To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Ziuta - 22 Stycznia 2013, 13:51

Ozzborn napisał/a
To tak jak mi, ale dałem im 3. szansę... niepotrzebnie, chyba pierwszy brytyjski serial, na którym poległem. Tak boleśnie nieśmieszny (pominąwszy może 2 gagi), że o matko z córko...

Po raz pierwszy poczułem się tak wyobcowany. :|

Ziemniak napisał/a
Być może. Ale informatyków nie śmieszy. Mają na co dzień lepsze kawałki

To ja wymiękam, bo mnie właśnie ten serial informatycy sprzedali.

Ziemniak - 22 Stycznia 2013, 14:29

illianna, forum jakieś hecki robi, sorry :mrgreen:
Ziuta - 22 Stycznia 2013, 14:37

No, mnie też cytowanie selektywne nawala od czasu do czasu.
ilcattivo13 - 22 Stycznia 2013, 15:35

tru, tru ;P:
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2013, 15:38

siala la la
Matrim - 26 Stycznia 2013, 23:51

Ja, wcześniej napisał/a
Mam nadzieję, że utrzymają taki poziom [American Horror Story] do finału.

I utrzymali. Aż do samej końcowej sceny :)

Warto obejrzeć całość, bo w swojej kategorii nie ma równych, mimo że zdarzają się pewne nieścisłości i skróty. Nie jest potrzebna znajomość pierwszego sezonu, bo to zupełnie inna historia. Ale obserwowanie tych samych aktorów w zupełnie innych rolach daje dodatkowo sporo frajdy. A scena musicalowa z dziesiątego odcinka, to chyba najlepszy fragment sezonu :)

Słowik - 6 Lutego 2013, 10:43

The Suits - oglądam z dużą przyjemnością. Kończy się właśnie druga seria. Środowisko prawników korporacyjnych, dynamiczny, dużo brudnych gierek, mnóstwo inteligentnych gierek, dobrze zagrany, główni bohaterowie często cytują filmy, zdarzyło się nawet nawiązanie do Gry o tron :D
nemezis871 - 6 Lutego 2013, 12:03

Mnie ze wszytskich możliwych seriali najbardziej podobało się Carnivalle, szkoda, że po tak świetnych dwóch sezonach HBO urwało w TAKIM momencie. No nic, tylko zamordować. Jakieś Pamiętniki Wampirów lecą po kilka sezonów, a Carnivalle ściągnęli po dwóch :|

W ogóle jeśli chodzi o seriale jestem niestała, teraz oczekuję na sezon 3 GOT, zastanawiając się, czy jeszcze bardziej odejdą od oryginału.

hrabek - 6 Lutego 2013, 12:07

nemezis871 napisał/a
Mnie ze wszytskich możliwych seriali najbardziej podobało się Carnivalle, szkoda, że po tak świetnych dwóch sezonach HBO urwało w TAKIM momencie. No nic, tylko zamordować. Jakieś Pamiętniki Wampirów lecą po kilka sezonów, a Carnivalle ściągnęli po dwóch :|

Ale przecież nie oglądałaś wszystkich możliwych seriali, to skąd wiesz, że akurat ten ci się najbardziej podobał?

nemezis871 - 6 Lutego 2013, 12:08

Dobra, źle się wyraziłam, ze wszystkich, które oglądałam. Better?
Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 12:09

nemezis871 napisał/a
Mnie ze wszytskich możliwych seriali najbardziej podobało się Carnivalle, szkoda, że po tak świetnych dwóch sezonach HBO urwało w TAKIM momencie.
zawsze mnie pobudza taki tekst. Dla mnie Carnivale to gniot, przetrwałem tylko kilka odcinków i rzuciłem w diabły. Top one w kategorii przereklamowanej pseudointelektualnej brei.

edit lit

nemezis871 - 6 Lutego 2013, 12:13

Fidel-F2 napisał/a
nemezis871 napisał/a
Mnie ze wszytskich możliwych seriali najbardziej podobało się Carnivalle, szkoda, że po tak świetnych dwóch sezonach HBO urwało w TAKIM momencie.
zawsze mnie pobudza taki tekst. Dla mnie Carnivalle to gniot, przetrwałem tylko kilka odcinków i rzuciłem w diabły. Dla mnie to Top One w kategorii przereklamowanej pseudointelektualnej brei.

