To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

nureczka - 4 Stycznia 2015, 18:27

Fidel-F2 napisał/a
po co? przecież jest wsteczny

A to już nie do mnie pytanie :) Być może dlatego, że to jednak dość długi kawałek, a uliczka dość ruchliwa (w sensie ruchu pieszego - ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, psów i rowerzystów).

ihan - 4 Stycznia 2015, 19:02

Fidelu, dzięki, ale mam nadzieję, że załatwię szybciej, bo nie chce mi się jeździć tam i z powrotem ze służbowym lapem na pleceńkach, potrzebuję mieć prywatny na chodzie, zwłaszcza, że sporo pracowych rzeczy mam teraz do roboty w weekendy. Pójdę jutro do naszych informatyków, może jakoś mnie wesprą. Jeśli nie, bedę musiała kupić cały zasilacz :evil: choć wolałabym tego uniknąć.
nureczko, w Tarnowie kilka dni temu kurier cofając na zakazie przejechał i zabił siedmiolatka bodajże. Dzieciak poślizgnął się i wpadł mu pod koła, kierowca w zasadzie nie miał szans go widzieć. Ale, że było na zakazie wjazdu, to jeszcze pokomplikowało i wywołało lekka paranoję zakazową. Co do cofania, zawsze próbuje się poskładać i nie cofać, dobrze, że mój choć długi w zasadzie wszędzie sie wykręci. Samochody są produkowane dla ludzi statystycznie wyższych ode mnie, jestem w stanie cofać tylko "na lusterka" bo jak się odwrócę to mi nóg do pedałów nie starcza. I na dłuższych odcinkach to nie jest szczyt wygody.

edit: sprawdziłam pogodę. I jak będzie tak zimno, z wyjazdu w teren z koniną nici, chyba, że chcę wylądować z odmrożeniami, Wrrrr.

nureczka - 4 Stycznia 2015, 19:27

ihan napisał/a
zawsze próbuje się poskładać i nie cofać

To tak jak ja :)
ihan napisał/a
jestem w stanie cofać tylko na lusterka bo jak się odwrócę to mi nóg do pedałów nie starcza.

To tak jak ja :)
ihan napisał/a
I na dłuższych odcinkach to nie jest szczyt wygody.

Też tak uważam.

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Po prostu starałam się jak najlepiej odpowiedzieć na pytanie Fidela.

konopia - 5 Stycznia 2015, 11:10

W USA wszystkie nowo sprzedawane auta od 2018 roku będą musiały mieć zamontowaną kamerę cofania.

Mnie raz uratowało, to, że facet z auta obok użył klaksonu, cofałem się na coś, czego kompletnie nie było widać w lustrach :? jakieś pozostałości muru.
Brat cofnął się na niski słupek, mocno siedzący w ziemi, zderzak do wymiany.
Na dzieci bawiące się po parkingu cofnął mój wuj, na szczęście nic się nie stał. Prawie skończyło się bijatyką z rodzicami.

Żona ma w aucie i kamerę i czujniki, rewelacja :omg: , bez tego manewrowanie jej mazdą byłoby masakryczne.

ketyow - 5 Stycznia 2015, 12:14

Moja przyszła teściowa, to kobieta żywcem wyjęta z tych najbardziej dosadnych dowcipów. Za co...? :evil:
Godzilla - 5 Stycznia 2015, 12:39

ketyow, zamieszkajcie gdzieś daleko :(
Lowenna - 5 Stycznia 2015, 13:17

Papierologia
Fidel-F2 - 5 Stycznia 2015, 17:08

ketyow, Ty się lepiej dobrze przyjrzyj córce teściowej.
Kasiek - 5 Stycznia 2015, 19:24

Ludzie, którzy wymyślają jakiej bujdy, które mogą nieźle namieszać w życiu innych. I inni ludzie, którzy im wierzą.
Rafał - 7 Stycznia 2015, 08:57

Nie wiem gdzie napisać, czy tu, czy po sąsiedzku. Jakoś tak z roku na rok ucieka nam coś w rodzaju weekendu czy kilku dni w Paryżu, bo zawsze jakieś coś. Zazwyczaj kasa. A tu wczoraj synek mówi dajcie cztery stówy akonto wakacji, bo lecimy z kolegą na kilka dni do Paryża. No fakt, lot tam i z powrotem WRO-PAR-WRO 138 zł, Paris-Pas jakieś 10 ojro, noclegi free u kuzyna kumpla, metro 10 przejazdówka jakieś 13 ojro. Wrrr, grrr, hrrr. :twisted:
thinspoon - 7 Stycznia 2015, 08:59

