Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
nureczka - 20 Maj 2014, 16:02
InPost zaczął wykorzystywać pozyskane adresy mailowe do rozsyłania reklam. Bynajmniej nie swoich. Nie mogę tego wrzucić w spam, bo korzystam z paczkomatów. GRRRRRR
Witchma - 20 Maj 2014, 17:20
O, to bardzo niefajnie z ich strony. Też korzystam z paczkomatów (ostatnio zamówiłam słownik w arosie w czwartek wieczorem, w sobotę po południu był do odbioru - to akurat się nadaje do wątku radosnego), ale póki co żadnych reklam nie dostałam. Może gdzieś kiedyś przez przypadek wyraziłaś zgodę na otrzymywanie ofert?
Lowenna - 20 Maj 2014, 18:20
Po 1,5 tyg męczarni zdecydowałam się pozwolić lekarce zajrzeć mi w człowieka. I teraz nie wiem co robić na przymusowym urlopie Mam nadzieję, że nie wypluję sobie płuc w tym czasie
nureczka - 20 Maj 2014, 18:45
Witchma napisał/a | Może gdzieś kiedyś przez przypadek wyraziłaś zgodę na otrzymywanie ofert? |
To jest myśl. Muszę prześledzić sprawę. Bo poza tym z paczkomatów jestem raczej zadowolona.
Godzilla - 20 Maj 2014, 18:48
Lowenna, trzymam palce, żeby szybko było lepiej. Kilka lat temu miałam zapalenie płuc i do tej pory nie zapomniałam.
Lowenna - 23 Maj 2014, 12:13
Kolejna nieprzespana noc
thinspoon - 23 Maj 2014, 12:36
Lowenna napisał/a | Kolejna nieprzespana noc |
Wykończą Cię te chłopy.
charande - 23 Maj 2014, 14:28
Tłumaczyłam dosyć długi tekst do czasopisma naukowego, dobrze ponad 100 znormalizowanych stron. Współpraca z redaktorką przebiegła bezzgrzytowo, ale teraz dostałam do korekty autorskiej wersję po składzie i co widzę:
1) korektor pozamieniał mi WSZYSTKIE średniki na przecinki, BO TAK. Oczywiście efekt, zwłaszcza w przypadku długich zdań, jest oględnie mówiąc niedobry, należało je rozbijać na 2 oddzielne zdania jeśli już;
2) korektor bez żadnego pomyślunku przestawia przecinki w taki sposób, że zmienia sens zdań. BO TAK.
A na drzewach zamiast liści będą wisieć poloniści...
Martva - 23 Maj 2014, 15:04
Ściągnęłam pranie z balkonu i okazało się że na mojej absolutnie ukochanej kopertowej bluzce w milkowym odcieniu fioletu są jakieś brązowawe plamy, wyglądające na mało zmywalne. Noż kurdeż, nie mogło trafić na jakiegoś ciucha z lumpeksu za grosze, musiała być ta?
charande - 23 Maj 2014, 15:13
Oooj, suszenie na balkonie potrafi się tak skończyć, straciłam w ten sposób kilka jasnych ciuchów.
Anonymous - 23 Maj 2014, 15:14
charande napisał/a | Tłumaczyłam dosyć długi tekst do czasopisma naukowego, dobrze ponad 100 znormalizowanych stron. Współpraca z redaktorką przebiegła bezzgrzytowo, ale teraz dostałam do korekty autorskiej wersję po składzie i co widzę:
1) korektor pozamieniał mi WSZYSTKIE średniki na przecinki, BO TAK. Oczywiście efekt, zwłaszcza w przypadku długich zdań, jest oględnie mówiąc niedobry, należało je rozbijać na 2 oddzielne zdania jeśli już;
2) korektor bez żadnego pomyślunku przestawia przecinki w taki sposób, że zmienia sens zdań. BO TAK.