Cóż, kwestia gustu. Nie będę Cię przekonywać, bo i tak nie zmienisz zdania, ja go też nie zmienię. Nie mówię, że to było genialne, odkrywcze i Bóg wie jakie, tylko, że mi się podobał. A podobał mi się w dużej mierze ze względu na scenografię, klimat cyrkowy i te scenerie obrzeża USA - początku XX wieku.

Ja np. nie przebrnęłam przez Lostów i kilka innych seriali, nad którymi się mnóstwo osób zachwyca. Całkiem możliwe, że po 3-4 sezonach przez Carnivalle też bym nie przebrnęła, ale te dwa sezony mi się podobały.

Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 12:17

nemezis871 napisał/a
Cóż, kwestia gustu.
niekoniecznie, ale nie chce mi się wdawać w tasiemcowe przekonywania wiec pozostań przy swoim zdaniu jak zaplanowałaś
hrabek - 6 Lutego 2013, 12:17

Nie do końca. Nie mówisz, że "tylko ci się podobał", tylko że podobał ci się tak bardzo, że jest to dla ciebie najlepszy serial jaki widziałaś.
Ja też nie zdzierżyłem Carnivale. Nie podobał mi się i już. Ale ja nie przebrnąłem także przez Deadwoo, który, o ile pamiętam, Fidelowi się bardzo podobał.

nemezis871 - 6 Lutego 2013, 12:30

Bo reszta to kiszka :mrgreen: Chyba jeszcze żaden serial nie oczarował mnie na tyle, bym go obejrzała do końca, wyliczając jakieś mini-seriale w rodzaju Lost room (to było świetne!)- tę kategorię traktuję nieco inaczej. Co za tym idzie, mogę stwierdzić, że Carnivalle podobało mi się najbardziej, choć mam pełną świadomość, że mogli to jeszcze tak spaprać, że dostałby 1/10, nie zdążyli jednak w mojej opinii.

Owszem, GOT jest dużo lepsze od Carnivalle, ale jest dopiero kręcone. Wypowiem się za X lat, kiedy go skończą. Nikt mi nie daje gwarancji, że nawet po trzecim sezonie nie będę tak zniesmaczona, że nie będę miała zamiaru oglądać 4 sezonu.

A aktualnie przymierzam się do Walking Dead, mój chłopak mi truje od jakiegoś czasu, bym obejrzała, więc już powoli się ściąga. Zobaczymy.

Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 12:43

Co to GoT?

nemezis871 napisał/a
A aktualnie przymierzam się do Walking Dead, mój chłopak mi truje od jakiegoś czasu, bym obejrzała, więc już powoli się ściąga. Zobaczymy.
daruj sobie, chyba ze masz ochotę co jakiś czas wyłączyć sobie mózg na kilkadziesiąt minut
khamenei - 6 Lutego 2013, 12:44

GoT = Gra o Tron
Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 12:47

dzięki khamenei

GoT też przerwałem po kilku odcinkach. Nie to, że złe, ale nudne niemożebnie.

nemezis871 - 6 Lutego 2013, 12:50

Fidel-F2 napisał/a
Co to GoT?

nemezis871 napisał/a
daruj sobie, chyba ze masz ochotę co jakiś czas wyłączyć sobie mózg na kilkadziesiąt minut

Prawdę mówiąc po pisaniu przez kilka godzin różnego rodzaju tekstów do pracy, to czasem przyda się odłączyć mózg :lol: Żeby nie było, że skreślam serial z góry, obejrzę początek. Jeśli powiem, że nie będę oglądać dalej, nie powinien być zaskoczony. Po pierwsze wie, że większość seriali szybko zarzucam, po drugie wie też, że średnio lubię latające ręce, nogi, rozpryśnięte mózgi i tego typu estetykę.

