To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Fidel-F2 - 17 Kwietnia 2014, 21:17

Nienawidzę ludzi.
Lynx - 17 Kwietnia 2014, 21:18

Aż tak?
Agi - 17 Kwietnia 2014, 21:25

Drugi dzień boli mnie głowa. Tabletki pomagają na chwilę.
nureczka - 20 Kwietnia 2014, 21:10

Jutro mamy gości. Wzięłam się za przygotowanie rolady schabowej i tutaj ZONK. Mam wszystko, co potrzebne do nadzienia, tylko nie mam schabu. A byłam gotowa dać głowę, że w zamrażalniku jest kilo dwadzieścia. <nureczka idzie strzelić sobie w łeb - głupich należy eliminować ze społeczeństwa>
dalambert - 20 Kwietnia 2014, 22:22

nureczka, pozostaje ci nadzienia do rolady zapakować w kruche ciastto. Mąkę masz ?
Anonymous - 20 Kwietnia 2014, 22:22

nureczka napisał/a
Jutro mamy gości. Wzięłam się za przygotowanie rolady schabowej i tutaj ZONK. Mam wszystko, co potrzebne do nadzienia, tylko nie mam schabu. A byłam gotowa dać głowę, że w zamrażalniku jest kilo dwadzieścia. <nureczka idzie strzelić sobie w łeb - głupich należy eliminować ze społeczeństwa>

Rolada wegetariańska? :mrgreen:

dalambert - 20 Kwietnia 2014, 22:25

nureczka, a mopsy przypadkiem nie prztyły o kilo / dwadzieścia :?:
nureczka - 21 Kwietnia 2014, 09:39

dalambert, ta interpretacja ma wszelkie znamiona prawdopodobieństwa.
Fenrir, to jest myśl. :)

Rafał - 24 Kwietnia 2014, 08:29

Fszystko :twisted:
Jakiś, kuźwa, splot problemów.

Luc du Lac - 24 Kwietnia 2014, 09:26

do historii sprzed kilku dni
poprosiłem home.pl o dostarczenie logów/zapisów działań z dnia takiego a takiego i takiego IP
za pierwszym razem wysłali mi uszkodzony plik .txt
za drugim razem (kilka dni później) wysłali mi maila bez załącznika
za trzecim razem (wczoraj) wysłali mi loga ale z innego IP i innego czasu

Anonymous - 24 Kwietnia 2014, 09:38

Wysłać uszkodzony plik TXT - zaiste, to jest już sztuka. :mrgreen:
mesiash - 24 Kwietnia 2014, 10:37

Luc du Lac, jak uszkadza się plik tekstowy? Może rozszerzenie jakiś gamoń zmienił z csv?
feralny por. - 24 Kwietnia 2014, 10:43

Kiedyś na Joe Monster była instrukcja krok po kroku... ;P:
Luc du Lac - 24 Kwietnia 2014, 11:03

nie wiem, plik ma 0 bajtów
nie da się go zapisać

Godzilla - 27 Kwietnia 2014, 13:44

Po raz kolejny zadałam na GOFIN-ie te same pytania. Zero odpowiedzi. Ja nie wiem, czy to jest jakaś wiedza tajemna, podstawowe pytania z drobnej księgowości. Szlag by to trafił. Zarąbać się można.

Edit: czekam i czekam, różne rzeczy doczekały się odpowiedzi, a moje nie. Albo są różne interpretacje, nawet w tak prostych sprawach, albo towarzystwo trzyma wiedzę dla siebie, bo by ludziom było za łatwo. Rzygać się chce.

