Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
nureczka - 4 Stycznia 2015, 18:27
Fidel-F2 napisał/a | po co? przecież jest wsteczny |
A to już nie do mnie pytanie Być może dlatego, że to jednak dość długi kawałek, a uliczka dość ruchliwa (w sensie ruchu pieszego - ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, psów i rowerzystów).
ihan - 4 Stycznia 2015, 19:02
Fidelu, dzięki, ale mam nadzieję, że załatwię szybciej, bo nie chce mi się jeździć tam i z powrotem ze służbowym lapem na pleceńkach, potrzebuję mieć prywatny na chodzie, zwłaszcza, że sporo pracowych rzeczy mam teraz do roboty w weekendy. Pójdę jutro do naszych informatyków, może jakoś mnie wesprą. Jeśli nie, bedę musiała kupić cały zasilacz choć wolałabym tego uniknąć.
nureczko, w Tarnowie kilka dni temu kurier cofając na zakazie przejechał i zabił siedmiolatka bodajże. Dzieciak poślizgnął się i wpadł mu pod koła, kierowca w zasadzie nie miał szans go widzieć. Ale, że było na zakazie wjazdu, to jeszcze pokomplikowało i wywołało lekka paranoję zakazową. Co do cofania, zawsze próbuje się poskładać i nie cofać, dobrze, że mój choć długi w zasadzie wszędzie sie wykręci. Samochody są produkowane dla ludzi statystycznie wyższych ode mnie, jestem w stanie cofać tylko "na lusterka" bo jak się odwrócę to mi nóg do pedałów nie starcza. I na dłuższych odcinkach to nie jest szczyt wygody.
edit: sprawdziłam pogodę. I jak będzie tak zimno, z wyjazdu w teren z koniną nici, chyba, że chcę wylądować z odmrożeniami, Wrrrr.
nureczka - 4 Stycznia 2015, 19:27
ihan napisał/a | zawsze próbuje się poskładać i nie cofać |
To tak jak ja
ihan napisał/a | jestem w stanie cofać tylko na lusterka bo jak się odwrócę to mi nóg do pedałów nie starcza. |
To tak jak ja
ihan napisał/a | I na dłuższych odcinkach to nie jest szczyt wygody. |
Też tak uważam.
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Po prostu starałam się jak najlepiej odpowiedzieć na pytanie Fidela.
konopia - 5 Stycznia 2015, 11:10
W USA wszystkie nowo sprzedawane auta od 2018 roku będą musiały mieć zamontowaną kamerę cofania.
Mnie raz uratowało, to, że facet z auta obok użył klaksonu, cofałem się na coś, czego kompletnie nie było widać w lustrach jakieś pozostałości muru.
Brat cofnął się na niski słupek, mocno siedzący w ziemi, zderzak do wymiany.
Na dzieci bawiące się po parkingu cofnął mój wuj, na szczęście nic się nie stał. Prawie skończyło się bijatyką z rodzicami.
Żona ma w aucie i kamerę i czujniki, rewelacja , bez tego manewrowanie jej mazdą byłoby masakryczne.
ketyow - 5 Stycznia 2015, 12:14
Moja przyszła teściowa, to kobieta żywcem wyjęta z tych najbardziej dosadnych dowcipów. Za co...?
Godzilla - 5 Stycznia 2015, 12:39
ketyow, zamieszkajcie gdzieś daleko
Lowenna - 5 Stycznia 2015, 13:17
Papierologia
Fidel-F2 - 5 Stycznia 2015, 17:08
ketyow, Ty się lepiej dobrze przyjrzyj córce teściowej.
Kasiek - 5 Stycznia 2015, 19:24
Ludzie, którzy wymyślają jakiej bujdy, które mogą nieźle namieszać w życiu innych. I inni ludzie, którzy im wierzą.
