Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Ostatnio czytane
Hubert - 7 Marca 2009, 17:24
Navajero napisał/a | Heretyk! Inkwizycjaaa!!! |
Pingwin wystarczy?
Początki są właśnie świetne - przejście od horroru (klimacik!) do awanturniczej powieści drogi było zarąbiste. A nastrój i tak się utrzymywał.
Navajero - 7 Marca 2009, 17:42
Sosnechristo napisał/a | Navajero napisał/a | Heretyk! Inkwizycjaaa!!! |
Pingwin wystarczy? |
Jak ma zapałki...
Adanedhel - 7 Marca 2009, 17:57
Heretyk? Ale ja nigdy nie wierzyłem w Grzędowicza! Jak można mówić do mnie: "heretyk"?
Sosnechristo napisał/a | Początki są właśnie świetne - przejście od horroru (klimacik!) do awanturniczej powieści drogi było zarąbiste. A nastrój i tak się utrzymywał. |
Pozwoliłem sobie pogrubić "klimacik". Jak dla mnie aż za bardzo próbuje go budować i trochę przedobrzył. Za dużo tego "klimaciku" za mało jakiejś historii.
Hubert - 7 Marca 2009, 20:26
Spoko-loko, później odda Ci historię z nawiązką
Cytat | Jak ma zapałki... |
Oczywiście, ale zapytam Rica*, to może wynajdzie coś ciekawszego. Ma cały arsenał schowany za pazuchą. Choć nie wiem, gdzie pingwin może mieć pazuchę.
*Mam nadzieję, że Madagaskar oglądałeś
Godzilla - 7 Marca 2009, 22:18
Ka-bum, szefie?
Adanedhel - 8 Marca 2009, 08:08
Sosnechristo napisał/a | Spoko-loko, później odda Ci historię z nawiązką |
Się zobaczy. Przekroczyłem połowę i jest już trochę lepiej.
Agi - 8 Marca 2009, 09:24
Dla odprężenia sięgnęłam po Kroniki Jakuba Wędrowycza. Jestem w połowie i nieźle się bawię.
Hubert - 8 Marca 2009, 15:01
Godzilla napisał/a | Ka-bum, szefie? |
Tak, Rico, Ka-bum.
Ozzborn - 8 Marca 2009, 15:47
Cytat | Dla odprężenia sięgnęłam po Kroniki Jakuba Wędrowycza. Jestem w połowie i nieźle się bawię. |
Przy pierwszych opowiadaniach (bodajże w Sfinksie 1. było) płakałem ze śmiechu, przy czytaniu pierwszych dwóch tomów trochę się pośmiałem, potem już coraz bardziej się męczyłem, a przez Kubę Rozpruwacza ledwo przebrnąłem i już nigdy więcej Wędrowycza nie tknę. Wtórny, obrzydliwy i mało śmieszny.
Rafał - 8 Marca 2009, 15:54
Pan wilków - dobre.
Ziemniak - 8 Marca 2009, 16:44
Ozzborn napisał/a | bodajże w Sfinksie 1. było | W Feniksie.
Ozzborn - 8 Marca 2009, 16:52
Acha, ja "swoje" czytałem w Sfinksie, więc to musiało nie być pierwsze, ale jedno z. To było to o archeologu ze spełnainiem życzeń (dżin to był jakiś czy coś) z wielką latającą bańką spirytu.
Agi - 8 Marca 2009, 17:14
Ozzborn napisał/a | Cytat | Dla odprężenia sięgnęłam po Kroniki Jakuba Wędrowycza. Jestem w połowie i nieźle się bawię. |
Przy pierwszych opowiadaniach (bodajże w Sfinksie 1. było) płakałem ze śmiechu, przy czytaniu pierwszych dwóch tomów trochę się pośmiałem, potem już coraz bardziej się męczyłem, a przez Kubę Rozpruwacza ledwo przebrnąłem i już nigdy więcej Wędrowycza nie tknę. Wtórny, obrzydliwy i mało śmieszny. |
Kończę ostatnie opowiadanie pierwszego tomu, ubawiłam się, ale po następne przygody Wędrowycza nie sięgnę - dla odprężenia wystarczy, teraz poczytam coś ambitniejszego.
