Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2014, 20:12
A co ma zrobić taki który nie jest przedsiębiorczy?
Lowenna - 2 Kwietnia 2014, 20:20
Pewnych rzeczy można się nauczyć.
Jednak wolimy siedzieć i marudzić, że pracujemy za najniższą krajową albo na umowie śmieciowej za 5zł/h
nureczka - 3 Kwietnia 2014, 16:46
No i koniec darmowej wysyłki z Amazona
Witchma - 3 Kwietnia 2014, 16:56
A to dziady. No, chyba że wreszcie otworzą polską filię
nureczka - 3 Kwietnia 2014, 17:00
Witchma napisał/a | A to dziady. No, chyba że wreszcie otworzą polską filię |
Jeszcze niedawno wyraźnie mówili, że polskiej filii nie będzie (mimo otwarcia w Polsce magazynów).
Witchma - 3 Kwietnia 2014, 17:07
nureczka, już dawno przestałam się spodziewać polskiej filii, za mały rynek i za silna pozycja kilku naszych sklepów.
Witchma - 4 Kwietnia 2014, 19:01
Ale się wq***łam.
Od trzech lat daje kotu tabletki na serce - Benakor F. Kosztują majątek (65 zł za 28 sztuk, co wystarcza na 35 dni). Dzisiaj zamówiłam kolejną porcję, poszłam odebrać je u weta, który coś wspomniał, że jest jeszcze tańsza wersja (tak o ok. 5 zł na opakowaniu). Ale nie zapisałam sobie nazwy, więc wróciłam do domu i wpisałam w google zamiennik Benakoru. I co odkryłam? Jest ludzki odpowiednik tego leku (Lotensin i Lisonid), który kosztuje... uwaga! Ok. 15 zł za opakowanie.
Zadzwoniłam do weta, a ten z radością mi oznajmił, że tak, Lotensin to on często przepisuje, ale jakoś nie skojarzył
Owszem, to mój błąd, mogłam sprawdzić wcześniej. Tym bardziej jestem wq***ona. Szczególnie, że chwilowo nie opływam w dostatki, a jedna firma od ponad miesiąca zalega mi z płatnością (przepraszam, 1/3 zapłacili...).
Anonymous - 4 Kwietnia 2014, 19:40
Zamówiłem tydzień temu kilka rzeczy dla zwierzaków (papug), w tym bardzo istotne obecnie poidło (ratuję się tymczasowymi zamówienia). Czekałem tydzień na kuriera (!), wszystko przywieźli. Bez poidła. Szlag by to, oczywiście sprzedający olewa maile. :/
Witchma, norma, jak kiedyś byłem z psem u weterynarza i zaoferował specjalną karmę dla psa na dietę, to zapytałem o cenę worka. 20 kilo karmy za 280 złotych. Ta sama karma w internecie niecałe 90 złotych.
Lowenna - 4 Kwietnia 2014, 21:34
Właśnie się dowiedziałam, że jutro od 9 rano prowadzę warsztaty. Za-je-dwa-bi-ście
Rafał - 4 Kwietnia 2014, 22:29
Z?
Martva - 4 Kwietnia 2014, 22:35
Czy to ma jakieś znaczenie? W sobotę od dziewiątej.
Rafał - 4 Kwietnia 2014, 22:58
No, czasami jak się człowiek wygada to mu lżej
Witchma - 5 Kwietnia 2014, 08:33
Fenrir napisał/a | Witchma, norma, jak kiedyś byłem z psem u weterynarza i zaoferował specjalną karmę dla psa na dietę, to zapytałem o cenę worka. 20 kilo karmy za 280 złotych. Ta sama karma w internecie niecałe 90 złotych. |
Karmę to od początku kupuję w necie. I maść na kłaczki też (1/3 - 1/2 taniej wychodzi).
A wqrw na tabletki jeszcze mi nie przeszedł.
Lowenna - 5 Kwietnia 2014, 14:39
Rafał, nieistotne z czego i z kim. Ważne kiedy i w jaki sposób się o tym dowiaduję
Po 22 dostałam jeszcze informację, że mam zrobić zakupy.
W sprawie ludzkich leków dla zwierząt. Kilka razy, w swojej pracy, spotkałam się z odwrotną sytuacją. Ludzie chodzili do weta po receptę 'dla kotka', po czym sami korzystali ze specyfiku.