Luc du Lac - 27 Kwietnia 2014, 18:24

A jakie pytanie?
Godzilla - 27 Kwietnia 2014, 22:32

Np. co powinien obejmować wykaz majątku na dzień likwidacji - wszystko od A do Z, czy tylko wyposażenie powyżej 1500 zł, bo spotkałam dwie wersje, obie uzasadnione paragrafami ustawy o pdof.
Lowenna - 29 Kwietnia 2014, 13:07

Argh :? Od pół godziny męczę się z pitem sio. Tzn. rozliczyłam, wysłałam e-deklaracją, opłaciłam a od 0,5h próbuję sobie przypomnieć, jak zrobić z cholerstwa pdf :evil:
thinspoon - 29 Kwietnia 2014, 13:09

Lowenna napisał/a
Argh :? Od pół godziny męczę się z pitem sio. Tzn. rozliczyłam, wysłałam e-deklaracją, opłaciłam a od 0,5h próbuję sobie przypomnieć, jak zrobić z cholerstwa pdf :evil:

A z czego dokładnie? Z deklaracji czy upo? I czego używałaś?

Lowenna - 29 Kwietnia 2014, 13:17

Z obu. E-deklaracji.
Sobie w lutym zrobiłam a teraz się głowię :fp:

thinspoon - 29 Kwietnia 2014, 13:58

Lowenna napisał/a
Z obu. E-deklaracji.
Sobie w lutym zrobiłam a teraz się głowię :fp:

z samym zeznaniem problemu nie ma - jest ikonka zapisz. co do upo - po prawej masz ikonkę "rejestr wysyłek". wyświetla Ci się tam coś?

Lowenna - 29 Kwietnia 2014, 14:22

Już zrobiłam. Po prostu jestem blondynką :? Zapisało mi na początku w .sip i blokowało kolejne zapisywanie. thinspoon, dziękuję za chęć pomocy :)
thinspoon - 29 Kwietnia 2014, 14:29

Lowenna napisał/a
Już zrobiłam. Po prostu jestem blondynką :? Zapisało mi na początku w .sip i blokowało kolejne zapisywanie. thinspoon, dziękuję za chęć pomocy :)

Do usług :)

Lynx - 29 Kwietnia 2014, 16:32

Koszty leczenia stomatologicznego.
To boli :evil:

Kruk Siwy - 29 Kwietnia 2014, 19:21

Przed. W trakcie. I potem.
charande - 29 Kwietnia 2014, 20:22

Byle jeszcze zostało dobrze wyleczone, to pół biedy...
m_m - 29 Kwietnia 2014, 21:04

Co wy wiecie o dentystach, bólu i kosztach......?????? Wczoraj miałem robiony zabieg podniesienia dna zatoki szczękowej, a to tylko część mojej epopei stomatologicznej. Dla ścisłości, zawsze dbałem o zęby, a to przez co muszę teraz przechodzić wynika z dziwnego uksztaltowania kanałów, dzięki którym pozbyłem się niedawno prawej i lewej górnej szóstki :|
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2014, 21:22

Albo dentysta wysłał syna na studia.
charande - 29 Kwietnia 2014, 22:21

m_m, wielkie i szczere wyrazy współczucia :shock:

Najgorzej, jak coś źle zdiagnozują, na przykład leczą nie ten ząb co trzeba. I rtg rządzi, bo czasem może się okazać, że pacjentowi dolega coś całkiem innego niż się wydawało. Po tegorocznej przygodzie z neuralgią, która idealnie imitowała jakąś straszliwą katastrofę dentystyczną (masakryczny ból połowy szczęki wraz z zębami, nasilający się od gorąca, zimna i żucia) wzdycham z ulgą, że nikt nie wpadł na genialny pomysł, żeby mi w tych bolących wściekle zębach wiercić, nie prześwietliwszy ich najpierw.

Lynx - 29 Kwietnia 2014, 22:45

Nie, no doktorka od rtg zębów zaczęła. Tyle, że się trochę porobiło, NFZ nie refunduje prawie niczego, a tu zabezpieczanie odsłoniętych szyjek zębowych, dziureczki w sąsiadujących zębach, czyli 2 plomby, wymiana starego wypełnienia i jeden leczenie kanałowe. Na koniec jeszcze będzie ściąganie kamienia. Następne spotkanie z miłą panią stomatolog za pół roku - na kontrolkę.

Partner forum