Rafał - 7 Stycznia 2015, 08:57
Nie wiem gdzie napisać, czy tu, czy po sąsiedzku. Jakoś tak z roku na rok ucieka nam coś w rodzaju weekendu czy kilku dni w Paryżu, bo zawsze jakieś coś. Zazwyczaj kasa. A tu wczoraj synek mówi dajcie cztery stówy akonto wakacji, bo lecimy z kolegą na kilka dni do Paryża. No fakt, lot tam i z powrotem WRO-PAR-WRO 138 zł, Paris-Pas jakieś 10 ojro, noclegi free u kuzyna kumpla, metro 10 przejazdówka jakieś 13 ojro. Wrrr, grrr, hrrr.
thinspoon - 7 Stycznia 2015, 08:59
Rafał napisał/a | Nie wiem gdzie napisać, czy tu, czy po sąsiedzku. Jakoś tak z roku na rok ucieka nam coś w rodzaju weekendu czy kilku dni w Paryżu, bo zawsze jakieś coś. Zazwyczaj kasa. A tu wczoraj synek mówi dajcie cztery stówy akonto wakacji, bo lecimy z kolegą na kilka dni do Paryża. No fakt, lot tam i z powrotem WRO-PAR-WRO 138 zł, Paris-Pas jakieś 10 ojro, noclegi free u kuzyna kumpla, metro 10 przejazdówka jakieś 13 ojro. Wrrr, grrr, hrrr. |
Rozumiem, że zabroniłeś
Rafał - 7 Stycznia 2015, 09:05
Raczej było "gumki weź!!!"
Luc du Lac - 7 Stycznia 2015, 09:12
pierwszy dzień w pracy.... (od 20.12)
Lowenna - 7 Stycznia 2015, 10:00
Luc du Lac, +1
merula - 7 Stycznia 2015, 13:46
szczęściarze
Lowenna - 7 Stycznia 2015, 19:03
Rafał, o ile pamiętam zeszłoroczne statystyki 1/3 francuskiej młodzieży choruje na choroby weneryczne a hiv/aids dotyczy kilkunastu procent. Gumka niewiele pomoże
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2015, 19:24
http://www.logo24.pl/Logo...eneryczne_.html
dalambert - 7 Stycznia 2015, 21:06
Lowenna, Fidel-F2, a czy Wy się przejmujecie ? Co Wy jesteście francuska młodzież
Przeca ta franca to tradycja narodowa, jedyna jaka im została
Luc du Lac - 7 Stycznia 2015, 21:27
Dalambert ekhm
może lepiej nie komentowac ich zainteresowania tematym. ..
dalambert - 7 Stycznia 2015, 23:21
ARafał, bedzie dobrze, pan minister pogromił wrednych lekarzy, to i pencylinkę sykowi po powrocie szybko zaaplikują
Lowenna - 8 Stycznia 2015, 04:44
Luc du Lac,
Rafał - 8 Stycznia 2015, 09:06
Aleście się tematem zakręcili, zazdrośniki jedne
Fidel-F2 - 8 Stycznia 2015, 09:10
A poza tym Francuzki brzydkie są.
Rafał - 8 Stycznia 2015, 09:14
Się nie znasz, ta brunetka po lewej, niezłe ciacho, nie?
konopia - 8 Stycznia 2015, 15:38
wiatr wyłamał płot, jeden panel leży w drzazgach, ze dwa dni już se tak leży, właśnie doszukałem się, ze płot jest dzielony, w sprawie naprawy muszę dogadać się z sąsiadem.
Nie kojarzę jak ci ludzie wyglądają, nie wiem kto tam mieszka
Masakra.
Jak już wymieniać to od razu kilka paneli, przegnite, ledwo to się trzyma, na szczęście słupy betonowe, panele osadzane są jak szandory. Przywóz nowych i wywóz starych będzie kosztował więcej niż same panele
I jeszcze trzeba namówić tajemniczych sąsiadów by się zgodzili wyskoczyć tak z 1,5 setki.
mesiash - 8 Stycznia 2015, 16:55
konopia, a może mieszkasz po sąsiedzku z jakąś supermodelką? nie martw się na zapas
konopia - 8 Stycznia 2015, 18:36
jednego faceta widziałem przez płot, całkiem jak jedna z tych Francuzek ze zdjęcia powyżej, tyle, że dwa razy większy i cały wydziarany.
Ale czy on tu mieszka, czy tylko odwiedza, kto go tam wie...
Lowenna - 9 Stycznia 2015, 01:49
Czy ja w tym tygodniu mogę przespać ciągiem dłużej niż godzinę? Lo niewyspana to Lo coraz bardziej wku&#$*na. Jeszcze chwila i sama wyjdę do tych awanturujących się pijaków i zrobię z nimi porządek przed przyjazdem policji
thinspoon - 9 Stycznia 2015, 01:58
Sen jest nudny, szkoda życia na sen
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2015, 03:39
Sen jest dla mięczaków.
|
|
|