Tak, GOT - to Gra o tron/ Game of Thrones ;)

Taselchof - 6 Lutego 2013, 13:45

Wy naprawdę nie macie innego serialu do dyskutowania jak to Carnivale :?: :wink: Może z nudów i ja go zacznę, warto ( :twisted: ? ) a teraz kilka słów o nowościach.

Banshee
Serial jak dla mnie mocno komiksowy, nowy szeryf, miasteczko , z amiszami w tle, sporo krwi i seksu, aczkolwiek całość się ogląda nieźle.
The Following Uprzedzam, że obejrzałem tylko pilota i cóż jest marnie... Kaving Bacon jako jedyny daje sobie tam radę, reszta obsady jakoś mocno drewniana. Sama historia oparta na prozie Edgara A. Poe Swoją droga pytanie, czy dla Ameykańców starczy brytyjski akcent i powolne mówienie dla podkreślenia, ze ktoś jest zły ?
Dziś czas zacząć House of Cards tutaj aktorsko prezentuje się lepiej jak TF Kevin Spacey. :wink: Swoja drogą cały serial (13 odcinków), pokazał się na Netfixie jednego dnia, ciekawe jak z oglądalnością.

Chal-Chenet - 6 Lutego 2013, 14:26

Tajemnica Twierdzy Szyfrów
Czas Honoru

Dobre to? Warto się brać za któryś z nich? A może za oba?

Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 14:32

przeżyjesz bez obu

Chal-Chenet napisał/a
Tajemnica Twierdzy Szyfrów
Tylko 13 odcinków. Małaszyński kompletne drewno. Jest kilku aktorów którzy podnoszą ocenę. Ogólnie jakoś idzie ale są momenty gdy masz ochotę podciąć sobie żyły.

Chal-Chenet napisał/a
Czas Honoru
Tu tych odcinków już jest sporo. Obyczajowo historia może wciągnąć acz ma sporo słabych stron zwłaszcza jeśli idzie o realizm historyczny. No i zasadniczo same fajne laski tam grają. No i chłopaki też niebrzydkie. Chyba.
Chal-Chenet - 6 Lutego 2013, 15:19

Thx.

A w podobnych klimatach na co jeszcze warto zwrócić uwagę? Z polskich. I raczej nowszych niż starszych.

Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 15:29

z polskich seriali to na nic (poza Ranczo)chyba nie warto zwracać uwagi bez względu na gatunek
Dunadan - 6 Lutego 2013, 16:02

Fidel-F2 napisał/a
Nie to, że złe, ale nudne niemożebnie.

pf! a cycki? ;P:

American Horror Story sobie oglądam ale słabe to jest trochę :-/ pierwszy sezon był ok. Ale Asylum... trochę chaotyczne mi sie wydaje.

ilcattivo13 - 6 Lutego 2013, 17:29

Dunadan napisał/a
Fidel-F2 napisał/a
Nie to, że złe, ale nudne niemożebnie.

pf! a cycki? ;P:

Ech, ta dzisiejsza, nieumiejąca się posługiwać netem młodzież... :roll: Otwierasz wujka Gógla, w okienko wpisujesz "all erotic scenes <tytuł serialu>" i dostajesz wszystkie cycki z całego serialu hurtem ;P:

Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 17:39

ilcattivo13, a jeszcze lepiej na youtubie
ilcattivo13 - 6 Lutego 2013, 17:41

lepiej na Góglu - nie ogranicza Cię do jednego serwisu filmowego :wink:
Dunadan - 7 Lutego 2013, 10:45

ilcattivo13 napisał/a
Otwierasz wujka Gógla

E, to nie to samo... zresztą fajnie się tez oglądało Boromira. No i fabuła się ciut rozkręca (choć wolno, fakt). I fajnie się chlastają też...

ilcattivo13 - 8 Lutego 2013, 18:19

Dunadan napisał/a
pf! a cycki? ;P:

Dunadan napisał/a
zresztą fajnie się tez oglądało Boromira.

:twisted:

Partner forum