Witchma - 5 Kwietnia 2014, 14:48
Lowenna napisał/a | Ludzie chodzili do weta po receptę 'dla kotka', po czym sami korzystali ze specyfiku. |
W większości przypadków to nieopłacalne, bo recepty weterynaryjne są zawsze na 100%. Ale może kolejki krótsze
Fidel-F2 - 5 Kwietnia 2014, 15:38
w końskich czasach na kaca i związany z tym bolący łeb braliśmy koński biovetalgin
Farin - 6 Kwietnia 2014, 02:59
Lowenna napisał/a | Rafał, nieistotne z czego i z kim. Ważne kiedy i w jaki sposób się o tym dowiaduję
Po 22 dostałam jeszcze informację, że mam zrobić zakupy.
W sprawie ludzkich leków dla zwierząt. Kilka razy, w swojej pracy, spotkałam się z odwrotną sytuacją. Ludzie chodzili do weta po receptę 'dla kotka', po czym sami korzystali ze specyfiku. | Mówisz wtedy niet i po bólu. Przeca to takie proste
Lowenna - 7 Kwietnia 2014, 11:02
Farin, nie.
W czwartek delegacja do Wrocka. W piątek konferencja w Opolu. Poniedziałek - środa delegacja do Wawy. W czwartek jadę na święta do Tarnowa.
Farin - 9 Kwietnia 2014, 16:52
W piątek występ w mam talent ? ;]
Lowenna - 9 Kwietnia 2014, 20:11
Mężczyźni
Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2014, 20:21
Farin +1
Lowenna - 9 Kwietnia 2014, 20:26
Farin, w Miss Polski
Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2014, 21:54
Hmmm, a co tam robisz?
Farin - 10 Kwietnia 2014, 14:16
Fidel-F2 napisał/a | Hmmm, a co tam robisz? | Jak to co ? Kawę podaje ;]
Rafał - 14 Kwietnia 2014, 09:18
Ja chyba nie powinienem robić sobie rano prasówki:
Cytat | Gazeta wyjaśnia, że kierownictwo firmy PPL, zarządzającej warszawskim Lotniskiem Chopina, planuje zwolnić około 500 osób, głównie pracowników administracji. W związku z tym cztery największe zrzeszające 1700 pracowników PPL planują na 7 maja strajk. Twierdzą, że wbrew temu co utrzymuje dyrekcja firma jest bogata i ma pieniądze.
Jak czytamy w Pulsie Biznesu, średnia pensja w PPL wynosi 9300 złotych, wzrost wynagrodzeń w ciągu ostatnich trzech lat wyniósł 15 procent, a odprawa to 36 pensji. Związkowiec zatrudniony jako operator maszyn czy malarz zarabia 12 i pół tysiąca, choć z powodu pełnionej funkcji nie wykonuje pracy, a jeśli nie przyjmie nowych warunków zgarnie 350 tysięcy złotych odprawy. |
Aaaaa, trzymajcie mnie. Jak ja nagle poczułem chęć zostania związkowcem
Kruk Siwy - 14 Kwietnia 2014, 09:22
To prawie jak zwiazek dokerów w Stanach. Mafia przy tym to małe miki.
figurant - 14 Kwietnia 2014, 11:17
Być może mój stary szef będzie moim nowym szefem. Nic fajnego.
thinspoon - 14 Kwietnia 2014, 11:18
figurant napisał/a | Być może mój stary szef będzie moim nowym szefem. Nic fajnego. |
- No więc, młody człowieku, powiedz dlaczego właśnie ciebie powinniśmy mianować szefem tego działu?
- Tato, daj spokój, nie wygłupiaj się.
Magnis - 14 Kwietnia 2014, 14:36
thinspoon napisał/a | - No więc, młody człowieku, powiedz dlaczego właśnie ciebie powinniśmy mianować szefem tego działu?
- Tato, daj spokój, nie wygłupiaj się. |
O to chodzi .
thinspoon - 16 Kwietnia 2014, 23:12
Dziś jest taki magiczny dzień. Zdarza mi się ze dwa razy w roku. Kumulacja problemów i irytujących drobiazgów sprawia, że *beep* mnie dosłownie wszystko. I Ty też. :/
|
|
|