Rafał napisał/a
Nie wiem gdzie napisać, czy tu, czy po sąsiedzku. Jakoś tak z roku na rok ucieka nam coś w rodzaju weekendu czy kilku dni w Paryżu, bo zawsze jakieś coś. Zazwyczaj kasa. A tu wczoraj synek mówi dajcie cztery stówy akonto wakacji, bo lecimy z kolegą na kilka dni do Paryża. No fakt, lot tam i z powrotem WRO-PAR-WRO 138 zł, Paris-Pas jakieś 10 ojro, noclegi free u kuzyna kumpla, metro 10 przejazdówka jakieś 13 ojro. Wrrr, grrr, hrrr. :twisted:

Rozumiem, że zabroniłeś :twisted:

Rafał - 7 Stycznia 2015, 09:05

Raczej było "gumki weź!!!" :twisted:
Luc du Lac - 7 Stycznia 2015, 09:12

pierwszy dzień w pracy.... (od 20.12)
Lowenna - 7 Stycznia 2015, 10:00

Luc du Lac, +1 :(
merula - 7 Stycznia 2015, 13:46

szczęściarze :roll:
Lowenna - 7 Stycznia 2015, 19:03

Rafał, o ile pamiętam zeszłoroczne statystyki 1/3 francuskiej młodzieży choruje na choroby weneryczne a hiv/aids dotyczy kilkunastu procent. Gumka niewiele pomoże :roll:
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2015, 19:24

http://www.logo24.pl/Logo...eneryczne_.html
dalambert - 7 Stycznia 2015, 21:06

Lowenna, Fidel-F2, a czy Wy się przejmujecie ? Co Wy jesteście francuska młodzież :?:

Przeca ta franca to tradycja narodowa, jedyna jaka im została :mrgreen:

Luc du Lac - 7 Stycznia 2015, 21:27

Dalambert ekhm
może lepiej nie komentowac ich zainteresowania tematym. ..

dalambert - 7 Stycznia 2015, 23:21

ARafał, bedzie dobrze, pan minister pogromił wrednych lekarzy, to i pencylinkę sykowi po powrocie szybko zaaplikują :wink:
Lowenna - 8 Stycznia 2015, 04:44

Luc du Lac, ;P:
Rafał - 8 Stycznia 2015, 09:06

Aleście się tematem zakręcili, zazdrośniki jedne ;P: :omg:
Fidel-F2 - 8 Stycznia 2015, 09:10

A poza tym Francuzki brzydkie są.

Rafał - 8 Stycznia 2015, 09:14

Się nie znasz, ta brunetka po lewej, niezłe ciacho, nie?
konopia - 8 Stycznia 2015, 15:38

wiatr wyłamał płot, jeden panel leży w drzazgach, ze dwa dni już se tak leży, właśnie doszukałem się, ze płot jest dzielony, w sprawie naprawy muszę dogadać się z sąsiadem.
Nie kojarzę jak ci ludzie wyglądają, nie wiem kto tam mieszka :?
Masakra.
Jak już wymieniać to od razu kilka paneli, przegnite, ledwo to się trzyma, na szczęście słupy betonowe, panele osadzane są jak szandory. Przywóz nowych i wywóz starych będzie kosztował więcej niż same panele :roll:
I jeszcze trzeba namówić tajemniczych sąsiadów by się zgodzili wyskoczyć tak z 1,5 setki. :(

mesiash - 8 Stycznia 2015, 16:55

konopia, a może mieszkasz po sąsiedzku z jakąś supermodelką? nie martw się na zapas :)
konopia - 8 Stycznia 2015, 18:36

jednego faceta widziałem przez płot, całkiem jak jedna z tych Francuzek ze zdjęcia powyżej, tyle, że dwa razy większy i cały wydziarany.
Ale czy on tu mieszka, czy tylko odwiedza, kto go tam wie...

Lowenna - 9 Stycznia 2015, 01:49

Czy ja w tym tygodniu mogę przespać ciągiem dłużej niż godzinę? :evil: Lo niewyspana to Lo coraz bardziej wku&#$*na. Jeszcze chwila i sama wyjdę do tych awanturujących się pijaków i zrobię z nimi porządek przed przyjazdem policji :evil:
thinspoon - 9 Stycznia 2015, 01:58

Sen jest nudny, szkoda życia na sen :)
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2015, 03:39

Sen jest dla mięczaków.

Partner forum