnie piję drugą kawę
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 12:25
thinspoon napisał/a | Luc du Lac napisał/a | a mnie dla odmiany wkrewia tykająca jarzeniówka na suficie - od początku roku jest zje^&*$# |
Próbowałeś wymienić? |
jest na wysokości 4,2m
na razie nie mam takiej drabiny
Luc du Lac - 14 Stycznia 2015, 12:28
thinspoon napisał/a | Yup, to ten temat. Tak fascynujący, że właśnie piję drugą kawę |
zgaduje że w dziale handlowym jesteś (ew. nadzór techno)
|
|
|