A na drzewach zamiast liści będą wisieć poloniści... |
Bo znaleźć dziś dobrego i MYŚLĄCEGO korektora to jest sztuka.
figurant - 23 Maj 2014, 15:20
Cytat | A na drzewach zamiast liści będą wisieć poloniści... |
Mowa nienawiści, wykluczająca dużą grupę społeczną
charande - 23 Maj 2014, 18:20
figurant, kiedy siedzisz 8h, poprawiając w pocie czoła to, co ktoś ci napsuł w przekładzie wcześniej sczytywanym przez ciebie 4 razy, odrobina czarnego humoru bardzo poprawia morale...
Lynx - 23 Maj 2014, 19:21
Uczulenie na słońce
thinspoon - 23 Maj 2014, 23:30
Że nie mogę niczego wpisać w tym temacie
Lowenna - 24 Maj 2014, 07:22
Kochaniutki, spotkaj się ze mną a będziesz miał wpisywania na kolejny miesiąc
Anonymous - 24 Maj 2014, 09:43
Lowenna napisał/a | Kochaniutki, spotkaj się ze mną a będziesz miał wpisywania na kolejny miesiąc |
Prawie jak propozycja randki.
Fidel-F2 - 24 Maj 2014, 11:59
Fcuk! Kindle mi się bez pytania zupgrejdował na jakimś hot spocie i zamiast estetycznych wygaszaczy mam reklamy! I w panelu wyboru też pasek z reklamą na dole strony. No żesz k@rwa mać!
nureczka - 24 Maj 2014, 14:32
Fidel-F2, a mówiłam, kupić Booksa
Lowenna - 24 Maj 2014, 15:23
Zapowiadało się na piękną burzę a ta poszła sobie bokiem
Fidel-F2 - 24 Maj 2014, 16:24
I na dodatek komp się wziął i wykopyrnął.
Lowenna - 25 Maj 2014, 08:56
W najbliższych tygodniach czeka mnie trochę krążenia po naszej pięknej Polsce. Chcę sobie ogarnąć połączenia i zarezerwować miejsca/kupić bilety. Jeżeli nie ma problemów z przewoźnikami prywatnymi, autobusami itd., to PKP robi wszystko by mnie zniechęcić. Nie ogarniam tej kuwety...
Borsuk - 25 Maj 2014, 09:21
Nie znoszę upałów. Poproszę jesień.
Witchma - 25 Maj 2014, 10:27
Cytat |
Zapowiadało się na piękną burzę a ta poszła sobie bokiem |
U nas grzmiało tak ze trzy godziny... i tyle.
nureczka - 26 Maj 2014, 12:24
Może nie tyle wkurzyło, co zniesmaczyło.
Chciałam nabyć drogą kupna e-book z książka nominowaną do Nike. E-book dostępny tylko w publio.pl. Niby nic, gdyby nie to, że fundatorem nagrody jest Agora.
Witchma - 26 Maj 2014, 12:29
nureczka, a "Ostatnie rozdanie" Myśliwskiego jest tylko w Woblinku. Nie do końca rozumiem, co Cię tak wkurzyło
nureczka - 26 Maj 2014, 12:46
Witchma, tak jak napisałam, nie wkurzyło, tylko zniesmaczyło. Bo to głupio wygląda, gdy właściciel nagradzanego produktu jest jednocześnie fundatorem nagrody.
To tak, jakbym ufundowała nagrodę na najładniejszy rysunek przedszkolaka, a potem zgłosiła dzieło swojego dziecka. Niby można, ale niesmak pozostaje.
nureczka - 26 Maj 2014, 16:34
Podobno Avangardę przenieśli an sierpień. Grrrrrr......
Lowenna - 26 Maj 2014, 19:00
nureczko, a coś dokładniej wiadomo? Szukam informacji o terminie od jakiegoś czasu i albom ślepa albo w sieci nie ma.
nureczka - 26 Maj 2014, 19:11
Ja mam info takie nie do końca oficjalne, że Ava ma być 7-10 sierpnia. Nie wiem, czy to już termin ostateczny, czy jeszcze może się zmienić.
Oficjalnego komunikatu nie było, więc nie martw się - nie jesteś ślepa.
|
|
|