To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

Martva - 15 Maj 2008, 17:35

To strasznie mdłe musi być ;) Jadłam kiedyś pasztet z selera i smakował... niczym :shock:
Tarta została pożarta. Nawet 24 godzin nie przetrwała :roll:

ihan - 15 Maj 2008, 18:51

Biedna. Krócej jak jętka jednodniówka.
Martva - 15 Maj 2008, 19:17

No, a nawet się rozmnożyć nie zdążyła :(
dzejes - 15 Maj 2008, 19:33

I całe szczęście. Tego nam tylko brakowało - mnożących się tart. Zapewne mnożyłyby się jak szalone, uzyskały świadomość opartą o wielojedność i zamieniły nas wszystkich w Szkotów.

A żeby nie było całkiem offtopicznie - maślanka jest gut.

Martva - 15 Maj 2008, 19:48

dzejes napisał/a
Tego nam tylko brakowało - mnożących się tart. Zapewne mnożyłyby się jak szalone, uzyskały świadomość opartą o wielojedność i zamieniły nas wszystkich w Szkotów.


Jak dla mnie bomba :D

dzejes napisał/a
maślanka jest gut


Piłam raz, truskawkową. Bo Papa kupił przypadkiem. Taka naturalna mnie brzydzi ;)

dzejes - 15 Maj 2008, 20:03

Martva napisał/a
dzejes napisał/a
Tego nam tylko brakowało - mnożących się tart. Zapewne mnożyłyby się jak szalone, uzyskały świadomość opartą o wielojedność i zamieniły nas wszystkich w Szkotów.


Jak dla mnie bomba :D


Freud miałby tu coś do powiedzenia :roll:
[quote="Martva"]
dzejes napisał/a
maślanka jest gut


Piłam raz, truskawkową. Bo Papa kupił przypadkiem. Taka naturalna mnie brzydzi ;)

No przecież tylko truskawkowa. Czysta jest dobra w pewnych... hhmmm... specyficznych okolicznościach.

dalambert - 16 Maj 2008, 12:11

dzejes napisał/a
Czysta jest dobra w pewnych... hhmmm... specyficznych okolicznościach.
KACUNIO :?:
Gwynhwar - 16 Maj 2008, 12:17

Niedaleko mojego Empiku znajduje się jadłodajnia Picollo. Mają świetne spaghetti, i wybór sałatek. Cały rok czekam na ta jedną jedyną! Sałatkę grecką! Niby nic skomplikowanego: pomidor, cebula, ogórek i *f*e*t*a*. Jestem absolutnie zakochana w tym serze! Poznaniakom polecam :wink:
dzejes - 16 Maj 2008, 12:29

dalambert napisał/a
dzejes napisał/a
Czysta jest dobra w pewnych... hhmmm... specyficznych okolicznościach.
KACUNIO :?:


:lol: Znać doświadczenie życiowe.

dalambert - 16 Maj 2008, 14:15

dzejes napisał/a
Znać doświadczenie życiowe.

Ba :!: ale mimo koniecznego uzupełnienie niedoboru plynów moje bogate doświedczenie życiowe wskazuje mi jedyną skuteczną metodę : ODCIERPIEĆ SWOJE :|

dzejes - 16 Maj 2008, 14:43

Zgadzam się. Zacisnąć (w miarę możliwości) zęby, bo na pewno będzie lepiej 8)
May - 16 Maj 2008, 16:38

Kupilam dla eksperymentu kandyzowany imbir. Pozarlam pol opakowania i teraz mi dziwnie...
Ale smakuje fajnie, z wierzchu cukrowy, a w srodku imbirowo ostry.

corpse bride - 17 Maj 2008, 15:23

ojoj... imbir... <ślinotok>
agnieszka_ask - 17 Maj 2008, 16:14

w końcu udało mi się znaleźć (i kupić ;) ) kiełki sojowe! już byłam na skraju załamania, ale w ostatniej sekundzie kolega pokazał mi lidla... tak więc dzisiaj na obiadek przepyszna sałatka z kiełków :D
mawete - 18 Maj 2008, 03:00

agnieszka_ask napisał/a
w końcu udało mi się znaleźć (i kupić ;) ) kiełki sojowe! już byłam na skraju załamania, ale w ostatniej sekundzie kolega pokazał mi lidla... tak więc dzisiaj na obiadek przepyszna sałatka z kiełków :D

To to sie je? :shock:

Iwan - 18 Maj 2008, 08:40

mawete napisał/a
To to sie je? :shock:


jasne, tylko potem s..sz na zielono jak chrabąszcz ;P:

Martva - 18 Maj 2008, 09:29

Iwan, skąd wiesz jak to robią chrabąszcze? :shock:
Iwan - 18 Maj 2008, 09:35

domyślam się ;P:
agnieszka_ask - 19 Maj 2008, 02:57

nie dość, że się je, to jeszcze jest smaczne, (najlepsze z czerwoną fasolą, kukurydzą i tuńczykiem - oczywiście wszystko w majonezie) i nic mi nie wiadomo o żadnych "efektach chrabąszcza" :shock:
dalambert - 19 Maj 2008, 16:54

agnieszka_ask napisał/a
(najlepsze z czerwoną fasolą, kukurydzą i tuńczykiem - oczywiście wszystko w majonezie)
z tymi dodatkami to da się wszystko zjeść a co dopiero chrabąszcza ;P:
agnieszka_ask - 20 Maj 2008, 00:39

no... chrabąszcza w majonezie jeszcze nie próbowałam :roll:
dalambert - 20 Maj 2008, 08:38

Dzieci z Włoch naprzywoziły różnych mieszanek ziół - do miąs pyszne , ale co w nich namieszali to jeno się domyślać moge / niewątpliwie czosnek, cebulka, rozmaryn , liść laurowy i dużo innych / ale udziec wieprzowy / czyli szyneczka/ z tym na sznycle znakomita :)
agnieszka_ask - 21 Maj 2008, 13:21

dzisiaj skoro świt zakupiłam pieczarki i nie zawaham się ich użyć! sęk w tym, że szukam jakiegoś nowego sposobu na nie. ktoś, coś podpowie?
Martva - 21 Maj 2008, 13:29

Ja wczoraj obsmazyłam na oliwie z czosnkiem i posypałam ziołami prowansalskimi.
Gazeta.pl -> Forum -> Kuchnia, na pierwszej stronie powinien być wątek '4 kg pieczarek, co z nimi zrobić?' i kilka fajnych pomysłów.
Sorry za brak bezpośredniego linka, ale sieć szwankuje :/

EDIT: link

agnieszka_ask - 21 Maj 2008, 13:44

chyba zdecyduję się na zapiekankę, bo pozostałe sposoby wcześniej przetestowałam. jeszcze miałabym ochotę na gołąbki, ale one są zbyt czasochłonne, no i musiałbym iść po marchewkę, a tu oczywiście pada...

Martva, jak zwykle jesteś niezawodna, dzięki :)

mistique - 21 Maj 2008, 21:07

Sos pieczarkowy

Składniki:
• Ok. 20 pieczarek
• 15 małych cebulek szarotek
• Przyprawy: oregano, pietruszka, rozmaryn, bazylia (jest taka mieszanka z knorra, nazywa się przyprawy włoskie, tam to wszystko jest), sól, pieprz, papryka ostra
• 2 dl. Śmietany płynnej do zup i sosów
• Łyżka musztardy
• 1/2 dl białego wina
• 1 dl śmietany 18%
Przepis:
• Usmażyć cebulę i pieczarki na odrobinie masła
• Wrzucić to wszystko i wymieszać
• Dusić trochę
• Zeżreć ze spaghetti

agnieszka_ask - 21 Maj 2008, 21:17

mistique, dzięki.
troszkę pieczarek jeszcze mi zostało (naczynie na zapiekankę nie sprostało moim wymaganiom ;) ) i chyba masz całkowitą rację - sos pieczarkowy jest fantastycznym pomysłem na jutrzejszy obiad. może makaron sobie podaruję, ale z ziemniakami, dlaczego nie :) , a do tego hmm... może kotlety sojowe?
o tak! mniam! już nie mogę się doczekać jutra :D

Fidel-F2 - 21 Maj 2008, 21:22

mistique napisał/a
15 małych cebulek szarotek
jakaś nowa odmiana? i nie jest to aby nielegalne?
agnieszka_ask - 21 Maj 2008, 21:37

ło rety Fidel-F2, jak tobie trzeba wszystko tłumaczyć.
szarotka, rozumiesz, to taka mała, troszkę wysuszona cebulka (Allium szarum) :lol:
czy ja już nie pisałam gdzieś, że mężczyźni to głuptasy? :roll:

mistique - 21 Maj 2008, 21:46

Oj pomylić się nie można :roll: Szalotek rzecz jasna


Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group