Ozzborn - 8 Marca 2009, 17:23
I bardzo słusznie. Zazdroszczę Ci. Przynajmniej Tobie zostanie miłe wrażenie przyjemnie i absurdalnie śmiesznych historyjek, bez niesmaku jaki ja mam teraz.
illianna - 8 Marca 2009, 18:58
a ja skończyłam pierwszy tom Oka jelenia, zaskakująco dobre jak na tego autora, ale bez fajerwerków
Kruk Siwy - 8 Marca 2009, 18:59
Ponoć z tomu na tom coraz lepsze. Ale ja jakoś nie mam odwagi po to sięgnąć.
Hubert - 8 Marca 2009, 20:49
Kruku, Ty nie masz odwagi?
Kruk Siwy - 8 Marca 2009, 21:40
Rzecz jest wielotomowa. Musiałbym dużo czasu zainwestować, a tematyka średnio mi leży. Jak Andrzej ukończy sagę to może wtedy... na wakacjach. Ale z pewnością najpierw zasięgnę opinii znajomych.
Dabliu - 8 Marca 2009, 21:58
Tomów ma być chyba coś koło dziesięciu, więc pewnie nieprędko to nastąpi.
Kruk Siwy - 8 Marca 2009, 22:15
No i dobrze. Jest co czytać, a jak nie będzie to sobie napiszemy. Nespa? Hihihi
Toudisław - 8 Marca 2009, 22:59
Teraz czytam Ustrój Świata i jak na razie bardzo ciekawie. Tylko że jak przeczytam to życie starci dla mnie sens ;(
Dabliu - 9 Marca 2009, 00:24
Kruk Siwy napisał/a | No i dobrze. Jest co czytać, a jak nie będzie to sobie napiszemy. Nespa? Hihihi |
Przemyślałem tamto i cofam. Widząc prędkość, z jaką autor podaje kolejne tomy, dziesiątego doczekamy pewnie szybciej niż zakończenia niejednej trylogii
Nocturn - 9 Marca 2009, 08:07
Skończyłem całość pod tytułem "encyklopedia ostateczna". Bardzo mi się podobało, ale gdyby autor nie bawił się za bardzo w filozofię historii.
Następny "Młody Blays". Zobaczymy
qbard - 9 Marca 2009, 17:28
I. Shaw "Dopuszczalne straty". Nużące i słabe zakończenie. Choć ciekawe momenty.
Toudisław - 9 Marca 2009, 22:00
Skończyłem Ustrój Świta tom 3. Życie straciło dla mnie sens Zakończenie całości jak dla mnie naprawdę udane. No możne troszkę przewidywalne ale mnie się podobało.
A teraz przerwa od fantastyki. Higiena umysłowa wymaga by czytać coś innego. Czytam wiec Tortilla Flat Johna Stainbecka. I jak na razie czyta się bardzo dobrze.
Stormbringer - 9 Marca 2009, 22:02
Bo to dobra książka jest.
Nocturn - 10 Marca 2009, 07:49
i "Młody Blays" za mną. Co mam powiedzieć. Cały ten cykl byłby duzo fajnieszy gdyby Dickson zmniejszył wagę wynurzeń historycznych i ich roli i jakiegoś tam ciśnienia ontohistorycznego, czy jak on tam to nazwał. Jestem uczulony na historię.
W końcu dorwałęm gdzies w nowej wypożyczalni cykl Tada Williamsa "Pamięć Cierń Smutek" i się zatapiam
Kruk Siwy - 10 Marca 2009, 10:23
Podyskutujemy jak już oddasz do wyporzyczalni bo ja tam mam mieszane wrażenia z lektury.
Nocturn - 10 Marca 2009, 10:29
Virgo C. - 10 Marca 2009, 12:57
Toudisław napisał/a | Czytam wiec Tortilla Flat Johna Stainbecka. I jak na razie czyta się bardzo dobrze. |
Stormbringer napisał/a | Bo to dobra książka jest. |
Ojj tak, historie jakie się przytacza autor w tej książce są naprawde niesamowite. Sama przyjemność z czytania i żal, że książka taka krótka.
Skończyłem Lewą rękę ciemności Le Guin. Muszę teraz porządnie ją przetrawić, prawdziwa uczta.
|
|
|